Προς το περιεχόμενο

Formula 1 2021

Diinekis21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
27 λεπτά πριν, ToDorita είπε

ο,τι είναι προτιμοτερο να βγαινεις σε καθε γυρο εκτός πιστας ΠΑΡΑΝΟΜΑ,αντι παντελονάτα να οδηγεις οπως πρέπει,και αν μπορεις να παλέψεις για τη 1η θέση.

Το ότι βγήκε σε κάθε γύρο στην 4 ο Χαμ το ξέρουμε από κάπου ή απλά είναι μία μπούρδα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Ως άσχετος έχω τρεις ερωτήσεις μετά τη παρακολούθηση του αγώνα

1. Υπάρχουν μονοθέσια που είναι μαθηματικά πιο γρήγορα από άλλα ως εκ τούτου κάποιες μάρκες είναι καταδικασμένες να βγαίνουν τελευταίες χωρίς να μπορεί η δεξιότητα του οδηγού να το αντιστρέψει αυτό? άρα κάτα κάποιο τρόπο είναι πιο πολύ διαγωνισμός μηχανικών παρά οδηγών? Δε μπορώ πχ να πιστέψω ότι ο Vettel και ο Raikonen που είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές δε μπορούσαν να τα πάνε καλύτερα. Άρα να μη κριθεί ο οδηγός από τη θέση που πήρε αλλά πάντα σε συσχέτιση με το μονοθέσιο του.

2. Τι διαφορά κάνουν τα σκληρά από τα μαλακά και μεσαία ελαστικά και πως αλλάζει τη τακτική αυτό? Τα ελαστικά φθείρονται μετά από κάποιους γύρους και είναι αναγκαία η αλλάγη τους?

3. Τι είναι το DRS?

3. Drag reduction system. Ανοιγει η πτερυγα της αεροτομης οταν το μπροστινο μονοθεσιο ειναι 1sec η λιγοτερο μπροστα απο τον επιτιθεμενο, ωστε να υπαρχει μειωση τις αντιστασης του αερα και να παρει περιπου 10 εξτρα χιλιομετρα στην τελικη του ταχυτητα και να γινει πιο ευκολη η προσπεραση.

2. Οσο πιο μαλακο ελαστικο τοσο πιο ευκολα φθειρεται και αρα βγαζει λιγοτερους γυρους. Επισης αποδιδουν καλυτερα σε διαφορετικες θερμοκρασιες. Ειναι ενας πολυ σημαντικος παραγοντας. Σε θεμα χρονου τωρα αν υποθεσουμε οτι τα μαλακα ειναι τα πιο γρηγορα τα μεσσαια ειναι περιπου μισο sec πιο αργα και τα σκληρα 1sec. Αλλα παιζουν τοσοι παραγοντες ρολο που αυτο ειναι τελειως θεωρητικο.

1.Γενικα ναι υπαρχουν ομαδες που πανε για την συμμετοχη και μονο, περυσι οι Williams, φετος οι HAAS. Φυσικα ομως παιζει ρολο και ο οδηγος. Αυτο το καταλαβαινεις στην μεση του grid δηλαδη θα φανει στις mclaren,ferrari,aston martin, alpha tauri. Περυσι ας πουμε ο Perez ηταν 4ος στην γενικη καταταξη νικώντας την κουρσα των μεσαιων ομαδων ενω ο Stroll με το ιδιο μονοθεσιο ηταν 11ος. Και ο Ric 5ος με τον Occon 12o...Μεγαλες διαφορες. Οποτε παιζουν ρολο και οι οδηγοι και τα μονοθεσια. Οπως και παρα πολλα αλλα.

Επεξ/σία από Αλεξανδρος A.92
  • Like 1

Μόλις τώρα, george200-13 είπε

σε αυτο εχεις δικιο εννουσα σε ρυθμο qualy. Στον αγωνα ισως ηταν 0,1 sec τον γυρο πιο γρηγορο το μονοθεσιο της redbull. Απο εκει και περα ομως δεν παει απλα μαθηματικα γιατι παιζει ρολο το consistency του καθε οδηγου και φυσικα η στρατηγικη της καθε ομαδας που για εμενα  η merc την εκτελεσε αψογα εκτος απο το pit stop του μπομποτας

Σωστά αλλά άλλο race pace άλλο qualy.

Τουλάχιστον εφάμιλλα τα βρήκα τα μονοθέσια σε ρυθμό αγώνα.

Η Merc έδειξε κάποια θέματα με ελαστικά. Αναμενόμενα αν με ρωτάς...

Ξέρει κανείς αν ήταν χρησιμοποιημένα τα ελαστικά που έβαλε ο Ham στο 1ο pit;

• Like 1

Μόλις τώρα, Diinekis21 είπε

Αυτο πως? Περα απο τους πρωτους γυρους με τα σκληρα του Ham υπηρξε ποτε αλλος γυρος που ετρεχε σε ιδιο ρυθμο? Μιλαω για 5-6-7 γυρους στους 56...

Όποτε εδειχνε Χαμιλτον στη 4,ήταν εκτος.

Οταν βγηκε η ΡΒ και διαμαρτυρηθηκε,λέγοντας αυτο που λέω,νομίζω τον είδα αλλες 2.

Οποτε,σύμφωνα με τους κανονισμους,επρεπε να ειχε δει την εξοδο απο τον αγώνα,ή λογικοτερα να ειχε συμμαζευτει.

Βασικα,δε με απασχολεί.

Αυτο που με απασχολει ειναι αυτο που ρωτας.

Γιατι σε μια πολυκαμερη φιέστα,τη στιγμη που βγηκε μια ομαδα και διαμαρτυρηθηκε,δεν ειδαμε πλανα που να το επιβεβαιώνουν ή να το απορρίπτουν.

Εχει βαρ στη Λαμία,αλλα όχι στο Μπαχρέιν;

Ένα κακοστημένο θέατρο και φέτος,προσωπικά δε θα πάρω.

1 λεπτό πριν, yiannis1991 είπε

Το ότι βγήκε σε κάθε γύρο στην 4 ο Χαμ το ξέρουμε από κάπου ή απλά είναι μία μπούρδα;

11 λεπτά πριν, ToDorita είπε

δε καταλαβαίνω σε τι αναφέρεσαι,και τι σχέση έχει αυτό με τον αγώνα σήμερα.

Με σειρά τα γεγονότα τα σημερινά.

Ο Χαμιλτον βγαίνει σε καθε γυρο εκτος πιστας στη 4,παρανομόντας.

Η ΡΒ διαμαρτυρεται.

Σε μια τηλ.κάλυψη με 80 κάμερες,ο σκηνοθετης δεν ειπε σε εναν απο τους εικοσι εκει μέσα,"θελω ολα τα πλανα του Χαμιλτον απο την 4 και ενα μετρητη ποσες φορες βγηκε εκτος"

Η Μερς λεει στον οδηγο της"κοψε με την 4,διαμαρτυρονται"

Ο Χαμ λέει στη Μερς"μα γιατί,αφου δεν εχουμε ορια για αυτη"

Η ΡΒ λέει στον Μαξ"Κανε το ιδιο ,δεν το τιμωρουν"

Συμπερασμα:Για 15 γυρους ανάμεσα σε 1ο και 2ό πιτ,ο Χαμιλτον κέρδιζε σε καθε γυρο χρονο,που δεν επρεπε,χρονο που κυριολεκτικα του εδωσε τη νίκη.

Αυτα ειναι τα γεγονοτα,τωρα εσυ πες πως τον εδειραν για το ποδόσφαιρο,η σφαίρα εξοστρακιστηκε,και πως η Μαρεβα ηταν υπερλαμπρη.

Από οτι φαινεται,μονο οι παππουδες σε ακούνε,Μπαμπη μου.

Φιλε δεν υπαρχει λογος να τσακωνομαστε μεταξυ μας γιατι μπορεις πολυ ευκολα να καταλαβεις οτι λες μπουρδες. Πηρα λοιπον 4 τυχαια frames στην στροφη 4 απο το onboard του verstappen και 4 απο τον χαμιλτον. Και στα εκανα screenshot να το δεις εσυ και οποιος αλλος μιλαει για μαφια. Αυτο ολο μου πηρε 10 λεπτακια απο τον χρονο μου.

ΗΑΜΙΛΤΟΝ https://1drv.ms/u/s!AmW7ZUhnIVOJ635c8udxz90tkuqW?e=ixI4TB

VERSTAPPEN https://1drv.ms/u/s!AmW7ZUhnIVOJ638bM2D4FtL4r6hI?e=Xr4vCt

13 λεπτά πριν, Diinekis21 είπε

Σωστά αλλά άλλο race pace άλλο qualy.

Η Merc έδειξε κάποια θέματα με ελαστικά. Αναμενόμενα αν με ρωτάς...

Ξέρει κανείς αν ήταν χρησιμοποιημένα τα ελαστικά που έβαλε ο Ham στο 1ο pit;

Οχι και τα δυο σετ σκληρης του χαμιλτον ηταν καινουρια

• Like 1

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, ToDorita είπε

Όποτε εδειχνε Χαμιλτον στη 4,ήταν εκτος.

Οταν βγηκε η ΡΒ και διαμαρτυρηθηκε,λέγοντας αυτο που λέω,νομίζω τον είδα αλλες 2.

Οποτε,σύμφωνα με τους κανονισμους,επρεπε να ειχε δει την εξοδο απο τον αγώνα,ή λογικοτερα να ειχε συμμαζευτει.

Βασικα,δε με απασχολεί.

Αυτο που με απασχολει ειναι αυτο που ρωτας.

Γιατι σε μια πολυκαμερη φιέστα,τη στιγμη που βγηκε μια ομαδα και διαμαρτυρηθηκε,δεν ειδαμε πλανα που να το επιβεβαιώνουν ή να το απορρίπτουν.

Εχει βαρ στη Λαμία,αλλα όχι στο Μπαχρέιν;

Ένα κακοστημένο θέατρο και φέτος,προσωπικά δε θα πάρω.

Βασικά συγνώμη αλλά λες λίγο ότι να 'ναι. Αρχικά είπες ότι σε κάθε γύρο ο Χαμ έβγαινε στην 4 και τώρα το μάζεψες. Επίσης ο κανονισμός δεν λέει μαύρη σημαία αλλά αρχικά άσπρη/μαύρη που είναι προειδοποίηση και μετά νομίζω 5 δευτερόλεπτα αλλά δεν είμαι σίγουρος. Επίσης το ότι δεν είδαμε πλάνα δεν σημαίνει ότι αν υπήρξε ένσταση από κάποια ομάδα οι αγωνοδικες δεν θα τα έβλεπαν. Το τι δείχνει η μετάδοση δεν είναι το ίδιο με αυτό που βλέπουν οι κριτές. Και ούτε επί 1.5 ώρα μπορεί ο σκηνοθέτης να δείχνει αν βγήκε ή όχι ο Χαμ στην 4..

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, volleyball είπε

Για πείτε, αν ήταν ανάποδα, θα έκαναν αμέσως παρατήρηση στον Χάμιλτον να δώσει θέση ; Φυσικά και όχι, θα έβγαζαν μια ωραία ανακοίνωση, υπό εξέταση και θα αποφανθούμε μετά το τέλος του αγώνα. Θα έδιναν την ευκαιρία στον Χάμιλτον να πάρει διαφορά πάνω από 5 sec και θα έβγαζαν ποινή που θα τον άφηνε πάλι πρώτο. Σήμερα δεν το έκαναν αυτό...

O Ham εχει χασει αγωνα λογω ποινης που του εδωσαν ενω ειχε δωσει την θεση του πισω, με την  δικαιολογια ότι ξαναεκανε προσπεραση πολυ γρηγορα αφοτου εδωσε την θεση του πισω. 

Οποτε ολες οι διαμαρτυριες για την θεση που εδωσε πισω ο Μαξ(που σχεδον ουτε ο ίδιος δεν ειπε τιποτα) δεν είναι τυχαιο ότι ακουγονται απο αυτους που ελεγαν τα ανεκδοτα περι mafia ακομα και οταν η Φερραρι ετρεχε με το παρανομο μοτερ και ηπιαν το αμιλιτο νερο την επόμενη χρονια. 

37 λεπτά πριν, liakjim είπε

Οι κανόνες είναι ξεκάθαροι. Προσπέρασε έχοντας πάρει πλεονέκτημα όντας εκτός πίστας.

Οι κανόνες για οδήγηση εκτός πίστας σε συνήθη φάση , είναι και πάλι γνωστοί και διαφορετικοί.

Αυτο το τοσο απλο πραγμα, δεν μπορουν απο οτι φαίνεται να το καταλαβουν συμφορουμιτες που παρακολουθουν χρόνια Φ1. Είναι απλα θεατες...

Επεξ/σία από haHa

13 λεπτά πριν, george200-13 είπε

Φιλε δεν υπαρχει λογος να τσακωνομαστε μεταξυ μας γιατι μπορεις πολυ ευκολα να καταλαβεις οτι λες μπουρδες. Πηρα λοιπον 4 τυχαια frames στην στροφη 4 απο το onboard του verstappen και 4 απο τον χαμιλτον. Και στα εκανα screenshot να το δεις εσυ και οποιος αλλος μιλαει για μαφια. Αυτο ολο μου πηρε 10 λεπτακια απο τον χρονο μου.

ΗΑΜΙΛΤΟΝ https://1drv.ms/u/s!AmW7ZUhnIVOJ635c8udxz90tkuqW?e=ixI4TB

VERSTAPPEN https://1drv.ms/u/s!AmW7ZUhnIVOJ638bM2D4FtL4r6hI?e=Xr4vCt

Ωραίος.

Ειναι πριν διαμαρτυρηθει η ρβ,πάρει τα παπαρια μου,και πει στον οδηγό της "Κάνε το ίδιο;"

Αφου μπηκες στο κοπο,δεν καταλαβαίνω γιατι δε προσεξες τη λεπτομέρεια που εχω πολυαναφέρει.

Μπάμπη μου.

Και οπως ξαναειπα,ας κανουν ο,τι θέλουν στο τσαρδί τους,και ας συνεχίσουν τυποι σαν εσένα να τους πληρώνουν για την παράσταση που ανεβαζουν.

Εγώ τοσα χρονια ειχα γυρίσει πλάτη,και δε βλεπω το λόγο να αλλάξει αυτό και φέτος.

• Like 2

Τα έχετε μπερδέψει λίγο πολύ όλοι με αυτό που έγινε στην στροφή 4...η αποφάσεις ήταν ξεκάθαρες και δίκαιες. Μέχρι την ώρα που φέρνει προβάδισμα στον Hamilton όλα καλά.. Αν όμως δεν είναι ευνοϊκή για αυτόν δεν πάει καλά. Ξεκάθαρο όπως τής προηγούμενες χρονιές. Ξεκάθαρο σαν το νερό. Πού έχετε μπερδευτεί ακριβώς?? 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, ToDorita είπε

Ωραίος.

Ειναι πριν διαμαρτυρηθει η ρβ,πάρει τα παπαρια μου,και πει στον οδηγό της "Κάνε το ίδιο;"

Αφου μπηκες στο κοπο,δεν καταλαβαίνω γιατι δε προσεξες τη λεπτομέρεια που εχω πολυαναφέρει.

Μπάμπη μου.

Και οπως ξαναειπα,ας κανουν ο,τι θέλουν στο τσαρδί τους,και ας συνεχίσουν τυποι σαν εσένα να τους πληρώνουν για την παράσταση που ανεβαζουν.

Εγώ τοσα χρονια ειχα γυρίσει πλάτη,και δε βλεπω το λόγο να αλλάξει αυτό και φέτος.

Τουλαχιστον βγες αντρικια και πες εκανα λαθος αλλα οχι βρηκες το αλλο "ειναι μετα την οδηγια που δοθηκε στον ham και τον ver" Η οδηγια εγινε στον hamilton μετα αφου ειχε περασει μια ωρα αγωνα και. Αν προσεξες που ειμαι σιγουρος οτι το ειδες τα μισα screenshot ειναι νωριτερα απο την οδηγια προς τον hamilton. Ειπα ειναι τυχαια απο την αρχη του αγωνα μεχρι το τελος οπως φαινεται και κατω στην μπαρα της ωρας σε καθε screenshot. 

Επεξ/σία από george200-13

17 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Βασικά συγνώμη αλλά λες λίγο ότι να 'ναι. Αρχικά είπες ότι σε κάθε γύρο ο Χαμ έβγαινε στην 4 και τώρα το μάζεψες. Επίσης ο κανονισμός δεν λέει μαύρη σημαία αλλά αρχικά άσπρη/μαύρη που είναι προειδοποίηση και μετά νομίζω 5 δευτερόλεπτα αλλά δεν είμαι σίγουρος. Επίσης το ότι δεν είδαμε πλάνα δεν σημαίνει ότι αν υπήρξε ένσταση από κάποια ομάδα οι αγωνοδικες δεν θα τα έβλεπαν. Το τι δείχνει η μετάδοση δεν είναι το ίδιο με αυτό που βλέπουν οι κριτές. Και ούτε επί 1.5 ώρα μπορεί ο σκηνοθέτης να δείχνει αν βγήκε ή όχι ο Χαμ στην 4..

εεε...μοντάζ;

Πικ ιν πικ;

Και ξαναλέω,αυτο που με απασχολεί ειναι πως υπήρχε μια διαμαρτυρία,και ο σκηνοθέτης αντι να δείξει πλάνα να δουμε τι παίζει,πέταγε αετό.

Προφανώς,κατ'όπιν εντολής.

15 περασματα τα δειχνεις σε μισο λεπτό.Και μιλαμε για 7κις(;) παγκοσμιο πρωταθλητη,οχι να βλέπαμε τον Τακέντα.Αλλά...μπααα,δεν εγινε τιποτα.

• Confused 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...