GeorgeR1_700 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 9 ώρες πριν, zernex201 είπε 2) Για όνομα του θεού, απενεργοποίησε το μενού προγραμματιστή.. άμα σου πάρω το κινητό και το βάλω σε usb μπορώ να το κάνω ότι θέλω, ακόμα και αν δε ξέρω τους κωδικούς σου.. Δεν ισχύει αυτό εκτός και μιλάμε για hacker(που εκεί δεν ξέρω τι παίζει). Έχω βάλει το κινητό μου από το μενού του προγραμματιστή να αναγνωρίζεται κανονικά από τον υπολογιστή (ούτως ώστε αν μην ζητά κωδικό) αλλά είδα ότι μου ζητούσε να ξεκλειδώσω πάλι το κινητό. 9 ώρες πριν, zernex201 είπε 9/10 φορές είναι spyware/trojan Μήπως είσαι λίγο υπερβολικός? 9 ώρες πριν, zernex201 είπε μην εγκαθιστάς αρχεία apk εκτός playstore ή fdroid Το apkpure γιατί δεν είναι μέσα στην λίστα? 9 ώρες πριν, zernex201 είπε NewPipe (σαν το youtube vanced αλλα πιο όμορφο και εύχρηστο κατα τη γνώμη μου, μπορείς να κατεβάζεις κιόλας) Νομίζω πως στο NewPipe δεν μπορείς να συνδεθείς στον λογαριασμό σου που είναι για μένα το 1ο που κοιτάω, αλλά αμα βολεύεται οκ. Υποστηρίζει αναπαραγωγή με κλειστή οθόνη? Φιλικά όλα αυτά, πες μου αν έχω λάθος να ξέρω και εγώ 🙂 11 ώρες πριν, Marios Rios είπε Με έχεις αρρωστήσει με το vanced να ξέρεις Εχεις κι άλλα τέτοια κόλπα; Σε αρρώστησα? Περαστικά.... 😜 Μια πληροφορία για το vanced, έχει φοβερά χαμηλή κατανάλωση μπαταρίας σε σχέση με το κλασικό youtube app. (Δες την φώτο) Δεν θεωρώ πως χρειάζεται κάποιο άλλο app πέρα από όσα προαναφέρθηκαν από όλους. Από κει και πέρα ανάλογα το τι σε ενδιαφέρει, είναι και αυτό που βάζεις στο κινητό σου. 1
Marios Rios Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε Δεν ισχύει αυτό εκτός και μιλάμε για hacker(που εκεί δεν ξέρω τι παίζει). Έχω βάλει το κινητό μου από το μενού του προγραμματιστή να αναγνωρίζεται κανονικά από τον υπολογιστή (ούτως ώστε αν μην ζητά κωδικό) αλλά είδα ότι μου ζητούσε να ξεκλειδώσω πάλι το κινητό. Μήπως είσαι λίγο υπερβολικός? Το apkpure γιατί δεν είναι μέσα στην λίστα? Νομίζω πως στο NewPipe δεν μπορείς να συνδεθείς στον λογαριασμό σου που είναι για μένα το 1ο που κοιτάω, αλλά αμα βολεύεται οκ. Υποστηρίζει αναπαραγωγή με κλειστή οθόνη? Φιλικά όλα αυτά, πες μου αν έχω λάθος να ξέρω και εγώ 🙂 Σε αρρώστησα? Περαστικά.... 😜 Μια πληροφορία για το vanced, έχει φοβερά χαμηλή κατανάλωση μπαταρίας σε σχέση με το κλασικό youtube app. (Δες την φώτο) Δεν θεωρώ πως χρειάζεται κάποιο άλλο app πέρα από όσα προαναφέρθηκαν από όλους. Από κει και πέρα ανάλογα το τι σε ενδιαφέρει, είναι και αυτό που βάζεις στο κινητό σου. Γεια σου παλικάρι μου Πολυ καλό το vanced δε το αλλάζω... Αλλά με αγχωσε ο φίλος απο πάνω!! Δεν είναι αξιόπιστα αρχεία τα apk που κατέβασα;
GeorgeR1_700 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Marios Rios είπε Γεια σου παλικάρι μου Πολυ καλό το vanced δε το αλλάζω... Αλλά με αγχωσε ο φίλος απο πάνω!! Δεν είναι αξιόπιστα αρχεία τα apk που κατέβασα; Αν έχεις κατεβάσει μόνο από τα links που ανέβασα είναι 100% αξιόπιστα. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2020 από GeorgeR1_700 1
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Marios Rios είπε π.χ Τι είναι το μενού προγραμματιστή; Που το βρίσκω; Και τι χάνω αν το απενεργοποιήσω; Γεια σου ! Το μενού προγραμματιστή ή αλλιώς developer options κλπ είναι ενα "κρυφό" μενού που το ανοίγεις στο android για να κάνεις ορισμένες παρεμβάσεις. Πχ USB Debugging το οποίο επιτρέπει την σύνδεση του κινητού με τον υπολογιστή ώστε να τρέξεις εντολές τερματικού. Αν έχεις πειράξει και έχεις ενεργοποιημένο το μενού αυτό, τότε μπορεί κάποιος με μέτριες γνώσεις πληροφορικής να πάρει το κινητό και να περάσει ότι θέλει μέσα.. (ακόμα και ένας λινουξάς μπορεί να τρέξει αυτές τις εντολές). Για να μη το βρήκες σημαίνει οτι δε το ενεργοποίησες , άρα είμαστε καλά :p Γενικά όμως , αν ενεργοποιηθεί τότε θα το βλέπεις σαν μια επιπλέον επιλογή στις ρυθμίσεις του κινητού σου "Εργαλεία Προγραμματιστή" ενώ αν έχεις Xiaomi τότε θα το βρείς στις "Επιπλέον Ρυθμίσεις" κλπ 6 ώρες πριν, GeorgeR1_700 είπε Μήπως είσαι λίγο υπερβολικός? εντάξει είμαι λίγο ναι. 8/10 6 ώρες πριν, GeorgeR1_700 είπε Το apkpure γιατί δεν είναι μέσα στην λίστα? Το apkpure απλώς μαζεύει τα αρχεία apk που υπάρχουν στο internet, δεν κάνει κανένα φιλτράρισμα και δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Τα κορυφαία από άποψη ασφάλειας, είναι Playstore , F-droid και AuroraStore (το οποίο το βρίσκεις απο το fdroid) άντε και το Yelp ισως. Στα λέω απο προσωπική εμπειρία γιατί τα έχω δοκιμάσει όλα.. και αυτο που αναφέρεις. 6 ώρες πριν, GeorgeR1_700 είπε Νομίζω πως στο NewPipe δεν μπορείς να συνδεθείς στον λογαριασμό σου που είναι για μένα το 1ο που κοιτάω, αλλά αμα βολεύεται οκ. Υποστηρίζει αναπαραγωγή με κλειστή οθόνη? Αν θυμάμαι καλά δε γίνεται να συνδέσεις λογαριασμό youtube πάνω ναι. Αλλά αυτός είναι και ο σκοπός του newpipe, απόρρητο/ιδιωτικότητα.. Αν βγάζεις το youtube app για να μη συλλέγει δεδομένα η google και συνδέσεις τον ίδιο λογαριασμό στο newpipe, ε τοτε τι κάνουμε.. Υποστηρίζει αναπαραγωγή και με κλειστή οθόνη, ναι 6 ώρες πριν, GeorgeR1_700 είπε Φιλικά όλα αυτά, πες μου αν έχω λάθος να ξέρω και εγώ 🙂 Ναι ρε, άραξε, κουβέντα κάνουμε 6 ώρες πριν, Marios Rios είπε Αλλά με αγχωσε ο φίλος απο πάνω!! Δεν είναι αξιόπιστα αρχεία τα apk που κατέβασα; Ναι, τα λινκ που σου έδωσε ο φίλος George είναι αξιόπιστα. Και το φωτοσοπ ειναι αξιοπιστο, αλλά περιεχει αρκετα tracker για τα γούστα μου (facebook analytics, google analytics, firebase, branch και δε συμμαζευεται..). Τσέκαρε μια εδώ: https://reports.exodus-privacy.eu.org/el/reports/com.adobe.psmobile/latest/ Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2020 από Επισκέπτης
GeorgeR1_700 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, zernex201 είπε εντάξει είμαι λίγο ναι. 8/10 Εγώ που έχω δοκιμάσει διάφορα apk δεν είχα ποτέ θέμα. Το λες από δικιά σου εμπειρία? Το έχεις δει να το παθαίνουν πολλοί σε forums ή να το αναφέρουν σε sites κτλ? 3 ώρες πριν, zernex201 είπε Το apkpure απλώς μαζεύει τα αρχεία apk που υπάρχουν στο internet, δεν κάνει κανένα φιλτράρισμα και δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Τα κορυφαία από άποψη ασφάλειας, είναι Playstore , F-droid και AuroraStore (το οποίο το βρίσκεις απο το fdroid) άντε και το Yelp ισως. Στα λέω απο προσωπική εμπειρία γιατί τα έχω δοκιμάσει όλα.. και αυτο που αναφέρεις. Εγώ έκανα μια δοκιμή με malwarebyte και δεν βρήκε κάτι. Και στο apdotide αυτές που έχει έμπιστες λέει πως τις έχουν τσεκάρει με malwarebyte. Δεν ξέρω τι άλλο κάνουν... 3 ώρες πριν, zernex201 είπε Αν θυμάμαι καλά δε γίνεται να συνδέσεις λογαριασμό youtube πάνω ναι. Δυσκολάκι, εγώ ειδικά που έχω τουλάχιστον 10 ειδοποιήσεις καθε μέρα από κανάλια που ακολουθώ, είναι δύσκολο να τα γράφω όλα ένα ένα. Είναι ανάλογα την χρήση που θέλει να κάνει ο καθένας.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 11 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε Εγώ που έχω δοκιμάσει διάφορα apk δεν είχα ποτέ θέμα. Το λες από δικιά σου εμπειρία? Το έχεις δει να το παθαίνουν πολλοί σε forums ή να το αναφέρουν σε sites κτλ? και τα 3 1) απο προσωπικη εμπειρια οταν εκανα το λαθος καποτε να παρω huawei χωρις playstore και εβαζα απο οπου ναναι (και αργοτερα εκανα ελεγχο και γινοταν ενας χαμος απο σκουπιδια στο κινητο με τους τελειους κλονους) 2) καθε μερα ανοιγουν παρομοια θεματα στο reddit 3) σε αρκετα βιβλια ethical hacking και cyber security. Αλλά δε χρειάζεται να στο πει καποιος να μη βαζεις apk απο ακυρα site, κοινη λογική θελει 11 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε Εγώ έκανα μια δοκιμή με malwarebyte και δεν βρήκε κάτι. Και στο apdotide αυτές που έχει έμπιστες λέει πως τις έχουν τσεκάρει με malwarebyte. Δεν ξέρω τι άλλο κάνουν... Μια εφαρμογή δεν κρίνεται επιβλαβής μόνο από τον ιό ή trojan ή spyware που περιέχει, που ενδεχομένως και να μην περιέχει. Είναι αρκετοί παράγοντες που την καθιστούν επικίνδυνη ή μη-αξιόπιστη. Τα αρχεία apk μπορούν να περιέχουν μέσα οτι θέλει ο προγραμματιστής και εκεί εξαρτάται αν έχει καλή πρόθεση ή κακή πρόθεση. Σε μορφή κακόβουλου κώδικα: Αν εγώ πάρω το whatsapp , βάλω μέσα μια γραμμή κώδικα παραπάνω και το ανεβάσω στο aptoide/apkpure κλπ και μετα εσύ το κατεβάσεις και το εγκαταστήσεις, τότε μπορώ να κάνω ότι θέλω στη συσκευή σου χωρίς να το καταλάβεις. Σε μορφή ιχνηλατών/διαφημίσεων κλπ: Με την ιδια λογική, αν πάρω το whatsapp και του βαλω μεσα 300 redirection σε διαφημίσεις για να τα κονομάω κάθε φορά που θα πατάς καταλάθος , τότε ναι - δε θα σου κλέψω το ebanking ούτε θα σου χακάρω το κινητό, αλλά πρώτον θα είναι άκρως ενοχλητικό και δεύτερον θα διαρρέουν τα δεδομένα σου σε εταιρείες αναλύσεων (βλέπε σκάνδαλο cambridge analytica κλπ..) Το οτι δεν βρίσκει ιό το malwarebytes και το κάθε malwarebytes , δεν μου λεει απολυτως τιποτα. Το περιεργο θα ηταν να εβρισκε ιο. Προσεξε, δεν σου λεω οτι αυτα που εβαλες εχουν ιο, ουτε οτι ολα τα apk που κυκλοφορουν εχουν ιο, αλλα οπως και στον υπολογιστη, τα antivirus εχουν "υπογραφες" ιων μονο για τους ηδη γνωστους ιούς.. Αν εγώ γράψω ένα σκριπτακι σημερα, τοτε φυσικα και δε θα χτυπησει το καμπανακι του antivirus γιατι πολυ απλα δεν εχει γινει ακομα γνωστο ή και πολυ απλα δεν το βρήκε.. Γιαυτο εκτος απο antivirus πρεπει να εχουμε και την σωστη κριση του να μην παταμε οπου να'ναι και να μην κατεβαζουμε/εγκαθιστουμε επισης οτι ναναι.. Το μυαλο ειναι η αχιλλειος πτερνα του χρηστη μιας συσκευης, γιαυτο και οι περισσοτερες παραβιασεις πλεον γινονται με Phising Attack. (αυτα τα χαριτωμενα email απο τις και καλα "τραπεζες" που σου λεει οτι αν δε κανεις login απο τη μουφα σελιδα τοτε θα απενεργοποιηθει ο λογαριασμος σου, και επειδη εχουν αντιγραψει ολο το html της original σελιδας δείχνει ολόιδιο, πειθεσαι και βαζεις τους κωδικους του ebanking κ.ο.κ) 26 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε Δυσκολάκι, εγώ ειδικά που έχω τουλάχιστον 10 ειδοποιήσεις καθε μέρα από κανάλια που ακολουθώ, είναι δύσκολο να τα γράφω όλα ένα ένα. Είναι ανάλογα την χρήση που θέλει να κάνει ο καθένας. Ναι πράγματι, γιαυτό και στο λαπτοπ προτιμώ το FreeTube που μπορω να εχω λιστα με τα καναλια που θελω χωρις να συνδεω το google account μου
GeorgeR1_700 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, zernex201 είπε και τα 3 1) απο προσωπικη εμπειρια οταν εκανα το λαθος καποτε να παρω huawei χωρις playstore και εβαζα απο οπου ναναι (και αργοτερα εκανα ελεγχο και γινοταν ενας χαμος απο σκουπιδια στο κινητο με τους τελειους κλονους) 2) καθε μερα ανοιγουν παρομοια θεματα στο reddit 3) σε αρκετα βιβλια ethical hacking και cyber security. Αλλά δε χρειάζεται να στο πει καποιος να μη βαζεις apk απο ακυρα site, κοινη λογική θελει Καλά με hauwai λογικό, θέλω να πω επειδή δεν έχει τίποτα και βάζεις τα πάντα λογικό είναι να συμβεί. 1 ώρα πριν, zernex201 είπε Μια εφαρμογή δεν κρίνεται επιβλαβής μόνο από τον ιό ή trojan ή spyware που περιέχει, που ενδεχομένως και να μην περιέχει. Είναι αρκετοί παράγοντες που την καθιστούν επικίνδυνη ή μη-αξιόπιστη. Τα αρχεία apk μπορούν να περιέχουν μέσα οτι θέλει ο προγραμματιστής και εκεί εξαρτάται αν έχει καλή πρόθεση ή κακή πρόθεση. Σωστά, δεν το είχα σκεφτεί. 1 ώρα πριν, zernex201 είπε Το οτι δεν βρίσκει ιό το malwarebytes και το κάθε malwarebytes , δεν μου λεει απολυτως τιποτα. Το περιεργο θα ηταν να εβρισκε ιο. Προσεξε, δεν σου λεω οτι αυτα που εβαλες εχουν ιο, ουτε οτι ολα τα apk που κυκλοφορουν εχουν ιο, αλλα οπως και στον υπολογιστη, τα antivirus εχουν "υπογραφες" ιων μονο για τους ηδη γνωστους ιούς.. Αν εγώ γράψω ένα σκριπτακι σημερα, τοτε φυσικα και δε θα χτυπησει το καμπανακι του antivirus γιατι πολυ απλα δεν εχει γινει ακομα γνωστο ή και πολυ απλα δεν το βρήκε.. Γιαυτο εκτος απο antivirus πρεπει να εχουμε και την σωστη κριση του να μην παταμε οπου να'ναι και να μην κατεβαζουμε/εγκαθιστουμε επισης οτι ναναι.. Το μυαλο ειναι η αχιλλειος πτερνα του χρηστη μιας συσκευης, γιαυτο και οι περισσοτερες παραβιασεις πλεον γινονται με Phising Attack. (αυτα τα χαριτωμενα email απο τις και καλα "τραπεζες" που σου λεει οτι αν δε κανεις login απο τη μουφα σελιδα τοτε θα απενεργοποιηθει ο λογαριασμος σου, και επειδη εχουν αντιγραψει ολο το html της original σελιδας δείχνει ολόιδιο, πειθεσαι και βαζεις τους κωδικους του ebanking κ.ο.κ) Κατάλαβα. Αχχχ άντε πάλι πήγα πίσω όταν ήμουν 10 χρονών και είχα ρημάξει τον υπολογιστή μου επειδή τάχα μου ήθελα να του βάλω προγράμματα. Να τα μας τώρα πάλι με το κινητό χαχα Προσωπικά κάθε φορά που βάζω κάποιο apk τσεκάρω επιδώσεις cpu/ram και θερμοκρασίες όταν το κινητό το έχω σε αδράνεια. Από κει φαντάζωμαι θα το καταλάβω, αλλά και πάλι ποιος ξέρει αν ο ιός τρέχει όλη την ώρα... 1 ώρα πριν, zernex201 είπε Σε μορφή ιχνηλατών/διαφημίσεων κλπ: Με την ιδια λογική, αν πάρω το whatsapp και του βαλω μεσα 300 redirection σε διαφημίσεις για να τα κονομάω κάθε φορά που θα πατάς καταλάθος , τότε ναι - δε θα σου κλέψω το ebanking ούτε θα σου χακάρω το κινητό, αλλά πρώτον θα είναι άκρως ενοχλητικό και δεύτερον θα διαρρέουν τα δεδομένα σου σε εταιρείες αναλύσεων (βλέπε σκάνδαλο cambridge analytica κλπ..) Καλά δεν μπορώ να πω ότι μου κάνει εντύπωση. Ούτως ή άλλως μετά από αυτό που έγινε με τον Snowden κατάλαβα ότι ότι και αν κάνεις στον υπολογιστή σου, όποιον και αν έχεις πάρει τηλέφωνο, είτε ακόμα και να σε καταγράφει η κάμερa σου χωρίς να το ξέρεις, όλα αυτά γίνονται και είναι και αποθηκευμένα. 1 ώρα πριν, zernex201 είπε Ναι πράγματι, γιαυτό και στο λαπτοπ προτιμώ το FreeTube που μπορω να εχω λιστα με τα καναλια που θελω χωρις να συνδεω το google account μου Δεν μπορώ να μην κάνω και ένα σχόλιο στον δημιουργό του βίντεο. Τόσο κόπο έκανε 😉
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, GeorgeR1_700 είπε Καλά με hauwai λογικό, θέλω να πω επειδή δεν έχει τίποτα και βάζεις τα πάντα λογικό είναι να συμβεί. Ε, ναι.. ασε που δυστυχως οι μαρκες του ειδους (καθαρα κινεζικες), παρολο που ειναι οι αγαπημενες μου γιατι ειναι εντελως value for money, ειναι γεματο spyware και bloatware. (Πριν απο λιγο καιρο εκανα ADB Debloater σε ενα xiaomi , εβγαλα ολες τις εφαρμογες της xiaomi (mi calculator , mi share , mi drive κλπ) και η μπαταρια απο 2 μερες κραταει 4 αποδεδειγμενες. Ισως και 5.. 1 ώρα πριν, GeorgeR1_700 είπε Κατάλαβα. Αχχχ άντε πάλι πήγα πίσω όταν ήμουν 10 χρονών και είχα ρημάξει τον υπολογιστή μου επειδή τάχα μου ήθελα να του βάλω προγράμματα. Να τα μας τώρα πάλι με το κινητό χαχα Προσωπικά κάθε φορά που βάζω κάποιο apk τσεκάρω επιδώσεις cpu/ram και θερμοκρασίες όταν το κινητό το έχω σε αδράνεια. Από κει φαντάζομαι θα το καταλάβω, αλλά και πάλι ποιος ξέρει αν ο ιός τρέχει όλη την ώρα... χαχαχα. Εξαρταται, δεν ειναι παντα σιγουρο οτι θα καταλαβεις κατι το υποπτο, παρακολουθοντας τον cpu και τις θερμοκρασιες.. Μια καλη λυση, ειναι να καταγραψεις την κινηση του δικτυου για ενα 24ωρο με μεση χρηση της συσκευης με προγραμμα τυπου Wireshark και μετα να κανεις αναλυση το αρχειο .pcap για να δεις αν υπαρχει περιεργη επικοινωνια απο καποιο προγραμμα σε ip που δε δικαιολογειται κλπ. Βεβαια ολα αυτα για καποιον μεσο χρηστη ακουγονται κινεζικα.. και λογικο. 1 ώρα πριν, GeorgeR1_700 είπε Καλά δεν μπορώ να πω ότι μου κάνει εντύπωση. Ούτως ή άλλως μετά από αυτό που έγινε με τον Snowden κατάλαβα ότι ότι και αν κάνεις στον υπολογιστή σου, όποιον και αν έχεις πάρει τηλέφωνο, είτε ακόμα και να σε καταγράφει η κάμερa σου χωρίς να το ξέρεις, όλα αυτά γίνονται και είναι και αποθηκευμένα. Έτσι.. δυστυχώς. Αν αναζητήσεις σε google ή youtube privacy scandal ή data breach κλπ θα βρεις χιλιαδες αρθρα για εταιριες κολλοσους (facebook, linkedin , mariott , amazon). Δεν λέω βέβαια να είναι κάποιος παρανοϊκος με το απόρρητο και να καταλήξει να υποφέρει, αλλά το να υιοθετήσουμε κάποιες καλές συνήθειες (πχ 2 παράγοντες , password manager, καλυψη της καμερας του λαπτοπ , μπλοκαρισμα μικροφωνου κλπ) είναι καλή ιδέα και ευκολα πραγματα. 1 ώρα πριν, GeorgeR1_700 είπε Δεν μπορώ να μην κάνω και ένα σχόλιο στον δημιουργό του βίντεο. Τόσο κόπο έκανε 😉 Εν μέρη έχεις δίκιο. Από την άλλη όμως (και θέλοντας να σε τρομάξω λιγάκι) ότι σχόλιο κάνεις στο youtube δεν θα σβηστεί ποτέ.. Υπάρχουν άπειρες phising ιστοσελιδες - απομιμησεις του youtube (κάτι ρώσικα/κινέζικα κλπ) που εμφανιζουν το comment σου δημοσια , ακομα και αν το εσβησες εσυ απο το youtube.. και απο αυτα τα υποπτα site δε θα μπορεσεις να τα σβησεις ποτε. Ουτε η google σε βοηθαει σε αυτο (την εχω πατησει εγω προσωπικα). Παρόμοια ιστορία με τα Like και τις "αντιδράσεις" στο Facebook.. Οτι like κάνεις αποθηκεύεται και κοινοποιείται. Εγώ για τον εαυτό μου δε πατάω ποτέ like πουθενά (γιατί αν κάτσεις και το σκεφτείς, συνήθως δεν μετράει πουθενά το δικό σου like σε μια ανάρτηση όταν έχει αλλα 300 απο πάνω). Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2020 από Επισκέπτης
GeorgeR1_700 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, zernex201 είπε Μια καλη λυση, ειναι να καταγραψεις την κινηση του δικτυου για ενα 24ωρο με μεση χρηση της συσκευης με προγραμμα τυπου Wireshark και μετα να κανεις αναλυση το αρχειο .pcap για να δεις αν υπαρχει περιεργη επικοινωνια απο καποιο προγραμμα σε ip που δε δικαιολογειται κλπ. Βεβαια ολα αυτα για καποιον μεσο χρηστη ακουγονται κινεζικα.. και λογικο. Πάλι αυτό το πρόγραμμα μπροστά μου! Το wireshark αν και πολύ ωραίο πρόγραμμα ο καθηγητής μου κατάφερε να με κάνει να το μισήσω. Καλά όχι ότι είχα καμία σχέση με δίκτυα πριν σπουδαχτώ και αυτό το μάθημα, αλλά ένα εξάμηνο το μόνο που κάναμε με το wireshark ήταν να κοιτάμε bytes πακέτων κτλ χωρίς να κάνουμε κάτι πιο πρακτικό. Καλά βέβαια να πω κιόλας ότι κανείς δεν καταλάβαινε (ούτε και ο ίδιος ο καθηγητής δεν καταλάβαινε), γιατί αν τον ρωτούσες κάτι πάνω σε κάτι που είπε εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή αυτός κολλούσε και δεν μπορούσε να απαντήσει ακριβώς. Και πάντα έλεγε "Τα δίκτυα είναι τόσο απλά, τόσο απλά όπως το να ανοίγεις μια πόρτα με χερούλι", και δεν φτάνει που το λεγε κάθε φορά που κανείς δεν καταλάβαινε, πήγαινε και άνοιγε την πόρτα της τάξης για να μας δείξει το πόσο εύκολο είναι 😂😂😂 Παρόλα αυτά κάτι ξέρω και από wireshark (βασικά τίποτα πέρα από αυτά που διάβασα για το μάθημα). 1 ώρα πριν, zernex201 είπε Βεβαια ολα αυτα για καποιον μεσο χρηστη ακουγονται κινεζικα.. και λογικο. Ευτυχώς ο κάθε μέσος χρήστης έχει internet, οπότε εύκολα μπορεί να καταλάβει αν το ψάξει 😉 Αλλά εγώ δεν ξαναμπλέκω με wireshark 😂 1 ώρα πριν, zernex201 είπε Έτσι.. δυστυχώς. Αν αναζητήσεις σε google ή youtube privacy scandal ή data breach κλπ θα βρεις χιλιαδες αρθρα για εταιριες κολλοσους (facebook, linkedin , mariott , amazon). Δεν λέω βέβαια να είναι κάποιος παρανοϊκος με το απόρρητο και να καταλήξει να υποφέρει, αλλά το να υιοθετήσουμε κάποιες καλές συνήθειες (πχ 2 παράγοντες , password manager, καλυψη της καμερας του λαπτοπ , μπλοκαρισμα μικροφωνου κλπ) είναι καλή ιδέα και ευκολα πραγματα. Την web cam μου την έχω πάντα κατεβασμένη, στην κάμερα του κινητού μου δεν έχω βάλει κάτι, απλά σίγουρα όπου αφήνω το κινητό προσέχω προς τα που κοιτάει η κάμερά του, αλλά σε water notch δύσκολα να μπει αυτοκόλλητο. Αλλά και πάλι μιας και την selphie την χρησιμοποιώ συχνά για βίντεο δεν το κάνω. 1 ώρα πριν, zernex201 είπε Εν μέρη έχεις δίκιο. Από την άλλη όμως (και θέλοντας να σε τρομάξω λιγάκι) ότι σχόλιο κάνεις στο youtube δεν θα σβηστεί ποτέ.. Υπάρχουν άπειρες phising ιστοσελιδες - απομιμησεις του youtube (κάτι ρώσικα/κινέζικα κλπ) που εμφανιζουν το comment σου δημοσια , ακομα και αν το εσβησες εσυ απο το youtube.. και απο αυτα τα υποπτα site δε θα μπορεσεις να τα σβησεις ποτε. Ουτε η google σε βοηθαει σε αυτο (την εχω πατησει εγω προσωπικα). Κατανοώ, αλλά είσαι λίγο υπερβολικός. Δηλαδή το σχόλιο πχ "Μπράβο πολύ καλό βίντεο", τι θα το κάνουν αλλά και τι κακό μπορεί να προκαλέσει αυτό σε μένα? Ίσα ίσα οι youtubers χρειάζονται τα σχόλια για να ανεβαίνουν στον αλγόριθμο του youtube (για την την υποστήριξη γενικά) Εσένα τι σου έτυχε? Πρώτη φορα τα ακούω αυτά που λες για αυτό τα θεωρώ υπερβολικά (ίσως να μην ξέρω και εγω εν τέλη). 1 ώρα πριν, zernex201 είπε Παρόμοια ιστορία με τα Like και τις "αντιδράσεις" στο Facebook.. Οτι like κάνεις αποθηκεύεται και κοινοποιείται. Εγώ για τον εαυτό μου δε πατάω ποτέ like πουθενά (γιατί αν κάτσεις και το σκεφτείς, συνήθως δεν μετράει πουθενά το δικό σου like σε μια ανάρτηση όταν έχει αλλα 300 απο πάνω). Και εγώ το ίδιο. Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2020 από GeorgeR1_700
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 9 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε Και πάντα έλεγε "Τα δίκτια είναι τόσο απλά, τόσο απλά όπως το να ανοίγεις μια πόρτα με χερούλι", και δεν φτάνει που το λεγε κάθε φορά που κανείς δεν καταλάβαινε, πήγαινε και άνοιγε την πόρτα της τάξης για να μας δείξει το πόσο εύκολο είναι 😂😂😂 Ωραίος ο καθηγητής 9 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε Κατανοώ, αλλά είσαι λίγο υπερβολικός. Δηλαδή το σχόλιο πχ "Μπράβο πολύ καλό βίντεο", τι θα το κάνουν αλλά και τι κακό μπορεί να προκαλέσει αυτό σε μένα? Ίσα ίσα οι youtubers χρειάζονται τα σχόλια για να ανεβαίνουν στον αλγόριθμο του youtube (για την την υποστήριξη γενικά) Εσένα τι σου έτυχε? Πρώτη φορα τα ακούω αυτά που λες για αυτό τα θεωρώ υπερβολικά (ίσως να μην ξέρω και εγω εν τέλη). Το σχόλιο το ίδιο δε θα σου κάνει τίποτα. Το πρόβλημα έρχεται αν κάποτε για κάποιο λόγο θελήσεις ανωνυμία. Πες ότι κάποιος από το φόρουμ του γυρνάει η βίδα και εκνευρίζεται/προσβάλλεται από κάτι που του είπες και αποφασίζει να κάνει doxing για να σε βρεί ποιός είσαι ώστε να πουλήσει τσαμπουκά και να ανέβει ο "αντρισμός" του. Ναι, μη το θεωρείς απίθανο, έχω δει αρκετά τέτοια περιστατικά. Ε, και από τα σχόλια ακόμα μπορεί κάποιος με κατάλληλες γνώσεις να μάθει πράγματα για εσένα. Αυτό που είπα οτι "έπαθα" είναι ότι υπάρχουν ακόμα κάποια σχόλια μου που είχα κάνει στο youtube που παρ'ολο που σβηστηκαν απο το youtube υπαρχουν ακομα σε ιστοσελιδες - κλονους του youtube κατι yutube κλπ , στα οποια και να θες, δε προκειται να σβηστει ποτε το σχολιο και το username σου.. Αμα για παραδειγμα πας και βρισεις ενα κόμμα και του χρονου σου ταξει βολεμα καποιος απο το κομμα που εβριζες, ε τοτε και να το σβησεις απο το youtube , σιγουρα δε θα σβηστει απο το ρωσικο κλονο. Αρα θα χασεις το βολεμα
GeorgeR1_700 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, zernex201 είπε Ωραίος ο καθηγητής Το σχόλιο το ίδιο δε θα σου κάνει τίποτα. Το πρόβλημα έρχεται αν κάποτε για κάποιο λόγο θελήσεις ανωνυμία. Πες ότι κάποιος από το φόρουμ του γυρνάει η βίδα και εκνευρίζεται/προσβάλλεται από κάτι που του είπες και αποφασίζει να κάνει doxing για να σε βρεί ποιός είσαι ώστε να πουλήσει τσαμπουκά και να ανέβει ο "αντρισμός" του. Ναι, μη το θεωρείς απίθανο, έχω δει αρκετά τέτοια περιστατικά. Ε, και από τα σχόλια ακόμα μπορεί κάποιος με κατάλληλες γνώσεις να μάθει πράγματα για εσένα. Αυτό που είπα οτι "έπαθα" είναι ότι υπάρχουν ακόμα κάποια σχόλια μου που είχα κάνει στο youtube που παρ'ολο που σβηστηκαν απο το youtube υπαρχουν ακομα σε ιστοσελιδες - κλονους του youtube κατι yutube κλπ , στα οποια και να θες, δε προκειται να σβηστει ποτε το σχολιο και το username σου.. Αμα για παραδειγμα πας και βρισεις ενα κόμμα και του χρονου σου ταξει βολεμα καποιος απο το κομμα που εβριζες, ε τοτε και να το σβησεις απο το youtube , σιγουρα δε θα σβηστει απο το ρωσικο κλονο. Αρα θα χασεις το βολεμα Ειδικά τα κόμματα της Ελλάδας ξέρουν να ψάχνουν τους Ρωσικούς κλώνους 😂 Τι να πω τώρα για αυτά που λες, με βάση αυτό δεν πρέπει κανείς να γράφει τίποτα. Δεν μπορεί να γίνει όμως, ιδικά όταν και εγώ ο ίδιος σκέφτομαι στο μέλλον να ασχοληθώ με το youtube, δεν γινεται να σταματήσουν τα σχόλια. Πως θα πάει μετά καλά το κάθε βίντεό μου που είναι εγγυημένο ότι θα έχει εκατομμύρια σχόλια? 😂 Πέρα από την πλάκα αντιλαμβάνομαι αυτά που λες αλλά η συζήτηση μου θύμησε μια άλλη συζήτηση που είχα με έναν φίλο μου, που απλά επειδή θυμήθηκε ξαφνικά τον όρο hacking φοβόταν ότι θα τον χακάρουν 😂 Εγώ του είπα, σκέψου έναν διαρρήκτη, πόσο πιθανό είναι να έρθει στο δικό σου το σπίτι? Με άλλα λόγια ο οποιοσδήποτε μπορεί να είναι, ακόμα και αυτά που λεω τώρα σε αυτό το forum, να τα δει κάποιος και για την πλάκα του να με χακάρει με κάποιον τρόπο. Άκρη δεν θα βρεις όπως και να χει. Αλλά όπως δεν γίνεται να μην μιλάμε στα forum, ακόμα πιο πολυ για το "απλό" κοινό δεν μπορεί να μην μιλάει σε youtube, fb κτλ.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε Τι να πω τώρα για αυτά που λες, με βάση αυτό δεν πρέπει κανείς να γράφει τίποτα Δεν ειπα κατι τετοιο.. απλα εξήγησα τα πιθανα σενάρια. Ο καθένας παιρνει τα αντιστοιχα μετρα που θεωρει σωστα, αναλογα με το threat model που εχει.
GeorgeR1_700 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, zernex201 είπε Δεν ειπα κατι τετοιο.. απλα εξήγησα τα πιθανα σενάρια. Ο καθένας παιρνει τα αντιστοιχα μετρα που θεωρει σωστα, αναλογα με το threat model που εχει. Ναι σωστά, εγώ λίγο ξέφυγα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα