Captainzeus18 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Καλημερα/καλησπερα!Θα βγω για πρωτη φορα ταμειο ανεργιας..εποχικος ειμαι (μαγειρας) σε ξενοδοχεια.Η απολυση μου,το χαρτι,εχει ερθει κανονικα.Ερωτηση!¨Γινεται ΟΛΟ το διαδικαστικο για το ταμειο ανεργιας να γινει ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ηλεκτρονικα πλεον?Χωρις να πρεπει να παω ΟΑΕΔ (μιας και δε μπορω να κλεισω ραντεβου ....με ΚΑΜΙΑ παναγια, τηλεφωνα δε σηκωνουν...κλπ κλπ ..ξερετε.)Απο την αιτηση μεχρι και την πρωτη τουλαχιστον πληρωμη δηλαδη,να μπορω αμα θελω να ΜΗΝ παω περα στον ΟΑΕΔ.Ευχαριστω εκ των προτερων :)
antbyron Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Ναι γίνεται όλη η διαδικασία ηλεκτρονικά χωρίς να χρειάζεται να πας από τον οαεδ. Θεωρητικά εσύ δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι πέρα από την αίτηση στην σελίδα του οαεδ. Πρακτικά όμως αν επικοινωνήσεις με το κπα της περιοχής σου θα σου πουν να τους στείλεις κάποια έγγραφα ώστε να διευκολύνεις την διαδικασία να γίνει ταχύτερα. Δεν είναι πολλά τα έγγραφα που χρειάζεται και τα βρίσκεις ηλεκτρονικά όλα εκτός από τα ένσημα τα οποία πρέπει να πάρεις από τον εργοδότη που σε απασχολούσαι.
Captainzeus18 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, antbyron είπε Ναι γίνεται όλη η διαδικασία ηλεκτρονικά χωρίς να χρειάζεται να πας από τον οαεδ. Εχω κανει την αιτηση.εχω κανει και δελτιο ηλεκντρονικα.Λοιπον στην ενοτητα ΑΙΤΗΣΕΙΣ εχω 2 γραμμες.Μια για ΕΚΔΟΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ και τρεχουσα κατασταση : Ολοκληρωση επεξεργασιας της αιτησης (που σημαινει ουσιαστικα??)...και μια γραμμη για ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ που εχει τρεχουσα κατασταση ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (που σημαινει??).Επισης στις ενοτητες Υπαγωγη σε προγραμματα/επιδοτησεις λεει απλα ΄΄Δεν βρέθηκαν καταγεγραμμένες υπαγωγές σε προγράμματα, στο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΑΕΔ΄΄ και Πληρωμες σε προγραμματα/επιδοτησεις λεει ΄΄Εδώ εμφανίζονται καταγεγραμμένες πληρωμές στο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΑΕΔ για την τελευταία τριετία. Για παλαιότερες πληρωμές, δείτε την λίστα στα "Προγράμματα / Επιδοτήσεις"΄΄..δηλαδη..τιποτα.Απο κει κι επειτα, εγω χρειαζεται να κανω το οτιδιποτε αλλο? 13 λεπτά πριν, antbyron είπε Πρακτικά όμως αν επικοινωνήσεις με το κπα της περιοχής σου θα σου πουν να τους στείλεις κάποια έγγραφα ώστε να διευκολύνεις την διαδικασία να γίνει ταχύτερα. Δεν είναι πολλά τα έγγραφα που χρειάζεται και τα βρίσκεις ηλεκτρονικά όλα εκτός από τα ένσημα τα οποία πρέπει να πάρεις από τον εργοδότη που σε απασχολούσαι. ΔΕΝ ΠΙΑΝΩ ΓΡΑΜΜΗ!! XAAXAXA Τα ενσημα μου νομιζω μπορουν να τα δουν στο PC τους οι υπαλληλοι...ειχα παει στο παρελθον σε οαεδ για μια δουλεια και μου λεει η υπαλληλος ''Αποτι βλεπω στο συστημα στα ενσημα σου ...κλπ κλπ)Επισης με τα χαρτια της απολυσης μου..αυτοι τα βλεπουν ηλεκτρονικα το συστημα ? ή μονο εγω τα εχω σε μορφη..Α4?
antbyron Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Η ολοκλήρωση επεξεργασία της αίτησης αφορά την έκδοση του δελτίου ανεργίας και σημαίνει ότι εκδόθηκε(έγινε γρήγορα γιατί γίνεται αυτόματα από το σύστημα. Στο επίδομα τακτικής ανεργίας με τρέχουσα κατάσταση: καταγραφή της αίτησης στο σύστημα, σημαίνει ότι ακόμη δεν έχει ελεχθεί από υπάλληλο. Όταν θα ελεγθεί από υπάλληλο θα γράφει "επεξεργασία της αίτησης". Να περιμένεις τουλάχιστον 40 ημέρες για να δει την αίτηση υπάλληλος αν είσαι σε αστικό κέντρο. Στην δική μου περιοχή κάνουν 2 μήνες για να ελέγξουν μία αίτηση. Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2020 από antbyron
Captainzeus18 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, antbyron είπε Η ολοκλήρωση επεξεργασία της αίτησης αφορά την έκδοση του δελτίου ανεργίας και σημαίνει ότι εκδόθηκε(έγινε γρήγορα γιατί γίνεται αυτόματα από το σύστημα. Στο επίδομα τακτικής ανεργίας με τρέχουσα κατάσταση: καταγραφή της αίτησης στο σύστημα, σημαίνει ότι ακόμη δεν έχει ελεχθεί από υπάλληλο. Όταν θα ελεγθεί από υπάλληλο θα γράφει "επεξεργασία της αίτησης". Να περιμένεις τουλάχιστον 40 ημέρες για να δει την αίτηση υπάλληλος αν είσαι σε αστικό κέντρο. Στην δική μου περιοχή κάνουν 2 μήνες για να ελέγξουν μία αίτηση. Αρα η πρωτη πληρωμη προβλεπεται να αργησει αποτι καταλαβαινω..για ποτε το βλεπεις? (εκανα αιτηση για το ταμειο 15/11...Πατρα εδω!)
antbyron Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, Captainzeus18 said: Αρα η πρωτη πληρωμη προβλεπεται να αργησει αποτι καταλαβαινω..για ποτε το βλεπεις? (εκανα αιτηση για το ταμειο 15/11...Πατρα εδω!) Αν δει υπάλληλος την αίτηση σου και εγκριθεί, απευθείας σχεδόν θα πιστωθούν τα χρήματα. Τώρα πότε θα ελεγθεί η αίτηση σου δεν μπορώ να το προβλέψω, εξαρτάται από τον κόσμο που έχετε εκεί. Μπορείς να στείλεις μαιλ και να ρωτήσεις ευγενικά αν πλησιάζει η σειρά σου. Νομίζω απαντάνε στα μαιλ, τουλάχιστον στην περιοχή μου απαντάνε. Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2020 από antbyron
Captainzeus18 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, antbyron είπε Αν δει υπάλληλος την αίτηση σου και εγκριθεί, απευθείας σχεδόν θα πιστωθούν τα χρήματα. Τώρα πότε θα ελεγθεί η αίτηση σου δεν μπορώ να το προβλέψω, εξαρτάται από τον κόσμο που έχετε εκεί. Μπορείς να στείλεις μαιλ και να ρωτήσεις ευγενικά αν πλησιάζει η σειρά σου. Νομίζω απαντάνε στα μαιλ, τουλάχιστον στην περιοχή μου απαντάνε. Εστειλα κι ενα μειλ..σεντονι! κι ο θεος βοηθος .....ΤΩΡΑ....περι εποχικου επιδοματος/βοηθηματος....το οποιο το περνεις μια φορα και ειναι ενα 500αρικο νομιζω...τι κανουμε μαυτο,ηλεκτρονικα δε βρηκα αιτηση γιαυτο ...οποιος γνωριζε περι αυτου ας μας πει Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2020 από Captainzeus18
Captainzeus18 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 16 ώρες πριν, antbyron είπε Ναι γίνεται όλη η διαδικασία ηλεκτρονικά χωρίς να χρειάζεται να πας από τον οαεδ. Θεωρητικά εσύ δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι πέρα από την αίτηση στην σελίδα του οαεδ. Πρακτικά όμως αν επικοινωνήσεις με το κπα της περιοχής σου θα σου πουν να τους στείλεις κάποια έγγραφα ώστε να διευκολύνεις την διαδικασία να γίνει ταχύτερα. Δεν είναι πολλά τα έγγραφα που χρειάζεται και τα βρίσκεις ηλεκτρονικά όλα εκτός από τα ένσημα τα οποία πρέπει να πάρεις από τον εργοδότη που σε απασχολούσαι. τα ενσημα δε μπορω να τα παρω απτο ικα?.επισης το συστημα ατλας μου βγαζει ΄΄ανυπαρκτο αμκα στο εθνικο μητρωο ασφαλισμενων΄΄..ΚΑΙ κατι ακομα που θυμηθηκα..οταν εκανα την αιτηση ηλεκτρονικα δε θυμαμαι να μου ζητησε σε καποια φαση να επισυναψω δικαιολογητικα (αρχεια απτο πισι).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα