Προς το περιεχόμενο

[Ερώτηση] Επίδομα Θέρμανσης

IRADev

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/10/2024 στις 9:49 ΜΜ, phanispal είπε

Πάντως με τον χειμώνα που έκανε πέρσι, με το ισχύον σύστημα κάποιοι «τους κλέβουμε».

Εγώ ας πούμε πέρσι πήρα 168€ επιδότηση και ζήτημα να έκαψα 300€.

...από πού κι ως πού "τους έκλεψες"; Την επιδότηση την πήρες για αντίστοιχο πετρέλαιο που αγόρασες.

Εκτός κι αν εννοείς ότι δεν είσαι σε μονοκατοικία, και δεν το 'χω τί γίνεται με τα διαμερίσματα και τα παραστατικά κοινοχρήστων και τί ισχύει εκεί με τις επιδοτήσεις (και αν όντως μπορείς να "κλέψεις"). Αλλά και πάλι, αν βγαίνει η επιδότησή σου σύμφωνα με τα παραστατικά κοινοχρήστων,,,πώς μπορείς να "κλέψεις"; Με μπέρδεψες εντελώς.

Επεξ/σία από washcloud
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mia ερωτηση γενικής φυσεως.

Αν εχει καποιος και αυτονομο φυσικο αεριο και ac στο διαμερισμα του. Χρησιμοποιεί κατα περιοδους και τα 2 για θερμανση.

Εχει δικαιωμα να κανει αιτηση για επιδομα θερμανσης οπου κρινει? ειτε δηλαδή για φυσικό είτε για ρεύμα?

Καλησπέρα παιδιά. Για κάποιο λόγο, έχω λάβει μόνο τα 54 ευρώ από τα 160 που ήταν να παίρνω από το επίδομα θέρμανσης για ρεύμα. Κι αυτά τα έλαβα στο τελικό λογαριασμό της Βολτον πριν ένα μήνα.... Έχει συμβεί κι σε άλλους;

12 ώρες πριν, xraxra είπε

Εχει δικαιωμα να κανει αιτηση για επιδομα θερμανσης οπου κρινει? ειτε δηλαδή για φυσικό είτε για ρεύμα?

Ναι, για ένα από τα δύο, όποιο επιλέξεις.

9 ώρες πριν, dimitris55555 είπε

Καλησπέρα παιδιά. Για κάποιο λόγο, έχω λάβει μόνο τα 54 ευρώ από τα 160 που ήταν να παίρνω από το επίδομα θέρμανσης για ρεύμα. Κι αυτά τα έλαβα στο τελικό λογαριασμό της Βολτον πριν ένα μήνα.... Έχει συμβεί κι σε άλλους;

Μηως να ρωτησεις τον προμηθευτη σου; Πηρες απαντηση; Ειχε εγκριθει αυτο το ποσο;

Διάβασα ότι φέτος μάλλον θα επιδοτηθεί παραπάνω το ρεύμα (25%) και λιγότερο το πετρέλαιο - αέριο.

Δε μου λέτε όσοι κάνατε πέρυσι αιτηση για ρεύμα... η επιδότηση πάει στο σύνολο του λογαριασμού ή μόνο στη πρόμηθεια ρεύματος;

Πχ αν δικαιούμαι 250 επιδότηση, αρκεί να εκδωθούν 500 ευρώ λογαριασμοί; Ή θα πρέπει να αφαιρέσω πχ δημοτικά τέλη, υκω... και να καταναλώσω 500 ευρώ για προμήθεια/πάγιο/ρυθμιζόμενες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, ekrepali είπε

Διάβασα ότι φέτος μάλλον θα επιδοτηθεί παραπάνω το ρεύμα (25%) και λιγότερο το πετρέλαιο - αέριο.

Δε μου λέτε όσοι κάνατε πέρυσι αιτηση για ρεύμα... η επιδότηση πάει στο σύνολο του λογαριασμού ή μόνο στη πρόμηθεια ρεύματος;

Πχ αν δικαιούμαι 250 επιδότηση, αρκεί να εκδωθούν 500 ευρώ λογαριασμοί; Ή θα πρέπει να αφαιρέσω πχ δημοτικά τέλη, υκω... και να καταναλώσω 500 ευρώ για προμήθεια/πάγιο/ρυθμιζόμενες;

Πέρυσι ήταν στάνταρ το ποσό που έπαιρνες στο επίδομα του ρεύματος. Εγώ για παράδειγμα όταν έκανα την αίτηση μου έγραψε ότι θα πάρω 199€.Την οποία αίτηση την έκανα στην καρδιά του χειμώνα και τα χρήματα μπήκαν σαν έκπτωση στο λογαριασμό ρεύματος του Ιουνίου!! Όταν μπήκε το επίδομα ο λογαριασμός ήταν μικρότερος του επιδόματος και έτσι έμεινε σαν πιστωτικό για τον επόμενο λογαριασμό. 

Επεξ/σία από Titarasaudi

41 minutes ago, Titarasaudi said:

Πέρυσι ήταν στάνταρ το ποσό που έπαιρνες στο επίδομα του ρεύματος. Εγώ για παράδειγμα όταν έκανα την αίτηση μου έγραψε ότι θα πάρω 199€.Την οποία αίτηση την έκανα στην καρδιά του χειμώνα και τα χρήματα μπήκαν σαν έκπτωση στο λογαριασμό ρεύματος του Ιουνίου!! Όταν μπήκε το επίδομα ο λογαριασμός ήταν μικρότερος του επιδόματος και έτσι έμεινε σαν πιστωτικό για τον επόμενο λογαριασμό. 

Δεν απάντησες αυτό που ρώτησα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, ekrepali είπε

Δεν απάντησες αυτό που ρώτησα.

Ίσως δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις να μάθεις! 

Μπαίνει το επίδομα σαν έκπτωση στο λογαριασμό.... 

Νόμιζα ότι απάντησα! 

Αν έχεις επίδομα 200€ και ο λογαριασμός σου στο σύνολο είναι 150€ οταν μπει το επίδομα θα σου μείνει πιστωτικό για τον επόμενο -50€. Αν ο λογαριασμός είναι 220€ θα αφαιρεθούν τα 200 και θα πληρώσεις 20€.

Τι δεν καταλαβαίνω;

spacer.png

Εκεί που γράφει "προηγούμενο υπόλοιπο -200.02€" είναι το επίδομα θέρμανσης που είχε βγει μερικές μέρες πριν. 

Επεξ/σία από Titarasaudi

@ekrepali o πατερας μου ειχε επιδοτηση στο ρευμα οποτε εψαξα και βλεπω σε λογαριασμο ελπε που ειχε τοτε, να μπαινει η επιδοτηση εκει που λεει ¨ο λογαριασμος μου συνοπτικα¨ (αν ειχες ελπε ποτέ δες το ) , αρα εγω βλεπω πως αφαιρειται απ την προμηθεια! 

1 minute ago, energy52 said:

@ekrepali o πατερας μου ειχε επιδοτηση στο ρευμα οποτε εψαξα και βλεπω σε λογαριασμο ελπε που ειχε τοτε, να μπαινει η επιδοτηση εκει που λεει ¨ο λογαριασμος μου συνοπτικα¨ (αν ειχες ελπε ποτέ δες το ) , αρα εγω βλεπω πως αφαιρειται απ την προμηθεια! 

Άλλο η επιδότηση του κράτους... κι άλλο το επίδομα θέρμανσης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Άλλο η επιδότηση του κράτους... κι άλλο το επίδομα θέρμανσης.

βρε για το επιδομα θερμανσης μιλαω 😄  μειον 110 ευρω

Επεξ/σία από energy52

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...