GeG Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Πρέπει ο λογαριασμός ΔΕΗ να είναι στο όνομα σου έτσι ακόμα και για το πετρελαιο;
takoulou Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, bilham είπε Να ρωτήσω κάτι, αν ξέρετε. Επειδή δεν το γνωρίζω το θέμα, έχει αποδοθεί σε όλους το περσινό επίδομα θέρμανσης με ρεύμα; Έχω πελάτη στην nrg που δεν το έχει πάρει ακόμα. Σε 2-3 επικοινωνίες με την εταιρεία από το καλοκαίρι ακόμα, του λένε ότι δεν το έχουν πάρει και αυτοί από το κράτος για να του το αποδώσουν. Και τώρα ήρθε ο καιρός για τις αιτήσεις για το νέο επίδομα και αυτός δεν έχει πάρει ακόμα το περσινό... Εχει αποδοθει...Π.χ. η ΔΕΗ το εχει δωσει... Καποιοι αλλοι παροχοι οχι... Μερικοι το εχουν δωσει τα μισα... Καταγγελια στην ΡΑΕ... 1
Loup-Garou Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Από πιο μήνα και μετα βάζεις λογαριασμους;
spiritclay Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 παίδες εκανα αίτηση , έγινε δεκτή, θα πρέπει τωρα να αρχίσω να δηλώνω τα παραστατικά ή περιμένω?
7tasos7 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 18 ώρες πριν, Loup-Garou είπε Από πιο μήνα και μετα βάζεις λογαριασμους; 11 ώρες πριν, spiritclay είπε παίδες εκανα αίτηση , έγινε δεκτή, θα πρέπει τωρα να αρχίσω να δηλώνω τα παραστατικά ή περιμένω? Παραστατικά για τα λοιπά είδη καυσίμων απο 1η Οκτωβρίου έως και 31 Μαρτίου. Πετρέλαιο τα δηλώνει ο προμηθευτής και ρεύμα τα αντλούν μόνοι τους από δεδδηε
Titarasaudi Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Καλημέρα παιδιά! Έκανα την αίτηση για επίδομα ηλεκτρικής ενέργειας και μου γράφει ότι η αίτηση είναι αποδεκτή! Χωρίς ποσό εννοείται! Επομένως είναι OKEY; Αν για κάποιο λόγο υπήρχε πρόβλημα θα μου έβγαζε ότι δεν είναι αποδεκτή; Δεν είμαι δικαιούχος ΚΟΤ.
panosno1com Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, 7tasos7 είπε Παραστατικά για τα λοιπά είδη καυσίμων απο 1η Οκτωβρίου έως και 31 Μαρτίου. Πετρέλαιο τα δηλώνει ο προμηθευτής και ρεύμα τα αντλούν μόνοι τους από δεδδηε Τον Δεκέμβριο θα μπει το 60% ασχέτως αν βάλεις παραστατικά? Μήπως πρέπει να βάλεις μέχρι τελος Νοεμβρίου για να κάνει "εκκαθάριση " ?
7tasos7 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 12 λεπτά πριν, panosno1com είπε Τον Δεκέμβριο θα μπει το 60% ασχέτως αν βάλεις παραστατικά? Μήπως πρέπει να βάλεις μέχρι τελος Νοεμβρίου για να κάνει "εκκαθάριση " ? Ναι έτσι έχω καταλάβει.60% εάν είχες κάνει πέρσι και 50% εάν έκανες φέτος. 1
aptsiakas Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Στις 12/11/2024 στις 4:45 ΜΜ, kariolikos είπε Λοιπόν εχεις δίκιο στο myθέρμανση λέει έτσι,αλλα στο myaade δείχνει τις πληρωμές πότε έγιναν και τις βρήκα ευχαριστώ πολύ Καλησπέρα, σε πιο πεδίο στο myaade φαίνονται;
megapaixtaras Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Στις 15/11/2024 στις 1:47 ΜΜ, Arkin είπε Έκανα χθες 2 αιτήσεις όλα καλά. Πέρσι θυμάμαι έγραφε το ποσό 301 ευρώ για πετρέλαιο φέτος στην αίτηση δεν γράφουν κάτι. Πάλι τα ίδια θα πάρουμε η ακόμα δεν έχει βγει άκρη? Έχω βάλει ήδη 600 λίτρα για κάθε παροχή οπότε λογικά πάμε για το μέγιστο. εγω καθε χρονο που κανω αιτηση δνε μου γραφει αμεσως ποιο ειναι το επιδομα,βγαινει μετα απο καιρο μεσα στην αιτηση.ποσο καιρο? δεν ξερω,τυχαια μπαινω μετα και βλεπω το ποσο. Στις 15/11/2024 στις 2:16 ΜΜ, alefther είπε γιατι η ΕΕ απαγορευει διπλο επιδομα αλλα οπως ειπα πιο πανω, εχουν αφησει ορθανοιχτο παραθυρο, οποιος δεν εχει αλλη επιλογη ρισκαρει περσυ εκανα για την μητερα μου που εχει κοτ ,εκανε αποδκετη την αιτηση αλλα δεν πληρωθηκε.γιατι στα ψιλα γραμματα εγραφε οτι παροτι εγινε αποδκετη ,οταν θα εξεταζοταν η εγκριση ,γινεται ελεγχος και δνε αποδιδεται αν εχεις κοτ.ειχαν πει οτι αν εκανες αιτηση και ειχες κοτ θα ηταν σαν ψευδη δηλωση και θα ειχες νομικες συνεπειες αλλα μαλλον επειδη ειχε περισεψει περσυ πολυ χρημα,δεν εκανα αναλογες αιτησεις ,δεχθηκαν απο κοτ να κανουν αποδεκτες τις αιτησεις .]ειπα μηπως τελικα αφου περισεψε ,θα ειδιναν και σε κοτ αλλα μπααα. Στις 16/11/2024 στις 5:00 ΜΜ, Arkin είπε Μαλλον δεν εχουν ιδεα ακομα τι θα πληρωσουν. Περσι ηταν μεγιστο 301 ευρω αρκει να εβαζες το διπλασιο απο αυτο. Φετος δεν ξερουμε τιποτα. Κατι με ποσα κρυα θα κανει ειπαν κτλ χαζομαρες που να βγαλεις ακρη. Στις 17/11/2024 στις 4:55 ΜΜ, Arkin είπε Καθε χρονο με εβγαινε 301 ευρω για πετρελαιο με συντελεστη 0.86. Φετος παλι εκει ειναι η θα παει πιο κατω? Εχω ηδη βαλει 650 ευρω πετρελαιο και περαστηκε αμεσα και στον ηφαιστο. Το ύψος του επιδόματος υπολογίζεται ως το γινόμενο ενός βασικού ποσού αναφοράς, ενός ποσού που αποτελεί τη βάση υπολογισμού, επί τον «συντελεστή τρεχουσών καιρικών συνθηκών» του οικισμού της κύριας κατοικίας του δικαιούχου. Το βασικό ποσό αναφοράς ή βάση υπολογισμού του επιδόματος ανέρχεται, για την περίοδο 2024-2025, σε: – 380 ευρώ για χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, – 360 ευρώ για χρήση βιομάζας (πέλετ), από 350 ευρώ την προηγούμενη περίοδο, δηλαδή διαμορφώνεται σε επίπεδο υψηλότερο κατά 10 ευρώ σε σύγκριση με την περίοδο 2023-2024. – 350 ευρώ για χρήση θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης ή καυσόξυλων, δηλαδή στο ίδιο επίπεδο με την περίοδο 2023-2024, – 325 ευρώ για χρήση φυσικού αερίου, δηλαδή διαμορφώνεται σε επίπεδο μειωμένο κατά 25 ευρώ σε σύγκριση με την περίοδο 2023-2024, – 300 ευρώ για χρήση πετρελαίου θέρμανσης ή φωτιστικού πετρελαίου (μπλε κηροζίνη) ή υγραερίου, δηλαδή διαμορφώνεται σε επίπεδο μειωμένο κατά 50 ευρώ σε σύγκριση με την περίοδο 2023-2024. Το ισχύον κατά περίπτωση ποσό αναφοράς προσαυξάνεται κατά 20% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου. Στις 18/11/2024 στις 4:45 ΜΜ, phanispal είπε Μα φέτος δεν ξέρεις από πριν πόσο είναι το μέγιστο ποσό.
physnik Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Έχω γνωστό δικαιούχο ΚΟΤ Β με όριο 1700kWh το τετράμηνο. Επειδή για ζέστη χρησιμοποιεί κλιματιστικά και ήδη τον Νοέμβριο, με βάση τη μέχρι τώρα χρήση (24 ημέρες --> 367kWh), είτε θα είναι στο όριο κάνοντας οικονομία όσο μπορεί (425KWh ημέρας) είτε, το πιο πιθανό, να τις ξεπεράσει, οπότε θα χάσει και την έκπτωση ΚΟΤ. Σκεφτόμαστε να ανακαλέσει την αίτηση ΚΟΤ, να απενταχθεί και να κάνει αίτηση για επίδομα θέρμανσης. Και την 1η Απριλίου (για να μην ρισκάρει) να κάνει ξανά αίτηση και να ενταχθεί στο ΚΟΤ. Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στο ΦΕΚ, αρκεί να μην είναι "δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων των δικαιούχων της παρούσας απόφασης." Τα σκεφτόμαστε σωστά; Το είχε κάνει κανείς πέρυσι; Γίνεται ή υπάρχει πιθανότητα να τα χάσει όλα; Η διαφορά με κάποιους, όχι τόσο πρόχειρους, υπολογισμούς θα είναι υπέρ του πάνω από 200€, το υπολοιπο τετράμηνο μέχρι τέλος Μαρτίου 2025. Θα εξαρτηθεί βέβαια και από τον συντελεστή καιρικών συνθηκών. Αλλά πόσο μπορεί να είναι αυτός. Άντε να είναι και 0,6. Για τα Γιάννενα μιλάμε, οπότε θέλω να πιστεύω ότι δεν θα τον ρίξουν τόσο χαμηλά. Αν κάνει ζεστό καιρό ας το ρίξουν βέβαια. Κάτι ακόμα, αν και μπορούμε να το βρούμε αυτό: Όταν κάποιος απεντάσσεται από το ΚΟΤ ποια είναι περίπου η διαφορά ανά kWh στις ρυθμιζόμενες για να δω αν το υπολογίσαμε σωστά; Ευχαριστώ.
Gerara_ Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Ο πρατηριουχος στην απόδειξη για το πετρέλαιο έβαλε όλα τα 12 ψηφία του αριθμού παροχής της ΔΕΗ της πολυκατοικίας και όχι τα 9 πρώτα . Τα δύο τελευταία ψηφία από τα 12 όμως και όχι από τα 9 που δηλώνουμε τα σημείωσε λάθος στην απόδειξη που έδωσε . Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα με την διασταύρωση της αγοράς;
fitsoulas2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, physnik είπε Έχω γνωστό δικαιούχο ΚΟΤ Β με όριο 1700kWh το τετράμηνο. Επειδή για ζέστη χρησιμοποιεί κλιματιστικά και ήδη τον Νοέμβριο, με βάση τη μέχρι τώρα χρήση (24 ημέρες --> 367kWh), είτε θα είναι στο όριο κάνοντας οικονομία όσο μπορεί (425KWh ημέρας) είτε, το πιο πιθανό, να τις ξεπεράσει, οπότε θα χάσει και την έκπτωση ΚΟΤ. Δεν εχει διευκρινιστει οτι αν ξεπερασεις το οριο χανει ςτο ΚΟΤ μονο στις υπερβαλλουσες κιλοβατωρες? 3 ώρες πριν, physnik είπε Σκεφτόμαστε να ανακαλέσει την αίτηση ΚΟΤ, να απενταχθεί και να κάνει αίτηση για επίδομα θέρμανσης. Και την 1η Απριλίου (για να μην ρισκάρει) να κάνει ξανά αίτηση και να ενταχθεί στο ΚΟΤ. Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στο ΦΕΚ, αρκεί να μην είναι "δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων των δικαιούχων της παρούσας απόφασης." Τα σκεφτόμαστε σωστά; Το είχε κάνει κανείς πέρυσι; Γίνεται ή υπάρχει πιθανότητα να τα χάσει όλα; Αυτη ειναι η απορια που "βασανιζει" ολους εμας που εχουμε ΚΟΤ🙂
tomtsir Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Κάποιος που να το γνωρίζει , εάν ο λογαριασμός δεν εκδίδεται στο ΑΦΜ του δικαιούχου υπάρχει θέμα; Και εκδίδεται σε αφμ συγγενικού προσώπου;
alefther Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 6 λεπτά πριν, tomtsir είπε Κάποιος που να το γνωρίζει , εάν ο λογαριασμός δεν εκδίδεται στο ΑΦΜ του δικαιούχου υπάρχει θέμα; Και εκδίδεται σε αφμ συγγενικού προσώπου; Ποιος λογαριασμος (δηλαδη τι καυσιμο) ... αν ειναι πετρελαιο/ρευμα ναι θα εχεις προβλημα. Οτιδηποτε αλλο οχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα