tsofras Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Χρόνια πολλά σε όλους, Αφού πούλησα το μηχανάκι που είχα με τον 3400G λέω να φτιάξω ένα νέο μηχάνημα για την δουλειά απο το σπίτι. Βλέπω ότι οι AMD έχουν πάει στον θεό , οπότε λέω μετά απο 3 build με AMD να επιστρέψω σε intel πλατφόρμα και θέλω την πολύτιμη βοήθειά σας Το build με ενδιαφέρει να προσφέρει όσο το δυνατόν ασύρματη συνδεσιμότητα (BT , WiFi) , να είναι αθόρυβο , δροσερό , δεν με απασχολούν τα LED , εύκολο cable management, small factor Κάποια parts δεν με πειράζει αν τα βρώ μεταχειρισμένα απο εδω μέσα Θεωρώ κάποιο build με κάποιον 10500 , θα ήθελα 32GB RAM για τα VMs , κάρτα γραφικών δεν με απασχολεί δεν παίζω games , αν μου έρθει στο μέλλον βάζω , απλά θα πρέπει η onboard να υποστηρίζει 2 οθόνες Πάμε λοιπόν Ποσό που διαθέτουμε : MAX 1000e Χρήση υπολογιστή : Work From Home , Προγραμματισμός Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: όχι κάτι ιδιαίτερο , JAVA IDE's , VM's , docker κτλ Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.: Υπάρχει μία BenQ PD2700Q 27" (2560x1440) , θα ήθελα και μία δεύτερη για portrait mode (έχω ανοίξει αντίστοιχο θέμα στις οθόνες) Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? : Ποντίκι υπάρχει το MX Master 2, Πληκτρολόγιο θέλω νέο ασύρματο μηχανικό Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος: Αθήνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? : Δεν με πειράζει , απλά επειδή δεν έχω μηχάνημα αυτή τη στιγμή και 4 Γενάρη επιστρέφω απο άδεια , θα ήθελα μέχρι τότε να το έχω στήσει αν είναι δυνατόν Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? : Απο εμένα Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο : Θα μπεί Linux διανομή , θα δουλεύει μόνο με linux Οπότε εκτός απο τα κλασσικά parts θα ήθελα και μία camera , μικρόφωνο και όπως ξαναείπα θέλω τα λιγότερα καλώδια που μπορώ να έχω Ευχαριστώ για τον χρόνο σας Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2020 από tsofras
haHa Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Παιρνεις ενα τετοιο: https://www.amazon.co.uk/ASUS-Barebone-Ryzen-4300U-SO-DIMM/dp/B08BLGDZJ8/ref=sr_1_3?dchild=1&keywords=mini%2Bpc%2Basus&qid=1607175944&sr=8-3&th=1 και μια οθονη με usb ωστε να συνδεεις την καμερα και τα usb περιφερειακα σου στην οθονη για να μην φαινονται τα καλωδια.
jgeorgiou Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 13 λεπτά πριν, haHa είπε Παιρνεις ενα τετοιο: https://www.amazon.co.uk/ASUS-Barebone-Ryzen-4300U-SO-DIMM/dp/B08BLGDZJ8/ref=sr_1_3?dchild=1&keywords=mini%2Bpc%2Basus&qid=1607175944&sr=8-3&th=1 και μια οθονη με usb ωστε να συνδεεις την καμερα και τα usb περιφερειακα σου στην οθονη για να μην φαινονται τα καλωδια. τι σχέση έχει ο I5 10500 με αυτό? Θα τρέχει και VMs που ζητάει? 36 λεπτά πριν, tsofras είπε επειδή δεν έχω μηχάνημα αυτή τη στιγμή και 4 Γενάρη επιστρέφω απο άδεια , θα ήθελα μέχρι τότε να το έχω στήσει αν είναι δυνατόν ψιλοαπίθανο να τα καταφέρεις 1
haHa Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, jgeorgiou είπε τι σχέση έχει ο I5 10500 με αυτό? Θα τρέχει και VMs που ζητάει? ψιλοαπίθανο να τα καταφέρεις 8πυρηνος ryzen είναι, τρεχει παρα πολυ ανετα πολλαπλα VMs. Ο i5 10500 δεν είναι οτι καλύτερο για αυτο που θελει ο φιλος, γιατί υστερεί στο κομμάτι των γραφικών και με 2 οθονες σε υψηλή αναλυση μπορεί να μην είναι τοσο smooth τα πράγματα και σε απλες δουλειες γραφειου. Επίσης, υποστηρίζει μεχρι 30hz σε 4k στο hdmi, οπότε δεν είναι ιδιαίτερα future proof. Πολλοι προγραμματιστες ηδη δουλευουν με 2 οθόνες 4k. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2020 από haHa
jgeorgiou Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, haHa είπε 8πυρηνος ryzen είναι, τρεχει παρα πολυ ανετα πολλαπλα VMs. Ο i5 10500 δεν είναι οτι καλύτερο για αυτο που θελει ο φικος, γιατί υστερεί στο κομμάτι των γραφικών και με 2 οθονες σε υψηλή αναλυση μπορεί να μην είναι τοσο smooth τα πράγματα και σε απλες δουλειες γραφειου. Επίσης, υποστηρίζει μεχρι 30hz σε 4k στο hdmi, οπότε δεν είναι ιδιαίτερα future proof. Πολλοι προγραμματιστες ηδη δουλευουν με 2 οθόνες 4k. Σε τόσα ακραία σενάρια με VMs & dual 4K monitors δηλαδή προτείνεις mobile που όταν το ζορίσεις throttlarei? Επίσης μας λες ότι ο I5 10500 είναι ανεπαρκής και 4300U επαρκής? Πιες πρώτα έναν κρύο καφέ και μετά έλα μας το εξηγήσεις καλύτερα. 1 ώρα πριν, tsofras είπε Ευχαριστώ για τον χρόνο σας Αν κατάλαβες καλά , αγόρασε AMD με το ζόρι για να μην μας δημιουργήσεις ψυχολογικό τραύμα. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2020 από jgeorgiou
tsofras Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Cool παιδιά συζήτηση κάνουμε Το λοιπόν 2Κ αναλύσεις θα τρέχω , 4Κ ούτε έχω οθόνη ούτε πρόκειται για χρόνια ακόμη , δεν θέλω πάνω απο 27 ιντσες και το linux δεν τα πάει και πολύ καλά σε 4Κ με τα εικονίδια και τις αναλύσεις των προγραμμάτων. Τώρα ξέρω ότι είμαι οριακά για την ημερομηνία οπότε μπορεί να παίξω με καταστήματα που έχουν click away για παράδοση , οκ αν μου βγεί στο σύνολο και 50-100 επάνω δεν με πειράζει. Επίσης μπορεί να βρώ και σφραγισμένα ή ελαφρώς μεταχειρισμένα parts απο εδω μέσα , απλά θέλω να δώ που θα κινηθώ Αν δεν καλύπτουν οι onboard VGA τότε οκ μπορώ να πάω σε μία καρτούλα αρκεί να μην κάνει θόρυβο (passive αν υπάρχει?) Το pc θα μπεί κάτω οπότε δεν με απασχολούν όπως είπα RGB , tempered glass κτλ 3 ώρες πριν, haHa είπε Παιρνεις ενα τετοιο: https://www.amazon.co.uk/ASUS-Barebone-Ryzen-4300U-SO-DIMM/dp/B08BLGDZJ8/ref=sr_1_3?dchild=1&keywords=mini%2Bpc%2Basus&qid=1607175944&sr=8-3&th=1 και μια οθονη με usb ωστε να συνδεεις την καμερα και τα usb περιφερειακα σου στην οθονη για να μην φαινονται τα καλωδια. https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-4200U-vs-Intel-Core-i5-10500/2742vs4078 Τρελή διαφορά έχουν ως επεξεργαστές , θέλω να έχει κάποια δύναμη και προτιμώ τα ξεχωριστά κομμάτια για να με βγάλει κάποια χρόνια και να έχω την δυνατότητα επέκτασης - αλλαγής Αξίζει λοιπόν να κοιτάξω σε έναν 10600KF με μία Z490 ?
mike.hatz Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 46 λεπτά πριν, tsofras είπε Αξίζει λοιπόν να κοιτάξω σε έναν 10600KF με μία Z490 ? Τον 10600kf σιγουρα δε μπορεις να τον βαλεις σκετο επειδη δεν εχει γραφικα. Στο budget σου μεσα χωραει αντετα ενας i7-10700 που εχει παραπανω πυρηνες για τα VMs. Mε z490 αλλα και με b460 που νομιζω θα σου ειναι πιο vfm. Αν δανειστεις και storage/psu/case απο το παλιο συστημα εισαι τελειος. 1
tsofras Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, mike.hatz είπε Τον 10600kf σιγουρα δε μπορεις να τον βαλεις σκετο επειδη δεν εχει γραφικα. Στο budget σου μεσα χωραει αντετα ενας i7-10700 που εχει παραπανω πυρηνες για τα VMs. Mε z490 αλλα και με b460 που νομιζω θα σου ειναι πιο vfm. Αν δανειστεις και storage/psu/case απο το παλιο συστημα εισαι τελειος. To παλιό σύστημα έφυγε οπότε πάμε για νέα κομμάτια σε όλα Z μητρική όντως δεν ξέρω αν χρειάζομαι , overclock δεν θα κάνω , απλά με μία γρήγορη έρευνα βλέπω ότι οι b460 υποστηρίζουν το πολύ 3.000Mhz στις μνήμες ενώ οι Ζ φτάνουν πάνω απο τις 4500hz
mike.hatz Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Οι b460 εχουν κλειδωμενες τις μνημες για i7 στα 2933mhz και για i5 στα 2666mhz. Χρειαζεσε παραπανω ταχυτητες? Παντως και τα 2 χωρανε στο budget. Κοιταω αν χωραει και κατι με παρπανω πυρηνες. Απο δισκο τι απαιτησεις εχεις? Θελεις πολλα tb ssd/hdd?
haHa Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, tsofras είπε https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-4200U-vs-Intel-Core-i5-10500/2742vs4078 Τρελή διαφορά έχουν ως επεξεργαστές , θέλω να έχει κάποια δύναμη και προτιμώ τα ξεχωριστά κομμάτια για να με βγάλει κάποια χρόνια και να έχω την δυνατότητα επέκτασης - αλλαγής Αξίζει λοιπόν να κοιτάξω σε έναν 10600KF με μία Z490 ? Λαθος επεξεργαστη εβαλες. Εδω το σωστο: https://cpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-Ryzen-7-4700U-vs-Intel-Core-i5-10500/m1105478vs4078 Παρομοια επεξεργαστικη ισχυς και σε gpu καλυτερος αυτος που εβαλα, χωρια οτι θα ειναι πιο αθορυβο και πιο δροσερο. Μπορεις μαλιστα να το βαλεις στο πισω μερος της οθονης για να μην παινει καθολου χωρο και να μην εχεις καλωδια. Ξεχωριστα κομματια ειναι κι αυτος, μονο το wifi/bt ειναι ενσωματωμενο. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2020 από haHa 1
mike.hatz Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Επισης τα γραφικα του 10700 και ολως τον 10th gen υποστιζουν εως 4k στα 60hz, με 3 οθονες. Οποτε αν δε παιζεις games και δε σε νιαζει να χανει κανα frame εδω και κει, ουτε που θα το καταλαβεις. Αμα ομως θελεις να προγραματιζεις opencl(για γραφικα) και cuda τοτε πρεπει να βαλεις κατι σε γραφικων.
tsofras Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, mike.hatz είπε Οι b460 εχουν κλειδωμενες τις μνημες για i7 στα 2933mhz και για i5 στα 2666mhz. Χρειαζεσε παραπανω ταχυτητες? Παντως και τα 2 χωρανε στο budget. Κοιταω αν χωραει και κατι με παρπανω πυρηνες. Απο δισκο τι απαιτησεις εχεις? Θελεις πολλα tb ssd/hdd? Δεν έχω κάτι τρελό απο απαιτήσεις δίσκο με 512 SSD και 2TB max HDD θα ειμαι κομπλέ , τώρα για τις μνήμες αν χρειάζομαι μεγαλύτερες ταχύτητες θα σε γελάσω 5 λεπτά πριν, mike.hatz είπε Επισης τα γραφικα του 10700 και ολως τον 10th gen υποστιζουν εως 4k στα 60hz, με 3 οθονες. Οποτε αν δε παιζεις games και δε σε νιαζει να χανει κανα frame εδω και κει, ουτε που θα το καταλαβεις. Αμα ομως θελεις να προγραματιζεις opencl(για γραφικα) και cuda τοτε πρεπει να βαλεις κατι σε γραφικων. Όχι δεν έχω καμία σχέση με 3D programming 8 λεπτά πριν, haHa είπε Λαθος επεξεργαστη εβαλες. Εδω το σωστο: https://cpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-Ryzen-7-4700U-vs-Intel-Core-i5-10500/m1105478vs4078 Έχεις δίκιο μαν συγνώμη , αν δεν ήθελα να έχω την σιγουριά της επέκτασης - αλλαγής parts είναι αρκετά μαζεμένη λύση η πρόταση σου Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2020 από tsofras
haHa Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, tsofras είπε Έχεις δίκιο μαν συγνώμη , αν δεν ήθελα να έχω την σιγουριά της επέκτασης - αλλαγής parts είναι αρκετά μαζεμένη λύση η πρόταση σου Αλλαγη parts κανονικα κανεις και σε αυτο, δεν εχει κατι ενσωματωμενο παρα μονο το wifi/bt, που λογικα ετσι θα ειναι και με την motherboard που θα παρεις. Το μηχανημα τυπου nuc σαν αυτο θα ειναι πιο αθορυβο και πιο δροσερο. Μπορεις μαλιστα να το βαλεις στο πισω μερος της οθονης για να μην πιανει καθολου χωρο και να μην εχεις καλωδια. Ειναι περιοριστικο στο ποσους σκληρους θα βαλεις, αλλα απο οτι καταλαβα δινεις περισσοτερη βαση στο να ειναι αθορυβο, δροσερο, χωρις πολλα καλωδια, οποτε ταιριαζει καλυτερα στη χρηση που περιγραφεις. 4 ώρες πριν, jgeorgiou είπε Σε τόσα ακραία σενάρια με VMs & dual 4K monitors δηλαδή προτείνεις mobile που όταν το ζορίσεις throttlarei? Επίσης μας λες ότι ο I5 10500 είναι ανεπαρκής και 4300U επαρκής? Πιες πρώτα έναν κρύο καφέ και μετά έλα μας το εξηγήσεις καλύτερα. Lol, τωρα το ειδα αυτο. Ασχετα με το τι γραφει ο φιλος jgeorgiou που προφανως δεν εχει επαφη με προγραμματισμο, ο i5 10500 ειναι λιγοτερο καταλληλος για προγραμματισμο με dual 4k monitors απο οτι ο amd 4700u που παρατεθηκε(και οχι ο 4300U που γραφει λανθασμενα).
tsofras Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, haHa είπε Αλλαγη parts κανονικα κανεις και σε αυτο, δεν εχει κατι ενσωματωμενο παρα μονο το wifi/bt, που λογικα ετσι θα ειναι και με την motherboard που θα παρεις. Το μηχανημα τυπου nuc σαν αυτο θα ειναι πιο αθορυβο και πιο δροσερο. Μπορεις μαλιστα να το βαλεις στο πισω μερος της οθονης για να μην πιανει καθολου χωρο και να μην εχεις καλωδια. Ειναι περιοριστικο στο ποσους σκληρους θα βαλεις, αλλα απο οτι καταλαβα δινεις περισσοτερη βαση στο να ειναι αθορυβο, δροσερο, χωρις πολλα καλωδια, οποτε ταιριαζει καλυτερα στη χρηση που περιγραφεις. Μα αν πάθει κάτι ο επεξεργαστής ή η μητρική τα αλλάζεις ? Ένας απο τους λόγους που ενώ έλεγα να πάω σε κανα ultrabook τελικά είπα να φτιάξω πάλι desktop είναι ότι επειδή πλέον δουλεύω απο το σπίτι θέλω να έχω την ευελιξία ότι αν χαλάσει οτιδήποτε πάω και τσιμπάω την ίδια ημέρα οποιοδήποτε part και συνεχίζω την δουλειά μου
haHa Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Οπως και να εχει, το μηχανημα παιζει να το κρατησεις 4-5 χρονια ευκολα(αληθεια, ποσο κρατησες το προηγουμενο; ). Οποτε μην παρεις κατι με την λογικη οτι δεν θελεις 4k τωρα επειδη το linux δεν τα παει καλα με το scaling. Σε 2 χρονια μπορει να τα πηγαινει αριστα με το scaling και να εχεις αγορασει 4k οθονη(που εννοειται οτι αν προκειται να αγορασεις τωρα οθονη, θα παρεις 4k).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα