Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, G.TH. είπε

Κάποιοι πρέπει να γίνουν και σκουπιδιάρηδες

Δουλεύω σαν καθαριστής/φροντιστής και μάντεψε, κάνω το μεταπτυχιακό μου πάνω στη γεωπληροφορικη παράλληλα. Μην αραδιασω τι έχω. Οπότε το σχόλιο σου μόνο σαν κακεντρέχεια μπορούμε να το πάρουμε.

---

Προς τον ts , είσαι μικρός ακόμα έχεις χρόνια, αλλά σίγουρα πάρε το Β2 στα αγγλικά, θα σου χρειαστεί σα πιστοποίηση στο μέλλον.

Επεξ/σία από xtrmsnpr
  • Like 9
  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
21 ώρες πριν, BlueBlade είπε

Πες μου ότι υπάρχει εργοδότης εκτός του δημοσίου που να ζητάει ecdl στο 2020 να τρελαθώ εντελώς...

Είμαστε σε εποχή που η ευρωπαϊκή ένωση προωθεί την κατοχή προσόντων και ειδικά την πιστοποίηση στα πάντα. Προφανώς ο δημόσιος τομέας ενδιαφέρεται κυρίως για την κατοχή του τυπικού προσόντος και ο ιδιωτικός για την ουσιαστική γνώση. Όμως φυσικά καλό είναι αυτά τα δύο να συνυπάρχουν. Δεν θα βρεις άτομο που να έχει ικανότητες και να τον ενδιαφέρει αποκλειστικά ο ιδιωτικός τομέας, οπότε να μην νοιάζεται για κατοχή του τυπικού προσόντος. Μπορεί ανά πάσα στιγμή να θέλει δουλειά στο δημόσιο ή το ανάποδο. Επίσης ο ιδιωτικός δεν θα σου δώσει τον καλό μισθό, όσα και να ξέρεις, αν και εκεί δεν εμφανίσεις έστω τα βασικά. Για την δική μου εμπειρία δεν νοείται νέος το 2020 να βγαίνει στην αγορά εργασία χωρίς τα ελάχιστα, Η/Υ και μια γλώσσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εισαι πολυ μικρος οποτε μπορεις νασχοληθεις μελλοντικα με αυτο καποια στιγμη.Αγγλικα μαθαινεις αν το αγαπας.Μπορει ναχεις lower κ με το ζορι να μιλας κ να γραφεις κανοντας παιδικα λαθη,μπορει να μην εχεις τπτ κ να μιλας σαν αγγλος -τοχωδει-.Σειρες τραγουδια κ ξενα κειμενα βοηθουν στην εκμαθηση.

Επεξ/σία από magicnumbers
Δημοσ.

Χάνεις το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που υπάρχει - την δυνατότητα να μεταναστεύσεις.

Αλλά κι Ελλάδα οι περισσότεροι περιμένουν ότι θα χεις μια άνεση με τ' αγγλικά. Με ταινίες/ιντερνετ στ' αγγλικά δεν θα σου ναι δύσκολο να αποκτήσεις άνεση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 hours ago, Everest said:

Στην εποχή μας η ΕΕ προωθεί την κατοχή προσόντων και ειδικά την πιστοποίηση στα πάντα...

Ωστόσο δεν πιστοποιείται μαζικά η χρήση του ελεύθερου λογισμικού.

Επεξ/σία από James Bon
Δημοσ.

Απ`οσο ξερω στην Ελλαδα, ειδικα σε οτι εχει να κανει με δημοσιους διαγωνισμους ενα πτυχιο Αγγλικων ειναι σημαντικο. Εχω ακουσει να ζητανε πιστοποιηση γνωσης Αγγλικης γλωσσας απο κοσμο που δουλευε πολλα χρονια Αγγλια, ακομη και απο κοσμο που ειχε αγγλικο πτυχιο...

• Like 1
Δημοσ.
Στις 25/12/2020 στις 5:01 ΜΜ, Everest είπε

Είμαστε σε εποχή που η ευρωπαϊκή ένωση προωθεί την κατοχή προσόντων και ειδικά την πιστοποίηση στα πάντα. Προφανώς ο δημόσιος τομέας ενδιαφέρεται κυρίως για την κατοχή του τυπικού προσόντος και ο ιδιωτικός για την ουσιαστική γνώση. Όμως φυσικά καλό είναι αυτά τα δύο να συνυπάρχουν. Δεν θα βρεις άτομο που να έχει ικανότητες και να τον ενδιαφέρει αποκλειστικά ο ιδιωτικός τομέας, οπότε να μην νοιάζεται για κατοχή του τυπικού προσόντος. Μπορεί ανά πάσα στιγμή να θέλει δουλειά στο δημόσιο ή το ανάποδο. Επίσης ο ιδιωτικός δεν θα σου δώσει τον καλό μισθό, όσα και να ξέρεις, αν και εκεί δεν εμφανίσεις έστω τα βασικά. Για την δική μου εμπειρία δεν νοείται νέος το 2020 να βγαίνει στην αγορά εργασία χωρίς τα ελάχιστα, Η/Υ και μια γλώσσα.

Μιλάμε για ecdl  έτσι που περιλαμβάνει αυτά που κάναμε στο σχολείο και στο πρώτο έτος σε ολες σχεδόν τις σχολές? δεν εχω δει αγγελία για ιδιωτικό τομέα να ζηταει πιστοποίηση, μόνο σε ό,τι σχετίζεται με το δημόσιο το ζητάνε

Επειδή είσαι 16 έχεις όλο το χρόνο μπροστα σου να το πάρεις. επίσης ακόμα κι αν το πάρεις μην επαναπαυεσαι, να τα εξασκείς γιατι θα τα ξεχάσεις. βλέπω σημερα συνομιληκους μου με προφ απ τα 16-17 και μι΄λάνε χειρότερα από μένα 

Δημοσ.

Στην ελλαδα μπορει να ειναι μειον να μην εχεις καποιο πιστοποιητικο ξενης γλωσσας, στον υπολοιπο κοσμο εφοσον την μιλας τη γλωσσα και το δουνε στο interview στα παπαρια τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...