christos_kapi Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα παίδες, Έχω μια παλιά μητρική GA-P55-US3L ver. 2.1η οποία υποστήριζει μέχρι SATA II. Έχει επάνω δεύτερο slot PCIE X4 όπου μπορείς να κάνεις Crossfire τις GPU. https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-P55-US3L-rev-21#ov Τρέχω σε windows 7 64bit, i3-530 και GPU GTS450. Σκέφτηκα μήπως έβαζα επάνω SSD M.2 σε NVME adaptor και τον κούμπωνα στην PCIE για να τρέχει πιο γρήγορα όπως διάβασα στο ιντερνετ. Τα βρήκα τα αγόρασα λοιπόν τα κούμπωσα, το λαμπάκι του adaptor ανάβει αλλά δεν αναγνωρίζει το δίσκο. Στα BIOS σου δίνει επιλογή για IDE και AHCI μόνο και όχι UEFI, ούτε υπάρχει BIOS update στο site της Gigabyte που να αναφέρει UEFI. Είναι απαραίτητο να το γυρίσω σε UEFI για να τον διαβάσει; Αφού δεν υποστηρίζει UEFI γίνεται να αλλάξω BIOS και να μπει άλλο με UEFI; Ή δεν πρόκειται να τον διαβάσει ποτέ; Αν υπάρχει κάποια λύση μπορείτε να μου την αναφέρετε; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
koolisk6 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 τον θες σαν κυριο δισκο να βαλεις windows ή σαν 2ο? εγω παιζω σε 1366 boot disk 960 evo nvme σε ανταπτορα pci-e με χρηση usb stick δες εδω https://www.win-raid.com/t3286f50-Guide-NVMe-boot-for-systems-with-legacy-BIOS-and-UEFI-board-DUET-REFIND.html 1 1
snbblp Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 ο δίσκος είναι SSD, η προσαρμογέας είναι NVME pci
Dark_Nightfall Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Δεν θα δουλέψει για boot μόνο σαν δεύτερος.
christos_kapi Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Τον θελω να δουλεψει σαν boot για windows.
boombastik Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 δεν γίνεται boot ίσως μόνο με modded bios
snbblp Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Αμα παίξει (boot ή storage) SATA SSD πάνω σε PCI M.2 προσαρμογή, εμένα να με χε...
Sheogorath Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 21 λεπτά πριν, snbblp είπε Αμα παίξει (boot ή storage) SATA SSD πάνω σε PCI M.2 προσαρμογή, εμένα να με χε... Είπε πουθενά οτι είναι sata και όχι NVME?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα