Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ήρθε η Muhle R89 και τη δοκίμασα πριν 3 ημέρες.

Με μία λέξη: Απογοήτευση.

Δεν ξέρω τι έκανα λάθος, άκουγα παντού καλά λόγια για τη μηχανή αλλά μου φάνηκε υπερβολικά ήπια. Τόσο ήπια που χρειάστηκε και 3ο χέρι, έβλεπα τρίχες παντού να μην έχουν κοπεί...Με Άστρα 2η χρήση έγινε το ξύρισμα.

Μήπως να δοκίμαζα με άλλη λεπίδα;

Η Parker 98R που πρωτοδοκίμασα, μου φαίνεται καλύτερη τώρα. Στην αρχή φαινόταν επιθετική, αλλά τώρα μου φαίνεται παιχνίδι. Ένα πέρασμα και καθάρισες, δεν είμαι τύπος που ψάχνω για κόντρα ξύρισμα, λόγω ευαίσθητης επιδερμίδας.

Ισως έπρεπε να πάω εξ' αρχής σε ρυθμιζόμενη, με λίγα περισσότερα χρήματα.

Επεξ/σία από Lanike71
  • Like 1
  • Απαντ. 785
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρυθμιζομενη φιλε, καλα το καταλαβες. Ετσι ειχα παθει και εγω αγορασα στην τυχη μια απλη Τζαγκερ και την ξαναπουλησα, δεν αξιζε η ταλαιπωρια. Απο τοτε γυρισα στα πλαστικα μιας χρησης παλι, αλλα το ξανασκεφτομαι για ρυθμιζομενη. Ομως κοστιζουν αρκετα οι επωνυμες.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Lanike71 είπε

Ήρθε η Muhle R89 και τη δοκίμασα πριν 3 ημέρες.

Με μία λέξη: Απογοήτευση.

Δεν ξέρω τι έκανα λάθος, άκουγα παντού καλά λόγια για τη μηχανή αλλά μου φάνηκε υπερβολικά ήπια. Τόσο ήπια που χρειάστηκε και 3ο χέρι, έβλεπα τρίχες παντού να μην έχουν κοπεί...Με Άστρα 2η χρήση έγινε το ξύρισμα.

Μήπως να δοκίμαζα με άλλη λεπίδα;

Αν θες την γνωμη μου αλλαξε λεπιδα γιατι και γω με την τελευταια παρτιδα αστρα δεν μπορουσα να ξυριστω με τπτ.

Περασμα 3 φορες και με πιεση για να να φυγουν οι τριχες.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Menelaos83 είπε

Σαν φυσικο καταστημα υπαρχει και το  hairmaker

Αυτό δεν είναι όμως και περισσότερο είδη κομμωτηρίου κλπ;

Εγώ μιλάω για αμιγώς ξυριστικά μαγαζιά, που μέσω ίντερνετ ξέρω 3. Ένα στον Πειραιά, ένα στη Θεσσαλονίκη, ένα στη Λάρισα. Κι έλεγα μήπως υπάρχουν κι άλλα στην περιοχή της Αττικής. Αν δεν πρέπει να μου γράψεις εδώ, στείλε πμ

Δημοσ.

Λάτρης κι εγώ του παραδοσιακού ξυρίσματος εδώ και 2 χρόνια. Δε γυρίζω με τίποτα στη mach 3 που χρησιμοποιούσα πριν. Η μηχανή μου είναι η Merkur 34C, είναι η πρώτη μου και δε βλέπω το λόγο να αλλάξω, έχει το ιδανικό βάρος στο χέρι μου και δε ζητάω κάτι παραπάνω. Χρησιμοποιώ feather λεπίδες ενώ έχω δοκιμάσει και τις astra τις πράσινες. Οι astra ίσως είναι οι καλύτερες entry level λεπίδες, πολύ φιλικές και forgiving αλλά κατέληξα στις feather, πιο κοφτερές, κάνω ένα πέρασμα λιγότερο (με astra χρειαζόταν να επιμείνω λίγο περισσότερο σε κάποιες γωνίες του προσώπου) και επίσης οι feather μου βγάζουν περισσότερα ξυρίσματα ανά λεπίδα. Στα πινέλα δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα, αρχικά αγόρασα ένα με τρίχες ασβού της omega, κάνει μια χαρά τη δουλειά του αλλά με τον καιρό έχασε κάποιες τρίχες. Από περιέργεια αγόρασα και ένα 2ο με συνθετική τρίχα πάλι της omega και αυτό που παρατηρώ είναι ότι κάνει καλύτερο αφρό στο πρόσωπο μου και έτσι έχει γίνει το κυρίως πινέλο μου. Σαπουνάκι χρησιμοποιώ το πράσινο της proraso με τον ευκάλυπτο. Αφήνει μια ωραία αίσθηση φρεσκάδας. Aftershave το STR8 Giannis Antetokounmpo από το σουπερμάρκετ😂

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Abudi είπε

Εγώ μιλάω για αμιγώς ξυριστικά μαγαζιά, που μέσω ίντερνετ ξέρω 3. Ένα στον Πειραιά, ένα στη Θεσσαλονίκη, ένα στη Λάρισα. Κι έλεγα μήπως υπάρχουν κι άλλα στην περιοχή της Αττικής. Αν δεν πρέπει να μου γράψεις εδώ, στείλε πμ

Αμοιγως με ξυριστικα οχι δεν ειναι απλα εχει και πολλα ξυριστικα οποτε ειναι μια λυση.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Menelaos83 είπε

Αν θες την γνωμη μου αλλαξε λεπιδα γιατι και γω με την τελευταια παρτιδα αστρα δεν μπορουσα να ξυριστω με τπτ.

Περασμα 3 φορες και με πιεση για να να φυγουν οι τριχες.

Feather;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lanike71 είπε

Feather;

Δεν μπορω να σου πω γτ δεν ξερω.Τις  πηρα πριν καμια βδομαδα  αλλα ακομα δεν τις εχω δοκιμασει.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Abudi είπε

Απο ξυριστικα εχει οτι εχουν και τα αλλα!

Δημοσ.

Παντως οι  perma sharp τις οποιες δοκιμασα πρωτη φορα εδωσαν πολυ καλο ξυρισμα απο το πρωτο περασμα κιολας.Το δευτερο ηταν απλα για τις ατελειες.Νομιζω το καλυτερο μου ξυρισμα μεχρι τωρα με διαφορα.Καθολου ερεθισμοι ουτε κοψιματα.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Menelaos83 είπε

Αμοιγως με ξυριστικα οχι δεν ειναι απλα εχει και πολλα ξυριστικα οποτε ειναι μια λυση.

13 ώρες πριν, isim είπε

Απο ξυριστικα εχει οτι εχουν και τα αλλα!

Εγώ έλεγα ας πούμε για το "experience" ολόκληρο, να μπεις μέσα να μυρίσεις, να δεις, να να να. Διότι εμείς οι άντρες δεν έχουμε πολλά τέτοια μαγαζιά. Άρα καταλαβαίνω οτι όλα κι όλα κι εσείς 4 ξέρετε. 2 Αθήνα, 1 Λάρισα, 1 Θεσ/νίκη.

Πάντως να συμμετάσχω κι εγώ λίγο σε όσα γράφετε: Εγώ ξυρίζομαι περίπου 1 χρόνο τώρα με DE μηχανή, το τελευταίο 8μηνο με την Fatip Gentile (ορειχάλκινη, made in Italy, αλλά με ένα ενοχλητικό ζήτημα ευθυγράμμισης της λεπίδας καθώς και μάλλον υπερβολικά ήπια με αποτέλεσμα να μην την αισθάνομαι πολύ αποδοτική). Σαπούνια έχω δοκιμάσει Proraso άσπρο (τίμιο), Mitchell's Wool Fat (δύσκολο στον αφρό αλλά σου αφήνει μια ωραία φυσική καθαριότητα) και τώρα είμαι στα πρώτα ξυρίσματα με Dr. Harris.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Abudi είπε

Εγώ έλεγα ας πούμε για το "experience" ολόκληρο, να μπεις μέσα να μυρίσεις, να δεις, να να να. Διότι εμείς οι άντρες δεν έχουμε πολλά τέτοια μαγαζιά. Άρα καταλαβαίνω οτι όλα κι όλα κι εσείς 4 ξέρετε. 2 Αθήνα, 1 Λάρισα, 1 Θεσ/νίκη.

Πάντως να συμμετάσχω κι εγώ λίγο σε όσα γράφετε: Εγώ ξυρίζομαι περίπου 1 χρόνο τώρα με DE μηχανή, το τελευταίο 8μηνο με την Fatip Gentile (ορειχάλκινη, made in Italy, αλλά με ένα ενοχλητικό ζήτημα ευθυγράμμισης της λεπίδας καθώς και μάλλον υπερβολικά ήπια με αποτέλεσμα να μην την αισθάνομαι πολύ αποδοτική). Σαπούνια έχω δοκιμάσει Proraso άσπρο (τίμιο), Mitchell's Wool Fat (δύσκολο στον αφρό αλλά σου αφήνει μια ωραία φυσική καθαριότητα) και τώρα είμαι στα πρώτα ξυρίσματα με Dr. Harris.

Κοιτα και γω θα ηθελα να παω να μυρισω  να παρω συμβουλες κλπ οπως λες γτ ειναι απαραιτητο, αλλα λογω κορωνοιου ειναι ανεφικτο οπως καταλαβαινεις.

Οποτε λιγο υπομονη να ερθουν τα πραγματα στην προηγουμενη κατασταση.

Οσο για το mwf να πω το περιμενα δυσκολο στον αφρισμο, παρολα αυτα με εξεπληξε μιας και τα καταφερα χωρις κοπο.

Δημοσ.

Οι Rockwell λεπίδες δυστυχώς σκουριάζουν πολύ εύκολα.

Είχα τη λεπίδα 7 ημέρες στην Rockwell 6S και έκανα 3 ξυρίσματα. Σήμερα το πρωί το μάτι μου πήρε είδηση χαλκοκίτρινα σημαδάκια στη λεπίδα. Άνοιξα το ξυραφάκι, η λεπίδα είχε αρχίσει να δακρύζει σκουριά και μου λέρωσε ελαφρώς και την 6S. 

Οπότε, μέχρι να έρθουν οι Feather λεπίδες, αμέσως μετά το ξύρισμα, βούτηγμα το ξυραφάκι σε οινόπνευμα. Έτσι θα στεγνώνει αμέσως, χωρίς να αναγκάζομαι να αποσυναρμολογώ το ξυραφάκι και να σκουπίζω το κάθε τμήμα του.

Δημοσ.
Στις 1/5/2021 στις 12:16 ΠΜ, Menelaos83 είπε

Παντως οι  perma sharp τις οποιες δοκιμασα πρωτη φορα εδωσαν πολυ καλο ξυρισμα απο το πρωτο περασμα κιολας.Το δευτερο ηταν απλα για τις ατελειες.Νομιζω το καλυτερο μου ξυρισμα μεχρι τωρα με διαφορα.Καθολου ερεθισμοι ουτε κοψιματα.

Θα είναι η επόμενη δοκιμή.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 1/5/2021 στις 1:56 ΜΜ, Menelaos83 είπε

Κοιτα και γω θα ηθελα να παω να μυρισω  να παρω συμβουλες κλπ οπως λες γτ ειναι απαραιτητο, αλλα λογω κορωνοιου ειναι ανεφικτο οπως καταλαβαινεις.

Οποτε λιγο υπομονη να ερθουν τα πραγματα στην προηγουμενη κατασταση.

Οσο για το mwf να πω το περιμενα δυσκολο στον αφρισμο, παρολα αυτα με εξεπληξε μιας και τα καταφερα χωρις κοπο.

Και πέραν του κορωνοϊού, αν είναι όλα κι όλα 4 μαγαζιά με έκθεση σε όλη την Ελλάδα, τί να πρωτοκάνουν. Στα γυναικεία ας πούμε, κάθε δήμος έχει και 2-3 Hondos/Sephora κλπ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...