OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Μερικες σκεψεις: Η ερευνα πουθενα δεν πληρωνεται καλα. Στην Ελλαδα πληρωνεται ακομη χειροτερα γιατι το κρατος δε δινει αρκετα κονδυλια ενω και ο ιδιωτικος τομεας δεν επενδυει. Επομενως ο φιλος εχει ενα point να διαμαρτυρεται. Επισης καλως η κακως η ερευνα δεν ειναι δουλεια γραφειου, μια εβδομαδα μπορει να μην πατησεις καν την επομενη μπορει να βαρας 12ωρα. Επιπλεον εχεις μια συμβαση για 12/24/36 μηνες. Να πουμε σε αυτο το σημειο οτι τα 1000 μικτα δεν ειναι απαραιτητα ο κανονας, ξερω διδακτορικους που τα πληρωνουν ολα απο την τσεπη τους, ξερω και διδακτορικους και μεταδιδακτορικους που παιρνουν πολυ παραπανω. Οποτε σε αυτο εχει μια ευθυνη ο φιλος που διαλλεξε αυτον τον καθηγητη που εχει λιγα κονδυλια διαθεσιμα. Στην Αγγλια για συγκριση ενας ποστντοκ τσεπωνει 1900-2500 λιρες το μηνα καθαρα. Να παω και ενα βημα παραπερα θεωρω οτι για τα δεδομενα της Ελλαδας ενας καλος ποστντοκ πρεπει να παιρνει 1000-1300 στην τσεπη του. Ξερω καποιους που το εχουν καταφερει αυτο αλλα φοβαμαι οτι δεν ειναι ο κανονας παρα η εξαιρεση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lactate Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 6 ώρες πριν, primeragt είπε Βασικά πληρώνεται για 5ωρο πενθήμερο. Τα υπόλοιπα είναι "εξτραδακια" που τον βάζει να κάνει ο καθηγητής (και όχι μόνο αυτόν). Αυτά δεν ενδιαφέρουν το κράτος που δίνει τα λεφτά, αυτό δίνει λεφτά για να ασχοληθεί ο άνθρωπος για 5 ώρες 5μερες τη βδομάδα, δηλαδή 25ωρο. Τα άλλα ούτε τα ξέρει και δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Άρα το πρόβλημα δεν είναι ότι πληρώνεται λίγο για αυτά που κάνει , είναι ότι "πρέπει" να υποκύψει σε παράλογες έξτρα εργασίες για να παρει τη δουλειά από τον υπεύθυνο (καθηγητή). Δεν είναι υποχρεωμένος ούτε να διδάξει, ούτε να βαθμολογήσει γραπτά ούτε να επιτηρεί εξετάσεις καθώς δεν είναι καν εργαζόμενος του πανεπιστημίου αλλά εξωτερικός συνεργάτης σε συγκεκριμένο έργο. Απλά ο Καθηγητής εκμεταλλεύεται τη θέση του. Οπότε δεν είναι θέμα μισθού αλλά εκμετάλλευσης. Μια χαρά το κράτος το ξέρει. Όλο το πανεπιστήμιο στηρίζεται σε ανθρώπους που δεν πληρώνονται και κάνουν μαθήματα, διορθώσεις επιτηρήσεις. Από διδακτορικούς και μεταδιδακτορικούς μέχρι εξωτερικούς συνεργάτες. Ειδικά για ένα τμήμα του πανεπιστημίου έλεγε το πανεπιστήμιο ότι ούτε μηδενική σύμβαση δεν μπορούσε να δώσει στους φοιτητές που έκαναν μαθήματα στους προπτυχιακούς για να έχουν μια διδακτική εμπειρία. Αν έφευγαν όλοι αυτοί το πανεπιστήμιο δεν θα μπορούσε να τρέξει. Ο μισθός και η εκμετάλλευση σε αυτές τις θέσεις δυστυχώς είναι αλληλένδετα. Γιατί ο καθηγητής κάνει ΟΤΙ θέλει. Γιατί απλά μπορεί. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lactate Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, sacafoutre είπε Οι διδακτορικοί ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν επιτηρήσεις και διδακτικό έργο. Είναι στους όρους των διδακτορικών σπουδών στις περισσότερες σχολές της Ελλάδας. Όπου ξέρω διδακτορικούς σε άλλες χώρες να διορθώνουν και να διδάσκουν πληρώνονται. Γενικά ένα πρέπει είναι τα διδακτορικά από την πλευρά του φοιτητή αλλά από την πλευρά του πανεπιστημίου τίποτα. Ελαφρώς off topic, γιατί λέμε για μεταδιδακτορικούς βέβαια, αλλά οι διδάκτορες είτε δεν πληρώνονται (απλά ξέρει να λέει το πανεπιστήμιο ότι παράγει έρευνα υψηλής ποιότητας -η οποία προέρχεται από απλήρωτους ανθρώπους) είτε πληρώνονται με ΕΛΙΔΕΚ και ΙΚΥ τα οποία θέλουν ένα χρόνο ή και περισσότερο να βγάλουν επιτυχόντες και μετά η καταβολή των τροφείων είναι ένα μόνιμο άγχος γιατί απλά αργούν. Ταυτόχρονα οι ΥΔ είναι και ανασφάλιστοι γιατί δεν τους κολλάνε ένσημα και δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει η τριτοκοσμική ασφάλεια του πανεπιστημίου σε περίπτωση ατυχήματος. Και μεταξύ μας, δεν έχω δει να συμβαίνει ποτέ κάποιο ατύχημα στο εργαστήριο που είμαι, αλλά με τόσα χημικά (για το δικό μου εργαστήριο, σε άλλα ο κίνδυνος μπορεί να ήταν κάτι άλλο) αν κάποιος τραυματιστεί σοβαρά τι γίνεται; Επίσης άμα δεν σε ενδιαφέρει αν έχω δίκιο ή άδικο τότε ποιο το νόημα του να απαντάς; 9 λεπτά πριν, sacafoutre είπε Μήπως θες και να μπαίνει το όνομά σου αλλά και να μην γράφεις Γενικά απλά είσαι επιθετικός/η μαζί μου χωρίς λόγο και βγάζεις συμπεράσματα τα οποία κατά βάση καταλήγουν ότι είμαι τεμπέλης. Και δεν καταλαβαίνω γιατί ειλικρινά. Δεν είπα ποτέ ότι βαριέμαι, ότι θέλω να κάθομαι και να πληρώνομαι για αυτό, να έχω νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου ή οτιδήποτε άλλο. Λέω ότι για να τα κάνω όλα αυτά θέλω έναν μισθό αντάξιο των απαιτήσεων που έχουν από εμένα. Το ότι παίρνω 1000 ευρώ μικτά εμένα δεν μου λέει κάτι, τα καθαρά θα πληρώσουν το ρεύμα όχι τα μικτά. Μου αφαιρούν το 20% για παρακράτηση φόρου το οποίο ένα ποσό όντως επιστρέφεται, αλλά μετά από ένα χρόνο. Και 136 ευρώ ΕΦΚΑ. Οπότε για 12 μήνες (το πρόγραμμα είναι λιγο λιγότερο) θα ζω με αυτά τα χρήματα το οποίο το θεωρώ παράλογο γιατί είμαι σε επίπεδο post doc. 15 λεπτά πριν, sacafoutre είπε Τα γραπτά σου κρίνω μόνο και βλέπω ότι τα παράπονα σου είναι στο κλίμα ενός δημόσιου υπαλλήλου που θέλει να μην δουλεύει αλλά να παίρνει τα θετικά ωσάν να δούλευε. Αυτή τη στιγμή εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα που χρειάστηκε να δουλέψω 12ωρα οπότε δεν γνωρίζω καν πως είναι το κλίμα του δημόσιου υπαλλήλου στο οποίο αναφέρεσαι. Συνήθως αυτές τις απόψεις τις έχουν είτε βολεμένοι είτε χαιρέκακοι που επειδή οι ίδιοι πέρασαν δύσκολα αρέσκονται στο να τραβάνε και αυτοί τα ίδια. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasos30 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) @sacafoutreΔε ξέρω γιατί επιμένεις για τα ποσά αφού προφανώς δε ξέρεις το καθεστώς του "μπλοκάκια". Δεν είναι κακό να μη ξέρουμε, κακό είναι επιμένουμε ότι ξέρουμε για κάτι που δε ξέρουμε. Πάμε να στο σπάσω σε τάληρα (που έχει κάνει ήδη ο OP αλλα μάλλον δεν είδες). 1.000€ τιμολογιο 200€ 20% παρακράτηση φόρου 136€ εισφορά(κλάδος κύριας σύνταξης + υγειονομικής περίθαλψης+ ΟΑΕΔ) ΕΦΚΑ (που μιλάμε για ειδική ασφαλιστική κατηγορία κάποιου που έχει κάνει έναρξη εργασιών μαξ μέχρι πριν 5 χρονια, και ειναι η πρώτη του. Δηλαδή έστω ότι έχει ξανανοίξει βιβλία και τα χει κλείσει, τώρα δεν υπάγεται καν στην ειδική κατηγορία, και πάει στην πρώτη, δηλαδη 220€, αλλα αυτό δε το ξέρω, ας μας πει ο OP το ιστορικό του.) 664€ τσέπη. Αυτό. Τέλος. Και όχι το "μου μένουν στην τσέπη τόσα" δεν είναι το "αμοιβη - φπα" μην εκτίθεστε χωρίς λόγο. Το πιο πιθανό είναι να απαλλάσσεται του ΦΠΑ κιόλας, αυτά που σου λέμε είναι εκτός ΦΠΑ. Και επειδή δεν είμαι λογιστής, δεν αποκλείω ανάλογα με το ποιό είναι επακριβώς το αντικείμενο και τι ΚΑΔ έναρξης θα χει , να φορτωθεί και κανα επικουρικό + εφάπαξ, που αν γίνει αυτό ας αρχίσει να κλαίει, -88€ minimum) Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2020 από tasos30 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ioankav Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 10 ώρες πριν, primeragt είπε Βασικά πληρώνεται για 5ωρο πενθήμερο. Τα υπόλοιπα είναι "εξτραδακια" που τον βάζει να κάνει ο καθηγητής (και όχι μόνο αυτόν). Αυτά δεν ενδιαφέρουν το κράτος που δίνει τα λεφτά, αυτό δίνει λεφτά για να ασχοληθεί ο άνθρωπος για 5 ώρες 5μερες τη βδομάδα, δηλαδή 25ωρο. Τα άλλα ούτε τα ξέρει και δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Άρα το πρόβλημα δεν είναι ότι πληρώνεται λίγο για αυτά που κάνει , είναι ότι "πρέπει" να υποκύψει σε παράλογες έξτρα εργασίες για να παρει τη δουλειά από τον υπεύθυνο (καθηγητή). Δεν είναι υποχρεωμένος ούτε να διδάξει, ούτε να βαθμολογήσει γραπτά ούτε να επιτηρεί εξετάσεις καθώς δεν είναι καν εργαζόμενος του πανεπιστημίου αλλά εξωτερικός συνεργάτης σε συγκεκριμένο έργο. Απλά ο Καθηγητής εκμεταλλεύεται τη θέση του. Οπότε δεν είναι θέμα μισθού αλλά εκμετάλλευσης. Άρα λοιπόν δε μιλάμε για κάποιον που κάνει postdoc, αλλά για κάποιον που δουλεύει ως ερευνητής στα πλαίσια κάποιου έργου σε ερευνητικό κέντρο (ή μπορεί να έχει μόνιμη θέση σε αυτό). Εάν κάποιος θέλει να κάνει postdoc, μέσα στις υποχρεώσεις του είναι και η διδασκαλία, η επίβλεψη φοιτητών και ότι άλλο χρειάζεται για να αποκτήσει την εμπειρία ώστε αργότερα να υποβάλλει αίτηση για κάποια θέση καθηγητή σε πανεπιστήμιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasgr78 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Όταν η συζήτηση έχει αναλωθεί στο λογιστικό υπολογισμό του 50ευρου, ήδη έχει επιβεβαιωθεί η προσέγγιση και του topic starter και των υπολοίπων που αναφέρονται εμμέσως ή άμεσα στον ευτελισμό της έννοιας του μεταδιδακτορικού στην Ελλάδα. Υποσημείωση: προφανώς δεν συμβαίνει για το 100% του χώρου αυτό, αλλά αναφερόμαστε στην επικρατούσα τάση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lactate Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 28 λεπτά πριν, sacafoutre είπε Όχι, επίσης δεν ισχύει. Ο Υπ. Διδ. μπορούν να πληρωθούν από το έργο από το οποίο χρηματοδοτείται το διδακτορικό τους. Πάλι γενικεύεις βάσει προσωπικών εμπειριών, και πάλι κάνεις λάθος. 3 ώρες πριν, lactate είπε Δηλαδή τα 2 βασικά προγράμματα υποτροφίων (ΙΚΥ και ΕΛΙΔΕΚ) που είναι για υποψήφιους διδάκτορες θέλεις να μου πεις ότι πληρώνουν για διασκαλία; Θέλεις να μου πεις ότι η Ιατρική Σχολή έχει την οποιαδήποτε πρόβλεψη να πληρώνονται οι ΥΔ που ασκούν διδακτικό έργο; Εγώ δεν κάνω λάθος γίατί είναι μια πραγματικότητα και δεν την ξέρω μόνο από την προσωπική μου εμπειρία αλλά και από όλους τους άλλους ΥΔ που ξέρω. Λάθος δεν κάνω, απλά εσύ για κάποιο λόγο ή τα βλέπεις ή θες να τα βλέπεις αλλιώς. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Lactate εχεις και αλλη δουλεια εκτος απο το ποστντοκ απ`οτι καταλαβα και ορθως εχεις γιατι δεν βγαινεις με τα 650 αλλιως. Καλως η κακως το ποστντοκ οπως και το διδακτορικο ειναι πληρης απασχοληση, και δυστυχως δεν εχει ΣΚ η αργιες. Ομως η επιβλεωη εργασιων, η διδασκαλια και οι επιρητηρησεις ειναι μερος της δουλειας. Κατι ακομα, πολλα ποστντοκ δινονται ως υποτροφιες χωρις καθολου φορολογηση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lactate Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 42 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Lactate εχεις και αλλη δουλεια εκτος απο το ποστντοκ απ`οτι καταλαβα και ορθως εχεις γιατι δεν βγαινεις με τα 650 αλλιως. Καλως η κακως το ποστντοκ οπως και το διδακτορικο ειναι πληρης απασχοληση, και δυστυχως δεν εχει ΣΚ η αργιες. Ομως η επιβλεωη εργασιων, η διδασκαλια και οι επιρητηρησεις ειναι μερος της δουλειας. Κατι ακομα, πολλα ποστντοκ δινονται ως υποτροφιες χωρις καθολου φορολογηση. To ποστ ντοκ δεν το εχω αρχισει ακομα. Απλά πρόκειται (αν που δεν) να το αρχίσω οπότε λέω γιατί να αφήσω μια δουλειά με καλύτερες απολαβές για να το παίζω ερευνητής με τον βασικό; Οι εργασίες, οι επιτηρήσεις κτλ δεν είναι μέρος της δουλειάς όταν δεν πληρώνεσαι από το πανεπιστήμιο. Πχ η υποτροφία του ΙΚΥ για διδάκτορες αναφέρεται στο να μπορείς οικονομικά να μην δουλεύεις για να κάνεις την ερευνά σου. Αυτό μόνο. Δεν είναι χρήματα άμεσα του πανεπιστημίου που λέει σε πληρώνω για 8ωρο για να είσαι "manager" του εργαστηρίου. Δεν θα χα πρόβλημα με αυτό. Να μου λεγαν 8ωρο με 1000 ευρώ καθαρά σε μια θέση στην οποία θα έκανα από πειράματα με ποντίκια, κυτταρα και οτι μοριακη τεχνική χρειάζεται μέχρι διδασκαλία και επίβλεψη ναι θα το κανω. Αλλά να σηκώσω τόσο διδακτικό έργο με διαλέξεις, επιτηρήσεις κτλ ενώ αυτός θα σου λεει σου δινω 650 ευρώ με ένα ωράριο που δεν είναι κάπως καθορισμένο, το εργαστήριο δουλεύει αυτές τις ώρεςς αλλά τα μαθήματα που εσύ θα κάνεις θα είναι άλλες ώρες (έχω κάνει μάθημα σε μεταπτυχιακό σάββατο αρκετές φορές, δεν λεει). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, lactate είπε To ποστ ντοκ δεν το εχω αρχισει ακομα. Απλά πρόκειται (αν που δεν) να το αρχίσω οπότε λέω γιατί να αφήσω μια δουλειά με καλύτερες απολαβές για να το παίζω ερευνητής με τον βασικό; Οι εργασίες, οι επιτηρήσεις κτλ δεν είναι μέρος της δουλειάς όταν δεν πληρώνεσαι από το πανεπιστήμιο. Πχ η υποτροφία του ΙΚΥ για διδάκτορες αναφέρεται στο να μπορείς οικονομικά να μην δουλεύεις για να κάνεις την ερευνά σου. Αυτό μόνο. Δεν είναι χρήματα άμεσα του πανεπιστημίου που λέει σε πληρώνω για 8ωρο για να είσαι "manager" του εργαστηρίου. Δεν θα χα πρόβλημα με αυτό. Να μου λεγαν 8ωρο με 1000 ευρώ καθαρά σε μια θέση στην οποία θα έκανα από πειράματα με ποντίκια, κυτταρα και οτι μοριακη τεχνική χρειάζεται μέχρι διδασκαλία και επίβλεψη ναι θα το κανω. Αλλά να σηκώσω τόσο διδακτικό έργο με διαλέξεις, επιτηρήσεις κτλ ενώ αυτός θα σου λεει σου δινω 650 ευρώ με ένα ωράριο που δεν είναι κάπως καθορισμένο, το εργαστήριο δουλεύει αυτές τις ώρεςς αλλά τα μαθήματα που εσύ θα κάνεις θα είναι άλλες ώρες (έχω κάνει μάθημα σε μεταπτυχιακό σάββατο αρκετές φορές, δεν λεει). Τοτε τι συζηταμε ρε μαστορα? Στα αλλα συμφωνω απολυτα, ποστντοκ για να το κανεις οπως πρεπει δηλαδη να εισαι κατα πανω και να τρεχεις και για ολα τα συμπαραμαρτουμενα κατω απο χιλιαρικο τσεπατα δεν αξιζει. Και το χιλιαρικο δεν ειναι κανα τρομερο ποσο για καποιον με τρια πτυχια και μια συμβαση του 1-2 χρονων και μετα παμε παλι απο την αρχη... Κατι ακομη. Πρεπει να σκεφτει κανεις γιατι κανει ποστντοκ. Θελεις ακαδημαικη καριερα? Σου αρεσει απλα η ερευνα? Θεωρω οτι στην Ελλαδα οι επιλογες σου ειναι πολυ περιορισμενες. Στο εξωτερικο τα ποστντοκ πολλες φορες ειναι σε συνεργασια με εταιριες και μπορεις ανετα να πας προς το industry. Ελλαδα η βιομηχανια ειναι πολυ ρηχη για κατι τετοιο. Το ελληνικο πανεπιστημιο βασιζεται στους ΥΔ, οι ποστντοκ ειναι ελαχιστοι. Αυτο λεει πολλα για τις συνθηκες εργασιας και τις προοπτικες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lactate Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Τοτε τι συζηταμε ρε μαστορα? Στα αλλα συμφωνω απολυτα, ποστντοκ για να το κανεις οπως πρεπει δηλαδη να εισαι κατα πανω και να τρεχεις και για ολα τα συμπαραμαρτουμενα κατω απο χιλιαρικο