Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω αγοράσει εδώ και κάνα μήνα σταθεροποιητη τάσης ρεύματος της apc (όχι ups) και παρατήρησα ότι όταν συνδέω το καλώδιο του σταθεροποιητη με το τροφοδοτικό του υπολογιστή ακούγεται όταν κουνιέται το καλώδιο ένα τσικ τσικ. Παρατήρησα επίσης ότι το καλώδιο δεν μπαίνει μέχρι τέρμα μέσα στον υπολογιστή και δεν προσπάθησα να το πιέσω περαιτέρω για να μην κάνω κάποια ζημιά. Δοκίμασα να το πιέσω ελάχιστα με κόντρα και είδα ότι πήγε λίγο πιο μέσα αλλά πάλι όχι τέρμα. Ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά χωρίς προβλήματα όλο αυτό το διάστημα. Το ερώτημα μου είναι, αν πρώτον το καλώδιο πρέπει να είναι έτσι, δηλαδή να μην μπαίνει τέρμα μέσα και δεύτερον αν αυτό το τσικ τσικ που ακούγεται όταν κουνιέται το καλώδιο είναι κάποιο πρόβλημα, το οποίο μπορεί και να οφείλεται στο ότι δεν εφαρμόζει καλά το καλώδιο. Να πω ότι η μπριζα που ήρθε μαζί με το τροφοδοτικό συνδέεται μέχρι τέρμα στον υπολογιστή με λίγη πίεση. Το καλώδιο του σταθεροποιητη όμως όπως προείπα δεν εφαρμόζει μέχρι τέρμα και δυστυχώς δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω και το καλώδιο του τροφοδοτικού μαζί με τον σταθεροποιητη γιατί ο σταθεροποιητης έχει δικά του ειδικά καλώδια που συνδέουν αυτόν με το τροφοδοτικό. Ο σταθεροποιητης είναι ο apc line r 1200. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Δημοσ.

Ο σταθεροποιητής τάσης είναι ένα κουτί γεμάτο με πολλούς ρελέ,  μόλις πάρει 220V ένα ρελέ θα ενεργοποιηθεί = ΚΛΙΚ

Το βάθος στα βύσματα δεν αποτελεί σημείο συναγερμού, εφόσον η σύνδεση είναι σταθερή (δεν κουνιέτε το φις) τότε είσαι καλά.

Δημοσ.

κουναει το καλωδιο + τσικ τσικ σημαινει οτι οι επαφες δεν πατανε σωστα και ειναι επικινδυνο.δοκιμασε να το βαλεις σωστα για να αποφυγεις τα δυσαρεστα

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Update: Μετά από αναβάθμιση του σταθεροποιητή σε ups πάλι της ίδιας εταιρίες το πρόβλημα με τα τσικ τσικ συνέχισε να υπάρχει. Τελικά μετά από πολλές επισκέψεις στον τεχνικό της γειτονιάς καταλήξαμε ότι το πρόβλημα ήταν στο ίδιο το τροφοδοτικό του υπολογιστή (όχι στο καλώδιο τροφοδοσίας του) και έχει γίνει αλλαγή εδώ και ενάμισι μήνα σε coolermaster 650 bronze plus. Από τη στιγμή που άλλαξε το τροφοδοτικό δεν έχει ξαναακουστεί αυτό το τσικ τσικ ούτε με το ups ούτε με το σταθεροποιητή και τα καλώδια εφαρμόζουν τέλεια. Το προηγούμενο τροφοδοτικό ήταν μία φτηνή υλοποίηση της thermaltake, οπότε προσοχή στα συγκεκριμένα τροφοδοτικά (μπορεί βέβαια το δικό μου να ήταν προβληματικό, αλλά έχει πέσει το μάτι μου σε φόρουμς σε αρκετά ποστ που αναφέρουν θέματα με φτηνά τροφοδοτικά αυτής της εταιρίας).

Επεξ/σία από christopherk2
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...