broxopios Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Καλημέρα Έχω μόλις 2 βδομάδες vdsl 100 από τη nova και σκέφτομαι να βελτιώσω την ποιότητα εσωτερικής σύνδεσης και ρυθμίσεων. Αρχικά ύστερα από τεστ που έκανα από το dslreports.com, βρέθηκε ότι έχω θέμα με το bufferbloat. Ορίστε και ένα screenshot. Θα ήθελα να μάθω πως μπορώ να το διορθώσω αυτό το F. Επίσης σκέφτομαι ίσως για πρώτη φορά να επενδύσω σε ένα ρούτερ εκτός του παρόχου ίντερνετ ώστε να μπορώ να κάνω διάφορες ρυθμίσεις όπως ανακατανομή 2.4 & 5Ghz στις διάφορες συσκευές που συνδέονται με wifi. Ένα που προτείνετε αρκετοί σε διάφορα τόπικ που είδα, είναι το παρακάτω. Όμως δεν ξέρω αν με καλύπτει με την 100αρα που έχω. https://www.skroutz.gr/s/6732764/Ubiquiti-EdgeRouter-X-ER-X.html Κάθε άποψη και πρόταση ευπρόσδεκτη.
koukis hlias Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Bufferbloat βλεπεις οταν το ρουτερ δεν φίλτραρει σωστα το traffic ειναι λογικό σε stock router και μαλλον θα βελτιωθεί με καποιο καλύτερης ποιότητας Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2020 από koukis hlias 1
broxopios Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Στις 22/12/2020 στις 1:04 ΜΜ, koukis hlias είπε Bufferbloat βλεπεις οταν το ρουτερ δεν φίλτραρει σωστα το traffic ειναι λογικό σε stock router και μαλλον θα βελτιωθεί με καποιο καλύτερης ποιότητας Θα βελτιωθεί από μόνο του ή πρέπει να κάνω εγώ κάποιες ενέργειες; Επίσης ποιο router; Καμία πρόταση;
koukis hlias Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 15 λεπτά πριν, broxopios είπε Θα βελτιωθεί από μόνο του ή πρέπει να κάνω εγώ κάποιες ενέργειες; Επίσης ποιο router; Καμία πρόταση; Θεωριτικα με το που αλλάξεις ρουτερ πρεπει να βελτιωθεί χωρις να κανεις κατι μιας και ειναι θεμα hardware ,παντως για να μην προβείς σε ανούσιες αγορές μπορεις να παρεις τηλ την νοβα και να τους πεις το προβλημα ίσως μπορούν αν το διορθώσουν με καποιον άλλον τρόπο 1
broxopios Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Όπως και να χει θέλω να πάρω ένα πιο αξιόπιστο ρούτερ.
koukis hlias Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, broxopios είπε Όπως και να χει θέλω να πάρω ένα πιο αξιόπιστο ρούτερ. Εφόσον το θες και για αυτο η αγορά κάποιου δεύτερου ρουτερ ειναι μονοπώλιο , απλα να βεβαιωθείς οτι το ρουτερ σου υποστηρίζεται απο τον πάροχο
Finn Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Με ubiquiti edgerouter X (50-60€) πάντως έχω άψογα αποτελέσματα (bufferbloat A+) και στα τεστ αλλά και σε πραγματική εμπειρία χρήσης. Απλά θα χρειαστείς πακέτο και κάποιο access point 1
broxopios Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Finn είπε Με ubiquiti edgerouter X (50-60€) πάντως έχω άψογα αποτελέσματα (bufferbloat A+) και στα τεστ αλλά και σε πραγματική εμπειρία χρήσης. Απλά θα χρειαστείς πακέτο και κάποιο access point Έκανες τίποτα ρυθμίσεις για το bufferbloat? Είχες θέματα πριν το ubiquiti edgerouter X? Τι ταχύτητα σύνδεσης έχεις; Πακέτο με access point γιατί; Αυτό έχεις; https://www.skroutz.gr/s/6732764/Ubiquiti-EdgeRouter-X-ER-X.html
Finn Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Έχω VDSL50 Cosmote και φτάνω σε σημείο να εξυπηρετώ 40 clients το καλοκαίρι (ξενοδοχείο). Άλλος κάνει video conference, άλλος κουμπώνει chromecast/amazon stick στην τιβί και άλλος παίζει να κατεβάζει κάτι μεγάλο. Το speedport σε καμιά περίπτωση δε θα με κάλυπτε σε αυτό το σενάριο οπότε επένδυσα στην αγορά του ER-X που παρέθεσες. Σημαντικό είναι να σεταριστεί ώστε να κάνει PPPoE κλήση ώστε να πάρει public IP και να κάνει αποκλειστικά το routing αυτη η συσκευή. Σετάρεις και ένα Smart QoS και ξεχνάς τα προβλήματα. Access point θα χρειαστείς γιατί αυτή η συσκευή είναι μόνο router, δεν παρέχει ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ. Αν το πρόβλημα σου είναι το bufferbloat καλύτερα να δεις άλλες λύσεις όπως Fritz!box 7530, xiaomi 4a gigabit router κτλ πως συμπεριφέρονται στο συγκεκριμένο κομμάτι. 1
broxopios Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 24 λεπτά πριν, Finn είπε Έχω VDSL50 Cosmote και φτάνω σε σημείο να εξυπηρετώ 40 clients το καλοκαίρι (ξενοδοχείο). Άλλος κάνει video conference, άλλος κουμπώνει chromecast/amazon stick στην τιβί και άλλος παίζει να κατεβάζει κάτι μεγάλο. Το speedport σε καμιά περίπτωση δε θα με κάλυπτε σε αυτό το σενάριο οπότε επένδυσα στην αγορά του ER-X που παρέθεσες. Σημαντικό είναι να σεταριστεί ώστε να κάνει PPPoE κλήση ώστε να πάρει public IP και να κάνει αποκλειστικά το routing αυτη η συσκευή. Σετάρεις και ένα Smart QoS και ξεχνάς τα προβλήματα. Access point θα χρειαστείς γιατί αυτή η συσκευή είναι μόνο router, δεν παρέχει ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ. Αν το πρόβλημα σου είναι το bufferbloat καλύτερα να δεις άλλες λύσεις όπως Fritz!box 7530, xiaomi 4a gigabit router κτλ πως συμπεριφέρονται στο συγκεκριμένο κομμάτι. Για το wifi θα κρατήσω το ρούτερ της nova αναγκαστικά καθώς θα το έχω και για την τηλεφωνία (voip). H nova δε δίνει κωδικούς για άλλα ρούτερ.
Finn Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στην περίπτωση αυτή δε θα αλλάξει κάτι όμως στο setup σου. Αν κρατήσεις τη συσκευής της nova τότε θα γίνεται απ αυτή το routing και θα έχεις ακριβώς τα ίδια προβλήματα. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2020 από Finn
broxopios Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Δε γίνεται να συνδέσω τη γραμμή στο νέο ρούτερ και ύστερα να συνδέσω το ρούτερ της nova σε κάποια θύρα lan του νέου ρούτερ ώστε να έχω από της nova τηλεφωνία και wifi? Όχι;
Finn Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 37 λεπτά πριν, broxopios είπε Δε γίνεται να συνδέσω τη γραμμή στο νέο ρούτερ και ύστερα να συνδέσω το ρούτερ της nova σε κάποια θύρα lan του νέου ρούτερ ώστε να έχω από της nova τηλεφωνία και wifi? Όχι; Δυστυχώς όχι. Δες αν το fritz 7530 είναι συμβατό με Nova out of the box καλύτερα
chios Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 53 λεπτά πριν, broxopios είπε Δε γίνεται να συνδέσω τη γραμμή στο νέο ρούτερ και ύστερα να συνδέσω το ρούτερ της nova σε κάποια θύρα lan του νέου ρούτερ ώστε να έχω από της nova τηλεφωνία και wifi? Όχι; πια γραμμή να συνδέσεις;; σε cosmote γίνεται να έχεις το modem μόνο για τηλεφωνία, στην νοβα δεν μπορείς να κάνεις δεύτερη PPPoe κλήση
broxopios Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, chios είπε πια γραμμή να συνδέσεις;; σε cosmote γίνεται να έχεις το modem μόνο για τηλεφωνία, στην νοβα δεν μπορείς να κάνεις δεύτερη PPPoe κλήση Τη γραμμή ίντερνετ στο νέο ρούτερ. Ύστερα πάνω σε αυτό να κουμπώσω (σε LAN) το ρούτερ της nova και από κει να έχω wifi και την τηλεφωνία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα