ekrepali Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 @supermarioarv Για πες εδώ πέρα, ποια είναι η βασική απ'το Gas Home Fix που υπέγραψες; ΥΓ: Οι υπόλοιποι που παρακολουθούν το θέμα μη δίνετε σημασία, πρόκειται για ειδική προσφορά elpedison για σώματα ασφαλείας.
stelakis1914 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, aenaos15 είπε Κατι ασχετο μερικως , εχω θεμα με τον θερμοστατη για το φυσικο αεριο , υπαρχει ειδικο θεμα παιδια να απευθυνθω εκει ?????? Μπορείς να γράψεις στο παρακάτω θέμα που περιλαμβάνει γενικές απορίες 1
supermarioarv Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 3 λεπτά πριν, ekrepali είπε @supermarioarv Για πες εδώ πέρα, ποια είναι η βασική απ'το Gas Home Fix που υπέγραψες; ΥΓ: Οι υπόλοιποι που παρακολουθούν το θέμα μη δίνετε σημασία, πρόκειται για ειδική προσφορά elpedison για σώματα ασφαλείας. για τον πρώτο χρόνο και σύμφωνα με το double energy 0,0175E/kwr για τον δεύτερο χρόνο αναγράφει απο κάτω στο επισυναπτώμενο έγγραφο ΑΙΤΗΣΗ 8.pdf διαβάζοντας τις ειδήσεις όπως αυτή την στιγμή τρέχουν υπολογίζουν πως όλο αυτό το ενεργειακό χάος θα κρατήσει για το ΦΑ ενα 6 μηνο με τις κακές ειδήσεις να πηγαίνει όλο το 2022...αν με κρατήσει σε αυτή την τιμή για ένα χρόνο πιστεύω πως μετά θα πεσουν οι τιμές
ekrepali Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Aπό θέμα τιμών είναι σούπερ το 1ο έτος... 0,0175. Το 1ο εξάμηνο βασικά σε νοιάζει που είναι η μεγάλη κατανάλωση με το καλοριφέρ, το καλοκαίρι είναι μικρή η κατανάλωση. Σε περίπτωση που σου κάνουν αύξηση τιμών στο ρεύμα μετά από 6 μήνες και αναγκαστείς να φύγεις (αν υπάρχει κάτι καλύτερο), χάνεις το 50% στο αέριο το οποιο θα πάει 0.035. Για τον 1ο χρόνο ισχύει αυτή η αρχική. Το 2ο χρόνο είσαι με ΤΤF + 0.012 Αυτή τη στιγμή το TTF είναι 102€/MWH δηλαδή 0.102€/KWh https://www.barchart.com/futures/quotes/TG*0/futures-prices Δηλαδή το κυμαινόμενο της Εlpedison πάει 0.102 + 0.012 = 0.114 Κανείς δεν έχει ιδέα πως θα εξελιχτούν τα πράγματα μέχρι του χρόνου. Είσαι σίγουρος πάντως ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο στους όρους του αερίου που να αναφέρει πέναλτυ αποχώρησης; Αν όχι τότε είσαι βασιλιάς. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2021 από ekrepali
korakios Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, ekrepali είπε Είσαι σίγουρος πάντως ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο στους όρους του αερίου που να αναφέρει πέναλτυ αποχώρησης; νομίζω πως τα παλιά συμβόλαια (παλιό πρέπει να είναι αυτό που υπέγραψε) είχαν και την επιστροφή της έκπτωσης σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2021 από korakios 1
ipcam Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) καλησπερα ψαχνω για νεα συνδεση νομιζω καλη προσφορα ειναι της protergia για συνδεση αεριο +ρευμα κανουν 50% στην ttf τιμη ενω η εφα κανει την ιδια εκπτωση μονο στο extra κερδος του παροχου αποτελσμα τον Οκτωβριο εχει τιμη 0,04384 https://www.protergia.gr/el/fysiko-aerio-autonomh-sindesi ποια ειναι η γνωμη σας ? Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2021 από ipcam 1
johngamer Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 22 ώρες πριν, ipcam είπε καλησπερα ψαχνω για νεα συνδεση νομιζω καλη προσφορα ειναι της protergia για συνδεση αεριο +ρευμα κανουν 50% στην ttf τιμη ενω η εφα κανει την ιδια εκπτωση μονο στο extra κερδος του παροχου αποτελσμα τον Οκτωβριο εχει τιμη 0,04384 https://www.protergia.gr/el/fysiko-aerio-autonomh-sindesi ποια ειναι η γνωμη σας ? Ισχύει για νέες αιτήσεις έως 30/09/2021, για 24μηνη σύμβαση.
ekrepali Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Όπου βλέπετε TTF, τρέχετ 22 ώρες πριν, ipcam είπε καλησπερα ψαχνω για νεα συνδεση νομιζω καλη προσφορα ειναι της protergia για συνδεση αεριο +ρευμα κανουν 50% στην ttf τιμη ενω η εφα κανει την ιδια εκπτωση μονο στο extra κερδος του παροχου αποτελσμα τον Οκτωβριο εχει τιμη 0,04384 https://www.protergia.gr/el/fysiko-aerio-autonomh-sindesi ποια ειναι η γνωμη σας ? Ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα ή ακριβό σταθερό οικιακό... και ΤΤF στο αέριο με τεράστιο περιθώριο κέρδους... δεν είναι προσφορα. Είναι διπλή βεντούζα. 2
fuckinhell Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα, Θέλω να υπογράψω σύμβαση για φυσικό αέριο και μου ζητάνε το ΗΚΑΣΠ. Έχω κοιτάξει παλιούς λογαριασμούς φυσικού αερίου του ακινήτου (το νοικιάζω, δεν είναι δικό μου) και βρίσκω μόνο έναν "αριθμό παροχής" που είναι επίσης γραμμένος πάνω στον μετρητή φ.α. . Υπάρχει καμία περίπτωση αυτός ο αριθμός παροχής να είναι το ΗΚΑΣΠ; είναι 8ψήφιος.
ekrepali Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, fuckinhell είπε Καλησπέρα, Θέλω να υπογράψω σύμβαση για φυσικό αέριο και μου ζητάνε το ΗΚΑΣΠ. Έχω κοιτάξει παλιούς λογαριασμούς φυσικού αερίου του ακινήτου (το νοικιάζω, δεν είναι δικό μου) και βρίσκω μόνο έναν "αριθμό παροχής" που είναι επίσης γραμμένος πάνω στον μετρητή φ.α. . Υπάρχει καμία περίπτωση αυτός ο αριθμός παροχής να είναι το ΗΚΑΣΠ; είναι 8ψήφιος. Όχι ο ΗΚΑΣΠ είναι μεγάλος. Αποκλείεται να μη τον γράφει στο λογαριασμό, κοίτα μπρος πίσω. Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2021 από ekrepali
fuckinhell Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 1 λεπτό πριν, ekrepali είπε Όχι ο ΗΚΑΣΠ είναι μεγάλος. Αποκλείεται να μη τον γράφει στο λογαριασμό, κοίτα μπρος πίσω. Θα ψάξω, ευχαριστώ πολύ
kamenos1_1 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα….Μέσα στον μήνα θα έρθει ο μηχανικός και θα μου συνδέσει το φυσικό αέριο. Έχω χαθεί λίγο με όλα αυτά εδώ τα προγράμματα και τις χρεώσεις. Έχω καταλάβει ότι τα 2 προγραμματα που μετράνε είναι το σταθερό την ΔΕΗ και το flex του ΗΡΩΝ. Κάπου διάβασα ότι η Φυσικό Αέριο θα έχει 15% έκπτωση από ΔΕΠΑ, όπου είναι ο προμηθευτής της. Αν πούμε ότι δεν θέλουμε κάτι σταθερό και το παίζουμε γιατί θα πέσει κάποτε…αυτό της Φυσικό Αέριο αξίζει καθόλου? Και ακόμα από τότε που θα κάνω την αίτηση με όποια εταιρεία, πόσες μέρες θέλει να μου το συνδέσουν και να έχω στο σπίτι αέριο? 1
marmagia Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 36 minutes ago, kamenos1_1 said: Καλησπέρα….Μέσα στον μήνα θα έρθει ο μηχανικός και θα μου συνδέσει το φυσικό αέριο. Έχω χαθεί λίγο με όλα αυτά εδώ τα προγράμματα και τις χρεώσεις. Έχω καταλάβει ότι τα 2 προγραμματα που μετράνε είναι το σταθερό την ΔΕΗ και το flex του ΗΡΩΝ. Κάπου διάβασα ότι η Φυσικό Αέριο θα έχει 15% έκπτωση από ΔΕΠΑ, όπου είναι ο προμηθευτής της. Αν πούμε ότι δεν θέλουμε κάτι σταθερό και το παίζουμε γιατί θα πέσει κάποτε…αυτό της Φυσικό Αέριο αξίζει καθόλου? Και ακόμα από τότε που θα κάνω την αίτηση με όποια εταιρεία, πόσες μέρες θέλει να μου το συνδέσουν και να έχω στο σπίτι αέριο? λογικά κάτι θα γίνει για να περάσει η έκπτωση 15% και στους άλλους παρόχους. Μα έτσι μα αλλιώς κάποια φόρμουλα θα βρεθεί . Οι τελευταίοι λογαριασμοί του φυσικού αερίου (εταιρία φυσικό αέριο εννοώ) είναι έναντι εδώ και καιρό, οπότε με βάση την τελευταία τιμολόγηση που υπάρχει θα πρέπει η σύγκριση να γίνει μεταξύ του μήνα Ιουνίου. Τον Ιούνιο το φυσικό αέριο είχε τιμή 0,03468 που έστω οτι ίσχυε τότε το 15% θα διαμορφωνόταν σε 0.029478. Τον ίδιο μήνα ο Ήρωνας στο flex είχε τιμή 0.02306 χωρίς ρέυμα και 0,01951στο double play. με βάση τον Ιούνιο και με επιφύλαξη του κατά πόσο η σύγκριση αυτή είναι αντιπροσωπευτική έχουμε μια διαφορά της τάξης του 24,43% μεταξύ εκπτωτικής τιμής αερίου και ήρωνα.. Τώρα με τα δεδομένα που έχουμε με τις διεθνείς τιμές (όπου το TTF αυτή τη στιγμή είναι στα 93,14) μπορεί και να συμφέρει το fix της ΔΕΗ. Βέβαια το κατά πόσο θα κρατήσει αυτή τη τιμή αφού μαζεψει πελάτες είναι άλλο θέμα..Κρίνει ο καθένας τι τον συμφέρει. Έχει ελάχιστη διάρκεια συμβολαίου η ΔΕΗ αλλά το πέναλτι πρόωρης αποχώρησης είναι μικρό. Αντίστοιχα και ο ήρων αν κανεις ηλεκτρονικά την αίτηση σου σου δίνει 50ε στον πρώτο λογαριασμό και 20ε μετά απο ένα χρόνο. τα βάζει κανείς στη πλάστιγγα. μετοχές καμίας εταιρίας δεν έχουμε ούτε "οπαδιλίκια" υπάρχουν. Όσο για την σύμβαση είμαι στην ίδια φάση. Είναι σε έλλειψη ο λεβητας που θελω και έτσι αναγκαστηκά περιμένω ως μέσα Νοεμβίου και καίω το πετρέλαιο που είχε περισσέψει απο πέρσι μην πάει και στράφι. Απο την στιγμή που υπογράφεις τη σύμβαση με την ΕΠΑ σου δίνουν αριθμό ΗΚΑΣΠ. με αυτόν και τη σύμβαση πας σε όποιο πάροχο θες, υπογράφεις συμφωνία προμήθειας σε 4-5 μέρες ολοκληρώνεται και με το που γίνει η εσωτερική εγκατάσταση άμεσα έχεις αέριο. Δεν χρειάζεται και ίσως εδώ που είμαστε χροβικά δε πρέπει να περιμένεις να κανεις σύμβαση μετά την εσωτερική εγκατάσταση. 3
ekrepali Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ναι κι ένας διαβασμένος επιτέλους. Μέχρι και τον Αύγουστο ο ΗΡΩΝ είχε το φτηνότερο κυμαινόμενο. Το Σεπτέμβρη η τελική του ΗΡΩΝ με 35% έκπτωση ήταν 0.047 και το Φυσικό Αέριο 0.043. Δε ξέρουμε αν ο ΗΡΩΝ αγόρασε ακριβά συμβόλαιο, ή αν έκλεψε στο ζύγι. 