τσεπατα δεν αξιζει. Και το χιλιαρικο δεν ειναι κανα τρομερο ποσο για καποιον με τρια πτυχια και μια συμβαση του 1-2 χρονων και μετα παμε παλι απο την αρχη... Κατι ακομη. Πρεπει να σκεφτει κανεις γιατι κανει ποστντοκ. Θελεις ακαδημαικη καριερα? Σου αρεσει απλα η ερευνα? Θεωρω οτι στην Ελλαδα οι επιλογες σου ειναι πολυ περιορισμενες. Στο εξωτερικο τα ποστντοκ πολλες φορες ειναι σε συνεργασια με εταιριες και μπορεις ανετα να πας προς το industry. Ελλαδα η βιομηχανια ειναι πολυ ρηχη για κατι τετοιο. Το ελληνικο πανεπιστημιο βασιζεται στους ΥΔ, οι ποστντοκ ειναι ελαχιστοι. Αυτο λεει πολλα για τις συνθηκες εργασιας και τις προοπτικες. Το συζητάμε γιατί ένιωσα την ανάγκη να μοιραστώ αυτή την κατάσταση. Το χιλιάρικο προφανώς δεν είναι κανά τρομερό ποσόν για 3 πτυχία όπως λες ωστόσο αν δεις κάποια σχόλια θα δεις ότι σε πολλούς και τα 650 ευρώ ενδεχομένως είναι πολλά (άγνωστο γιατί). Ακαδημαϊκή καριέρα δεν μπήκα ποτέ στη διαδικασία να σκεφτώ αν θέλω. Θεωρώ πως οι θέσεις είναι μιλημένες για τους "δικούς τους". Διδακτορικό έκανα γιατί πάντα ήθελα να γνωρίσω τον κόσμο της έρευνας και δεν το μετανοιώνω. Το έβλεπα και πιο ρομαντικά. Το ποστ ντοκ όπως και το διδακτορικό τα είχα σαν μια προσωρινή δουλειά μέχρι να ξεκινήσω να δουλεύω σε νοσοκομείο. Πάντα ήθελα να έχω μια δουλειά με επαφή με τον ασθενή, αλλά μέχρι να μπορέσω να αρχίσω "κέρδισα" χρόνο κάνοντας μια δουλειά (που δεν είναι συμβατική δουλεια το διδακτορικό/μεταδιδακξτορικό) που θα μου επιτρέψει να εμβαθύνω στην βιολογία και να κατανοήσω καλύτερα την Ιατρική. Από το να περίμενα να αρχίσω σε νοσοκομείο και μέχρι τότε να δούλευα σαν ανειδίκευτος σε χαζοκλινικές βοηθός βοηθού θεώρησα ότι θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον αυτό το μονοπάτι. Οι post doc ειναι πιο λιγοι και ειναι λογικό. Δεν πάνε όλοι για μεταπτυχιακό και από τους μεταπτυχιακούς πάνε λιγότεροι για διδακτορικό και από τους διδακτορικούς λγότεροι για μεταδιδακτορική έρευνα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 34 λεπτά πριν, lactate είπε Το συζητάμε γιατί ένιωσα την ανάγκη να μοιραστώ αυτή την κατάσταση. Το χιλιάρικο προφανώς δεν είναι κανά τρομερό ποσόν για 3 πτυχία όπως λες ωστόσο αν δεις κάποια σχόλια θα δεις ότι σε πολλούς και τα 650 ευρώ ενδεχομένως είναι πολλά (άγνωστο γιατί). Ακαδημαϊκή καριέρα δεν μπήκα ποτέ στη διαδικασία να σκεφτώ αν θέλω. Θεωρώ πως οι θέσεις είναι μιλημένες για τους "δικούς τους". Διδακτορικό έκανα γιατί πάντα ήθελα να γνωρίσω τον κόσμο της έρευνας και δεν το μετανοιώνω. Το έβλεπα και πιο ρομαντικά. Το ποστ ντοκ όπως και το διδακτορικό τα είχα σαν μια προσωρινή δουλειά μέχρι να ξεκινήσω να δουλεύω σε νοσοκομείο. Πάντα ήθελα να έχω μια δουλειά με επαφή με τον ασθενή, αλλά μέχρι να μπορέσω να αρχίσω "κέρδισα" χρόνο κάνοντας μια δουλειά (που δεν είναι συμβατική δουλεια το διδακτορικό/μεταδιδακξτορικό) που θα μου επιτρέψει να εμβαθύνω στην βιολογία και να κατανοήσω καλύτερα την Ιατρική. Από το να περίμενα να αρχίσω σε νοσοκομείο και μέχρι τότε να δούλευα σαν ανειδίκευτος σε χαζοκλινικές βοηθός βοηθού θεώρησα ότι θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον αυτό το μονοπάτι. Οι post doc ειναι πιο λιγοι και ειναι λογικό. Δεν πάνε όλοι για μεταπτυχιακό και από τους μεταπτυχιακούς πάνε λιγότεροι για διδακτορικό και από τους διδακτορικούς λγότεροι για μεταδιδακτορική έρευνα. Κοιτα η κριτικη οτι 650 παιρνεις για 5 ωρες δουλειας μπορει να ειναι εκ του πονηρου. Γιατι ο καθηγητης αμα δεν του βγαινουν τα κουκια μπορει να σε φορτωσει τοσο ασχημα που να βαρας 10ωρα τη μερα για τα 650 ευρω. Στην Ελλαδα οι διδακτορικοι και οι ελαχιστοι ποστντοκ φορτωνονται παρα πολλα καθηκοντα ενω απο χρημα δεν φορτωνονται καθολου... Γενικα το διδακτορικο και η ερευνα απευθυνεται σε καποιους ρομαντικους και βαρεμενους. Δεν αντικαθιστα τη δουλεια ενω σε κραταει πισω στην εξελιξη σου. Απο τα λιγα που καταλαβαινω για εσενα αμφιβαλλω αν το ποστντοκ ειναι μια καλη ιδεα για εσενα. Τωρα οτι οι ποστντοκ στην Ελλαδα ειναι λιγοι εχει να κανει με τη χρηματοδοτηση. Τα μουλαρια που βγαζουν ολη τη δουλεια ειναι οι διδακτορικοι γιατι θα κατσουν και για ενα 400αρι το μηνα καμια φορα και στο ζαμπα αν τους παραμυθιασουν. Μετα τον διδακτορικο τον κρατανε στο χερι οι καθηγηταραδες, σου λενε κανε οτι σου λεω γιατι διδακτορικο δεν βλεπεις. Ο ποστντοκ ειναι πιο ψημενος, πιο υποψιασμενος και αν δεν παρει ενα καλο ποσο λεει αντε γεια. Δεν εχει την ιδια εξαρτηση με τον διδακτορικο. Στο εξωτερικο παντως που παιζει χρηματοδοτηση σωστη βλεπεις πολλους ποστντοκ στα πανεπιστημια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 18 ώρες πριν, Argonaute είπε Θα πω την αποψη μου, τουλαχιστον για τον τομεα της βιοεπιστημων/ιατρικης. Οτιδηποτε μετα το μεταπτυχιακο, δεν προσφερει τιποτα παραπανω στην αγορα εργασιας. Αν θα εκανα διδακτορικο προσωπικα; Ναι θα εκανα αν ειχα λυμενο το βιοποριστικο μου σε οριζοντα περαν της τετραετιας, ήτοι ημουν εισοδηματιας και απλα το εκανα για την κ@υλα και την αυτοπραγματωση. Ουτως οι αλλως οι θεσεις της επομενης φουρνιας καθηγητων ειναι ηδη πιασμενες απο τα τεκνα των υπαρχοντων καθηγητων, αντικειμενικα. Και έτσι, σε αυτόν τον απύθμενο λαϊκιστικό κυκεώνα που ζεις, φάνηκε το πόσο εκτός των πανεπιστημίων είσαι αλλά έχεις το θράσος να μιλάς για αυτά. Καλό βράδυ από εμένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 10 ώρες πριν, lactate είπε Μια χαρά το κράτος το ξέρει. Όλο το πανεπιστήμιο στηρίζεται σε ανθρώπους που δεν πληρώνονται και κάνουν μαθήματα, διορθώσεις επιτηρήσεις. Από διδακτορικούς και μεταδιδακτορικούς μέχρι εξωτερικούς συνεργάτες. Ειδικά για ένα τμήμα του πανεπιστημίου έλεγε το πανεπιστήμιο ότι ούτε μηδενική σύμβαση δεν μπορούσε να δώσει στους φοιτητές που έκαναν μαθήματα στους προπτυχιακούς για να έχουν μια διδακτική εμπειρία. Αν έφευγαν όλοι αυτοί το πανεπιστήμιο δεν θα μπορούσε να τρέξει. Ο μισθός και η εκμετάλλευση σε αυτές τις θέσεις δυστυχώς είναι αλληλένδετα. Γιατί ο καθηγητής κάνει ΟΤΙ θέλει. Γιατί απλά μπορεί. Το ιδιο συμβαινει με ενα μεγαλο κομματι του Δημοσιου, και με απιστευτο ποσοστο του Στρατου/Ε.Σ. -(οτ)αν φανταροπας, θα το καταλαβεις- so your point here is...?? 🤨 Πρεπει να σου εχω ξαναγραψει νομιζω: αν δεν βρισκεις αλλο λογο (βεβαιως και ωφελιμιστικο) να το κανεις -πλην του....οικονομικου!- απλως δεν ειναι για εσενα: μην το κανεις = τοσο απλο! 😁 Spoiler Και στα γραφω ετουτα εχοντας..περισσοτερα χρονια σπουδων απο εσενα! Τρια Πτυχια, δυο Μεταπτυχιακα (δεν υπολογιζω τα μικροτερα: διετη-μονοετη)! Διδακτορικο, μου προτειναν 2 φορες να κανω -τη δευτερη σχεδον μαλιστα 'παρακαλεστα'- και αρνηθηκα, και τις 2! Γιατι αντιληφθηκα πως, ηθελαν σε εμενα, ανθρωπο εμπιστο να τους..βγαζει δουλεια(!), ενω την ακαδημαικη καριερα, κρατουσαν για..καθηγητοπαιδια και κομματοβυσματα! Θες ομως την αληθεια? Αν υπηρχε πραγματικη δυνατοτητα για εμενα, ε ναι θα εκανα το διδ. 100% δωρεαν! ^ ^ Τροφη για σκεψη / ετουτα εν θελεις σκεψου τα 🤓 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lactate Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, OxiGiannisGiannakis είπε ενικα το διδακτορικο και η ερευνα απευθυνεται σε καποιους ρομαντικους και βαρεμενους. Δεν αντικαθιστα τη δουλεια ενω σε κραταει πισω στην εξελιξη σου. Απο τα λιγα που καταλαβαινω για εσενα αμφιβαλλω αν το ποστντοκ ειναι μια καλη ιδεα για εσενα. Ισχύει πολύ αυτό που λες. Όπως προείπα το κάνω για να γεμίσω την αναμονή μέχρι να αρχίσω να δουλεύω σε νοσοκομείο. Και δεν είχα καμία καλύτερη εναλλακτική. Να χα γονείς με κλινική ναι να δούλευα εκεί να έβγαζα τα χιλιάρικα. Αλλά από το να δουλεύω με το βασικό σε κλινική άλλου προτίμησα αυτό. 32 λεπτά πριν, JohnGTA είπε Και έτσι, σε αυτόν τον απύθμενο λαϊκιστικό κυκεώνα που ζεις, φάνηκε το πόσο εκτός των πανεπιστημίων είσαι αλλά έχεις το θράσος να μιλάς για αυτά. Καλό βράδυ από εμένα. μίλησε μας λίγο για τον λαϊκίστικο κυκεώνα που ζει ο @JohnGTA αλλά πρώτα διάβασε και αυτό Mόνο στην Iατρική Σχολή του Πανεπιστηµίου Aθηνών, πάνω από το 40% των τακτικών καθηγητών έχει γιους και κόρες γιατρούς που υπηρετούν σε κοντινά τους γραφεία. Aπό τους 50 τακτικούς -πρωτοβάθµιουςκαθηγητές της Iατρικής Σχολής Aθηνών, οι 24 έχουν παιδιά που είναι ήδη µέλη ∆EΠ σε όλες τις βαθµίδες. Πηγή: https://www.ethnos.gr/ellada/116071_ypoyrgeio-paideias-neo-nomoshedio-bazei-telos-stin-oikogeneiokratia-sta-aei 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα