Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα. Θα ήθελα να δημιουργήσω έναν πύργο κομμάτι κομμάτι. Στόχος μου είναι ανά μήνα να παίρνω ένα δύο κομμάτια ώστε στο τρίμηνο περίπου να δημιουργηθεί ο πύργος. Περιφερειακά δεν χρειάζονται, ούτε οθόνη. Έχω μια BenQ 60 hz 1080p. Οι απαιτήσεις του συστήματος που θα επιθυμούσα να έχει είναι να παίζει άνετα στα 1080p σε high το lol και κανένα pro. Επίσης στο multitasking και σε πολλές ανοιχτές καρτέλες να μην κολλάει. Ίσως μελλοντικά να γίνει και αγορά monitor με παραπάνω hz. Αυτή τη στιγμή είμαι με laptop του οποίου η κάρτα γραφικών είναι η GeForce 820m. Αδύναμη για τα σημερινά δεδομένα. Οπότε θα ήθελα να μου πείτε ποιο θα ήταν το ιδανικότερο build για να αρχίσω κι εγώ σιγά σιγά να κάνω τις αγορές και να ψάχνω για ευκαιρίες στα κομμάτια που θα μου πείτε. Γνωρίζω βέβαια ότι τώρα είναι απαγορευτική περίοδος για δημιουργία οπότε μπορώ να ξεκινήσω και σε ένα δύο μήνες να το φτιάχνω. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/12/2020 στις 10:51 ΜΜ, mrvaggos είπε

Καλησπέρα στην ομάδα. Θα ήθελα να δημιουργήσω έναν πύργο κομμάτι κομμάτι. Στόχος μου είναι ανά μήνα να παίρνω ένα δύο κομμάτια ώστε στο τρίμηνο περίπου να δημιουργηθεί ο πύργος. Περιφερειακά δεν χρειάζονται, ούτε οθόνη. Έχω μια BenQ 60 hz 1080p. Οι απαιτήσεις του συστήματος που θα επιθυμούσα να έχει είναι να παίζει άνετα στα 1080p σε high το lol και κανένα pro. Επίσης στο multitasking και σε πολλές ανοιχτές καρτέλες να μην κολλάει. Ίσως μελλοντικά να γίνει και αγορά monitor με παραπάνω hz. Αυτή τη στιγμή είμαι με laptop του οποίου η κάρτα γραφικών είναι η GeForce 820m. Αδύναμη για τα σημερινά δεδομένα. Οπότε θα ήθελα να μου πείτε ποιο θα ήταν το ιδανικότερο build για να αρχίσω κι εγώ σιγά σιγά να κάνω τις αγορές και να ψάχνω για ευκαιρίες στα κομμάτια που θα μου πείτε. Γνωρίζω βέβαια ότι τώρα είναι απαγορευτική περίοδος για δημιουργία οπότε μπορώ να ξεκινήσω και σε ένα δύο μήνες να το φτιάχνω. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Σε καλες τιμες τωρα ειναι intel.. Περιεργο κ ομως αληθεια.. Σε ολα τα link του skroutz μπορεις να δεις στο εξελιξη τιμης τι περιπου ειναι νορμαλ αυτην την εποχη. Δεν ειναι ολα τοσο στο θεο.. 

Cpu https://www.skroutz.gr/s/23292336/Intel-Core-I5-10400F-Box.html#specs

Mobo (η καποια αλλη b460) https://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-b460m-pro4-retail-p-PER.529099

Ram https://www.skroutz.gr/s/9519501/G-Skill-Aegis-16GB-DDR4-3000MHz-F4-3000C16D-16GISB.html?from=catspan

Απο τα βασικα.. Μετα θες ενα psu που νομιζω 500/550w ειναι μια χαρα για 1080p gaming μιας κ απο τα games που αναφερεις δεν θα χρειαστεις τερας gpu.Πιστευω κ με μια 1650 super μια χαρα θα εισαι, δες 1660 super αν προκειται να το ριξεις σε ΑΑΑ games. Ενα nvme 500gb (min), μπορεις να δεις p1 crucial/a2000 kingston.Οι καρτες γραφικων ειναι στο θεο τωρα!! Γι αυτη σιγουρα θα περιμενεις... 😁

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
Δημοσ.

Αν θες για λολ και προ σε 1080p δες και apu ryzen σε συνδυασμό με γρήγορες μνήμες. Ετσι και θα μπορείς να παίξεις αυτά τα παιχνιδακια χωρις ξεχωριστή gpu και αν θελήσεις μόλις πέσουν οι τιμές παίρνεις μια. Nvme για τη χρήση σου δε χρειάζεται. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, niko13 είπε

Σε καλες τιμες τωρα ειναι intel.. Περιεργο κ ομως αληθεια.. Σε ολα τα link του skroutz μπορεις να δεις στο εξελιξη τιμης τι περιπου ειναι νορμαλ αυτην την εποχη. Δεν ειναι ολα τοσο στο θεο.. 

Cpu https://www.skroutz.gr/s/23292336/Intel-Core-I5-10400F-Box.html#specs

Mobo (η καποια αλλη b460) https://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-b460m-pro4-retail-p-PER.529099

Ram https://www.skroutz.gr/s/9519501/G-Skill-Aegis-16GB-DDR4-3000MHz-F4-3000C16D-16GISB.html?from=catspan

Απο τα βασικα.. Μετα θες ενα psu που νομιζω 550w ειναι μια χαρα για 1080p gaming μιας κ απο τα games που αναφερεις δεν θα χρειαστεις τερας gpu.Πιστευω κ με μια 1650 super μια χαρα θα εισαι, δες 1660 super αν προκειται να το ριξεις σε ΑΑΑ games. Ενα nvme 500gb (min), μπορεις να δεις p1 crucial/a2000 kingston.Οι καρτες γραφικων ειναι στο θεο τωρα!! Γι αυτη σιγουρα θα περιμενεις... 😁

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Ίσως να περιμένω την 1660 super διοτι λογικά θα μου πάει και περισσότερο σε βάθος χρόνου. Όσον αφορά τις μνήμες, θα υπάρχει μεγάλη διαφορά αν δεν πάρω με περισσότερα mhz; 

• Like 1
Δημοσ.

Οχι ιδιαιτερα... Κ 2666 μια χαρα ειναι.. Ειπα i5 γιατι ανεφερες πως θα πας σε περισσοτερα hz μονιτορ.. Αλλιως κ ι3 μια χαρα ειναι

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vins είπε

Αν θες για λολ και προ σε 1080p δες και apu ryzen σε συνδυασμό με γρήγορες μνήμες. Ετσι και θα μπορείς να παίξεις αυτά τα παιχνιδακια χωρις ξεχωριστή gpu και αν θελήσεις μόλις πέσουν οι τιμές παίρνεις μια. Nvme για τη χρήση σου δε χρειάζεται. 

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Θα προτιμούσα να πάρω κάτι "ας το πούμε για την περίπτωση μου overkill" παρά να πάρω κάτι το οποίο θα μου κάνει απλώς τη δουλειά του. Περισσότερο το λέω για να κρατήσει και για μελλοντικά. 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mrvaggos είπε

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Θα προτιμούσα να πάρω κάτι "ας το πούμε για την περίπτωση μου overkill" παρά να πάρω κάτι το οποίο θα μου κάνει απλώς τη δουλειά του. Περισσότερο το λέω για να κρατήσει και για μελλοντικά. 

Δικα σου τα χρήματα, δικη σου η απόφαση. Αυτό που σου προτείνω σου δίνει επιλογές. Να περιμενεις δλδ να πέσουν τιμες gpu αλλα παράλληλα να κάνεις αυτό που θέλεις χωρίς συμβιβασμούς.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και οι AMD APU έχουν ανέβει πολυ...

Δε λέω, το κόστος δεν είναι μεγάλο (130-200) αλλά πριν 3 μήνες ήταν τα ίδια 80-130.

Και επιπλέον αγοράζεις κάρτα επιπέδου gt1030, δηλαδή κόστους 70-80 ευρώ.

Αν είναι να δώσεις 200 (3400g) ίσως είναι καλύτερος ο συνδυασμός 10100f + 1030 μέχρι να πέσουν οι GPU.

Δεν αντιλέγω ότι ο 3400g είναι πολύ καλή περίπτωση αλλά τωρα είναι πολύ ακριβός.

Επεξ/σία από dchatz
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@niko13 καλησπέρα και πάλι φίλε. Μια απορία σχετικά με την μητρική. Αξιζει να δώσω 50+ για z490 ή με την b460 θα είμαι μια χαρά; και επίσης όσον αφορά το τροφοδοτικό, έχω δει της corsair για 550 αλλά έχει πολλά μοντέλα. Μπορείς να προτείνεις ένα ακόμα και άλλης εταιρείας ή δεν έχουν πολλές διαφορές μεταξύ τους. Σε ευχαριστώ 

Επεξ/σία από mrvaggos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mrvaggos είπε

@niko13 καλησπέρα και πάλι φίλε. Μια απορία σχετικά με την μητρική. Αξιζει να δώσω 50+ για z490 ή με την b460 θα είμαι μια χαρά; και επίσης όσον αφορά το τροφοδοτικό, έχω δει της corsair για 550 αλλά έχει πολλά μοντέλα. Μπορείς να προτείνεις ένα ακόμα και άλλης εταιρείας ή δεν έχουν πολλές διαφορές μεταξύ τους. Σε ευχαριστώ 

Αν εβαζες 10600k θα σου ελεγα να βαλεις z490 αλλα για 10400f μια χαρα εισαι με b460 μην ανησυχεις.. Απο psu κοιτα ενα gold rated, εγω θα ελεγα κ semi modular να γλιτωσεις τιποτα καλωδια.. Προσωπικα παντα το παρακανω με το psu γιατι την εχω παθει.. Δεν ξερω που κοιταγες απο τιμη αλλα θα σου βαλω αυτο που θα επερνα εγω  εννοειται μπορεις να δεις κ οχι modular😁https://www.skroutz.gr/s/16368765/Be-Quiet-Pure-Power-11-CM-600W-Semi-Modular-80-Plus-Gold.html 

Απo corsair https://www.skroutz.gr/s/11394987/Corsair-TX-M-Series-TX550M-550W-Semi-Modular-80-Plus-Gold.html

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, niko13 είπε

Αν εβαζες 10600k θα σου ελεγα να βαλεις z490 αλλα για 10400f μια χαρα εισαι με b460 μην ανησυχεις.. Απο psu κοιτα ενα gold rated, εγω θα ελεγα κ semi modular να γλιτωσεις τιποτα καλωδια.. Προσωπικα παντα το παρακανω με το psu γιατι την εχω παθει.. Δεν ξερω που κοιταγες απο τιμη αλλα θα σου βαλω αυτο που θα επερνα εγω  εννοειται μπορεις να δεις κ οχι modular😁https://www.skroutz.gr/s/16368765/Be-Quiet-Pure-Power-11-CM-600W-Semi-Modular-80-Plus-Gold.html

Καταναλώνει περισσότερο ρεύμα σε σχέση με έναν bronze ή είναι άσχετο αυτό και έχει να κάνει μόνο με την ποιότητα και την αξιοπιστία που σου προσφέρει; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, mrvaggos είπε

Καταναλώνει περισσότερο ρεύμα σε σχέση με έναν bronze ή είναι άσχετο αυτό και έχει να κάνει μόνο με την ποιότητα και την αξιοπιστία που σου προσφέρει; 

To αντιθετο.. Καταναλωνει λιγοτερο (λιγο βεβαια μη φανταστεις)... Ειναι δεικτης επαρκιας (efficiency) το gold rated...γι αυτο ειναι κ πιο ακριβα αλλα κ με μεγαλυτερη εγγυηση τα gold rated.

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, niko13 είπε

To αντιθετο.. Καταναλωνει λιγοτερο (λιγο βεβαια μη φανταστεις)... Ειναι δεικτης επαρκιας (efficiency) το gold rated...γι αυτο ειναι κ πιο ακριβα αλλα κ με μεγαλυτερη εγγυηση τα gold rated

Ωραία! Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι. Καλές γιορτές εύχομαι 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, mrvaggos είπε

Ωραία! Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι. Καλές γιορτές εύχομαι 

Κ σε εσενα φιλε μου καλες γιορτες κ υγεια να χουμε

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...