dasnowy Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, tsaltinho είπε Καπου σε εχασα, οι τιμες που εχει ειναι με την κυμενομενη τιμη απο οτι καταλαβαινω. Με τα λεγομενα σου, η πραγματικη τιμη ειναι +0,339 η KW...! Παραθετω τον συνδεσμο : https://www.protergia.gr/el/fysiko-aerio-autonomh-sindesi Για πχ ttf 200. 0,2+0,0237=0.2237/kwh Με έκπτωση double γίνεται 0,11185/kwh. Όταν όμως το ttf είναι πάνω από 29, χρεώνουν και ρήτρα αναπροσαρμογής που για ttf 200 είναι 0,205/kwh. Τελική τιμή 0,31685/kwh. Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2022 από dasnowy
marmagia Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 6 minutes ago, tsaltinho said: Καπου σε εχασα, οι τιμες που εχει ειναι με την κυμενομενη τιμη απο οτι καταλαβαινω. Με τα λεγομενα σου, η πραγματικη τιμη ειναι +0,339 η KW...! Παραθετω τον συνδεσμο : https://www.protergia.gr/el/fysiko-aerio-autonomh-sindesi όχι δεν περιλαμβάνει το καπέλο που βάζουν. Γνωστή μου είχε ένα χαζοπακέτο που της έδινε 25% έκπτωση στην αρχική τιμή. όποτε πχ τον Ιανουάριο πλήρωσε 0,10296 την κιλοβατώρα και της προσέθεσαν άλλα 0,04754 σαν ρήτρα αναπροσαρμογής. Στις τιμές που βλέπεις παρότι κυμαινόμενο βάζουν έξτρα καπέλο
dasnowy Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Γενικά κυμαινόμενα με έκπτωση στην τιμή αερίου (όχι κέρδους) έχουν παγίδες. Η protergia χρεώνει ρήτρα και ο ηρων (flex) έχει διπλάσια τιμή ώστε η τελική να είναι κοντά στο ttf (στην protergia είναι πολύ πάνω από το ttf).
fredd0 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 12 λεπτά πριν, tsaltinho είπε Καπου σε εχασα, οι τιμες που εχει ειναι με την κυμενομενη τιμη απο οτι καταλαβαινω. Με τα λεγομενα σου, η πραγματικη τιμη ειναι +0,339 η KW...! Παραθετω τον συνδεσμο : https://www.protergia.gr/el/fysiko-aerio-autonomh-sindesi μελετησε αυτο -> https://www.protergia.gr/sites/default/files/anaprosarmogi.pdf
moon1821 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 21/9/2022 στις 4:36 ΜΜ, moon1821 είπε Στις 21/9/2022 στις 4:33 ΜΜ, korakios είπε αν γίνεται άλλο μέλος της οικογένειας να κάνει νέα αίτηση ? αυτο μαλλον θα κανω , δεν έχω άλλη λυση έγινε ελπίζω να έπραξα σωστά " Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς"
korakios Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, moon1821 είπε έγινε ελπίζω να έπραξα σωστά " Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς" δε γινόταν με τον άλλο τρόπο που έχει αναφερθεί ? (μεταφορά σε gas benefit και καπάκι gas control)
itmaster99 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 21/9/2022 στις 6:38 ΜΜ, ekrepali είπε Η σύμβαση γράφει ότι δε γίνεται... το είχα ρωτήσει τότε που σκεφτόμασταν να αλλάξουμε το 0.02 σε 0.05 και έφαγα άκυρο. Οπότε στον συμφορουμήτη valliant υπάρχουν 2 ενδεχόμενα: - Είτε δεν ενεργοποιήθηκε το gas control με 0.125 και έχει σκαλώσει στο benefit. - Eίτε οι υπάλληλοι έβαλαν benefit (καταγγέλοντας το παλιό gas control), στα καπάκια ακύρωσαν το benefit με υπαναχώρηση οπότε ο πελάτης έμεινε χωρίς πρόγραμμα στο βασικό τιμοκατάλογο, και μετά κούμπωσαν το gas control με 0.125. Αν το έκαναν έτσι επιτυχώς είναι όντως πανέξυπνο και μαλακία που δεν το είχαμε σκεφτεί Για υπαναχώρηση πόσο χρόνο έχουμε ?? Ρωτάω γιατί αν σκαλωσε σε benefit μπορεί να σωθεί η κατάσταση.....
moon1821 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 20 λεπτά πριν, korakios είπε δε γινόταν με τον άλλο τρόπο που έχει αναφερθεί ? (μεταφορά σε gas benefit και καπάκι gas control) το ανέφερα αλλά μου είπε δεν γίνεται
libera Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, trib είπε Άλλο το κόστος της επιδότησης πέρυσι και άλλο φέτος. Και είδες ότι στο ρεύμα αρχές του χρόνου το έκοψαν τελικά. Τώρα αν ο υπάλληλος της ΔΕΗ δεν μπορεί να δεσμευτεί γιατί δεν έχει προφανώς ενημέρωση, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε προετοιμασμένοι. Έγινε απολύτως κατανοητό αυτό που θέλεις να πεις .Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο επιμένεις και επανέρχεσαι χωρίς ουσιαστικά να προσφέρεις κάτι καινούργιο όσον αφορά την επιδότηση των σταθερών στο Φ.Α
trib Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 13 ώρες πριν, libera είπε Έγινε απολύτως κατανοητό αυτό που θέλεις να πεις .Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο επιμένεις και επανέρχεσαι χωρίς ουσιαστικά να προσφέρεις κάτι καινούργιο όσον αφορά την επιδότηση των σταθερών στο Φ.Α 4 post έκανα στο σύνολο και τόσο πολύ ενοχλήθηκες που λες ότι επιμένω; Ίσα ίσα στο τελευταίο post αναφέρω ακριβώς ότι μου είπε ο εκπρόσωπος της ΔΕΗ. Και λίγο παρακάτω θα δεις ότι κι άλλος χρήστης αναφέρει το ίδιο. Τώρα, σε ένα thread 500 σελίδων δεν πρόκειται να διαβάσει κανείς όλες τις απαντήσεις. Αν υπάρχουν ανάμεσα στα χιλιάδες post και 4 δικά μου που αναφέρουν ότι υπάρχει πιθανότητα τα σταθερά να μην πάρουν κρατική επιδότηση, ας είναι. Μπορεί να γίνει, μπορεί και να μην γίνει. Άλλο να λες "Δεν ισχύει κάτι τέτοιο" και να βγάζεις 100% σιγουριά και άλλο να "Θεωρείς πως δεν θα γίνει κάτι τέτοιο". Τώρα, αν κάποιος εργάζεται μέσα στη ΔΕΗ ή γνωρίζει με απόλυτη σιγουριά, ποιος είμαι εγώ να τον διαψεύσω. Και γιατί άλλωστε να θέλω κάποιος να πληρώσει περισσοτερα χρήματα. Εσύ όμως, με αυτό το post τι ακριβώς προσφέρεις; Θα μπορούσες να στείλεις προσωπικό μήνυμα. Άρα φαντάζομαι η σκέψη σου θα έχει και συνέχεια. Γιατί βλέπω 71 posts στο σύνολο, θα έλεγε κανείς ότι postareis μόνο σε κάτι πολύ σημαντικό. Ενδιαφέρον λοιπόν ότι διάβασες με τόσο μεγάλη προσοχή τα δικά μου 4 posts ανάμεσα στα χιλιάδες. Με τιμάς.
keeper5511 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα και απο εμένα! Αφού για τους χ-ψ λόγους δεν κατάφερα να κλειδώσω το 0,05 της ΔΕΗ στο αέριο θα ήθελα να ρωτήσω απλά και κατανοητά αν συμφέρει την δεδομένη χρονική στιγμη το 0,125 της ΔΕΗ. Αυτήν την στιγμή στην Ελληνική εταιρία αερίου που είμαι, χρεώνουν 0,15 την προμήθεια (χωρίς επιδότηση). Η ερώτηση μου έγκεται στο γεγονός ότι την Άνοιξη κλείδωσα το ρεύμα σε σταθερό 0,18 της ΔΕΗ και με τις επιδοτήσεις βρέθηκαν οι υπόλοιποι στα κυμαινόμενα να πληρώνουν 0,15. Οπότε αξίζει να πάει κάποιος στο 0,125 ή να ρισκάρει περιμένοντας κ την τελική των άλλων εταιριών??? Γιατί απ οτι κατάλαβα μπορεί το σταθερό πρόγραμμα της ΔΕΗ να μην επιδοτηθεί...
tsaltinho Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, keeper5511 είπε Καλησπέρα και απο εμένα! Αφού για τους χ-ψ λόγους δεν κατάφερα να κλειδώσω το 0,05 της ΔΕΗ στο αέριο θα ήθελα να ρωτήσω απλά και κατανοητά αν συμφέρει την δεδομένη χρονική στιγμη το 0,125 της ΔΕΗ. Αυτήν την στιγμή στην Ελληνική εταιρία αερίου που είμαι, χρεώνουν 0,15 την προμήθεια (χωρίς επιδότηση). Η ερώτηση μου έγκεται στο γεγονός ότι την Άνοιξη κλείδωσα το ρεύμα σε σταθερό 0,18 της ΔΕΗ και με τις επιδοτήσεις βρέθηκαν οι υπόλοιποι στα κυμαινόμενα να πληρώνουν 0,15. Οπότε αξίζει να πάει κάποιος στο 0,125 ή να ρισκάρει περιμένοντας κ την τελική των άλλων εταιριών??? Γιατί απ οτι κατάλαβα μπορεί το σταθερό πρόγραμμα της ΔΕΗ να μην επιδοτηθεί... Θα σου απαντησω παααρα πολυ απλα. Περισυ τα σταθερα προγραμματα στο Ρευμα ΔΕΝ επιδοτηθηκαν. Το ιδιο ισχυει και φετος, τα σταθερα ρευματος δεν επιδοτούνται. Πέρισυ τα σταθερα του φυσικου αεριου επιδοτηθηκαν. Τι λες να γινει φετος ? Προσωπικά σου προτείνω να πας ΔΕΗ. Τον περασμενο Ιανουαριο που πληρωνες 0,15 το αεριο, το ΤΤΦ ηταν 117 ευρω. Σημερα που το ΤΤΦ ειναι στα 233, ποσα λες να πληρωνεις...? Ακομα και να μην εχει επιδοτηση το σταθερο της ΔΕΗ θα ειναι πιο χαμηλα απο την τιμη του φυσικου αεριου ΜΕ την επιδοτηση. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2022 από tsaltinho
balarinio Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, tsaltinho είπε Προσωπικά σου προτείνω να πας ΔΕΗ. Τον περασμενο Ιανουαριο που πληρωνες 0,15 το αεριο, το ΤΤΦ ηταν 117 ευρω. Σημερα που το ΤΤΦ ειναι στα 233, ποσα λες να πληρωνεις...? Ακομα και να μην εχει επιδοτηση το σταθερο της ΔΕΗ θα ειναι πιο χαμηλα απο την τιμη του φυσικου αεριου ΜΕ την επιδοτηση. Δε διαφωνώ για την επιλογή της ΔΕΗ. Θεωρώ όμως ότι είναι λίγο τραβηγμένο το σενάριο η τελική τιμή του κυμαινόμενου (με επιδότηση) να είναι υψηλότερη από το υφιστάμενο σταθερό. Στη χειρότερη περίπτωση εκτιμώ πως θα είναι στα ίδια επίπεδα, αλλά υψηλότερο από το σταθερό αμφιβάλλω. Σκέψου το και αλλιώς. Όλοι οι πάροχοι εκτός ΔΕΗ, χαζοί είναι που δεν έχουν σταθερό? Αν ίσχυε αυτό που λές θα έβγαζαν και αυτοί ένα σταθερό πρόγραμμα και θα μάζευαν σκούπα όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και όλα τα Βαλκάνια μη σου πω... Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2022 από balarinio
ekechagi Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Έστω ότι το TTF θα μείνει στο 180 (χαμηλό τριμήνου): Κυμαινόμενο: 0,05*0,55+(1,1*0,18-0,02)-0,09=0,1155€/kWh Σταθερό ΔΕΗ: 0,125€/kWh Η τιμή βγαίνει περίπου ίδια. Εάν δοθεί επιδότηση στα σταθερά, η ΔΕΗ είναι no-brainer. Εάν το TTF ξεφύγει του 200, πάλι η ΔΕΗ θα συμφέρει. Το ιστορικό υψηλό του TTF στο τρίμηνο ήταν κοντά στο 300. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2022 από ekechagi
keeper5511 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Οι λεπτομέρειες για τις επιδοτήσεις σε σταθερά και κυμαινόμενα πότε θα ανακοινωθούν?
Προτεινόμενες αναρτήσεις