Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας , 

αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα που δεν μου εχει ξανα τύχη , εχω όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες το build του υπολογιστή με καρτα γραφικών την Nvidia Geforce GTX 1050 Ti, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες εχει στην οθόνη παντού κόκκινες τελείες και γραμμές ,με τις λιγοστές γνώσεις μου εκανα δυο πράγματα 1) δοκίμασα όπως  ήταν το hdmi με την οθόνη στο laptop της κοπέλας μου και δουλεύουν μια χαρά χωρίς κανένα σημάδι, επόμενη κίνηση 2) έβγαλα την καρτα γραφικών και την ξανα έβαλα παλι το ιδιο όμως ...

τα ερωτήματα μου είναι

1. αν γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να είναι αυτό και τι αλλο μπορω να δοκιμασω;
  2. επισκευάζεται και αν ναι συμφέρει ή να αλλάξω καρτα γραφικών ;

132266781_406970060643096_1832961052101277555_n.jpg

132461091_442530053617108_5400722877741220711_n.jpg

132608196_749050692399958_3040629408421677764_n.jpg

1.jpg

Δημοσ.

Ποια καρτα θα παρεις/πηρες?

Αφου εχεις κατι να λειτουργει εγω θα σου ελεγα μην παρεις τιποτα ακομα και οταν πεσει στα 170-190 ο ryzen 5 3600, βαλε αυτον. Δε χανεις κατι ετσι κι αλλιως αν ο cpu ειναι λειτουργικος για τις απαιτησεις σου. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν μπει στα windows στο εμφανίζει; π.χ όταν φορτώνει το bios; Ή μόνο στα windows το κάνει;

Κάνε ένα boot με όσο το δυνατόν λιγότερες συσκευές μπορείς. Ξήλωσε ότι δεν χρειάζεσαι από περιφερειακά, άσε μόνο το πληκτρολόγιο - οθόνη. Αν δεν δεις διαφορά, δοκίμασε να κάνεις underclock την κάρτα και δες αν παραμένει το πρόβλημα.

Πριν την ξεγράψεις θα πρέπει να την δεις πως πάει και σε άλλο pc πάντως.

Επίσης αν έχεις displayport - vga -DVI δοκίμασε και με αυτά να δεις αν έχει και εκεί πρόβλημα

Επεξ/σία από hln3
Δημοσ.

Εννοείται πριν πετάξουμε κάρτα (που τόσο πολύτιμες είναι αυτή την εποχή) πρώτα κάνουμε δοκιμή σε άλλο pc.

Αν το πρόβλημα παραμένει και σιγουρευτούμε 100% ότι η κάρτα τα φτύνει, ένα τελευταίο βηματάκι είναι το ψήσιμο.

Εν ολίγοις βγάζουμε ψύκτρα και με ένα heat gun βαράμε 2-3 λεπτά αλύπητα τον επεξεργαστή της κάρτας έχοντας καλύψει με αλουμινόχαρτο όλο το υπόλοιπο board, μόνο μια τρύπα αφήνουμε πάνω από τον επεξεργαστή. Αν δεν έχουμε heatgun με ένα πιστολάκι για κάνα μισάωρο με χαμηλό αέρα και τερμα ζέστη αν και είναι πιο αμφίβολα τα αποτελέσματα. Google για αναλυτικότερη περιγραφή.

Με αυτό ίσως κερδίσει μια, δύο, τρεις μέρες έως και μήνες ακόμα μέχρι να πέσουν λίγο οι τιμές.

Δημοσ.

Αν με υψηλή θερμοκρασία/φορτίο αλλάζει συμπεριφορά προς το καλύτερο, όπως αναφέρει και ο φίλος ένα ψήσιμο/φούρνισμα ίσως βοηθήσει. 

Τρέξε ένα furmark να τεντώσει η κάρτα για τα καλά, το πολύ πολύ να αποδημήσει λίγο νωρίτερα 🤣

On a serious note #2😋

Spoiler

αν όλα τα προηγούμενα αποτύχουν δοκίμασε να καλύψεις τις τελείες με μαύρο μαρκαδόρο 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...