Προς το περιεχόμενο

Παραδοσιακό ξύρισμα

adnis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

https://b.scdn.gr/images/sku_main_images/011910/11910739/xlarge_20230405142030_bic_astor_stainless_antallaktikes_lepides_100tmch.jpeg

Με τα συγκεκριμένα -πασίγνωστα- ξυραφάκια πόσα ξυρίσματα βγάζετε? Προσοχή, όταν λέω ξύρισμα εννοώ πλήρες, και όχι απλά ένα πέρασμα. Πχ εγώ κάνω πάντα 3 περάσματα/ξύρισμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 785
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν κάνουμε γιατί η Astor είναι η πιο ατσαλη λεπίδα που υπάρχει.

Γενικά όμως μιλώντας μέχρι 3 φορές εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ κάθε λεπίδα.

Εγω όλες τις χρησιμοποιώ για 2 ξυρίσματα των 3 περασμάτων, εκτός από την wilkinson που κάνω 3.

Με όλες μπορείς να ξυριστείς 3, 4 και 5 φορές, όμως αλλάζει η συμπεριφορά της λεπίδας, άλλες γίνονται πιο απρόβλεπτες (όπως η Astor) άλλες  δεν κόβουν καλά και τραβάνε.... γενικά είναι τόσο φθηνές που δεν αξίζει να τις ζορίζεις και μάλιστα με το πρόσωπο σου.

Δεν έχω καταφέρει να βγάλω πότε 2 ξύρισμα.Οχι ότι έχω προσπαθήσει πολύ.Απλα για μένα είναι πολύ hit or miss η λεπίδα.

Η θα κόβει ξυράφι (pun intended) η κονσερβοκουτι οπότε τις αποφεύγω 

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Παιδιά ενδέχεται να το έχω ρωτήσει ξανά, αλλά δε βρήκα την απάντηση. Πέρα από το Insomnia, που μπορώ να βάλω αγγελία για να διώξω κανα δυο πραγματάκια που δε χρησιμοποιώ;

• Haha 1

4 ώρες πριν, Psyber είπε

Παιδιά ενδέχεται να το έχω ρωτήσει ξανά, αλλά δε βρήκα την απάντηση. Πέρα από το Insomnia, που μπορώ να βάλω αγγελία για να διώξω κανα δυο πραγματάκια που δε χρησιμοποιώ;

Mens only

• Like 1

• 2 μήνες μετά...

Ασχολούμαι με το παραδοσιακό ξύρισμα από τον απριλιο του 2024, οι μηχανές που έχω μέχρι τωρα είναι, μια feather popular, μια Nipavo Pogotonomia Men Line II, και μια Rockwell 6S τον τελευταίο καιρο μου έχει μπει στο μάτι αυτή εδώ, Pearl Shaving Flexi V8 ποια η γνώμη σας αξίζει

Screenshot_33.jpg

Είναι μία καλή ρυθμιζόμενη μηχανή. Μπορείς να δεις και κριτικές σε youtube. Με τον ενθουσιασμό που έχεις ως νέος είναι σίγουρο ότι έχεις την περιέργεια να δεις , αποκτήσεις και μια ρυθμιζόμενη. Καλορίζικη😁 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, markon είπε

Ασχολούμαι με το παραδοσιακό ξύρισμα από τον απριλιο του 2024, οι μηχανές που έχω μέχρι τωρα είναι, μια feather popular, μια Nipavo Pogotonomia Men Line II, και μια Rockwell 6S τον τελευταίο καιρο μου έχει μπει στο μάτι αυτή εδώ, Pearl Shaving Flexi V8 ποια η γνώμη σας αξίζει

Τι παραπάνω θα σου δώσει σε σχέση με την 6S ? Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να την πάρεις, αναζήτησε καλύτερα πως θα δουλέψεις την 6S με ποιές πλάκες και πότε. 

Αυτου του τύπου ρυθμιζόμενες, έχουν σχετικά χοντρή κεφαλή που δυσκολεύει τη χρήση σε κάποια σημεία και εχουν σχετικά μεγάλο βάρος.

Επίσης, τι ακριβώς αναζητάς? θέλεις κάτι πιο επιθετικό?

Επεξ/σία από evark
  • Like 1

Για να πω την αλήθεια, δεν την έχω ανάγκη και δεν ξέρω γιατί μου έκανε κλικ αυτή η μηχανή  Όλα τα ξυρισμα τα μου να κάνω μόνο με την Rockwell 6S ,πλάκα 4 ξυρίζομαι κάθε 3-4 μέρες για αυτό κάποια στιγμή,θα δοκιμάσω και την πλάκα 5-6,σε γενιά 3-4 ημερών να δω την διαφορά,, επίσης θέλω κάποια στιγμή να μείνω αξύριστος 15-20 μέρες να δω τι πουλιά πιάνει. Η Rockwell 6S ,αν και νομίζω εκεί θα χρειαστεί μηχανή ανοιχτής χτενας την οποία δεν εχω

• Like 1

Πολλές είναι οι μηχανές που έχεις. Για εμένα μάθε να δουλέψεις και να δεις άμα βολευτείς με αυτές που έχεις ήδη πχ Rockwell και μετά αν δεν σε καλύπτουν σε απαιτήσεις κοίτας και για κάτι άλλο. 

• Like 1

Χαίρομαι που αναβίωσε το νήμα! Καιρό είχαμε να τα πούμε, οπότε την καλησπέρα μου.

Ακούω γενικά καλά λόγια για την Pearl. Είναι ινδικής προέλευσης και νομίζω θεωρούνται ποιοτικές. Θα σου πρότεινα να τη βάλεις στο youtube και να δεις τα σχόλια των χρηστών από κάτω, για να σχηματίσεις άποψη. Έχω τη rockwell 6c και είναι αριστούργημα. Ξυρίζομαι στη σκάλα 5 με κοφτερή λεπίδα και είναι οκ. Γενικά είναι ήπια μηχανή και αντίστοιχα νομίζω λειτουργεί και η 6s. Για κάτι επιθετικό σκεφτόμουν την Muehle r41, που είναι και οικονομικά προσιτή αλλά φοβάμαι μήπως είναι υπέρμετρα επιθετική.

Αφού όμως επιθυμείς ρυθμιζόμενη και διατίθεσαι να δώσεις τόσα χρήματα γιατί δεν πας στη Merkur Futur που θεωρείται κορυφή;

ούτε την Pearl Shaving Flexi, αλλά ούτε και την Merkur Futur, έχω δει από κοντά, αλλά μόνο σε φωτογραφίες και βίντεο ,δεν ξερω μπορεί να είναι και ιδέα μου, αλλα νομίζω πως η κεφάλι της Merkur Futur είναι λίγο χοντροκομμένη να το πω, λίγο μεγάλη να το πω και πιστεύω ότι θα δυσκολεύει στο σημείο κάτω από την μύτη, επίσης στην Futur δεν μου αρέσει ο τρόπος που ανοίγει το καπάκι, για να μπει η λεπίδα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...