Προς το περιεχόμενο

Formula 1 2021

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, primeragt είπε

Το μόνο αντικανονική που έκανε ο Μαξ στον αγώνα ήταν τα ζιγκ Ζαγκ. Όλα τα άλλα ήταν fine by me. Οριακά μεν αλλά στα πλαίσια του αγώνα. Αυτή η λογική που έχει ξεκινήσει εδώ κ λίγο καιρό ότι περνάμε αέρα από εξωτερική και είναι θ νόρμα και φταίει ο άλλος που με πέταξε δεν άφησε χώρο what ever είναι λάθος. Δείτε άλλες σειρές που απλά τους στέλνουν μπαριερες και είναι και ολοσωστοι. Εξωτερική σημαίνει ότι έχω τόσο την ταχύτητα αλλά και τον χώρο να το κάνω.

Καταρχας η μουρη του Χαμ ηταν εμπρος απο αυτη του Μαξ πριν τη στροφη.
Ο Χαμ φρεναρε σωστα, ο Μαξ αργησε πολυ το φρερναρισμα κανοντας divebombing και ανοιξε και ακομα περισσοτερο την τροχια του για να σιγουρευτει οτι θα στειλει τον Χαμ οσο πιο εξω γινεται.
Αν δεν τιμωρουνται αυτα θα εχουμε σκηνικα αλά 1997 οπου ο Σουμι επεσε ΕΠΙΤΗΔΕΣ πανω στον Βιλνεβ γιατι σε ενδεχομενη ταυτοχρονη εγκαταληψη θα επαιρνε το πρωταθλημα ο ιδιος.
Πολυ κακως του χαριστηκαν ΚΑΙ χτες. Ειμαι πλεον βεβαιος οτι σε μελλοντικο αγωνα που ισως θα εχει καλυτερο race pace η Μερσεντα, ο Μαξ θα επιχειρησει ξανα το ιδιο πραγμα. Και δε θελω σε καμια περιπτωση πρωταθλητη υστερα απο τετοιες κινησεις. 

20 λεπτά πριν, liakinen είπε

Προσωπικά δεν θέλω ποινές για αυτά που έκανε ο Max χθες ούτε όμως και τα 10 seconds που είχε φάει ο Hamilton στο Silverstone. Πρέπει να αποκτήσει η F1 λίγη από την "βρωμιά" του παρελθόντος αλλιώς όπως χθες μια ευθεία DRS και από τελευταίος πρώτος. Πίστες σαν την χθεσινή μόνο το ταλέντο του οδηγού δεν προβάλουν. Θρύλοι από το παρελθόν γελούν με αγώνες σαν το χθεσινό ενώ ακούς σχολιασμό από δημοσιογράφους λες και ήταν μία από τις καλύτερες μέρες στην F1. 

Μπορει να υπαρξει θεαμα με "clean" racing. Ελπιζω του χρονου με τα νεα specs των μονοθεσιων, να εχουμε περισσοτερες μαχες σωμα με σωμα, αλλα ταυτοχρονα να μην αφησουν οι stewards περιθωρια σε τυπους σαν τον Φερσταπεν να κανουν τετοια πραγματα.

3 λεπτά πριν, liakinen είπε

Αυτό, δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο να πω αυτά πρέπει να θεωρούνται αγωνιστικά συμβάντα όπως ήταν στο παρελθόν. Χάνει το apex ο ένας ανοίγει τροχιά ο άλλος αλλιώς επαφή. Η εναλλακτική ότι έγραψα παραπάνω ο ορισμός της βαρεμάρας και της πλάκας οδήγησης (για επίπεδο F1).  

Δηλαδη αν ο Μαξ δεν εκανε αυτη τη μλκια που εκανε και ειχαμε προσπεραση απο την εξωτερικη, δε θα ειχες θεαμα;
Εκτος κι αν θεωρουμε θεαμα αυτο το καραγκιοζιλικι που, μονο στις κερκιδες για καφε δεν φτασανε.

• Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 13,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, liakinen είπε

Αυτό, δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο να πω αυτά πρέπει να θεωρούνται αγωνιστικά συμβάντα όπως ήταν στο παρελθόν. Χάνει το apex ο ένας ανοίγει τροχιά ο άλλος αλλιώς επαφή. Η εναλλακτική ότι έγραψα παραπάνω ο ορισμός της βαρεμάρας και της πλάκας οδήγησης (για επίπεδο F1). 

Αν δεν εκανε αυτο που εκανε ο Μαξ, τοτε πιθανως ο Χαμ να καταφερνε προσπεραση απο εξωτερικη που θεωρουνται και απο τις πιο εντυπωσιακες.

Τελικως δεν την ειδαμε και ειδαμε μερικους γυρους αργοτερα μια προσπεραση στην ευθεια με DRS, κατι αισθητα λιγοτερο εντυπωσιακο.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tommy^ είπε

Καταρχας η μουρη του Χαμ ηταν εμπρος απο αυτη του Μαξ πριν τη στροφη.
Ο Χαμ φρεναρε σωστα, ο Μαξ αργησε πολυ το φρερναρισμα κανοντας divebombing και ανοιξε και ακομα περισσοτερο την τροχια του για να σιγουρευτει οτι θα στειλει τον Χαμ οσο πιο εξω γινεται.
Αν δεν τιμωρουνται αυτα θα εχουμε σκηνικα αλά 1997 οπου ο Σουμι επεσε ΕΠΙΤΗΔΕΣ πανω στον Βιλνεβ γιατι σε ενδεχομενη ταυτοχρονη εγκαταληψη θα επαιρνε το πρωταθλημα ο ιδιος.
Πολυ κακως του χαριστηκαν ΚΑΙ χτες. Ειμαι πλεον βεβαιος οτι σε μελλοντικο αγωνα που ισως θα εχει καλυτερο race pace η Μερσεντα, ο Μαξ θα επιχειρησει ξανα το ιδιο πραγμα. Και δε θελω σε καμια περιπτωση πρωταθλητη υστερα απο τετοιες κινησεις. 

Μπορει να υπαρξει θεαμα με "clean" racing. Ελπιζω του χρονου με τα νεα specs των μονοθεσιων, να εχουμε περισσοτερες μαχες σωμα με σωμα, αλλα ταυτοχρονα να μην αφησουν οι stewards περιθωρια σε τυπους σαν τον Φερσταπεν να κανουν τετοια πραγματα.

Του χρόνου είναι αυτό που λέμε θααααα δούμε του χρόνου. Τύποι σαν τον  Max ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχουν όπως υπάρχουν και άλλοι απλά τους λέμε μουλωχτούς στο χωριό μου (οδηγοί και στελέχη ομάδων). 

Σου έγραψα και σε προηγούμενο post χθες ότι ο "καλύτερος" ever βλέπε Senna ήταν το μεγαλύτερο "τσογλανι" από τους κορυφαίους που υπήρξαν και όμως οι πατριώτες του και όχι μόνο τον είχαν για Θεό. Ο χαρακτήρας του ήταν ότι μου χρωστάνε όλοι, πρέπει να κάτσουν να τους περάσω, είμαι ο "θεός", και αν θεωρώ ότι με βολεύει σκάω πάνω σου γιατί έτσι. 

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυο λεπτά ρε παιδιά, ποιο είναι το θέαμα που θέλετε; Να πέφτει ο ένας πάνω στον άλλο και να πηγαίνουν μαλιοκούβαρα μέχρι τα λάστιχα; Το θέμα είναι οτι έχουμε αποφύγει ατυχήματα επειδή οι άλλοι οδηγοί φοβούνται τον φερστάπεν, και αναγκάζονται να φρενάρουν. Αν βρεθούμε με 4 φερστάπεν που δεν σηκώνουν το πόδι απο το γκάζι τι θα γίνει δηλαδή;

Επίσης αυτό με τους οδηγούς του παρελθόντος, είναι καιρός να το ξεπεράσουμε, γιατι Α) αν δώσεις σε οδηγους του παρελθόντος τιμόνι σύγχρονης F1 δε θα μπορέσει ούτε να το κουμπώσει σωστά στην κολώνα, πόσο δε μάλλον να ολοκληρώσει γύρο, και Β) παλαιότερα τα αυτοκίνητα ήταν φτιαγμένα να αντέχουν επαφές. Πλέον είδατε οτι Sainz και Norris ακούμπησαν ΕΛΑΣΤΙΚΑ, και ο Νόρρις κόντεψε να φάει μετωπική με τον τοίχο απο απόσταση μηδέν.

Αν αυτή είναι η εικόνα σας για το "θέαμα", μάλλον διαφωνούμε

Επεξ/σία από papp0us
  • Like 12
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, papp0us είπε

Δυο λεπτά ρε παιδιά, ποιο είναι το θέαμα που θέλετε; Να πέφτει ο ένας πάνω στον άλλο και να πηγαίνουν μαλιοκούβαρα μέχρι τα λάστιχα; Το θέμα είναι οτι έχουμε αποφύγει ατυχήματα επειδή οι άλλοι οδηγοί φοβούνται τον φερστάπεν, και αναγκάζονται να φρενάρουν. Αν βρεθούμε με 4 φερστάπεν που δεν σηκώνουν το πόδι απο το γκάζι τι θα γίνει δηλαδή;

Επίσης αυτό με τους οδηγούς του παρελθόντος, είναι καιρός να το ξεπεράσουμε, γιατι Α) αν δώσεις σε οδηγοί του παρελθόντος τιμόνι σύγχρονης F1 δε θα μπορέσει ούτε να το κουμπώσει σωστά στην κολώνα, πόσο δε μάλλον να ολοκληρώσει γύρο, και Β) παλαιότερα τα αυτοκίνητα ήταν φτιαγμένα να αντέχουν επαφές. Πλέον είδατε οτι Sainz και Norris ακούμπησαν ΕΛΑΣΤΙΚΑ, και ο Νόρρις κόντεψε να φάει μετωπική με τον τοίχο απο απόσταση μηδέν.

Αν αυτή είναι η εικόνα σας για το "θέαμα", μάλλον διαφωνούμε

Κάτι στο ενδιάμεσο όχι η αίσθηση που βγαίνει από τα δικά μου post ούτε και η άλλη άποψη είναι η μύτη μου μπροστά κτλ 

• Like 2
Δημοσ.
41 minutes ago, liakinen said:

Προσωπικά δεν θέλω ποινές για αυτά που έκανε ο Max χθες ούτε όμως και τα 10 seconds που είχε φάει ο Hamilton στο Silverstone. Πρέπει να αποκτήσει η F1 λίγη από την "βρωμιά" του παρελθόντος αλλιώς όπως χθες μια ευθεία DRS και από τελευταίος πρώτος. Πίστες σαν την χθεσινή μόνο το ταλέντο του οδηγού δεν προβάλουν. Θρύλοι από το παρελθόν γελούν με αγώνες σαν το χθεσινό ενώ ακούς σχολιασμό από δημοσιογράφους λες και ήταν μία από τις καλύτερες μέρες στην F1. 

Ενταξει ωραιος αγωνας χθες αλλα αυτο το DRS ειναι οτι πιο τραγικο εχει γινει ποτε.

Ουσιαστικα ειναι ενας ακομα κανονισμος που ευνοει τον δυνατο. Στην ευθεια η μερσεντες τους περνουσε σαν σταματημενους. Τι γελοιοτητα να μην μπορεις καν να αμυνθεις.

Οκ κατανοητο οτι το εκαναν για περισσοτερα προσπερασματα, αλλα αυτο αφαιρει πολυ την εκπληξη υπερ του αδυνατου. Ας βρουν αλλους τροπους με την αεροδυναμικη πχ να παιρνεις περισσοτερο σλιπ στριμ αν κολλησεις απο πισω.. Αλλα οχι αυτο το drs ρε σεις, ειναι αστειο το πως καταπινε τους παντες η μερσεντες..

Σε ολα τα σπορ η εκπληξη ειναι αυτο που συγκινει που κανει την διαφορα, οχι το να βλεπεις ενα διαστημοπλοιο κοντρα σε αργοκουρουτες

• Like 5
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, liakinen είπε

Του χρόνου είναι αυτό που λέμε θααααα δούμε του χρόνου. Τύποι σαν τον  Max ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχουν όπως υπάρχουν και άλλοι απλά τους λέμε μουλωχτούς στο χωριό μου (οδηγοί και στελέχη ομάδων). 

Σου έγραψα και σε προηγούμενο post χθες ότι ο "καλύτερος" ever βλέπε Senna ήταν το μεγαλύτερο "τσογλανι" από τους κορυφαίους που υπήρξαν και όμως οι πατριώτες του και όχι μόνο τον είχαν για Θεό. Ο χαρακτήρας του ήταν ότι μου χρωστάνε όλοι, πρέπει να κάτσουν να τους περάσω, είμαι ο "θεός", και αν θεωρώ ότι με βολεύει σκάω πάνω σου γιατί έτσι. 

Θα συμφωνησω οτι τυποι σαν τον Μαξ χρειαζονται στην F1 γιατι ειναι τεραστιο ταλεντο και γιατι δεν ειναι politically correct οπως καποιοι αλλοι... (γκουχου γκουχου Σερ). Δινει ενα διαφορετικο τονο στην F1, απλα το βρωμικο παιξιμο του ξεφευγει αρκετα και του δειχνουν αρκετη ανοχη.

Σε ο,τι αφορα στον Σεννα, αν και δεν εχω πληρη αποψη, θα συμφωνησω οτι επαιζε βρωμικα αρκετες φορες, αλλα δε σημαινει κατι αυτο. Και ο Σουμι επαιξε βρωμικα το '97 και μηδενιστηκε. Βεβαια του εχουν χαριστει ενα σωρο αλλες φορες, αλλα τεσπα. 

• Like 3
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, liakinen είπε

Τέλος η πίστα της Βραζιλίας και όχι μόνο απλά δεν πρέπει να υπάρχουν με αυτό τον σχεδιασμό. 

Τέλος τα μονοθέσια της F1 απλά δεν πρέπει να υπάρχουν με αυτόν τον σχεδιασμό. Έχουν φτάσει σε μέγεθος νταλίκας.

Οι πίστες αυτές, που η καθεμία έχει την ομορφιά της, μια χαρά εξυπηρετούσαν το σκοπό τους τόσα χρόνια όταν τα μονοθέσια είχαν φυσιολογικό μέγεθος.

• Like 11
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Τέλος τα μονοθέσια της F1 απλά δεν πρέπει να υπάρχουν με αυτόν τον σχεδιασμό. Έχουν φτάσει σε μέγεθος νταλίκας.

Οι πίστες αυτές, που η καθεμία έχει την ομορφιά της, μια χαρά εξυπηρετούσαν το σκοπό τους τόσα χρόνια όταν τα μονοθέσια είχαν φυσιολογικό μέγεθος.

Έχεις δίκιο απλά έκρινα την πίστα με τα υπάρχοντα μονοθέσια και κυρίως την χρήση του DRS.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakinen είπε

Έχεις δίκιο απλά έκρινα την πίστα με τα υπάρχοντα μονοθέσια και κυρίως την χρήση του DRS.

Δεν σου έκανα παρατήρηση ρε 😄

Αφορμή πήρα για να γράψω το σχόλιο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαν θεατης και εγω θεωρησα καλυτερο που τους αφησαν να αγωνιστουν αλλα εβγαλαν αποφαση χωρις να εχουν καν προσβαση στην onboard καμερα του Verstappen..

Απο τις υπολοιπες ληψεις παντως φαινεται οτι ο Hamilton στριβει κανονικα ενω ο Max πηγαινει ευθεια. Εαν δειξει κατι τετοιο και το onboard του ειναι καθαρο penalty κατα την γνωμη μου.

Επεξ/σία από Shyn
  • Like 3
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, tommy^ είπε

Θα συμφωνησω οτι τυποι σαν τον Μαξ χρειαζονται στην F1 γιατι ειναι τεραστιο ταλεντο και γιατι δεν ειναι politically correct οπως καποιοι αλλοι... (γκουχου γκουχου Σερ). Δινει ενα διαφορετικο τονο στην F1, απλα το βρωμικο παιξιμο του ξεφευγει αρκετα και του δειχνουν αρκετη ανοχη.

Σε ο,τι αφορα στον Σεννα, αν και δεν εχω πληρη αποψη, θα συμφωνησω οτι επαιζε βρωμικα αρκετες φορες, αλλα δε σημαινει κατι αυτο. Και ο Σουμι επαιξε βρωμικα το '97 και μηδενιστηκε. Βεβαια του εχουν χαριστει ενα σωρο αλλες φορες, αλλα τεσπα. 

Ο Senna ήταν αυτό που χρειάζεται ο αθλητισμός γενικότερα με τα καλά και τα κακά του. Το ίδιο και ο Γκάλης και πάει λέγοντας. Στην γενική εικόνα δεν κρίνεις χαρακτήρα κτλ γιατί όπως είπαμε πρέπει να υπάρχουν στο κάθε άθλημα καθώς είναι ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ για αυτό. 

Αν διαβάσεις λίγο (δεν ξέρω αν το έχεις κάνει) για την περίοδο Senna θα δεις (είναι κοινά παραδεκτό) ότι ενώ ήταν σκάρτος χαρακτήρας τουλάχιστον εντός πίστας λατρευόταν σαν θεός. Από την άλλη ένας οδηγός τραγικά υποτιμημένος παρά τα τέσσερα πρωταθλήματα (κυρίως ως προς την φήμη και την αντοχή της στον χρόνο) ο λεγόμενος καθηγητής ένας υπολογιστής μέσα στην πίστα ο Prost είχε μέχρι και κύματα μίσους εναντίον του απλά και μόνο γιατί ήταν ο αντίπαλος του  Senna. Για λίγους "σχετικούς" του χώρου (δεν αναφέρομαι σε άτομα σαν και εμάς αλλά δημοσιογράφους και οδηγούς της εποχής) ήταν καλύτερος του  Senna απλά για την μάζα ήταν βαρετός. Ηταν ο οδηγός που αν χρειάζονταν τους βαθμούς της Πέμπτης θέσης θα έπαιρνε την Πέμπτη θέση και δεν θα πίεζε ρίσκαρε για τίποτα παραπάνω. 

11 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Δεν σου έκανα παρατήρηση ρε 😄

Αφορμή πήρα για να γράψω το σχόλιο 

Εντάξει βρε δεν το πήρα έτσι απλά είχες δίκιο.

• Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, tommy^ είπε

Δηλαδη αν ο Μαξ δεν εκανε αυτη τη μλκια που εκανε και ειχαμε προσπεραση απο την εξωτερικη, δε θα ειχες θεαμα;
Εκτος κι αν θεωρουμε θεαμα αυτο το καραγκιοζιλικι που, μονο στις κερκιδες για καφε δεν φτασανε.

Αδερφέ , θέαμα έχουμε μόνο όταν κάνει προσπέραση ο Max. Teleia kai payla.

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, liakinen είπε

Από την άλλη ένας οδηγός τραγικά υποτιμημένος παρά τα τέσσερα πρωταθλήματα (κυρίως ως προς την φήμη και την αντοχή της στον χρόνο) ο λεγόμενος καθηγητής ένας υπολογιστής μέσα στην πίστα ο Prost είχε μέχρι και κύματα μίσους εναντίον του απλά και μόνο γιατί ήταν ο αντίπαλος του  Senna.

Νομίζω πως μεγάλο μέρος του μίσους έρχεται για το πως πήρε το πρωτάθλημα του 1989 (το οποίο κατ'εμέ είναι από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα) και όχι γιατί απλά ήταν αντίπαλος του Senna.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/11/2021 στις 11:56 ΠΜ, Shyn είπε

Σαν θεατης και εγω θεωρησα καλυτερο που τους αφησαν να αγωνιστουν αλλα εβγαλαν αποφαση χωρις να εχουν καν προσβαση στην onboard καμερα του Verstappen..

Απο τις υπολοιπες ληψεις παντως φαινεται οτι ο Hamilton στριβει κανονικα ενω ο Max πηγαινει ευθεια. Εαν δειξει κατι τετοιο και το onboard του ειναι καθαρο penalty κατα την γνωμη μου.

Εδω απο reddit slow-motion video απο το ελικοπτερο, που μαλλον δειχνει οτι ο Μαξ επιτηδες ανοιγει την τροχια του/δεν στριβει στο apex αλλα αργοτερα:
https://streamable.com/zo111f

Δυστυχως, δεν υπαρχει το onboard του Max για να δουμε πιο καθαρα το τιμονι του.

Στις 14/11/2021 στις 8:39 ΜΜ, ~mxls~ είπε

Το γαμώτο ήταν ότι ο Τσεκο ήταν τρίτος σε ρυθμό αγώνα σήμερα, αλλά το VSC έδωσε προβάδισμα στον Μπότας.

Ο οποιος Περεζ δεν ηταν ευχαριστημενος που βγηκε 4ος οταν ειχε μονοθεσιο/ρυθμο πιο γρηγορο απο τον Bottas(που ηταν τυχερος με το VSC) και εδω τον βλεπουμε να περπαταει απογοητευμενος :
https://streamable.com/o3riu2

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στις 14/11/2021 στις 8:38 ΜΜ, greenfan20 είπε

Εκπληκτικός αγώνας από τους 4 πρώτους. Πραγματικά εκπληκτικός. Έκανε ο καθένας τη δουλειά του στο 100%. Τα Μερκ δεν πιανοντούσαν σήμερα, 4-5 γύρους να είχε ακόμα ο Μπότας θα έφτανε και αυτός τον Μαξ.

Στις 14/11/2021 στις 8:40 ΜΜ, haHa είπε

10s ειχαν πριν αρχιζει να κοβει ο Μαξ.
Οταν αρχισε να κοβει, τον πλησιαζε τοσο ο Bottas οσο και ο Perez.

Στις 14/11/2021 στις 8:55 ΜΜ, greenfan20 είπε

Δεν έχω δει γυρολόγια, αλλά παίζει όντως να έκοψε όταν άνοιξε στα 3,5-4sec ο Χαμ. Απλά άκουσα και pep talk από Τότο στο τιμ ρέιντιο στον Μπόττας και λέω ώπα όντως τον έχει.

Γενικά αν κάποιος βρει γυρολόγια στο 3ο στιντ για τους 4 πρώτους, ας τα ποστάρει αν μπορεί.

Εδω ειναι οπου φαινεται πως ο Max(αριστερη στηλη) εκοψε και αρχισε να τον πλησιαζει μεχρι και ο Perez(2η στηλη απο αριστερα) πριν μπει για το pit stop για fastest lap. Η διαφορα τους πηγε απο τα 15s στα 10s(κιτρινο πλαισιο) :
https://en.mclarenf-1.com/2021/gp/s8138/lap_times/821-785/

image.png.5c71ea52bd008eecce13677628344c3f.png

----------------------------------------------------

Στις 14/11/2021 στις 10:56 ΜΜ, Nabuko είπε

Screenshot_20211114-225617_Chrome.jpg.792008dcf94c68b5b60b4a1c3e841a18.jpg

Εδω υπο αλλη γωνια:

image.png.b502aa409e0cb57f628f7e7c8c7e06fb.png

Επεξ/σία από haHa
  • Like 3
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...