Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, barman_ είπε

Α μάλιστα, κρίμα. Αναρωτιέμαι αν αξίζει πλέον να είσαι κοτ έτσι όπως πάει. Συγκριτικά με την επιδότηση θέρμανσης, τι αξίζει? 

Πως παει δηλαδη?

Εχω ηδη προβληματιστει με το θεμα, τι ειναι μεγαλυτερο, η εκπτωση ΚΟΤ(που ειναι συγκεκριμενη) ή το επιδομα θερμανσης?

• Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λογικά θα έπρεπε να δίνουν το επίδομα θέρμανσης και σε όσους έχουν ΚΟΤ γιατί πρόκειται για ευάλωτους συμπολίτες μας με χαμηλά εισοδήματα. Μου φαίνεται μικρόψυχο να τους κόβουν, κάτι σαν κυβερνητική αναλγησία.

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, kalmik είπε

Λογικά θα έπρεπε να δίνουν το επίδομα θέρμανσης και σε όσους έχουν ΚΟΤ γιατί πρόκειται για ευάλωτους συμπολίτες μας με χαμηλά εισοδήματα. Μου φαίνεται μικρόψυχο να τους κόβουν, κάτι σαν κυβερνητική αναλγησία.

Δίνουν κανονικά αλλά ΟΧΙ 2' επιδότηση ρεύματος 

Δημοσ.

Παντως παραθυρακι εχουν αφησει διαπλατο  ... δε πρεπει να εισαι δικαιουχος ΚΟΤ στις 6/12, μονο  τη  συγκεκριμενη ημερομηνια. Οποτε αν καποιος  δε χρησιμοποιει  αλλο  καυσιμο εκτος απο ρευμα μπορει να ρισκαρει  να ακυρωσει την αιτηση ΚΟΤ τωρα, να μεινει χωρις ΚΟΤ για 2 βδομαδες και να ξανακανει αιτηση για ΚΟΤ ξερωγω στις 8/12. 

Οπως ειπα, εχει ενα ρισκο και 2 βδομαδες χαμενου ΚΟΤ, αλλα αν δε μπορει καποιος να παρει επιδομα για αλλο  καυσιμο ισως  να αξιζει το ρισκο

Δημοσ.
1 hour ago, kalmik said:

Συμφωνώ, ειδικά εφόσον μιλάμε για κοτ Α. Έχω συγγενικό άτομο με διάφορα θέματα που ζεσταίνεται με σομπακια. Το κοτ σε τιμωρεί όταν ξεπερνάς τις κιλοβατώρες που δικαιούσαι και σε χρεώνει κανονικά, ότι πιο άκυρο και άδικο έχω ακούσει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, barman_ είπε

Συμφωνώ, ειδικά εφόσον μιλάμε για κοτ Α. Έχω συγγενικό άτομο με διάφορα θέματα που ζεσταίνεται με σομπακια. Το κοτ σε τιμωρεί όταν ξεπερνάς τις κιλοβατώρες που δικαιούσαι και σε χρεώνει κανονικά, ότι πιο άκυρο και άδικο έχω ακούσει. 

Αν βαλεις νυχτερινο το προβλημα λυνεται.

Επεξ/σία από fitsoulas2024
Δημοσ.
6 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

Εχω ηδη προβληματιστει με το θεμα, τι ειναι μεγαλυτερο, η εκπτωση ΚΟΤ(που ειναι συγκεκριμενη) ή το επιδομα θερμανσης?

Η έκπτωση ΚΟΤ είναι συγκεκριμένη ανά κιλοβατώρα, δεν είναι εφάπαξ ποσό.

Κάποιος με διπλάσια κατανάλωση (εντός ορίου) από κάποιον άλλον, θα έχει διπλάσια έκπτωση ΚΟΤ.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

Το ποσό ναι, δεν το έβγαλε. Για τα παραστατικά ενδέχεται να εμφανιστούν μετά από καιρό, δεν εμφανίζονται άμεσα, τουλάχιστον έτσι θυμάμαι από πέρσι.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση!

Δημοσ.
Στις 13/11/2024 στις 10:09 ΜΜ, Alestat είπε

Μεχρι περσι εκανε η συζηγος την αιτηση για το επιδομα θερμανσης επειδη ο λογαριασμός φυσικου αεριου εκδίδεται στο δικο της ΑΦΜ. Φετος εκανα εγω την αιτηση με το δικο μου ΑΦΜ. Θα πρεπει να αλλαξω τους λογαριασμους στο ονομα μου;

Όχι, μόνο για το πετρέλαιο θέρμανσης πρέπει να είναι ίδιο το ΑΦΜ της αίτησης και της απόδειξης.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, kazantzidis είπε

δηλαδη εγω που εχω στα χαρτια κοτ αλλα λογω kwh δεν το εχω ουσιαστικα.... δεν θα παρω και επιδοτηση....

well done....

Αφού δεν εφαρμόζεται το ΚΟΤ λόγω κατανάλωσης, μπορείς να ακυρώσεις την εγκεκριμένη αίτηση ΚΟΤ και να την ξαναενεργοποιήσεις είτε 1η Απριλίου που λήγει η περίοδος το επίδομα θέρμανσης ή και αμέσως μετά το κλείσιμο των αιτήσεων του επιδόματος θέρμανσης αν θες να το ρισκάρεις..

Δημοσ.
Στις 13/11/2024 στις 8:28 ΜΜ, tsailiketess είπε

Το ίδιο θέμα έχω και εγώ. Θέλω να κάνω αλλαγή στα ονόματα καθώς άλλαξε ο ενοικιαστής και δεν με αφήνει να κάνω διαχείριση πολ/κιας με αιτιολογία ότι υπάρχουν διασταυρωμενες πληρωμές στην περίοδο 23-24. Τους έστειλα μήνυμα και αναμένω. Θα ρωτήσω και το λογιστή να με ενημερώσει. Αν έχεις νέα ενημέρωσε εδώ σε παρακαλώ και εσύ ή όποιος άλλος γνωρίσει στο φορουμ

Screenshot_2024-11-15-10-18-21-466_com.myaadeapp-edit.jpg.503bff00232d3b5f8143cd5da7bc7502.jpg

Τρέχα γύρευε τώρα. 

Εν τω μεταξύ ένας από τους ενοίκους έχει κάνει ήδη αίτηση. Δεν ξέρω αν αυτό είναι πρόβλημα.

Μπορει προκειμένου να γίνουν αλλαγές, να την ακυρώσει και να ξανακάνει άλλη; 

Νομίζω κάπου λέει ότι έχει τη δυνατότητα μέχρι 6/12 όσες αιτήσεις θέλει απλά η επόμενη ακυρώνει την προηγούμενη 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...