Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να κουμπώσεις τη γραμμή χρειάζεσαι modem router, κάτι το οποίο δεν είναι το edgerouter-x είναι όμως το fritz box 7530. 

Αν πάρεις το Fritz δε χρειάζεσαι edgerouter-x αλλά δε  ξέρω πως συμπεριφέρεται στο θέμα bufferbloat.

Το πρόβλημα είναι η νοβα όμως η οποία δε ξέρω αν δινει κωδικούς ώστε να κανεις pppoe κλήση από άλλο ρούτερ.

Επεξ/σία από Finn
  • Like 1
Δημοσ.

Λίγο που έψαξα από άλλους που έχουν nova κι έχουν ζητήσει κωδικούς voip, η nova δεν τους δίνει. Σε αυτή την περίπτωση παντρεύομαι το δικό τους ρούτερ και δεν μπορώ να κάνω τίποτα;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Finn είπε

Το πρόβλημα είναι η νοβα όμως η οποία δε ξέρω αν δινει κωδικούς ώστε να κανεις pppoe κλήση από άλλο ρούτερ.

Έχω νοβα και μου έχει δώσει κανονικά του κωδικούς και έχω tplink modem (δεν έχω όμως voip)

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, chios είπε

Έχω νοβα και μου έχει δώσει κανονικά του κωδικούς και έχω tplink modem (δεν έχω όμως voip)

Εγώ αναφέρομαι στους κωδικούς για voip. Για τη σύνδεση ίντερνετ τους έχω (νομίζω) αλλά και να μην τους έχω μπορώ να τους βρω. Τους δίνουν αυτούς. Το voip είναι το πρόβλημα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, broxopios είπε

Εγώ αναφέρομαι στους κωδικούς για voip. Για τη σύνδεση ίντερνετ τους έχω (νομίζω) αλλά και να μην τους έχω μπορώ να τους βρω. Τους δίνουν αυτούς. Το voip είναι το πρόβλημα.

Αν έχεις κωδικούς ίντερνετ τότε το σενάριο που μπορεί να παίξει είναι :

- Κρατάς το modem της Nova 

- Βάζεις το edgerouter-x να κάνει ppoe κλήση 

- Κουμπώνεις κι ένα ωραίο wireless access point πάνω στο edgerouter για να έχεις wifi.

Της νοβα το κρατάς μόνο για τηλεφωνία 

• Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Finn είπε

- Κουμπώνεις κι ένα ωραίο wireless access point πάνω στο edgerouter για να έχεις wifi.

Της nova δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω και για wifi? Για να μην έχω 3 πράγματα. 

Δημοσ.

Όχι. Αν θες το wifi της νοβα τότε θα έχεις και routing απ' της νοβα οπότε δεν έχει νόημα η αγορά ενός άλλου ρούτερ. 

Εναλλακτικά δες κάποιο άλλο ρούτερ όπως της xiaomi 4a gigabit πως συμπεριφέρεται και αν βελτιώνει το θέμα του bufferbloat. Όλο και κάποιος θα έχει εμπειρία στο αντίστοιχο νημα για το ρούτερ. Είναι gigabit, έχει και wifi και τα σε καλύψει .

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Finn είπε

Όχι. Αν θες το wifi της νοβα τότε θα έχεις και routing απ' της νοβα οπότε δεν έχει νόημα η αγορά ενός άλλου ρούτερ. 

Εναλλακτικά δες κάποιο άλλο ρούτερ όπως της xiaomi 4a gigabit πως συμπεριφέρεται και αν βελτιώνει το θέμα του bufferbloat. Όλο και κάποιος θα έχει εμπειρία στο αντίστοιχο νημα για το ρούτερ. Είναι gigabit, έχει και wifi και τα σε καλύψει .

Θα το ψάξω γιατί βλέπω ότι είναι και φυσιολογική τιμή. 

Μια άλλη σκέψη είναι να κοιτάξω αν μπορώ να πάρω από τη nova το δικό της ρούτερ ZTE H288A που ακούγονται πολύ καλά λόγια. 

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Finn είπε

Εαν δεν εχει αλλαξει κατι τελευταια, η Nova δεν υποστηριζει 2η ppoe κληση. Απο οσο γνωριζω μονο η cosmote το υποστηριζει πολλαπλες ppoe (4 ταυτοχρονες).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...