Bitbit Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Για κάποιο λόγο χρειάζομαι ένα σύνολο εισερχομένων Mail να τα αποθηκεύω σε pdf. Τα mails είναι αρκετά και μπορεί την κάθε φορά που κάνω τη διαδικασία να είναι >100. Θέλω σε 1 αρχείο pdf μόνο. Για το συγκεκριμένο σκοπό και μόνο αναγκάζομαι να χρησιμοποιήσω το ms outlook διότι επιλέγω όλα τα mails, κάνω εκτύπωση σε pdf και δημιουργεί 1 μόνο αρχείο. Αν πάω να το κάνω πχ στο thunderbird και επιλέξω 100 mails πρέπει να πατάω 100 φορές για το καθένα Mail και θα δημιουργήσει 100 αρχεία. και θα μου πάρει τόσο χρόνο. Δε θέλω όμως να χρησιμοποιώ το outlook. Υπάρχει άλλος τρόπος να πετύχω αυτό που θέλω ή μόνο το Outlook το παρέχει οπότε θα αναγκαστώ να συνεχίσω τη χρήση του; ο λόγος που το κάνω αυτό είναι διότι τα συγκεκριμένα mails είναι κάποιες προκαθορισμένες φόρμες. Τα αποθηκεύω όλα σε pdf και μετά εξάγονται κάποια δεδομένα. όπως καταλαβαίνετε είναι κουραστικό και μη πρακτικό να το κάνω για κάθε mail ξεχωριστά ενώ έτσι επιλέγω όλα τα mails, κάνω αποθήκευση σε 1 pdf και μετά από αυτό το ένα εξάγονται με άλλη διαδικασία τα αποτελέσματα
jim_p Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Βαζεις αυτο στο tb και μετα πας στα εισερχομενα του λογαριασμου που θες > δεξι κλικ > import/export (1η επιλογη πανω πανω) > export all messages from this folder > pdf format > επιλεγεις που θες να στα στειλει και τερμα. Δεν τα βαζει ολα στο ιδιο pdf οπως το outlook, αλλα σε διαφορετικα, οσα και τα mails που εχεις, αλλα τουλαχιστον σε γλυτωνει απο το να κανεις τη διαδικασια 100 φορες. Τσεκαρισμενο σε tb 78.6 σε λινουξ. https://addons.thunderbird.net/en-US/thunderbird/addon/importexporttools-ng/ Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2020 από jim_p 1
christos4 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) και μετά από αυτό που προτείνει ο @jim_p κάνεις merge τα αρχεία σε ένα pdf. αν δεν έχεις κάποιο software προτείνω το https://pdfsam.org/ το οποίο είναι δωρεάν, βγαίνει και σε portable (δεν θέλει admin rights άρα αν είσαι σε περιορισμένο περιβάλλον) και αρκετά εύκολο και γρήγορο. Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2020 από christos4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα