-Dimitris- Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, lactate είπε Ισχύει πολύ αυτό που λες. Όπως προείπα το κάνω για να γεμίσω την αναμονή μέχρι να αρχίσω να δουλεύω σε νοσοκομείο. Και δεν είχα καμία καλύτερη εναλλακτική. Να χα γονείς με κλινική ναι να δούλευα εκεί να έβγαζα τα χιλιάρικα. Αλλά από το να δουλεύω με το βασικό σε κλινική άλλου προτίμησα αυτό. Οδοντίατρος δεν είσαι; Μπορείς να πας σε οδοντιατρείο να αρχίσεις να μαθαίνεις σιγά σιγά, οι κυτταροκαλλιέργειες δεν κολλάνε και πολύ για να χάσεις το χρόνο σου με μεταδιδακτορικό.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 13 λεπτά πριν, lactate είπε Ισχύει πολύ αυτό που λες. Όπως προείπα το κάνω για να γεμίσω την αναμονή μέχρι να αρχίσω να δουλεύω σε νοσοκομείο. Και δεν είχα καμία καλύτερη εναλλακτική. Να χα γονείς με κλινική ναι να δούλευα εκεί να έβγαζα τα χιλιάρικα. Αλλά από το να δουλεύω με το βασικό σε κλινική άλλου προτίμησα αυτό. μίλησε μας λίγο για τον λαϊκίστικο κυκεώνα που ζει ο @JohnGTA αλλά πρώτα διάβασε και αυτό Mόνο στην Iατρική Σχολή του Πανεπιστηµίου Aθηνών, πάνω από το 40% των τακτικών καθηγητών έχει γιους και κόρες γιατρούς που υπηρετούν σε κοντινά τους γραφεία. Aπό τους 50 τακτικούς -πρωτοβάθµιουςκαθηγητές της Iατρικής Σχολής Aθηνών, οι 24 έχουν παιδιά που είναι ήδη µέλη ∆EΠ σε όλες τις βαθµίδες. Πηγή: https://www.ethnos.gr/ellada/116071_ypoyrgeio-paideias-neo-nomoshedio-bazei-telos-stin-oikogeneiokratia-sta-aei Συσχέτιση =/= Αιτιότητα. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που μαθαίνεις στην στατιστική 1ου έτους και θεωρητικά θα έπρεπε εσύ ως "υποψήφιος ερευνητής" να ξέρεις άψογα. Αν εγώ σου αποδείκνυα ότι πάνω από το 45% αυτών που έχουν καρκίνο στον λάρυγγα προχωρημένου βαθμού διάβασαν το "Έγκλημα και Τιμωρία" του Ντοστογιέφσκι εσύ από αύριο θα το πετούσες από την βιβλιοθήκη σου; Επίσης, η παράθεση χωρίς συμφραζόμενα άρθρων δήθεν για να ενισχυθεί το επιχείρημα σου δεν στέκει. Ο ερευνητής πρέπει να ξέρει να ερμηνεύει αυτά που βλέπει και παραθέτει, όχι να τα αραδιάζει σαν ένδειξη ανωτερότητας. Το ότι τυχαίνει στην Ιατρική σχολή του ΕΚΠΑ το τάδε ποσοστά των καθηγητών να έχει δείνα ποσοστό παιδιών μπορεί να είναι συμπτωματικό. Επαγωγικός κανόνας για όλο το ακαδημαϊκό σύστημα της Ελλάδας δεν μπορεί να εξαχθεί που να βαράς τον κώλο σου κάτω. Ειλικρινά λυπάμαι για τους αρουραίους και τα γατιά που αύριο μεθαύριο θα κληθείς να κρίνεις κατά πόσο βοηθιούνται από μια ουσία ή όχι βάσει επαγωγικών συμπερασμάτων πεπερασμένων μετρήσεων σε πεπερασμένο χρονικό διάστημα. ΥΓ πρός όλους (όχι προσωπικά σε αυτόν που απαντάω): Ας πάψει η απλή παράθεση ενός άρθρου που λέει αυτό που γουστάρω να θεωρείται αποδεικτικό στοιχείο. Αυτό το μαθαίνεις στο πρώτο μάθημα μεταπτυχιακού (ή πτυχιακής εργασίας σε όσους έχουν κάνει). Και ισχύει για τον απλούστατο λόγο ότι, λόγω της φύσεως της εφημερίδας ως προπαγανδιστικού οργάνου, μπορώ να βρω άλλα τόσα άρθρα πολιτικά αντίθετων εφημερίδων που να υποστηρίζουν το ακριβώς αντίθετο ως ένδειξη πετυχημένης κομματικής πολιτικής εξάλειψης της πρώτης περίπτωσης που η άλλη εφημερίδα την εκθειάζει ως έγκλημα. Κοινώς: δώστε ερμηνεία σε αυτό που βλέπετε από την προσωπική σας ματιά συσχετίζοντας το περιβάλλον γύρω σας και μην κρέμεστε από τις μπάλες του κάθε δημοσιογράφου που γράφει πέντε αράδες για να βγάλει το ψωμί του. Φιλικά.
Argonaute Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, JohnGTA είπε Συσχέτιση =/= Αιτιότητα. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που μαθαίνεις στην στατιστική 1ου έτους και θεωρητικά θα έπρεπε εσύ ως "υποψήφιος ερευνητής" να ξέρεις άψογα. Αν εγώ σου αποδείκνυα ότι πάνω από το 45% αυτών που έχουν καρκίνο στον λάρυγγα προχωρημένου βαθμού διάβασαν το "Έγκλημα και Τιμωρία" του Ντοστογιέφσκι εσύ από αύριο θα το πετούσες από την βιβλιοθήκη σου; Επίσης, η παράθεση χωρίς συμφραζόμενα άρθρων δήθεν για να ενισχυθεί το επιχείρημα σου δεν στέκει. Ο ερευνητής πρέπει να ξέρει να ερμηνεύει αυτά που βλέπει και παραθέτει, όχι να τα αραδιάζει σαν ένδειξη ανωτερότητας. Το ότι τυχαίνει στην Ιατρική σχολή του ΕΚΠΑ το τάδε ποσοστά των καθηγητών να έχει δείνα ποσοστό παιδιών μπορεί να είναι συμπτωματικό. Επαγωγικός κανόνας για όλο το ακαδημαϊκό σύστημα της Ελλάδας δεν μπορεί να εξαχθεί που να βαράς τον κώλο σου κάτω. Ειλικρινά λυπάμαι για τους αρουραίους και τα γατιά που αύριο μεθαύριο θα κληθείς να κρίνεις κατά πόσο βοηθιούνται από μια ουσία ή όχι βάσει επαγωγικών συμπερασμάτων πεπερασμένων μετρήσεων σε πεπερασμένο χρονικό διάστημα. ΥΓ πρός όλους (όχι προσωπικά σε αυτόν που απαντάω): Ας πάψει η απλή παράθεση ενός άρθρου που λέει αυτό που γουστάρω να θεωρείται αποδεικτικό στοιχείο. Αυτό το μαθαίνεις στο πρώτο μάθημα μεταπτυχιακού (ή πτυχιακής εργασίας σε όσους έχουν κάνει). Και ισχύει για τον απλούστατο λόγο ότι, λόγω της φύσεως της εφημερίδας ως προπαγανδιστικού οργάνου, μπορώ να βρω άλλα τόσα άρθρα πολιτικά αντίθετων εφημερίδων που να υποστηρίζουν το ακριβώς αντίθετο ως ένδειξη πετυχημένης κομματικής πολιτικής εξάλειψης της πρώτης περίπτωσης που η άλλη εφημερίδα την εκθειάζει ως έγκλημα. Κοινώς: δώστε ερμηνεία σε αυτό που βλέπετε από την προσωπική σας ματιά συσχετίζοντας το περιβάλλον γύρω σας και μην κρέμεστε από τις μπάλες του κάθε δημοσιογράφου που γράφει πέντε αράδες για να βγάλει το ψωμί του. Φιλικά. Γιατι τρελαινεσαι και επιτιθεσαι με τοσο μενος; Τελειωσα μολις το δευτερο μου μεταπτυχιακο με αριστα, οντας εργαζομενος πληρους απασχολησης στον ιδιωτικο τομεα, και ειδα με τα ματια μου αυτο που σου λεω σε καθε βαθμιδα της ακαδημαικης εκπαιδευσης μου. Οι θεσεις ειναι κλεισμενες με οικογενειακο δικαιωμα κατα 70%. Αν εσυ δεν το βλεπεις, τι να πω, δεν εχεις ιδεα πως λειτουργει το πανεπιστημιο σου και μπραβο που διαβαζεις τοσο πολυ που δεν καταλαβαινεις τι γινεται γυρω σου, οπως και ο Χριστοδουλος δεν καταλαβε οτι ειχαμε χουντα γιατι ηταν απασχολημενος με την εξεταστικη του. Ξερεις ποσα παιδια καθηγητων παιρνουν υποτροφιες που δεν τις αξιζουν, δεν εμφανιζονται στο πανεπιστημιο ποτε παρα μονο σε κατι δημοσιευσεις, και επιπλεον εχουν απευθειας χειρισμο της καθολικης χρηματοδοτησης τους; Δεν θα γινουν καθηγητες σε χρονο dt? Αξιοκρατια δεν υπαρχει στο βαθμο που πρεπει, και δυστυχως κανενας δεν θελει να κανει κατι για αυτο. 2 1
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, Argonaute είπε Γιατι τρελαινεσαι και επιτιθεσαι με τοσο μενος; Τελειωσα μολις το δευτερο μου μεταπτυχιακο με αριστα, οντας εργαζομενος πληρους απασχολησης στον ιδιωτικο τομεα, και ειδα με τα ματια μου αυτο που σου λεω σε καθε βαθμιδα της ακαδημαικης εκπαιδευσης μου. Οι θεσεις ειναι κλεισμενες με οικογενειακο δικαιωμα κατα 70%. Αν εσυ δεν το βλεπεις, τι να πω, δεν εχεις ιδεα πως λειτουργει το πανεπιστημιο σου και μπραβο που διαβαζεις τοσο πολυ που δεν καταλαβαινεις τι γινεται γυρω σου, οπως και ο Χριστοδουλος δεν καταλαβε οτι ειχαμε χουντα γιατι ηταν απασχολημενος με την εξεταστικη του. Ξερεις ποσα παιδια καθηγητων παιρνουν υποτροφιες που δεν τις αξιζουν, δεν εμφανιζονται στο πανεπιστημιο ποτε παρα μονο σε κατι δημοσιευσεις, και επιπλεον εχουν απευθειας χειρισμο της καθολικης χρηματοδοτησης τους; Δεν θα γινουν καθηγητες σε χρονο dt? Αξιοκρατια δεν υπαρχει στο βαθμο που πρεπει, και δυστυχως κανενας δεν θελει να κανει κατι για αυτο. Όχι φίλε μου. Απλά προσπαθώ να εκμαιεύω την αλήθεια από όπου μπορώ γιατί δεν είμαι του στυλ "Πουτάνα ζωή που μου στερείς αυτά που θέλω". Δεν θα επεκταθώ πολύ, απλά η γραμμή επιχειρηματολογίας σου είναι: Ξερεις ποσα παιδια καθηγητων παιρνουν υποτροφιες που δεν τις αξιζουν, δεν εμφανιζονται στο πανεπιστημιο ποτε παρα μονο σε κατι δημοσιευσεις, και επιπλεον εχουν απευθειας χειρισμο της καθολικης χρηματοδοτησης τους; Μπορεί να ξέρω έναν. Σου επιτρέπει αυτός ο ένας να βγάλεις συμπέρασμα για το όλον ή απλά βγάζεις χολή; Γιατί από την αντίθετη πλευρά του νομίσματος έχω γνωστό που από ΤΕΙ κατέληξε να κάνει διδακτορικό σε πανεπιστήμιο Αμερικής. Αν το πάμε έτσι προφανώς δεν βγαίνει νόημα. Δεν θα γινουν καθηγητες σε χρονο dt? Υπάρχει κάποια νομοθεσία που επιτρέπει στους καθηγητές να διορίζουν απευθείας τα παιδιά τους; Αν ναι, δείξτην μου σε παρακαλώ. Αν όχι, μην ξαναμιλήσεις. Αξιοκρατια δεν υπαρχει στο βαθμο που πρεπει, και δυστυχως κανενας δεν θελει να κανει κατι για αυτο. Στο πρώτο δεν θα διαφωνήσω πολύ. Η ερώτηση που κάθε λογικός άνθρωπος ρωτάει είναι: Από που το ξέρεις; Έχεις κάτι που έστω και λίγο να υποστηρίζει αυτό που λες; Ή απλά επαναλαμβάνεις αυτά που σε δασκαλεύει ο κομπλεξικός ελληνικός λαός να λες περί μη αξιοκρατίας κλπ. Έτσι για το πρακτικό, όσα άτομα ξέρω που ήθελαν να γίνουν καθηγητές/διδάκτορες/ερευνητές και δούλεψαν σε αυτό, μια χαρά έγιναν ο καθένας στον κλάδο του επιστημονάρες. Αλλά αυτό δεν μπορεί να μετρήσει σαν γενίκευση του "Το ακαδημαϊκό σύστημα στην Ελλάδα είναι καλό" ε; Πιο γενικά: Αναρωτιέμαι τι θα λέγατε οι ίδιοι αν ήμασταν τώρα στις ΗΠΑ/Βρετανία που για να πάρεις βασικό πτυχίο πρέπει να μπεις 100.000 μέσα... Αναρωτιέμαι.
Argonaute Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, TheDevilMayCare είπε Το ιδιο συμβαινει με ενα μεγαλο κομματι του Δημοσιου, και με απιστευτο ποσοστο του Στρατου/Ε.Σ. -(οτ)αν φανταροπας, θα το καταλαβεις- so your point here is...?? 🤨 Πρεπει να σου εχω ξαναγραψει νομιζω: αν δεν βρισκεις αλλο λογο (βεβαιως και ωφελιμιστικο) να το κανεις -πλην του....οικονομικου!- απλως δεν ειναι για εσενα: μην το κανεις = τοσο απλο! 😁 Απόκρυψη περιεχομένων Και στα γραφω ετουτα εχοντας..περισσοτερα χρονια σπουδων απο εσενα! Τρια Πτυχια, δυο Μεταπτυχιακα (δεν υπολογιζω τα μικροτερα: διετη-μονοετη)! Διδακτορικο, μου προτειναν 2 φορες να κανω -τη δευτερη σχεδον μαλιστα 'παρακαλεστα'- και αρνηθηκα, και τις 2! Γιατι αντιληφθηκα πως, ηθελαν σε εμενα, ανθρωπο εμπιστο να τους..βγαζει δουλεια(!), ενω την ακαδημαικη καριερα, κρατουσαν για..καθηγητοπαιδια και κομματοβυσματα! Θες ομως την αληθεια? Αν υπηρχε πραγματικη δυνατοτητα για εμενα, ε ναι θα εκανα το διδ. 100% δωρεαν! ^ ^ Τροφη για σκεψη / ετουτα εν θελεις σκεψου τα 🤓 Ακριβως τα ιδια. Μου καναν νυξη για διδακτορικο, αφου ειδαν οτι το ειχα και στην οργανωση του πειραματος αλλα καιμε τον παγκο (λογικο αφου εργαζομαι σε εργαστηρια σχεδον 15 χρονια), καθως εβγαζα αποτελεσματα ταχυτατα, επαναληψιμα και αξιοπιστα σε σχεση με τα υπολοιπα ζωντοβολα εκει μεσα που μια σκαγαν στο εργαστηριο και μια οχι, ενω εγω ημουν συνεπης και στο πανεπιστημιο αλλα και στην εργασια μου. Αφου μιλησαμε για το θεμα και αυτα που ηθελα εγω να ψαξω, οταν καταλαβα οτι απλα θελαν εναν ανθρωποβραχιονα να κανει εργο με ανταλλαγμα ενα phd και ψιχουλακια μισθο, για να βοηθησει τον γιο του ταδε να βγαλει καποια δεδομενα για το phd του που εχει βαλτωσει ταβτελευταια 3 χρονια, τους εριξα ακυρο πανηγυρικο. 3
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 JohnGTA ασε τις θεωριες, επειδη ξερω την πιατσα απο μεσα σου λεω οτι τα παιδια των καθηγητων πανεπιστημιου εχουν τερραστιο προβαδισμα να παρουν θεση καθηγητη σε σχεση με εναν κοινο θνητο. Πως? Το σχεδιο ξεκιναει απο νωρις, ο μπαμπας φροντιζει να μπουνε σε δημοσιευσεις απο πολυ νωρις! Πολλες φορες και πριν αποφοιτησουν! Επειδη ο μπαμπας και την πιατσα ξερει και ρευστο εχει τους στελνει για μεταπτυχιακα και διδακτορικα σε καλα τιμ. Στο ενδιαμεσο συνηθως συνεχιζει να τους βαζει σε δημοσιευσεις του τιμ του! Ο μπαμπας φροντιζει και για ενα καλο ποστντοκ! Ε μετα ο νεος φερελπις επιστημων ειναι φτιαγμενος! Στο εκλεκτορικο δε ολο και καποιος ανεπυθημητος με καλυτερο βιογραφικο παιζει να σκασει αλλα ειναι ολα κανονισμενα... 5
Argonaute Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, JohnGTA είπε Όχι φίλε μου. Απλά προσπαθώ να εκμαιεύω την αλήθεια από όπου μπορώ γιατί δεν είμαι του στυλ "Πουτάνα ζωή που μου στερείς αυτά που θέλω". Δεν θα επεκταθώ πολύ, απλά η γραμμή επιχειρηματολογίας σου είναι: Ξερεις ποσα παιδια καθηγητων παιρνουν υποτροφιες που δεν τις αξιζουν, δεν εμφανιζονται στο πανεπιστημιο ποτε παρα μονο σε κατι δημοσιευσεις, και επιπλεον εχουν απευθειας χειρισμο της καθολικης χρηματοδοτησης τους; Μπορεί να ξέρω έναν. Σου επιτρέπει αυτός ο ένας να βγάλεις συμπέρασμα για το όλον ή απλά βγάζεις χολή; Γιατί από την αντίθετη πλευρά του νομίσματος έχω γνωστό που από ΤΕΙ κατέληξε να κάνει διδακτορικό σε πανεπιστήμιο Αμερικής. Αν το πάμε έτσι προφανώς δεν βγαίνει νόημα. Δεν θα γινουν καθηγητες σε χρονο dt? Υπάρχει κάποια νομοθεσία που επιτρέπει στους καθηγητές να διορίζουν απευθείας τα παιδιά τους; Αν ναι, δείξτην μου σε παρακαλώ. Αν όχι, μην ξαναμιλήσεις. Αξιοκρατια δεν υπαρχει στο βαθμο που πρεπει, και δυστυχως κανενας δεν θελει να κανει κατι για αυτο. Στο πρώτο δεν θα διαφωνήσω πολύ. Η ερώτηση που κάθε λογικός άνθρωπος ρωτάει είναι: Από που το ξέρεις; Έχεις κάτι που έστω και λίγο να υποστηρίζει αυτό που λες; Ή απλά επαναλαμβάνεις αυτά που σε δασκαλεύει ο κομπλεξικός ελληνικός λαός να λες περί μη αξιοκρατίας κλπ. Έτσι για το πρακτικό, όσα άτομα ξέρω που ήθελαν να γίνουν καθηγητές/διδάκτορες/ερευνητές και δούλεψαν σε αυτό, μια χαρά έγιναν ο καθένας στον κλάδο του επιστημονάρες. Αλλά αυτό δεν μπορεί να μετρήσει σαν γενίκευση του "Το ακαδημαϊκό σύστημα στην Ελλάδα είναι καλό" ε; Πιο γενικά: Αναρωτιέμαι τι θα λέγατε οι ίδιοι αν ήμασταν τώρα στις ΗΠΑ/Βρετανία που για να πάρεις βασικό πτυχίο πρέπει να μπεις 100.000 μέσα... Αναρωτιέμαι. Δεν μου στερησε κατι η ζωη και δεν γκρινιαζω, σου λεω αυτο που ειδα αε 3 διαφορετικα ιδρυματα. Ολοι οι φιλοι μου που ηταν τρομερα μυαλα, με μεταπτυχιακα και διδακτορικα ειναι στον ιδιωτικο τομεα και παραγουν εργο, ενω πολλα τεκνα και κομματοσκυλα ειναι στα προθυρα να παρουν θεσουλα καθηγητη στα ιδρυματα που διδασκουν οι γονεις τους, ή που θελουν οι βουλευτες πατεραδες τους χωρις να εχουν 1 δημοσιευση σε περιοδικο με μεγαλο impact factor, παρα μονο σε κατι επιπεδου ok, hello, και tv σαββατοκυριακο. Τα παιρνεις ολα ασπρο και μαυρο. Χαλαρωσε, υπαρχει και το γκρι. Εχουν αβαντα ρε παιδι μου τα σογια εκει μεσα, κλειστο κυκλωμα τα πανεπιστημια. Ασε που δεν φανταζεσαι ποσο ευκολο ειναι να βγαλουν φωτογραφικη προκυρηξη που μενει ορθια για λιγοτερο απο 24 ωρες.. Πσυχουλα μου αθωα. Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2020 από Argonaute 4
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Για να ειμαι δικαιος, οι θεσεις καθηγητων και στο εξωτερικο ειναι λιγες και πολυ δυσκολο να τις χτυπησεις! Ομοιως και οι θεσεις ποστντοκ επειδη πληρωνονται αξιοπρεπως και υπαρχει πολυς κοσμος με διδακτορικο εχουν απιστευτο συναγωνισμο! 1
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε JohnGTA ασε τις θεωριες, επειδη ξερω την πιατσα απο μεσα σου λεω οτι τα παιδια των καθηγητων πανεπιστημιου εχουν τερραστιο προβαδισμα να παρουν θεση καθηγητη σε σχεση με εναν κοινο θνητο. Πως? Το σχεδιο ξεκιναει απο νωρις, ο μπαμπας φροντιζει να μπουνε σε δημοσιευσεις απο πολυ νωρις! Πολλες φορες και πριν αποφοιτησουν! Επειδη ο μπαμπας και την πιατσα ξερει και ρευστο εχει τους στελνει για μεταπτυχιακα και διδακτορικα σε καλα τιμ. Στο ενδιαμεσο συνηθως συνεχιζει να τους βαζει σε δημοσιευσεις του τιμ του! Ο μπαμπας φροντιζει και για ενα καλο ποστντοκ! Ε μετα ο νεος φερελπις επιστημων ειναι φτιαγμενος! Στο εκλεκτορικο δε ολο και καποιος ανεπυθημητος με καλυτερο βιογραφικο παιζει να σκασει αλλα ειναι ολα κανονισμενα... 3 λεπτά πριν, Argonaute είπε Δεν μου στερησε κατι η ζωη και δεν γκρινιαζω, σου λεω αυτο που ειδα αε 3 διαφορετικα ιδρυματα. Ολοι οι φιλοι μου που ηταν τρομερα μυαλα, με μεταπτυχιακα και διδακτορικα ειναι στον ιδιωτικο τομεα και παραγουν εργο, ενω πολλα τεκνα και κομματοσκυλα ειναι στα προθυρα να παρουν θεσουλα καθηγητη στα ιδρυματα που διδασκουν οι γονεις τους, ή που θελουν οι βουλευτες πατεραδες τους χωρις να εχουν 1 δημοσιευση σε περιοδικο με μεγαλο impact factor, παρα μονο σε κατι επιπεδου ok, hello, και tv σαββατοκυριακο. Τα παιρνεις ολα ασπρο και μαυρο. Χαλαρωσε, υπαρχει και το γκρι. Εχουν αβαντα ρε παιδι μου τα σογια εκει μεσα, κλειστο κυκλωμα τα πανεπιστημια. Ασε που δεν φανταζεσαι ποσο ευκολο ειναι να βγαλουν φωτογραφικη προκυρηξη που μενει ορθια για λιγοτερο απο 24 ωρες.. Πσυχουλα μου αθωα. Τέλος πάντων δεν απαντάω άλλο σε συνωμοσιολογίες. Εγώ πάω να κάνω κουβέντα με επιχειρήματα και ό,τι μπορείτε να πείτε είναι: "trust me mate i know". Τέσπα οκ καλό βράδυ έχουμε και δουλειές.
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, JohnGTA είπε Τέλος πάντων δεν απαντάω άλλο σε συνωμοσιολογίες. Εγώ πάω να κάνω κουβέντα με επιχειρήματα και ό,τι μπορείτε να πείτε είναι: "trust me mate i know". Τέσπα οκ καλό βράδυ έχουμε και δουλειές. Ποιες συνωμοσιες ανθρωπε μου? Δουλευομαστε μεταξυ μας? Οποιος εχει περασει μεσα απο ΑΕΙ και γνωριζει περι εκλεκτορικων ξερει οτι το μαστερ σεφ ωχρια μπροστα σε αυτα που γινονται! 2 1
Argonaute Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 @JohnGTA βυσματακι και του λογου σου; 1
lactate Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 12 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε JohnGTA ασε τις θεωριες, επειδη ξερω την πιατσα απο μεσα σου λεω οτι τα παιδια των καθηγητων πανεπιστημιου εχουν τερραστιο προβαδισμα να παρουν θεση καθηγητη σε σχεση με εναν κοινο θνητο. Πως? Το σχεδιο ξεκιναει απο νωρις, ο μπαμπας φροντιζει να μπουνε σε δημοσιευσεις απο πολυ νωρις! Πολλες φορες και πριν αποφοιτησουν! Επειδη ο μπαμπας και την πιατσα ξερει και ρευστο εχει τους στελνει για μεταπτυχιακα και διδακτορικα σε καλα τιμ. Στο ενδιαμεσο συνηθως συνεχιζει να τους βαζει σε δημοσιευσεις του τιμ του! Ο μπαμπας φροντιζει και για ενα καλο ποστντοκ! Ε μετα ο νεος φερελπις επιστημων ειναι φτιαγμενος! Στο εκλεκτορικο δε ολο και καποιος ανεπυθημητος με καλυτερο βιογραφικο παιζει να σκασει αλλα ειναι ολα κανονισμενα... Πόσο αλήθεια δυστυχώς. Ξέρω άτομο που ξεκίνησε μεταπτυχιακό πριν πάρει πτυχίο. Ξέρω άτομο που έμπαινε σε δημοσιεύσεις χωρίς να συμμετάσχει. Ξέρω κόσμο που πρέπει να βοηθηθεί επειδή είναι παιδί του τάδε. 4
ioankav Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 30 λεπτά πριν, lactate είπε Ξέρω άτομο που ξεκίνησε μεταπτυχιακό πριν πάρει πτυχίο. Αυτό που λες απλά δε γίνεται... Μπορείς να υποβάλλεις αίτηση για μεταπτυχιακό χωρίς να έχεις πάρει ακόμα πτυχίο λέγοντας ότι τελειώνεις, αλλά τη στιγμή της οριστικοποίησης της εγγραφής πρέπει να παρουσιάσεις το πτυχίο σου. 1 1
lactate Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, ioankav είπε Μπορείς να υποβάλλεις αίτηση για μεταπτυχιακό χωρίς να έχεις πάρει ακόμα πτυχίο λέγοντας ότι τελειώνεις, αλλά τη στιγμή της οριστικοποίησης της εγγραφής πρέπει να παρουσιάσεις το πτυχίο σου. Όλο το πρώτο έτος έτσι το έβγαλε. Βέβαια τελικά επειδή βασικά το άτομο ήταν άμπαλο και για άλλο λόγγο τελικά δεν το πήρε τομεταπτυχιακό.
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Επειδη βλεπω το θεμα ενδιαφερει πολυ κοσμο ας πουμε και καποια θετικα για υπαρχουν και αυτα. Υπαρχουν πολλοι ποστντοκ σε καλα teams που τρεχουν ευρωπαικα προγραμματα και δουλευουν σε σουπερ ενδιαφεροντα προτζεκτ και παιρνουν καλα λεφτα. Ξερω παραδειγματα που παιρνουν 1500 ευρω το μηνα τσεπατα, πολυ καλα χρηματα. Οποτε πριν κανουμε διδακτορικο η ποστντοκ ψαχνουμε καλα την πιατσα, μαθαινουμε το ιστορικο του εργαστηριου και του επιβλεποντα σε προγραμματα, συνεργασιες και συμπεριφορες. Αν ειναι συχνο φαινομενο να τα παραταει κοσμος στα μισα αυτο λεει πολλα... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα