Προς το περιεχόμενο

Formula 1 2021

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας εκ των δύο αγαπημένων μου οδηγών και ίσως ο ταχύτερος οδηγός που έχω δει ποτέ μου (ντάξει είμαι φουλ υποκειμενικός με Κίμι). Το 1 πρωτάθλημα που έχει πάρει είναι πολύ λίγο για το οδηγικό ταλέντο αυτού του ανθρώπου. Είχα την τύχη πρακτικά να μεγαλώνω μαζί με τον Κίμι και πραγματικά υπήρχαν χρονιές που παρακολουθούσα αποκλειστικά λόγω αυτού.

Κατ' εμέ το 2012 και το 2005 ήταν οι καλύτερες σεζόν του (με το 2003 και το 2007 από κοντά φυσικά). Το μεν '12, επιστρέφοντας μετά από 2 χρόνια, όπου δεν ξεκουραζόταν αλλά αγωνιζόταν σε τελείως διαφορετικό σπορ, τερμάτισε 3ος στο πρωτάθλημα κατακτώντας και 1 νίκη με την Λότους (το περίφημο leave me alone!). Το δε '05 ηταν μαγικός, αν ήταν λίγο πιο αξιόπιστη εκείνη η Μακλάρεν θα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ούτε που θυμάμαι πόσες φορές εγκατέλειψε στους τελευταίους γύρους όντας στην πρωτοπορία (εκείνο το καταραμένο κλατάρισμα ελαστικού ακόμα δεν το έχω δει σε επανάληψη, θυμάμαι έκλεισα επί τόπου την τηλεόραση και δεν άφηνα κανένα να δει την τελική κατατάξη), πόσες φορές δέχθηκε ποινή για αλλαγή κινητήρα και πόσες φορές είχε πρόβλημα στα δοκιμαστικά (παίζει να ήταν κανά σερί 10 αγώνων που ή θα είχε πολ ή θα ξεκίναγε από πολύ πίσω).

Μυθικός οδηγός. Η εκτίμηση που τρέφουν για αυτόν ο Χάμιλτον και ο Φέττελ τα λέει όλα.

Δυστυχώς, είχε έρθει η ώρα να σταματήσει γιατί ούτε η Άλφα τον βοηθούσε με το μονοθέσιο ούτε και οι επιδόσεις του ήταν ενδεικτικές του ποιος είναι στα αλήθεια ο Κίμι.

(Το μοναδικό non-work related stuff που υπάρχει πάνω σε κάθε γραφείο μου, από όταν μου το έκαναν δώρο όταν τελείωνα το σχολείο. Ο καλύτερος Κίμι, αυτός του 2005. (Ναι το ξέρω έχει σπάσει η κεραία μπροστά από τον οδηγό 🙁))

kimi.jpg

• Like 12
  • Απαντ. 13,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, greenfan20 είπε

Ένας εκ των δύο αγαπημένων μου οδηγών και ίσως ο ταχύτερος οδηγός που έχω δει ποτέ μου (ντάξει είμαι φουλ υποκειμενικός με Κίμι). Το 1 πρωτάθλημα που έχει πάρει είναι πολύ λίγο για το οδηγικό ταλέντο αυτού του ανθρώπου. Είχα την τύχη πρακτικά να μεγαλώνω μαζί με τον Κίμι και πραγματικά υπήρχαν χρονιές που παρακολουθούσα αποκλειστικά λόγω αυτού.

Κατ' εμέ το 2012 και το 2005 ήταν οι καλύτερες σεζόν του (με το 2003 και το 2007 από κοντά φυσικά). Το μεν '12, επιστρέφοντας μετά από 2 χρόνια, όπου δεν ξεκουραζόταν αλλά αγωνιζόταν σε τελείως διαφορετικό σπορ, τερμάτισε 3ος στο πρωτάθλημα κατακτώντας και 1 νίκη με την Λότους (το περίφημο leave me alone!). Το δε '05 ηταν μαγικός, αν ήταν λίγο πιο αξιόπιστη εκείνη η Μακλάρεν θα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ούτε που θυμάμαι πόσες φορές εγκατέλειψε στους τελευταίους γύρους όντας στην πρωτοπορία (εκείνο το καταραμένο κλατάρισμα ελαστικού ακόμα δεν το έχω δει σε επανάληψη, θυμάμαι έκλεισα επί τόπου την τηλεόραση και δεν άφηνα κανένα να δει την τελική κατατάξη), πόσες φορές δέχθηκε ποινή για αλλαγή κινητήρα και πόσες φορές είχε πρόβλημα στα δοκιμαστικά (παίζει να ήταν κανά σερί 10 αγώνων που ή θα είχε πολ ή θα ξεκίναγε από πολύ πίσω).

Μυθικός οδηγός. Η εκτίμηση που τρέφουν για αυτόν ο Χάμιλτον και ο Φέττελ τα λέει όλα.

Δυστυχώς, είχε έρθει η ώρα να σταματήσει γιατί ούτε η Άλφα τον βοηθούσε με το μονοθέσιο ούτε και οι επιδόσεις του ήταν ενδεικτικές του ποιος είναι στα αλήθεια ο Κίμι.

(Το μοναδικό non-work related stuff που υπάρχει πάνω σε κάθε γραφείο μου, από όταν μου το έκαναν δώρο όταν τελείωνα το σχολείο. Ο καλύτερος Κίμι, αυτός του 2005. (Ναι το ξέρω έχει σπάσει η κεραία μπροστά από τον οδηγό 🙁))

kimi.jpg

Έχω μπλουζάκι με kimi μπροστά και πίσω iceman ακριβώς με αυτά τα χρώματα αγορασμενο κάπου αρχές 2000 ( νομίζω, δεν μπορώ να θυμηθώ) στο hungaroring .

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, tommy^ είπε

Εγω θα λεγα, αρκει να μην αρχισουν τα team orders...

Δεν υπαρχει περιπτωση να μην γινει...τουλαχιστον μεχρι να παρει τα πανω ο RUS και να μπορει να διεκδικησει το πρωταθλημα με συνεπεια. Οπως θα γινοταν σε οποιαδηποτε ομαδα που εχουν τον εν ενεργεια παγκοσμιο πρωταθλητη και του φερνουν εναν πιτσιρικα με ταλεντο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Δεν υπαρχει περιπτωση να μην γινει...τουλαχιστον μεχρι να παρει τα πανω ο RUS και να μπορει να διεκδικησει το πρωταθλημα με συνεπεια. Οπως θα γινοταν σε οποιαδηποτε ομαδα που εχουν τον εν ενεργεια παγκοσμιο πρωταθλητη και του φερνουν εναν πιτσιρικα με ταλεντο.

Αν λαβουμε υποψη μας την περσινη του εμφανιση στον αγωνα που ελειπε ο Χαμ, με μονοθεσιο που δεν ηταν "ραμμενο" στα μετρα του, τοτε ισως και day 1 να ειναι ανταγωνιστικος του Χαμ!

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tommy^ είπε

Αν λαβουμε υποψη μας την περσινη του εμφανιση στον αγωνα που ελειπε ο Χαμ, με μονοθεσιο που δεν ηταν "ραμμενο" στα μετρα του, τοτε ισως και day 1 να ειναι ανταγωνιστικος του Χαμ!

Ναι ετσι φαίνεται. 

Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει το αν θα κατακτήσει το φετινό ο HAM...Αν το κατακτήσει ακόμα και να συνεχίσει τον βλέπω να κάνει πίσω και να το παίζει καλός μεντορας. Αν δεν το πάρει όμως τα βλέπω δύσκολα τα πράγματα για τον RUS. 

• Like 3
Δημοσ.
8 ώρες πριν, greenfan20 είπε

Το δε '05 ηταν μαγικός, αν ήταν λίγο πιο αξιόπιστη εκείνη η Μακλάρεν θα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ούτε που θυμάμαι πόσες φορές εγκατέλειψε στους τελευταίους γύρους όντας στην πρωτοπορία 

To 05...

3 (Imola-εκεί ήταν στην αρχή, Nurburgring-το πιο τραγικό, Hockenheim) φορές τον πρόδωσε το μονοθέσιο ενώ καπάρωνε νίκη με Alonso 2ο και κατέληγε νίκη Alonso και Kimi εκτός βαθμών.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, Diinekis21 είπε

To 05...

3 (Imola-εκεί ήταν στην αρχή, Nurburgring-το πιο τραγικό, Hockenheim) φορές τον πρόδωσε το μονοθέσιο ενώ καπάρωνε νίκη με Alonso 2ο και κατέληγε νίκη Alonso και Kimi εκτός βαθμών.

Ειχε ακουστει και ενα τετοιο

https://www.grandprixgames.org/read.php?3,662041,662069,quote=1

Επεξ/σία από ASFE
Δημοσ.

Εγώ νομίζω ότι καλύτερος οδηγός αυτή την στιγμή είναι ο λεκλερκ ( δεν είμαι φεραρι), μετά ακολουθεί Μαξ ή Ράσελ. Για τον τελευταίο δεν έχουμε δει σε ρυθμό αγώνα πως πάει, σε κατατακτηριες θα είναι από τους καλύτερους, στον αγώνα χωρίς να έχει οδηγήσει ένα μονοθέσιο έστω μέτριο δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Ο Χάμιλτον είναι πολύ καλός οδηγός, τον υποστηρίζω λόγω της προσωπικότητας του αλλά δεν είναι καλύτερος από τους παραπάνω 

• Thanks 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Ναι ετσι φαίνεται. 

Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει το αν θα κατακτήσει το φετινό ο HAM...Αν το κατακτήσει ακόμα και να συνεχίσει τον βλέπω να κάνει πίσω και να το παίζει καλός μεντορας. Αν δεν το πάρει όμως τα βλέπω δύσκολα τα πράγματα για τον RUS. 

Συμφωνω 100%.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ASFE είπε

Ειχε ακουστει και ενα τετοιο

https://www.grandprixgames.org/read.php?3,662041,662069,quote=1

Μπορεί να παίζει και αυτό το ρόλο του.

Αλλά διαχρονικά  οι πύραυλοι του Newey είχαν συχνά σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας.

Το τελεύταιο post πάντως λέει πως o μηχανικός δεν έκανε ποτέ τέτοιες δηλώσεις.

Δημοσ.

Ναι ηταν λιγο ραδιο αρβυλα η φαση.

Για την γερμανια παντως που του εσκασε το λαστιχο και παρεσυρε την αναρτηση εφταιγε με το μπλοκαρισμα που ειχε κανει οταν ειχε παει να περασει τον Βιλνεβ. 2-3 γυρους πριν φαινοταν οι κραδασμοι...

Για μενα ο Αλονσο πηρε αξια τον τιτλο τοτε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kαι στον Χακινεν η ανατιναξη πηγαινε συννεφο, οποτε ή εφταιγαν οι Χακινεν / Ράικονεν ή ηταν ευπαθη τα μονοθεσια τους οταν τα πιεζες...
Μαλλον το δευτερο...

Προφανως και δεν πηρε αξια ο Αλονσο τον τιτλο τοτε. Ηταν του Κιμι.

Επεξ/σία από tommy^
  • Like 1
Δημοσ.

Παναξιος πρωταθλητης θα συμπληρωσω. Ας προσεχαν στην Μακλαρεν να εφτιαχναν ΚΑΙ αξιοπιστο μονοθεσιο.

Σε λιγο θα ακουσουμε οτι και του 2006 ηταν του Σουμαχερ λογω Σουζουκα.

Οποτε ξαφνικα ο Κιμι εχει 2, και ο Σουμαχερ 8.

Και ο Αλονσο 0..

Καλο..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ASFE είπε

Παναξιος πρωταθλητης θα συμπληρωσω. Ας προσεχαν στην Μακλαρεν να εφτιαχναν ΚΑΙ αξιοπιστο μονοθεσιο.

Σε λιγο θα ακουσουμε οτι και του 2006 ηταν του Σουμαχερ λογω Σουζουκα.

Οποτε ξαφνικα ο Κιμι εχει 2, και ο Σουμαχερ 8.

Και ο Αλονσο 0..

Καλο..

Δε χρειαζονται οι ειρωνειες περι αριθμου πρωταθληματων. 
Προφανως και το πρωταθλημα κρινεται και απο την αξιοπιστια του μονοθεσιου, αλλα ειναι ειναι κριμα να το χανει καποιος που τον προδωσε το μονοθεσιο του τοσες φορες.

Ο καθενας εχει τη γνωμη του, δεκτη, αλλα απο κει και περα κομμενες οι ειρωνειες, αν δε θες να παρει αλλη τροπή η κουβεντα. 

• Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...