alefther Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Δημοσ. 29 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, ardi21 είπε Ενας που ειναι δηλωμενος ως φιλοξενουμενος και εχει πληρωσει το πετρελαιο με δικη του καρτα, μπορει να κανει υποθετω αιτηση για επιδομα. Απλα θα την κανει στο ονομα του, σωστα? Δεν εχει σχεση δηλαδη αν την κανει ο ιδιοκτητης η ο/η συζυγος του ιδιοκτητη του σπιτιου. αιτηση για επιδομα κανει αυτος που εχει το ρολοι του ΔΕΔΔΗΕ στο ονομα του, κανενας αλλος Και για να μετρησει αγορα πετρελαιου πρεπει να γινει στο ονομα/αφμ αυτου και στη συγκεκριμενη παροχη ΔΕΔΔΗΕ (τα δηλωνεις στον οποιον παραδιδει πετρελαιο κατα την παραγγελια, τα παιρναει στον ΗΦΑΙΣΤΟ, τα βλεπει η ΑΑΔΕ) Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου από alefther
ardi21 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Δημοσ. 29 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, alefther said: αιτηση για επιδομα κανει αυτος που εχει το ρολοι του ΔΕΔΔΗΕ στο ονομα του, κανενας αλλος Και για να μετρησει αγορα πετρελαιου πρεπει να γινει στο ονομα/αφμ αυτου και στη συγκεκριμενη παροχη ΔΕΔΔΗΕ (τα δηλωνεις στον οποιον παραδιδει πετρελαιο κατα την παραγγελια, τα παιρναει στον ΗΦΑΙΣΤΟ, τα βλεπει η ΑΑΔΕ) Aυτο σιγουρα δεν ισχυει γιατι τοσα χρονια κανει αιτηση ο πατερας μου αλλα ιδιοκτητρια ειναι η μητερα μου και το ρολοι της ΔΕΗ ειναι στο ονομα της. Το επιδομα το παιρνει κανονικα ο πατερας μου στον λογαριασμο του χωρις κανενα προβλημα. Φυσικα ο πατερας μου το πληρωνει με δικη του καρτα και δινει το δικο του ΑΦΜ σε αυτον που φερνει το πετρελαιο. Οπως φαινεται δεν παιζει ρολο αν το κανει ο/η συζυγος χωρις να ειναι ιδιοκτητης/ιδιοκτητρια. Απλα πρεπει στην φορολογικη δηλωση να φαινονται παντρεμενοι και να μενουν στο ιδιο σπιτι. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου από ardi21
alefther Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 12 λεπτά πριν, ardi21 είπε Aυτο σιγουρα δεν ισχυει γιατι τοσα χρονια κανει αιτηση ο πατερας μου αλλα ιδιοκτητρια ειναι η μητερα μου και το ρολοι της ΔΕΗ ειναι στο ονομα της. Το επιδομα το παιρνει κανονικα ο πατερας μου στον λογαριασμο του χωρις κανενα προβλημα. Φυσικα ο πατερας μου το πληρωνει με δικη του καρτα και δινει το δικο του ΑΦΜ σε αυτον που φερνει το πετρελαιο. Οπως φαινεται δεν παιζει ρολο αν το κανει ο/η συζυγος χωρις να ειναι ιδιοκτητης/ιδιοκτητρια. Απλα πρεπει στην φορολογικη δηλωση να φαινονται παντρεμενοι και να μενουν στο ιδιο σπιτι. προφανως η ααδε δε ξερει τι λεει Τι θα πρέπει να κάνω ώστε να διασταυρωθεί η απόδειξη αγοράς πετρελαίου θέρμανσης; Α Θα πρέπει να δώσετε στον προμηθευτή πετρελαίου θέρμανσης τα σωστά στοιχεία, ΑΦΜ και ΑΡΙΘΜΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, για να εκδώσει το παραστατικό αγοράς. Τα σωστά στοιχεία είναι εκείνα με τα οποία υποβάλατε ή θα υποβάλετε αίτηση και αναγράφονται στο αποδεικτικό υποβολής το οποίο εμφανίζεται όταν πατήσετε το μπλε εικονίδιο με την ένδειξη PDF. Το παραστατικό αγοράς πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να εκδοθεί στον ΑΦΜ του αιτούντος, δηλαδή στον ΑΦΜ που αντιστοιχεί στους TAXISnet κωδικούς με τους οποίους υποβλήθηκε ή θα υποβληθεί η ηλεκτρονική αίτηση. https://www.aade.gr/sites/default/files/2023-11/mythermansi_FAQs.pdf
ardi21 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Δημοσ. 29 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 17 minutes ago, alefther said: προφανως η ααδε δε ξερει τι λεει Τι θα πρέπει να κάνω ώστε να διασταυρωθεί η απόδειξη αγοράς πετρελαίου θέρμανσης; Α Θα πρέπει να δώσετε στον προμηθευτή πετρελαίου θέρμανσης τα σωστά στοιχεία, ΑΦΜ και ΑΡΙΘΜΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, για να εκδώσει το παραστατικό αγοράς. Τα σωστά στοιχεία είναι εκείνα με τα οποία υποβάλατε ή θα υποβάλετε αίτηση και αναγράφονται στο αποδεικτικό υποβολής το οποίο εμφανίζεται όταν πατήσετε το μπλε εικονίδιο με την ένδειξη PDF. Το παραστατικό αγοράς πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να εκδοθεί στον ΑΦΜ του αιτούντος, δηλαδή στον ΑΦΜ που αντιστοιχεί στους TAXISnet κωδικούς με τους οποίους υποβλήθηκε ή θα υποβληθεί η ηλεκτρονική αίτηση. https://www.aade.gr/sites/default/files/2023-11/mythermansi_FAQs.pdf Η ΑΑΔΕ ξερει τι λεει αλλα μαλλον εσυ δεν εχεις καταλαβει, γιατι αυτο που παρεθεσες, δεν λεει πουθενα οτι πρεπει οπωσδηποτε να την κανει ο ιδιοκτητης. Απλα τα στοιχεια της αιτησης να ειναι ιδια με τα στοιχεια του παραστατικου αγορας. Δηλαδη κανει την αιτηση ο συζυγος που δεν ειναι ιδιοκτητης? Τοτε θα πρεπει να δωσει το δικο του ΑΦΜ στην εταιρεια που θα του φερει το πετρελαιο. Αν δωσει της συζυγου, που ειναι ιδιοκτητρια, τοτε δεν θα γινει η διασταυρωση. Ο αριθμος παροχης ειναι ο ιδιος και για τους δυο προφανως αφου μενουν στο ιδιο σπιτι και φαινεται στην φορολογικη δηλωση. Οπως και να εχει σου ξαναλεω οτι χρονια τωρα την αιτηση στο πατρικο μου την κανει ο πατρεας μου, ο οποιος δεν ειναι ιδιοκτητης, και δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου από ardi21
GREGORYMO Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 29 λεπτά πριν, ardi21 είπε Aυτο σιγουρα δεν ισχυει γιατι τοσα χρονια κανει αιτηση ο πατερας μου αλλα ιδιοκτητρια ειναι η μητερα μου και το ρολοι της ΔΕΗ ειναι στο ονομα της. Το επιδομα το παιρνει κανονικα ο πατερας μου στον λογαριασμο του χωρις κανενα προβλημα. Φυσικα ο πατερας μου το πληρωνει με δικη του καρτα και δινει το δικο του ΑΦΜ σε αυτον που φερνει το πετρελαιο. Οπως φαινεται δεν παιζει ρολο αν το κανει ο/η συζυγος χωρις να ειναι ιδιοκτητης/ιδιοκτητρια. Απλα πρεπει στην φορολογικη δηλωση να φαινονται παντρεμενοι και να μενουν στο ιδιο σπιτι. Ακριβώς
Raki-meze Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Δημοσ. 5 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) https://www.insider.gr/oikonomia/341480/epidoma-thermansis-anoigei-i-platforma-gia-tis-aitiseis-pote-tha-plirothoyn-ta Λέει πως θα αυξηθεί το επίδομα για το ρεύμα κατά 20% και θα μπει σε τραπεζικό λογαριασμό και όχι ως έκπτωση στους λογαριασμούς. Αναμένουμε φυσικά την επίσημη ανακοίνωση. (ΚΥΑ) Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου από Raki-meze
energy52 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου Δημοσ. 7 Νοεμβρίου Οσον αφορα την περιοδο, πιανει απο 01/11? Λεω να αναψω λεβητα φα σημερα..
alefther Δημοσ. 7 Νοεμβρίου Δημοσ. 7 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, energy52 είπε Οσον αφορα την περιοδο, πιανει απο 01/11? Λεω να αναψω λεβητα φα σημερα.. γιατι ειναι κανας με κυαλια απεναντι να καταγραφει ποτε ανοιγεις θερμανση? 😃 η περιοδος θερμανσης ξεκιναει 15/10. Λογαριασμοι που περιεχουν καταναλωση μετα τις 15/10 παιρνανε, λογαριασμοι για τον Αυγουστο δε περνανε. Θερμανση χρησιμοποιεις οποτε θες. Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου από alefther
desiro Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Καλησπέρα παιδιά!! Εμένα η κατανάλωση του αεριου ειναι περιπου 200-250 ευρω για τους χειμερινους μηνες!! Εχω παει στο προγραμμα της ΔΕΗ με τα -100 οποτε σιγουρα θα φαινεται οτι το ποσο ειναι αρκετα μειωμενο κ θα μειωθει κ το επιδομα!! Τι κανετε εσεις σ αυτη την περιπτωση? βαζετε το λογαριασμο κανονικα χωρις να υπολογιζετε το δωρο των 100 ευρω ή τον βαζετε οπως ερχεται και οτι γινει?
ProponitisTouKanape Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Περυσινές εγκεκριμένες μη-εκκαθαρισμένες πληρωμές έχουμε πιθανότητα να δουμε να μπαίνουν φέτος ή μπα;
kariolikos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Δημοσ. 12 Νοεμβρίου On 11/11/2024 at 13:17, ProponitisTouKanape said: Περυσινές εγκεκριμένες μη-εκκαθαρισμένες πληρωμές έχουμε πιθανότητα να δουμε να μπαίνουν φέτος ή μπα; Σε εμένα πάντως πρώτη φορά πέρυσι έκανα αίτηση για επίδομα θέρμανση φυσικού αερίου και δεν έχει μπει ευρώ σε λογαριασμό ακόμα .
alefther Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 1 λεπτό πριν, kariolikos είπε Σε εμένα πάντως πρώτη φορά πέρυσι έκανα αίτηση για επίδομα θέρμανση φυσικού αερίου και δεν έχει μπει ευρώ σε λογαριασμό ακόμα . ανεβασες τους λογαριασμους? εντος της προθεσμιας
skoulas Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Δημοσ. 12 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Έχω μία ερώτηση καθώς είμαι "νέος στο άθλημα" του επιδόματος πετρελαίου... Πέρυσι έμενα σε δικό μου σπίτι με αντλία θερμότητας και πήρα την έκπτωση για το ρεύμα. Από τον Φεβρουάριο (2024) μένω σε ενοίκιο. Δικαιούμαι το επίδομα ή πρέπει να φαίνεται στη φορολογική δήλωση ο νέος τόπος διαμονής; Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου από skoulas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα