tsofras Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, haHa είπε Οπως και να εχει, το μηχανημα παιζει να το κρατησεις 4-5 χρονια ευκολα(αληθεια, ποσο κρατησες το προηγουμενο; ). Οποτε μην παρεις κατι με την λογικη οτι δεν θελεις 4k τωρα επειδη το linux δεν τα παει καλα με το scaling. Σε 2 χρονια μπορει να τα πηγαινει αριστα με το scaling και να εχεις αγορασει 4k οθονη(που εννοειται οτι αν προκειται να αγορασεις τωρα οθονη, θα παρεις 4k). Καλά άσε το προηγούμενο Απο τα μέσα 19 έφτιαξα και πούλησα ένα με 2700x , 3600 , 3400G . Το τελευταίο το κράτησα νομίζω 6 μήνες . Απλά ήθελα ολική αλλαγή για αυτό τα έδωσα όλα γιατί είχε μεγάλο τροφοδοτικό χωρίς να μου χρειάζεται , RGB M/B + RAM χωρίς να μου προσφέρουν τίποτα αλλά το είχα επάνω στο γραφείο. Τώρα θέλω να το βάλω κάτω για να βάλω και 2η οθόνη , 4Κ σε αυτες τις ίντσες που παίζω δεν ξέρω αν θα με βολέψουν ποτέ , τα γράμματα είναι μικρά σε τέτοια ανάλυση και αν είναι να είμαι σε scaling mode δεν υπάρχει λόγος τελικά νομιζω Πιστεύω τα 2Κ που είμαι τώρα είναι ιδανικά
haHa Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, tsofras είπε Μα αν πάθει κάτι ο επεξεργαστής ή η μητρική τα αλλάζεις ? Ένας απο τους λόγους που ενώ έλεγα να πάω σε κανα ultrabook τελικά είπα να φτιάξω πάλι desktop είναι ότι επειδή πλέον δουλεύω απο το σπίτι θέλω να έχω την ευελιξία ότι αν χαλάσει οτιδήποτε πάω και τσιμπάω την ίδια ημέρα οποιοδήποτε part και συνεχίζω την δουλειά μου Οχι, αυτα τα 2 πανε πακετο. Αυτη ειναι η υποχωρηση πυο κανεις αν θελεις κατι πιο μαζεμενο, πιο δροσερο, με λιγοτερο εμφανη καλωδια. 17 λεπτά πριν, tsofras είπε Καλά άσε το προηγούμενο Απο τα μέσα 19 έφτιαξα και πούλησα ένα με 2700x , 3600 , 3400G . Το τελευταίο το κράτησα νομίζω 6 μήνες . Απλά ήθελα ολική αλλαγή για αυτό τα έδωσα όλα γιατί είχε μεγάλο τροφοδοτικό χωρίς να μου χρειάζεται , RGB M/B + RAM χωρίς να μου προσφέρουν τίποτα αλλά το είχα επάνω στο γραφείο. Τώρα θέλω να το βάλω κάτω για να βάλω και 2η οθόνη , 4Κ σε αυτες τις ίντσες που παίζω δεν ξέρω αν θα με βολέψουν ποτέ , τα γράμματα είναι μικρά σε τέτοια ανάλυση και αν είναι να είμαι σε scaling mode δεν υπάρχει λόγος τελικά νομιζω Πιστεύω τα 2Κ που είμαι τώρα είναι ιδανικά 32" 4k ειναι η λυση και ουσιαστικα δεν χρειαζεσαι 2η οθονη. Ετσι κερδιζεις και σε χωρο και σε καλωδια. Ετσι δουλευουν πολλοι. Αλλα ακομα και αν παρεις 2η 27", παρε την 4k και ας την δουλευεις με scaling. Επισης, παρε μια που να εχει usb-c γιατι βλεπω σε ενδιαφερει να εχεις λιγα καλωδια, οποτε θα ειναι οτι πρεπει αν παρεις λαπτοπ μελλοντικα κλπ. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2020 από haHa
mike.hatz Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Λοιπον, το pushαρα το budget οσο μπορουσα. cpu: Intel Core i9-10900 ~ 435 | Intel Core i7-10700 Box ~ 330 cpu cooler : Arctic Freezer 34 eSports Duo White 45 | Arctic Liquid Freezer II 240 ~ 80 mobo: Asus TUF Gaming B460-PRO (WI-FI) ~ 142 | MSI Z490 A Pro + TP-LINK TL-WN881ND v1 ~ 170 | Asus TUF Gaming Z490-Plus (WI-FI) ~ 211 ram: G.Skill Aegis 32GB DDR4-3000MHz ~111 | G.Skill Aegis 32GB DDR4-3200MHz ~ 120 psu: Be Quiet Pure Power 11 400W gold ~ 60 nvme: Kingston A2000 500GB ~ 65 hdd: Seagate Barracuda 2TB ~ 55 keyboard: Motospeed GK82 (Outemu Black) ~ 46 case : Cougar MX330-X ~ 35 Με το ζορι μπορεις να χωρεσεις μεσα και τον i9. Απο αυτα που εστειλα μαλλον θα εβαζα i7 + υδοψυξη(για ησυχια κυριως και airflow) + b460 + 3000mhz. Μου κανει 924 στο συνολο. Για να ριξεις το budget, εννοειται με την αεροψυξη εισαι καλλυμενος και δεν θα εχεις θεμα με θερμοκρασιες, αλλα μπορει να κανει πιο πολυ θορυβο στα spikes. Μπορεις να ξεκινησεις και με την stock του i7 και να κανεις την αναβαθμιση πιο μετα. Ο i9 δεν εχει μονος του. Αν νομιζεις οτι θα βαλεις καποια στιγμη gpu, τοτε σιγουρα βαλε πιο μεγαλο τροφοδοτικο. Το πληκτρολογιο νομιζω θα σου ειναι κομπλε, εγω εχω ενα ποντικι απο την κινεζικη motospeed και μου αρεσει αρκετα. Τα switches ειναι τα μαυρα αλλα μπορεις να βρεις και αλλα. Εδω μια λιστα που βρηκα, για το τι να περιμενεις. Γενικα ειναι πολυ υποκειμενικο το πληκτρολογιο νομιζω. Εγω ας πουμε θελω οποσδηποτε ροδελα για τον ηχο... Ο i9 δε νομιζω οτι δε χρειαζετε αλλα εξαρτατε και απο ποσα VM τρεχεις και ποσα cores δινεις στον καθενα. H προταση του @haHa ειναι αρκετα τιμια. Παρολαυτα χωρις hyperthreading με cpu για laptop και που ειναι mini pc δηλαδη θα κανει σαν σβουρακι, χωρις να ξερεις και τι τροφοδοσια κτλ εχει μεσα, στα 612 ευρω χωρις ram και δισκους(ειναι barebone), απο εναν μονο seller με 36% positive reviews δεν νομιζω οτι αξιζει oυτε τα λευτα, ουτε το ρισκο. edit: και εγω παντως θεωρω πως μαλλον θα ηταν καλυτερη προταση απο τον 10500. Αλλα στην τελικη παρε ενα τετοιο να εχεις και οθονη και δισκους 😆 Ελπιζω να βοηθησα ! καλο απογευμα Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2020 από mike.hatz 1 1
haHa Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Παντως πιστευω πως απο την στιγμη που μιλαμε για προγραμματιστη και για work from home, πρεπει να δουμε το θεμα πιο συνολικα. Ασχετα λοιπον απο το budget των 1000€ για το συστημα αυτο καθε αυτο, μηπως πχ αντι για i9 και 27" οθονη, ο φιλος θα ηταν πιο παραγωγικος με εναν φθηνοτερο i5 και μια 32" 4k με τα χρηματα που γλυτωσε με τον i5? Ή με μια καλυτερη καρεκλα και οχι καμια gaming αλλα μια εργονομικη των 300+€; Μηπως αντι να μπλεκει με hdd εν ετει 2021 να εδινε τα χρηματα για μεγαλο ssd και να μην ακουει το χρατς-χρουτς του hdd? Προσωπικα, αντι για i9 και 27" οθονη, θα ημουν πιο παραγωγικος με i5 και 32" 4k ή i5 και εργονομικη καρεκλα αντι για καρεκλα των 150€ ή gaming καρεκλα λες και ειμαστε 15χρονα. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2020 από haHa 3
mike.hatz Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλα κοιτα δε διαφωνω. Ουτε γω θα εβαζα τον i9 οπως εγραψα. Αν καταλαβα τα VM θα τρεχουν πανω σε αυτο το μηχανημα οποτε, ασχετα που θα ειναι στο σπιτι θα πρεπει να κανει δουλεια, οποτε προσπαθησα να δωσω οσο περισσοτερους πυρηνες μπορουσα. Αμα εσυ συνδεεσε remotely σε αλλα VM και ουσιαστικα δε τρεχει τιποτα στο δικο σου pc, βαλε κατι πολυ πιο απλο, και πληρωσε ενα 10gigabit ethernet. Και επισης, σε αυτην την περιπτωση η δικη σου προσταση βγαζει μεγαλυτερο νοημα. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2020 από mike.hatz
tsofras Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, haHa είπε Παντως πιστευω πως απο την στιγμη που μιλαμε για προγραμματιση και για work from home, πρεπει να δουμε το θεμα πιο συνολικα. Ασχετα λοιπον απο το budget των 1000€ για το συστημα αυτο καθε αυτο, μηπως πχ αντι για i9 και 27" οθονη, ο φιλος θα ηταν πιο παραγωγικος με εναν φθηνοτερο i5 και μια 32" 4k με τα χρηματα που γλυτωσε με τον i5? Ή με μια καλυτερη καρεκλα και οχι καμια gaming αλλα μια εργονομικη των 300+€; Μηπως αντι να μπλεκει με hdd εν ετει 2021 να εδινε τα χρηματα για μεγαλο ssd και να μην ακουει το χρατς-χρουτς του hdd? Προσωπικα, αντι για i9 και 27" οθονη, θα ημουν πιο παραγωγικος με i5 και 32" 4k ή i5 και εργονομικη καρεκλα αντι για καρεκλα των 150€ ή gaming καρεκλα λες και ειμαστε 15χρονα. Είναι γεγονός ότι ο i9 είναι overkill σίγουρα δεν χρειάζομαι τόση δύναμη για αυτά που κάνω , οπότε ο i7 θα με καλύψει και με το παραπάνω , πριν την μετάβαση σε AMD ήμουν με i5 6500 και δεν είχα θέμα στο work flow μου Η 32αρα δεν ξέρω μήπως είναι overkill για γραφείο, κάθομαι και πάνω απο 10 ώρες και δεν θέω να με κουράζει. Επίσης επειδή έχω και αυχενικό με πιάνει και ίλλιγος αν κάνω πολλές κινήσεις για να κοιτάω αριστερά δεξία. Για αυτό είπα μία 2η οθόνη που ουσιαστικά θα κοιτάω μόνο αυτή αν γράφω κώδικα Καρέκλα δεν έχω gaming , έχω μία εργονομική που αγόρασα πριν απο 2 χρόνια απο το stock house της SATO απο 350 στα 270ε και είναι πολύ ξεκούραστη Τον HDD τον θέλω καθαρά για full clone του συστήματος αν σκάσει ο SSD ( κάνω και σε εξωτερικό βέβαια) και τα υπόλοιπα για απλά data Έχεις όμως δίκιο στον τρόπο σκέψης και ευχαριστώ 46 λεπτά πριν, mike.hatz είπε Λοιπον, το pushαρα το budget οσο μπορουσα. cpu: Intel Core i9-10900 ~ 435 | Intel Core i7-10700 Box ~ 330 cpu cooler : Arctic Freezer 34 eSports Duo White 45 | Arctic Liquid Freezer II 240 ~ 80 mobo: Asus TUF Gaming B460-PRO (WI-FI) ~ 142 | MSI Z490 A Pro + TP-LINK TL-WN881ND v1 ~ 170 | Asus TUF Gaming Z490-Plus (WI-FI) ~ 211 ram: G.Skill Aegis 32GB DDR4-3000MHz ~111 | G.Skill Aegis 32GB DDR4-3200MHz ~ 120 psu: Be Quiet Pure Power 11 400W gold ~ 60 nvme: Kingston A2000 500GB ~ 65 hdd: Seagate Barracuda 2TB ~ 55 keyboard: Motospeed GK82 (Outemu Black) ~ 46 case : Cougar MX330-X ~ 35 Με το ζορι μπορεις να χωρεσεις μεσα και τον i9. Απο αυτα που εστειλα μαλλον θα εβαζα i7 + υδοψυξη(για ησυχια κυριως και airflow) + b460 + 3000mhz. Μου κανει 924 στο συνολο. Για να ριξεις το budget, εννοειται με την αεροψυξη εισαι καλλυμενος και δεν θα εχεις θεμα με θερμοκρασιες, αλλα μπορει να κανει πιο πολυ θορυβο στα spikes. Μπορεις να ξεκινησεις και με την stock του i7 και να κανεις την αναβαθμιση πιο μετα. Ο i9 δεν εχει μονος του. Αν νομιζεις οτι θα βαλεις καποια στιγμη gpu, τοτε σιγουρα βαλε πιο μεγαλο τροφοδοτικο. Το πληκτρολογιο νομιζω θα σου ειναι κομπλε, εγω εχω ενα ποντικι απο την κινεζικη motospeed και μου αρεσει αρκετα. Τα switches ειναι τα μαυρα αλλα μπορεις να βρεις και αλλα. Εδω μια λιστα που βρηκα, για το τι να περιμενεις. Γενικα ειναι πολυ υποκειμενικο το πληκτρολογιο νομιζω. Εγω ας πουμε θελω οποσδηποτε ροδελα για τον ηχο... Ο i9 δε νομιζω οτι δε χρειαζετε αλλα εξαρτατε και απο ποσα VM τρεχεις και ποσα cores δινεις στον καθενα. H προταση του @haHa ειναι αρκετα τιμια. Παρολαυτα χωρις hyperthreading με cpu για laptop και που ειναι mini pc δηλαδη θα κανει σαν σβουρακι, χωρις να ξερεις και τι τροφοδοσια κτλ εχει μεσα, στα 612 ευρω χωρις ram και δισκους(ειναι barebone), απο εναν μονο seller με 36% positive reviews δεν νομιζω οτι αξιζει oυτε τα λευτα, ουτε το ρισκο. edit: και εγω παντως θεωρω πως μαλλον θα ηταν καλυτερη προταση απο τον 10500. Αλλα στην τελικη παρε ενα τετοιο να εχεις και οθονη και δισκους 😆 Ελπιζω να βοηθησα ! καλο απογευμα Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου Όπως έγραψα και επάνω ο i9 είναι overkill οπότε κρατάω αν είναι τον 10700 Το πληκτρολόγιο οκ θα το ψάξω και εγώ , είχα motospeed , προτιμώ τους cherry mx blue Τα υπόλοιπα θα τα μελετήσω και θα σου πώ 2
haHa Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, tsofras είπε Είναι γεγονός ότι ο i9 είναι overkill σίγουρα δεν χρειάζομαι τόση δύναμη για αυτά που κάνω , οπότε ο i7 θα με καλύψει και με το παραπάνω , πριν την μετάβαση σε AMD ήμουν με i5 6500 και δεν είχα θέμα στο work flow μου Η 32αρα δεν ξέρω μήπως είναι overkill για γραφείο, κάθομαι και πάνω απο 10 ώρες και δεν θέω να με κουράζει. Επίσης επειδή έχω και αυχενικό με πιάνει και ίλλιγος αν κάνω πολλές κινήσεις για να κοιτάω αριστερά δεξία. Για αυτό είπα μία 2η οθόνη που ουσιαστικά θα κοιτάω μόνο αυτή αν γράφω κώδικα Προσωπικα θεωρω πως μια 32αρα ειναι πιο ξεκουραστη απο δυο 27αρες. Δεν κουραζει καθολου, μπορεις να ρυθμισεις διαφορα προγραμματα να ανοιγουν σε συγκεκριμενο μερος της οθονης, οποτε πχ να κοιτας το δεξι μερος της οθονης μονο οταν θα γραφεις κωδικα. Προτιμησεις ειναι αυτες, πηγαινε σε κανεναν γνωστο σου με 32" να δεις αν θα σε βολευε αυτο. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2020 από haHa
tsofras Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, haHa είπε Προσωπικα θεωρω πως μια 32αρα ειναι πιο ξεκουραστη απο δυο 27αρες. Δεν κουραζει καθολου, μπορεις να ρυθμισεις διαφορα προγραμματα να ανοιγουν σε συγκεκριμενο μερος της οθονης, οποτε πχ να κοιτας το δεξι μερος της οθονης μονο οταν θα γραφεις κωδικα. Προτιμησεις ειναι αυτες, πηγαινε σε κανεναν γνωστο σου με 32" να δεις αν θα σε βολευε αυτο. εμ δεν έχω και φοβάμαι μην κάνω αγορά που θα μετανιώσω (για άλλη μία φορά μετά απο αμάξι και κινητό ) Αξίζει η διαφορά τιμής μεταξύ i5 10500 και του i7 10700 ? Δεν θέλω να πέσω στην παγίδα πάλι του να πάρω κάτι που είναι τούμπανο χωρίς να το χρειάζομαι ιδιαίτερα , έτσι είδα όταν πήρα τον 2700x ας πούμε πρόσθεσα απλά περισσότερο θόρυβο - θερμοκρασία χωρίς να άλλαξε κάτι ιδιαίτερα στην καθημερινότητά μου (εκτός απο το gaming βέβαια) αλλά επειδή σταμάτησα και το gaming πούλησα όλο το μηχάνημα. Πάλι μετά με την ίδια λογική πήγα σε 3600 , πάλι είδα ότι πλέον δεν με απασχολεί το gaming και έκανα την αλλαγή σε 3400G Με τον 3400G είναι η αλήθεια ότι δεν ένιωσα ότι μου λείπει κάτι https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-10500-vs-AMD-Ryzen-5-3400G/4078vsm825156
mike.hatz Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν εχω καταλαβει, θα τρεχεις εναν προγραμμα και απομακρισμενα θα ελεγχεις καποιον υπολογιστη, ή θα τρεχεις προγραμματα σε διαφορα VM που θα ειναι στον υπολογιστη ταυτοχρονα? Αν ας πουμε συνδεεσε στο docker και απομακρυσμενα ελεγχεις εναν αλλον υπολογιστη, ή τρεχεις κωδικα σε αλλο υπολογιστη δεν εχει νοημα ουτε ο i7. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2020 από mike.hatz
tsofras Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, mike.hatz είπε Δεν εχω καταλαβει, θα τρεχεις εναν προγραμμα και απομακρισμενα θα ελεγχεις καποιον υπολογιστη, ή θα τρεχεις προγραμματα σε διαφορα VM που θα ειναι στον υπολογιστη ταυτοχρονα? Αν ας πουμε συνδεεσε στο docker και απομακρυσμενα ελεγχεις εναν αλλον υπολογιστη, ή τρεχεις κωδικα σε αλλο υπολογιστη δεν εχει νοημα ουτε ο i7. Όχι από το pc μου θα τρέχω τα πάντα απλά λέω το να έχω άλλο ένα vm ανοιχτό θα κάνει τόση διαφορά ο i5 με τον i7 ? Δυστυχώς και οι περισσότεροι reviewers ασχολούνται με games ή 3d rendering με τους επεξεργαστές οπότε είναι λίγο δύσκολο να βρεις πληροφορίες για να καταλάβεις τι ακριβώς σε συμφέρει ως προγραμματιστής
mike.hatz Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Ε κοιτα, θα εχεις την ευελιξία για να δινεις περισσοτερους πυρηνες σε καθε VM. Ειδικα αν βαλεις 2 VM ταυτοχρονα, στενεβουν τα περιθωρια. Απ την αλλη, αμα δε τα ζοριζεις και τα 3 ταυτοχρονα τοτε μπορεις να δινεις περισσοτερο hardware εκει που ζοριζεις περισσοτερο. Αμα δε τρεχεις και multithread κωδικες με opencl, openmp, pthreads κτλ, τοτε και με 1-2 πυρηνες θα σου τρεχουν μια χαρα και θα αντεχει ο i5 τα 3 λειτουργικα. Με τον i7 θα εχεις μια παραπανω ανεση. Μπορεις να βαλεις και τον 10600k για να τρεχουν και πιο γρηγορα οι sequential κωδικες. Δε ξερω αν θα σου χρειασουν τα 32gb ram βεβαια. Αλλα εσυ ξερεις αναλογα με τι προγραμματιζεις. 1
tsofras Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, mike.hatz είπε Ε κοιτα, θα εχεις την ευελιξία για να δινεις περισσοτερους πυρηνες σε καθε VM. Ειδικα αν βαλεις 2 VM ταυτοχρονα, στενεβουν τα περιθωρια. Απ την αλλη, αμα δε τα ζοριζεις και τα 3 ταυτοχρονα τοτε μπορεις να δινεις περισσοτερο hardware εκει που ζοριζεις περισσοτερο. Αμα δε τρεχεις και multithread κωδικες με opencl, openmp, pthreads κτλ, τοτε και με 1-2 πυρηνες θα σου τρεχουν μια χαρα και θα αντεχει ο i5 τα 3 λειτουργικα. Με τον i7 θα εχεις μια παραπανω ανεση. Μπορεις να βαλεις και τον 10600k για να τρεχουν και πιο γρηγορα οι sequential κωδικες. Δε ξερω αν θα σου χρειασουν τα 32gb ram βεβαια. Αλλα εσυ ξερεις αναλογα με τι προγραμματιζεις. Μα σου πω την αλήθεια τα 32 τώρα δεν μου χρειάζονται είναι η αλήθεια απλά είπα να είμαι άνετος τα να δίνω στα vms
mike.hatz Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Καλα Χριστουγεννα! Λιγο που το σκευτηκα, ισως η καλυτερη προταση ειναι να πας πισω σε εναν 2700x/3600 + gt1030 και αντιστοιχο συστημα οπως ειχες παλια. Χωραει και 3700x στο budget αλλα παραπαει για την δουλεια που καταλαβα οτι κανεις, και τα αλλα που λεγαμε μαλλον ειναι overkill. Σε αυτο αμα θελεις να προσθεσεις ενα cooler για ησυχια, μπορεις. Απλα τσεκαρε με την gt1030 οτι θα εισαι οκ με οθονες, βαζει μεχρι 2. Γιατι ομως το αλαξες αυτο το συστημα? 1
tsofras Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 17 λεπτά πριν, mike.hatz είπε Καλα Χριστουγεννα! Λιγο που το σκευτηκα, ισως η καλυτερη προταση ειναι να πας πισω σε εναν 2700x/3600 + gt1030 και αντιστοιχο συστημα οπως ειχες παλια. Χωραει και 3700x στο budget αλλα παραπαει για την δουλεια που καταλαβα οτι κανεις, και τα αλλα που λεγαμε μαλλον ειναι overkill. Σε αυτο αμα θελεις να προσθεσεις ενα cooler για ησυχια, μπορεις. Απλα τσεκαρε με την gt1030 οτι θα εισαι οκ με οθονες, βαζει μεχρι 2. Γιατι ομως το αλαξες αυτο το συστημα? Χρόνια πολλά με υγεία φίλε μου , ευχαριστώ που επανηλθες Από εχθές κοιτάω και εγώ να δω τι θα είναι καλύτερο Σίγουρα ο 10700 είναι overkill , νομίζω με έναν 10500 και 32ram για το μέλλον θα είμαι οκ Τον 2700x τον έδωσα γιατί είχα βάλει και την 2060 και γενικά ήταν ένα σύστημα πολύ τούμπανο για τις ανάγκες μου και εφόσον δεν έπαιζα games. Οπότε βρήκα και το έδωσα όλο το σύστημα με μικρή χασουρα Περισσότερο με απασχολεί ο θόρυβος , να έχει ενσωματωμένο BT , WiFi να μην μπλέκω με ανταπτορες και ξανασκεφτομαι ότι θα το προτιμούσα και μαζεμένο σε μέγεθος Οπότε άλλος ένας λόγος για τον 10500 γιατί δεν θέλω να έχω πάλι έναν τούμπανο επεξεργαστή που θα θέλω και ένα γομαρι ψήκτρα και άλλα τόσα φανακια για καλό air flow Για να μην κουράζω με ενανυ επεξεργαστή καλύτερο από 3400G που μου ήταν αρκετός , δροσερό και σε μικρό μέγεθος κουτιού μάλλον θα ήθελα να καταλήξω Ας μην παίρνει και HDD σε SFF κουτί με μεγαλύτερο SSD Σε τρελανα ? 🤣 Θα κάνω edit και το αρχικό ποστ 1
radiohead Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 @tsofras Δε σε χωράει ο τόπος ρε μπαγασα 😄😆😆😆😆 Κουτί πιο σου έχει γυαλίσει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα