Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Έκανα σήμερα το ετήσιο check up στην Βιοιατρική.

Στο τέλος πέρασα από έναν καρδιολόγο ο οποίος μου έκανε καρδιογράφημα.

5 λεπτά διήρκησε η όλη διαδικασία.

Η ερώτηση είναι αυτό το καρδιογράφημα πιάνει τίποτα, αν έχει κάποιος πρόβλημα στην καρδιά κλπ?

Ή στα χαμένα το κάνουμε?

Δημοσ.

Εγώ βρήκα σπάνια εκ γενετής πάθηση στη καρδιά σε τυχαίο καρδιογράφημα που έκανα. Από τότε έχω μπει σε 3 χειρουργεία. Καλύτερα να το βρεις σε τσεκ απ παρά στα επείγοντα.

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, adrfinance είπε

Καλημέρα,

Έκανα σήμερα το ετήσιο check up στην Βιοιατρική.

Στο τέλος πέρασα από έναν καρδιολόγο ο οποίος μου έκανε καρδιογράφημα.

5 λεπτά διήρκησε η όλη διαδικασία.

Η ερώτηση είναι αυτό το καρδιογράφημα πιάνει τίποτα, αν έχει κάποιος πρόβλημα στην καρδιά κλπ?

Ή στα χαμένα το κάνουμε?

H καρδιολογική εκτίμηση στα check up συνοδεύεται πάντα από καρδιογράφημα. Ο λόγος είναι σχετικά προφανής, καθώς σε αντίθετη περίπτωση ο καρδιολόγος όταν πήγαινες θα σε κοίταζε στα μάτια και θα σε ρώταγε "τι κάνουμε;"...🤣

Σκέψου το καρδιογράφημα σαν ένα στιγμιότυπο της καρδιακής σου λειτουργίας, την στιγμή που το κάνεις. Δεν τα πιάνει όλα, και δεν είναι πανάκεια. Όμως, μπορεί να δώσει στον καρδιολόγο κάποια ιδέα για την λειτουργία του μυ σου. Επίσης, όλες οι καρδιές έχουν...το κουσούρι τους, κάτι που μπορεί να σου δείξει ένα καρδιογράφημα (σκέψου το σαν υπογραφή).

• Like 1
Δημοσ.

Από μόνο του δε λέει τίποτα. Μπορεί να βρει κάποιες αρρυθμίες, μια ταχυκαρδία , ή μια πρόπτωση αν ο καρδιολόγος σου δώσει προσοχή, αλλά όπως μου είχε πει γνωστός μου καρδιολόγος, δε σε εξασφαλίζει τίποτα με τη καρδιά. Μπορεί να κάνεις καρδιογράφημα τώρα και να είναι όλα κομπλέ και σε μια ώρα να πάθεις ανακοπή. 

Αν θες πάντως να έχεις γενικότερη εικόνα για την υγεία της καρδιάς σου, πήγαινε και κάνε και τρίπλεξ καρδιάς (υπέρηχος είναι στην ουσία) και από μια ηλικία και πάνω (35-40) ή αν υπάρχει ιστορικό στην οικογένεια και ένα τεστ κοπώσεως. 

• Like 1
Δημοσ.

Ναι είναι απαραίτητη εξέταση ρουτίνας η οποία μπορεί να εντοπίσει κάτι ύποπτο η μη φυσιολογικό στην λειτουργία της καρδιάς σου, μετά ο καρδιολόγος σου κάνει τριπλεξ καρδιάς - υπέρηχο, εκεί θα αποκαλυφθεί η πλειοψηφια των προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίζει η καρδιά σου, μετά όταν βρεθεί τι έχεις υπάρχουν και πιο ειδικές εξετάσεις για την διατύπωση του προβλήματος και την διερεύνηση με περισσότερες λεπτομέρειες. Το 2012 νοσηλεύτηκα σε κλινική για μια λοίμωξη και βρέθηκαν ανεπάρκειες στις βαλβίδες και αορτικο ανευρισμα, οφείλονται σε σπάνια πάθηση την οποία ήξερα ότι έχω αλλά δεν είχα ιδέα ότι προκαλει και καρδιοπαθειες μετσξυ πολλών άλλων.

Οι εξετάσεις μην σε αγχώνουν δεν είναι τίποτα. 

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά, εξαιρετικές οι απαντήσεις σας.

Τρίπλεξ είχα κάνει στα 18 μου προληπτικά. Έχουν περάσει 15-16 χρόνια από τότε.

Ίσως πρέπει να ξανακάνω τώρα που το σκέφτομαι. Και μάλλον και το τεστ κοπώσεως κλπ που λέτε.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

Να τα κάνεις, δεν είναι τίποτα ούτε ακριβές εξετάσεις ακόμα και άνεργος να είσαι στα γράφουν δωρεάν πλέον. 

Θα το ψάξω ναι σε ευχαριστώ πολύ έχεις δίκιο.

• Like 1
Δημοσ.

Κανε τριπλεξ αλλα να προσεξεις να μην πας σε γιατρο ψειρα.

Ειχα παει σε εναν και μου βρηκε κατι πολυ χαμηλα σε μια βαλβιδα, με ειχε και ετρεχα στο Αττικο Νοσοκομειο στα επειγοντα 11 το βραδυ, στο τελος μου εκαναν και εκει τριπλεξ (με νεα μηχανηματα σε σχεση με τι ειχε ο αλλος γιατρος) και δεν βρηκαν τιποτα.

Βεβαια οπως ειπαν και αλλοι ολα ειναι σχετικα, φιλος εκανε καρδιογραφημα, τριπλεξ και τεστ κοποσεως, βγηκαν οκ και 2 μερες μετα εφυγε απο καρδιακο.

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχως αυτες οι εξετασεις ειναι δυσκολο να πιασουν κατι , αλλα τις κανουμε γιατι ποτε δεν ξερεις.

Υπαρχει η μαγνητικη τομογραφια καρδιας που δινει πολλες πληροφοριες στον γιατρο αλλα απο οσο ξερω δεν χρησιμοποιειται προληπτικα, παρα μονο σε ασθενεις

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Salvation81 είπε

Ειχα παει σε εναν και μου βρηκε κατι πολυ χαμηλα σε μια βαλβιδα, με ειχε και ετρεχα στο Αττικο Νοσοκομειο στα επειγοντα 11 το βραδυ, στο τελος μου εκαναν και εκει τριπλεξ (με νεα μηχανηματα σε σχεση με τι ειχε ο αλλος γιατρος) και δεν βρηκαν τιποτα.

Βεβαια οπως ειπαν και αλλοι ολα ειναι σχετικα, φιλος εκανε καρδιογραφημα, τριπλεξ και τεστ κοποσεως, βγηκαν οκ και 2 μερες μετα εφυγε απο καρδιακο.

Συμβαινουν και αυτά. Παντως, δεν ειμαι γιατρός, αλλά νομίζω ότι δεν ειναι αναγκαία συνθήκη να υπάρχει πάθηση στην καρδιά για να σταματήσει κάποια στιγμή να χτυπάει με συνεπεια τον θάνατο, μπορεί να υπάρχει άλλη άσχετη πάθηση η οποία να επηρεάσει την καρδιά οπότε και να μην υπάρχει εύρημα στις εξετάσεις. Αν κάνω λάθος και κάποιος γνωρίζει καλύτερα ας με διορθωσει. 

Για αυτά που είπε ο vagos, ναι οτιδήποτε άλλο πέραν από ΗΚΓ, τριπλεξ και τεστ κόπωσης δεν είναι προληπτικό και δύσκολα θα το γράψει γιατρός αν δεν υπάρχει ασθένεια η συμπτώματα. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Salvation81 είπε

Σώπα ρε συ όντως ε? Για τι ηλικία μιλάμε?

Νομίζω πως αυτά θα είναι η μειοψηφία πάντως, σε πολλές περιπτώσεις κάτι θα φανεί αν είναι.

το καλύτερο βέβαια νομίζω είναι η στεφανιογραφία αλλά θεωρείται επεμβατική και όχι προληπτική μέθοδος νομίζω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, adrfinance είπε

Σώπα ρε συ όντως ε? Για τι ηλικία μιλάμε?

Νομίζω πως αυτά θα είναι η μειοψηφία πάντως, σε πολλές περιπτώσεις κάτι θα φανεί αν είναι.

το καλύτερο βέβαια νομίζω είναι η στεφανιογραφία αλλά θεωρείται επεμβατική και όχι προληπτική μέθοδος νομίζω.

Το καλύτερο είναι η MRI, η στεφανιογραφια αφορά συγκεκριμένες περιπτώσεις παθήσεων. 

• Like 2
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Το καλύτερο είναι η MRI, η στεφανιογραφια αφορά συγκεκριμένες περιπτώσεις παθήσεων. 

Ok thanks.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...