😛 Τον Οκτώβρη υπολογίζω τα κυμαινόμενα γύρω στο 0.07. https://quotes.ino.com/charting/?s=NYMEX_QTTF.X21 Στα θετικά του ΗΡΩΝ είναι ότι δεν υπάρχει δέσμευση και έχεις 50 ευρώ δώρο για σύμβαση στο Econtract*** https://www.heron.gr/prosfores/e-contract/ Στα αρνητικά απ'το Φυσικό Αέριο η δέσμευση (με ρήτρα αποχώρησης 90 το 1ο εξάμηνο, 70 το 2ο εξάμηνο, 45 το 3ο εξάμηνο, 30 το 4ο εξάμηνο) κι ότι η έκπτωση 20% ισχύει για κατανάλωση ως 12000kw. Αν έχει μικρό σπίτι με καλή μόνωση αρκούνε, μεγάλο σπίτι χωρίς μόνωση ίσως καις παραπάνω. Για την έκπτωση 15% της ΔΕΠΑ πάρε τηλέφωνο στον ΗΡΩΝ 213 033 3000 και ρώτα αν ισχύει και γι'αυτούς. Αν ισχύει θα σου πούνε ναι. Αν όχι, θα προσπαθήσουν να κατευθύνουν αλλού τη συζήτηση. Επίσης κάνε και μια διερευνητική ερώτηση μήπως μπορέσουν να σου δώσουν το Double Flex με 45% έκπτωση, χωρίς σύμβαση στο ρεύμα. Αρχές Φεβρουαρίου έπαιζε τέτοια ειδική προσφορά, ίσως το ξανακάνουν. Για αίτηση μέσω τηλεφώνου πιθανώς θα χάσεις το 50άρικο... μόνο στον HERHAN το έδωσαν. Εναλλακτικά αν θες να αποφύγεις την αβεβαιότητα των κυμαινόμενων αυτό το χειμώνα, πας ΔΕΗ σταθερό με 0.05 και μπορείς να φύγεις με 40 ευρώ μετά το 6μηνο. 1η ενεργοποίηση δε ξέρω πόσο παίρνει... λογικά το ίδιο με την αλλαγή παρόχου. Απλά αντί για μέτρηση έρχονται να ξεκλειδώσουν τη βάνα. ***Αν κάνεις την αίτηση σε φυσικό κατάστημα ΔΕΗ, ΗΡΩΝ ή Φυσικό Αέριο/Vodafone θα ξεμπερδέψεις καμιά βδομάδα νωρίτερα. Και πάλι στον ΗΡΩΝ θα χάσεις το 50άρικο. ΥΓ: Επειδή δεν έχεις ξανακάψει αέριο... στο λέω πως ακόμα και με το 0.05 που είναι η "φτηνότερη" τιμή που παίζει τη δεδομένη χρονική στιγμή, θα πάθεις ένα ψιλοσόκ όταν έρθει ο λογαριασμός. --------------------------------------------------------- Άκουσα στο ράδιο σήμερα μια ωραία παρομοίωση του φυσικού αερίου με το ψωμί. Σκέψου το ψωμί που έχει τώρα 1 ευρώ, να πάει 2 ευρώ το Νοέμβρη, 3 ευρώ το Δεκέμβρη, 5 ευρώ του χρόνου κοκ. Σου κάνει πρόταση ο φούρναρης να αγοράζεις ψωμί κάθε μέρα για 1 χρόνο με 3ευρώ. Αν πέσει κάτω από 3ευρώ, εσύ θα συνεχίσεις να πληρώνεις 3ευρώ. Κι αν ψωνίσεις από αλλού θα πληρώσεις ρήτρα. Η απάντηση απλή... κόβεις το ψωμί μέχρι να πέσουν οι τιμές. Τη θέρμανση μπορείς να τη κόψεις; Αν δεν έχεις γυναίκα / παιδιά / ηλικιωμένους στο σπίτι, ναι μπορείς. Διαφορετικά ανάβεις καλοριφέρ και περιμένεις τη λυπητερή. Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2021 από ekrepali 5
HERTHAN Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 25 λεπτά πριν, ekrepali είπε ΥΓ: Επειδή δεν έχεις ξανακάψει αέριο... στο λέω πως ακόμα και με το 0.05 που είναι η "φτηνότερη" τιμή που παίζει τη δεδομένη χρονική στιγμή, θα πάθεις ένα ψιλοσόκ όταν έρθει ο λογαριασμός. Θα ειναι ακριβο αλλα σε σχεση με το πετρελαιο οπως και να'χει καλυτερα θα ειναι.Καποια χρηματα θα τα γλιτωσει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις