Προς το περιεχόμενο

Formula 1 2021

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καμια ειρωνια. Πολλοι το πιστευουν το παραπανω. Και το φωναζουν κιολας.

Κριμα ειναι να σου σκασει ο κινητηρας στον τελευταιο γυρο και να χανεις μια νικη.

Οχι να εχεις 2-3 dnfs και να χανεις τον τιτλο.

Βασικα ας αναψει ο Κιμι μια λαμπαδα στον Μασσα και στα αισχη της Μακλαρεν το 2007 που πηρε και αυτος ενα τιτλο. Γιατι την επομενη χρονια ο Φελιπε (που εχει χασει απο ολους τους team mates του) τον κερδισε ευκολα.😊

• Απαντ. 13,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, ASFE είπε

Καμια ειρωνια. Πολλοι το πιστευουν το παραπανω. Και το φωναζουν κιολας.

Κριμα ειναι να σου σκασει ο κινητηρας στον τελευταιο γυρο και να χανεις μια νικη.

Οχι να εχεις 2-3 dnfs και να χανεις τον τιτλο.

Βασικα ας αναψει ο Κιμι μια λαμπαδα στον Μασσα και στα αισχη της Μακλαρεν το 2007 που πηρε και αυτος ενα τιτλο. Γιατι την επομενη χρονια ο Φελιπε (που εχει χασει απο ολους τους team mates του) τον κερδισε ευκολα.😊

Ας αναψουν πρωτα ενα βαγονι λαμπαδες οι υπολοιποι πολυετεις πρωταθλητες που οδηγουσαν στον αυτοματο για αρκετα χρονια το -κατα πολυ- ανωτερο μονοθεσιο τους και αν δεν εχουν τελειωσει οι λαμπαδες, θα αναψει και ο Κιμι. :rolleyes:

Επισης, ειναι πολυ ενδιαφερουσα η αποψη σου οτι ειναι κριμα να χανεις νικη και οχι πρωταθλημα! ^_^

Επεξ/σία από tommy^
Δημοσ.

O λόγος που ο Κίμι πηρε μόνο έναν τίτλο στην καριέρα του, έχει να κάνει αρχικά με το γεγονός πως οδήγησε στην δεκαετία 2000-2010 όπου οι πρωτθαλητές μετά το 2004 δεν έβγαιναν από μία παντοκρατορεία ομάδας μετά τα χρόνια της Φεράρι. Επίσης, μετά την επιστροφή του είτε πήγε σε κατώτερες ομάδες είτε πήγε σαν δεύτερος οδηγός, συνεπώς αναμενόμενα δεν πήρε κάτι.

Σημασία έχει ότι είναι από τους οδηγούς που άφησαν ιστορία πίσω τους και θα τον θυμούνται για πολλά χρόνια άσχετα με το πόσους τίτλους πήρε ή αν ήταν ο καλύτερος. 

Προσωπικά εγώ ποτέ δεν ήμουν φαν αλλά respect οδηγικά.

• Like 4
Δημοσ.
12 ώρες πριν, greenfan20 είπε

Ένας εκ των δύο αγαπημένων μου οδηγών και ίσως ο ταχύτερος οδηγός που έχω δει ποτέ μου (ντάξει είμαι φουλ υποκειμενικός με Κίμι). Το 1 πρωτάθλημα που έχει πάρει είναι πολύ λίγο για το οδηγικό ταλέντο αυτού του ανθρώπου. Είχα την τύχη πρακτικά να μεγαλώνω μαζί με τον Κίμι και πραγματικά υπήρχαν χρονιές που παρακολουθούσα αποκλειστικά λόγω αυτού.

Κατ' εμέ το 2012 και το 2005 ήταν οι καλύτερες σεζόν του (με το 2003 και το 2007 από κοντά φυσικά). Το μεν '12, επιστρέφοντας μετά από 2 χρόνια, όπου δεν ξεκουραζόταν αλλά αγωνιζόταν σε τελείως διαφορετικό σπορ, τερμάτισε 3ος στο πρωτάθλημα κατακτώντας και 1 νίκη με την Λότους (το περίφημο leave me alone!). Το δε '05 ηταν μαγικός, αν ήταν λίγο πιο αξιόπιστη εκείνη η Μακλάρεν θα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ούτε που θυμάμαι πόσες φορές εγκατέλειψε στους τελευταίους γύρους όντας στην πρωτοπορία (εκείνο το καταραμένο κλατάρισμα ελαστικού ακόμα δεν το έχω δει σε επανάληψη, θυμάμαι έκλεισα επί τόπου την τηλεόραση και δεν άφηνα κανένα να δει την τελική κατατάξη), πόσες φορές δέχθηκε ποινή για αλλαγή κινητήρα και πόσες φορές είχε πρόβλημα στα δοκιμαστικά (παίζει να ήταν κανά σερί 10 αγώνων που ή θα είχε πολ ή θα ξεκίναγε από πολύ πίσω).

Μυθικός οδηγός. Η εκτίμηση που τρέφουν για αυτόν ο Χάμιλτον και ο Φέττελ τα λέει όλα.

Δυστυχώς, είχε έρθει η ώρα να σταματήσει γιατί ούτε η Άλφα τον βοηθούσε με το μονοθέσιο ούτε και οι επιδόσεις του ήταν ενδεικτικές του ποιος είναι στα αλήθεια ο Κίμι.

(Το μοναδικό non-work related stuff που υπάρχει πάνω σε κάθε γραφείο μου, από όταν μου το έκαναν δώρο όταν τελείωνα το σχολείο. Ο καλύτερος Κίμι, αυτός του 2005. (Ναι το ξέρω έχει σπάσει η κεραία μπροστά από τον οδηγό 🙁))

kimi.jpg

Ο αγαπημένος μου οδηγός. Αυτός και ο Μίκα! Δεν χώνεψα ποτέ που πήγε στην Φεράρρι αλλά χαλάλι του.

@greenfan20Respect & για το κείμενο & για την μινιατούρα!

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, greenfan20 είπε

Ένας εκ των δύο αγαπημένων μου οδηγών και ίσως ο ταχύτερος οδηγός που έχω δει ποτέ μου (ντάξει είμαι φουλ υποκειμενικός με Κίμι). Το 1 πρωτάθλημα που έχει πάρει είναι πολύ λίγο για το οδηγικό ταλέντο αυτού του ανθρώπου. Είχα την τύχη πρακτικά να μεγαλώνω μαζί με τον Κίμι και πραγματικά υπήρχαν χρονιές που παρακολουθούσα αποκλειστικά λόγω αυτού.

Κατ' εμέ το 2012 και το 2005 ήταν οι καλύτερες σεζόν του (με το 2003 και το 2007 από κοντά φυσικά). Το μεν '12, επιστρέφοντας μετά από 2 χρόνια, όπου δεν ξεκουραζόταν αλλά αγωνιζόταν σε τελείως διαφορετικό σπορ, τερμάτισε 3ος στο πρωτάθλημα κατακτώντας και 1 νίκη με την Λότους (το περίφημο leave me alone!). Το δε '05 ηταν μαγικός, αν ήταν λίγο πιο αξιόπιστη εκείνη η Μακλάρεν θα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ούτε που θυμάμαι πόσες φορές εγκατέλειψε στους τελευταίους γύρους όντας στην πρωτοπορία (εκείνο το καταραμένο κλατάρισμα ελαστικού ακόμα δεν το έχω δει σε επανάληψη, θυμάμαι έκλεισα επί τόπου την τηλεόραση και δεν άφηνα κανένα να δει την τελική κατατάξη), πόσες φορές δέχθηκε ποινή για αλλαγή κινητήρα και πόσες φορές είχε πρόβλημα στα δοκιμαστικά (παίζει να ήταν κανά σερί 10 αγώνων που ή θα είχε πολ ή θα ξεκίναγε από πολύ πίσω).

Μυθικός οδηγός. Η εκτίμηση που τρέφουν για αυτόν ο Χάμιλτον και ο Φέττελ τα λέει όλα.

Δυστυχώς, είχε έρθει η ώρα να σταματήσει γιατί ούτε η Άλφα τον βοηθούσε με το μονοθέσιο ούτε και οι επιδόσεις του ήταν ενδεικτικές του ποιος είναι στα αλήθεια ο Κίμι.

(Το μοναδικό non-work related stuff που υπάρχει πάνω σε κάθε γραφείο μου, από όταν μου το έκαναν δώρο όταν τελείωνα το σχολείο. Ο καλύτερος Κίμι, αυτός του 2005. (Ναι το ξέρω έχει σπάσει η κεραία μπροστά από τον οδηγό 🙁))

H χρονια που εκανε το 2012 ειναι πολυ underrated.
Ο Κιμι δεν επιασε το ταβανι του ουσιαστικα απο το ~2010 και μετα γιατι το qualifying εγινε πολυ σημαντικο στην F1(δυσκολες προσπερασεις, απουσια ανεφοδιασμου κλπ) και δυστυχως ο Κιμι υστερουσε σε αυτο.

-------------------

Κατα τα αλλα, η Mercedes πιστευω θα κανει αυτο που λεγαμε σε αντιθεση με τις γνωστες κακιες γλωσσες που λεγανε τα δικα τους για προφανεις λογους:
θα φερει τον Russell ακομα και αν ο Bottas αποδιδει καλυτερα απο τον Perez στην Red Bull. Σιγουρα το τρακαρισμα του Bottas στο Silverstone δεν τον βοηθησε στην προσπαθεια να παραμενει, αλλα το βασικο ειναι οι επιδοσεις του Russell που βγαζουν ματια.

Η Mercedes δεν ειναι Red bull, θελει δυνατους οδηγους και πιστευω του χρονου θα εχει πολυ δυνατο διδυμο.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, haHa είπε

Σιγουρα το τρακαρισμα του Bottas στο Silverstone δεν τον βοηθησε στην προσπαθεια να παραμενει....

Εννοείς Ουγγαρία, σωστά;

Δημοσ.

Τεραστια απωλεια απο του χρονου αυτη του Iceman, μεγαλωσα με αυτον απο 12 χρονων μεχρι 30 που ειμαι τωρα δεν εχω χασει αγωνα που να ετρεχε ο φινλανδος . Κορυφαια για μενα οδηγικα στιγμη η σουζουκα του 2005 και κορυφαια γενικα η κατακτηση του πρωταθληματος του 2007 που ολοκληρωθηκα και εγω σαν ανθρωπος! Δηλαδη του χρονου τι θα βλεπουμε ρε μαγκες;; Ειχα μια ελπιδα να δω Κιμι με τα νεα μονοθεσια, ενα κυκνιο ασμα αν θελετε να το πειτε αλλα δυστηχως ατυχησαμε.

• Like 4
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Manoleros95 είπε

Τεραστια απωλεια απο του χρονου αυτη του Iceman, μεγαλωσα με αυτον απο 12 χρονων μεχρι 30 που ειμαι τωρα δεν εχω χασει αγωνα που να ετρεχε ο φινλανδος . Κορυφαια για μενα οδηγικα στιγμη η σουζουκα του 2005 και κορυφαια γενικα η κατακτηση του πρωταθληματος του 2007 που ολοκληρωθηκα και εγω σαν ανθρωπος! Δηλαδη του χρονου τι θα βλεπουμε ρε μαγκες;; Ειχα μια ελπιδα να δω Κιμι με τα νεα μονοθεσια, ενα κυκνιο ασμα αν θελετε να το πειτε αλλα δυστηχως ατυχησαμε.

Έχω μια αίσθηση πως τα νέα μονοθέσια θα είναι τόσο πατάτες στην αρχή που ο Kimi σκέφτηκε πως έχει καλύτερα πράγματα να κάνει. Έχει ένα γιο να αναθρέψει ως αγωνιζόμενο (που βλέπω πως ήδη τον έχει στρώσει) και μια ομάδα (motocross) να αναπτύξει.

Και πολλά εκατομμύρια στην τράπεζα και σε επενδύσεις. Γιατί να παιδευτεί με 18" wheels και όλες τις απίθανες ηλιθιότητες που έχει σκεφτεί η FIA για να ανακατέψει τις ομάδες;

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, eMike είπε

Έτοιμοι και για Ολλανδία... Δε σας βλέπουμε 😎😁

Screenshot_20210902_190035_com.instagram.android_edit_508600336318226.jpg

Να ανησυχήσω αν πω ότι μου αρέσει κάπως;

Επεξ/σία από liakjim
  • Sad 1
Δημοσ.

Εγω παλι πιστευω οτι τον Κιμι δεν τον ηθελε καμια ομαδα για του χρονου και ανακοινωσε αποχωρηση.

😊

Για αλφα ακουγεται Μποτας-Ιλοτ

Και για Γουιλιαμς Latifi-De Vries.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...