Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παιδιά.

Έχω ένα desktop με ryzen 2700x, μητρική x470 taichi ultimate, kai msi gtx 1660 ventus xs oc.

απο τις ρυθμισεις παροχης ενεργειας των windows το εχω στο ryzen master balance.
πληροφοριακα ολα τα εχω στις εργοστασιακες ρυθμισεις μονο εχω ενεργοποιησει το xfr για την μνημη ram και απο το precision boost απο το ryzen master για αυτοματο overclock.

το προβλημα μου ειναι οτι οταν μπαινω στο ryzen master το EDC βαραει κοκκινο.
μενει πολυ ωρα στα κοκκινα κοντα στο 100%.

βασικα τι ειναι τελικα το edc;

ειναι φυσιολογικο ολο αυτο;;;ειναι προβλημα;;;

μηπως μπορει να δημιουργησει καποιο προβλημα αργοτερα στην μητρικη η στον επεξεργαστη;;;

γενικα τι ακριβως σημβαινει;;;;γνωριζει κανεις ;;;και αν ειναι προβλημα υπαρχει λυση;;;
επισεις το εχουν ολοι αυτο το θεμα...δηλαδη ετσι δουλευει ο επεξεργαστης η ειναι προβληματικος ο δικος μου;;;

συγνωμη που τα ρωταω ολα μαζι αλλα ανησυχω μην γινει καμια ζημια στο pc μου.
ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις σας.

2020-12-22 09_56_07-Window.jpg

2020-12-22 09_57_47-Window.png

c1.png

c2.png

Επεξ/σία από blackm76
Δημοσ.

το edc βαράει κόκκινο επειδή ο επεξεργαστής χρησιμοποιείται συνεχώς. Τι προγράμματα τρέχεις πίσω όταν ανοίγεις ryzen master?

Στο δειχνει κοκκινο πάντως επειδή σου λέει ότι κάνει power throttling. Πρακτικά ότι λειτουργεί σωστά η προστασία

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε

το edc βαράει κόκκινο επειδή ο επεξεργαστής χρησιμοποιείται συνεχώς. Τι προγράμματα τρέχεις πίσω όταν ανοίγεις ryzen master?

Στο δειχνει κοκκινο πάντως επειδή σου λέει ότι κάνει power throttling. Πρακτικά ότι λειτουργεί σωστά η προστασία

τι ειναι το power throttling;

συγκεριμενα εχω ανοιχτα παραθυρα το mozilla ,thunderbird, viber ,τον πινακα ελενχου των windows,kai κατω δεξια στις ειδοποιησεις εχει τα εικονιδια του ditto, greenshot, τις ρυθμισεις της nvidia, το xfast lan tis asrock και καποια εικονιδια συστηματος οπως του ups ,του εκτυπωτη,bluetooth κτλ.

δεν θεωρω οτι ολα αυτα επιβαρυνουν τοσο τον επεξεργαστη.
τα ειχα ανοιχτα και σε ενα παλιο λαπροπ και τετοιο προβλημα δεν ειχα.

μολις το γυρισω στην εξοικονομιση ενεργειας των windows πεφτει το edc αλλα πεφτει και η συχνοτητα του επεξεργαστη.
γιατι το κανει αυτο;;;;
συμβαινει και σε αλλους η εχει προβλημα ο επεξεργαστης ή η μητρική μου;;;

υπαρχει λυση;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...