9-11 Δημοσ. 8 Ιουνίου Share Δημοσ. 8 Ιουνίου Έχω σχεδόν ξεμείνει από after shave κι έλεγα να δοκιμάσω αυτά τα «προχώ» των μπαρμπεράδικων και όχι τις μάρκες που διατίθενται σε super market και φαρμακεία. Βασική προϋπόθεση να είναι balm (παχύρευστο), όχι lotion. Κοιτούσα τα Proraso (τα οποία φαίνονται πολύ δημοφιλή στον χώρο του Π.Ξ.) αλλά δεν θέλω να πάρω γουρούνι στο σακί. Ιδανικά, θα ήθελα να ανοίξω το καπάκι κάθε μπουκαλιού και να τα μυρίσω μέχρις ότου καταλήξω. Δεν είναι πως δεν εμπιστεύομαι τις κριτικές, απλά η όσφρηση είναι υποκειμενική - ένα άρωμα που εγώ βρίσκω υπέροχο για κάποιον άλλον μπορεί να είναι αδιάφορο ή ακόμα και ενοχλητικό (αν π.χ. είναι πολύ βαρύ) Υπάρχει (εξειδικευμένο) κατάστημα που να δίνει αυτή τη δυνατότητα στους πελάτες; Μήπως είναι σφραγισμένα όπως κάτι φιαλίδια με αιθέρια έλαια και άρα δεν γίνεται να ανοιχθούν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mariosnik_ Δημοσ. 9 Ιουνίου Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 1 ώρα πριν, 9-11 είπε Έχω σχεδόν ξεμείνει από after shave κι έλεγα να δοκιμάσω αυτά τα «προχώ» των μπαρμπεράδικων και όχι τις μάρκες που διατίθενται σε super market και φαρμακεία. Βασική προϋπόθεση να είναι balm (παχύρευστο), όχι lotion. Κοιτούσα τα Proraso (τα οποία φαίνονται πολύ δημοφιλή στον χώρο του Π.Ξ.) αλλά δεν θέλω να πάρω γουρούνι στο σακί. Ιδανικά, θα ήθελα να ανοίξω το καπάκι κάθε μπουκαλιού και να τα μυρίσω μέχρις ότου καταλήξω. Δεν είναι πως δεν εμπιστεύομαι τις κριτικές, απλά η όσφρηση είναι υποκειμενική - ένα άρωμα που εγώ βρίσκω υπέροχο για κάποιον άλλον μπορεί να είναι αδιάφορο ή ακόμα και ενοχλητικό (αν π.χ. είναι πολύ βαρύ) Υπάρχει (εξειδικευμένο) κατάστημα που να δίνει αυτή τη δυνατότητα στους πελάτες; Μήπως είναι σφραγισμένα όπως κάτι φιαλίδια με αιθέρια έλαια και άρα δεν γίνεται να ανοιχθούν; Έχω preshave της proraso δεν είναι σφραγισμένο ούτε το κουτί ούτε το γυάλινο δοχείο που έχει την κρέμα, το ανοίγεις και μυρίζεις αν θέλεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aenaos15 Δημοσ. 9 Ιουνίου Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 9 ώρες πριν, 9-11 είπε Έχω σχεδόν ξεμείνει από after shave κι έλεγα να δοκιμάσω αυτά τα «προχώ» των μπαρμπεράδικων και όχι τις μάρκες που διατίθενται σε super market και φαρμακεία. Βασική προϋπόθεση να είναι balm (παχύρευστο), όχι lotion. Κοιτούσα τα Proraso (τα οποία φαίνονται πολύ δημοφιλή στον χώρο του Π.Ξ.) αλλά δεν θέλω να πάρω γουρούνι στο σακί. Ιδανικά, θα ήθελα να ανοίξω το καπάκι κάθε μπουκαλιού και να τα μυρίσω μέχρις ότου καταλήξω. Δεν είναι πως δεν εμπιστεύομαι τις κριτικές, απλά η όσφρηση είναι υποκειμενική - ένα άρωμα που εγώ βρίσκω υπέροχο για κάποιον άλλον μπορεί να είναι αδιάφορο ή ακόμα και ενοχλητικό (αν π.χ. είναι πολύ βαρύ) Υπάρχει (εξειδικευμένο) κατάστημα που να δίνει αυτή τη δυνατότητα στους πελάτες; Μήπως είναι σφραγισμένα όπως κάτι φιαλίδια με αιθέρια έλαια και άρα δεν γίνεται να ανοιχθούν; Δεν ξέρω σε ποιά περιοχή βρίσκεσαι αλλά σε όλα σχεδόν τα καταστήματα έχεις την δυνατότητα να μυρίσεις. Τα Proraso είναι σχετικά τίμια προιόντα και θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις απο εκεί και στη πορεία επιλέγεις και κάτι πιο artisan. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psyber Δημοσ. 12 Ιουνίου Share Δημοσ. 12 Ιουνίου Πήρα Rockwell 6c και το σαπούνι της grooming cult, το queen's ascendancy. Με τον εκπτωτικό κωδικό dad20 στο site του Nipavo,τα πήρα -20%. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djcat Δημοσ. 12 Ιουνίου Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 1 ώρα πριν, Psyber είπε Πήρα Rockwell 6c και το σαπούνι της grooming cult, το queen's ascendancy. Με τον εκπτωτικό κωδικό dad20 στο site του Nipavo,τα πήρα -20%. καλα ξυρίσματα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psyber Δημοσ. 13 Ιουνίου Share Δημοσ. 13 Ιουνίου On 09/06/2024 at 08:53, aenaos15 said: Δεν ξέρω σε ποιά περιοχή βρίσκεσαι αλλά σε όλα σχεδόν τα καταστήματα έχεις την δυνατότητα να μυρίσεις. Τα Proraso είναι σχετικά τίμια προιόντα και θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις απο εκεί και στη πορεία επιλέγεις και κάτι πιο artisan. Συμφωνώ απόλυτα για την proraso. Πολλοί όταν αποκτούν εμπειρία και εξοικείωση με το παραδοσιακό ξύρισμα την απαξιώνουν γιατί έχουν στραφεί σε "καλύτερες" εταιρίες. Εγώ πιστεύω ότι είναι εξαιρετικό το value που προσφέρει. Το preshave της το δουλεύω και σε συνδυασμό με artisan σαπούνια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evark Δημοσ. 13 Ιουνίου Share Δημοσ. 13 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στα φθηνά σαπούνια το prorasso δεν είναι μονόδρομος, το Cella για παράδειγμα, στο ίδιο στύλ, είναι κλάσεις ανώτερο. Το prorasso είναι στριφνό σαπούνι που ξεραίνεται εύκολα και δεν έχει καλό γλύστριμα. Επίσης στα φθηνά, πολύ καλά είναι το Tabac (το ανταλλακτικό), το Προβατάκι (Haslinger) και το Michell's (και τα τρία σκληρά σαπούνια) Prorasso πλέον χρησιμοποιώ μόνο το preshave το κόκκινο, που κάνει δουλίτσα..... επίσης κάποιες κρέμες ξυρίσματος είναι καλές για ταξίδια κλπ. Επεξ/σία 13 Ιουνίου από evark 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psyber Δημοσ. 13 Ιουνίου Share Δημοσ. 13 Ιουνίου Δεν είπα σε καμια περίπτωση ότι είναι μονόδρομος και συμφωνώ με όσα έγραψες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evark Δημοσ. 13 Ιουνίου Share Δημοσ. 13 Ιουνίου Όπως οι περισσότεροι, και εγω με prorasso κόκκινο ξεκίνησα πρίν 3-4 χρόνια, τελικά μολις δοκίμασα άλλα, έμεινε σε αχρηστία, μέχρι που στο τέλος το πέταξα πρίν φτάσει στη μέση. Άσε που στη πορεία έγινε καφέ και άλλαξε και μυρωδιά. Δεν λέω, καλύτερο από οποιαδήποτε κρέμμα ή ετοιμο αφρό σουπερμαρκετ είναι σίγουρα, όμως δεν χρειάζεται όλοι να ξεκινάνε με αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aenaos15 Δημοσ. 13 Ιουνίου Share Δημοσ. 13 Ιουνίου Κανείς δεν είπε να ξεκινάνε όλοι με αυτό. Απλά μια τίμια επιλογή ειναι για το ξεκίνημα , οπως και της Cella. Και σε μενα τουλάχιστον δεν χάλασε το sandalwood. Τα Mitchell's οχι και τοσο φθηνα , αν υπολογίσεις οτι είναι 125gr και εχουν κοντα στα 14 ευρω. Αναλογικά αν το δείς , κοντά ειναι και τα stirling που χρησιμοποιώ στα 19 ευρω με 170 gr. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzotzo Δημοσ. 14 Ιουνίου Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 9 hours ago, evark said: Στα φθηνά σαπούνια το prorasso δεν είναι μονόδρομος, το Cella για παράδειγμα, στο ίδιο στύλ, είναι κλάσεις ανώτερο. Το prorasso είναι στριφνό σαπούνι που ξεραίνεται εύκολα και δεν έχει καλό γλύστριμα. Επίσης στα φθηνά, πολύ καλά είναι το Tabac (το ανταλλακτικό), το Προβατάκι (Haslinger) και το Michell's (και τα τρία σκληρά σαπούνια) Prorasso πλέον χρησιμοποιώ μόνο το preshave το κόκκινο, που κάνει δουλίτσα..... επίσης κάποιες κρέμες ξυρίσματος είναι καλές για ταξίδια κλπ. Την τριάδα που προτείνεις, και προτείνουν όλοι ως entry level δεν την ευχαριστήθηκα. Tabac tallow μέτριο αρκετά. Haslinger ιδιαίτερο όχι όμως κάτι ιδιαίτερο(αν βγαίνει νόημα) και Mitchell 's το χειρότερο από τα τρία. Για εμένα καλύτερα να πάρει κάποιος μια κρέμα Nivea για ευαίσθητα δέρματα και ένα πολύ καλό συνθετικό πινέλο, το Razorock το 24αρι μου έκατσε πολύ καλύτερα από το Simpson το συνθετικό που προτείνουν όλοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mhdenistis Δημοσ. 14 Ιουνίου Share Δημοσ. 14 Ιουνίου Φοβερά ξυραφάκια τα XTREME3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Menelaos83 Δημοσ. 14 Ιουνίου Share Δημοσ. 14 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, tzotzo είπε Την τριάδα που προτείνεις, και προτείνουν όλοι ως entry level δεν την ευχαριστήθηκα. Tabac tallow μέτριο αρκετά. Haslinger ιδιαίτερο όχι όμως κάτι ιδιαίτερο(αν βγαίνει νόημα) και Mitchell 's το χειρότερο από τα τρία. Για εμένα καλύτερα να πάρει κάποιος μια κρέμα Nivea για ευαίσθητα δέρματα και ένα πολύ καλό συνθετικό πινέλο, το Razorock το 24αρι μου έκατσε πολύ καλύτερα από το Simpson το συνθετικό που προτείνουν όλοι. Aν βαζεις πανω απο αυτη την 3αδα την κρεμα της νιβεα, τοτε μην ξοδευεις και τα λεφτα σου σε πινελα κλπ. Καλυτερα παρε ολα τα προιοντα απο το σουπερ μαρκετ και θα σου μεινουν και χρηματα στην τσεπη. Οτι το mitcell΄s ηταν και το χειροτερο απο τα τρια μαλλον κατι κανεις τελειως λαθος. Επεξ/σία 14 Ιουνίου από Menelaos83 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psyber Δημοσ. 14 Ιουνίου Share Δημοσ. 14 Ιουνίου Παιδιά είναι απόλυτα υποκειμενικό το θέμα. Εγώ απλά σχολίασα το κράξιμο που κάνουν οι "ψαγμενοι" στην προρασο. Και πράγματα από το σουπερμάρκετ να προτιμά κάνεις εγώ προτείνω χρήση πινέλου και για αυτά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evark Δημοσ. 14 Ιουνίου Share Δημοσ. 14 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Χρησιμοποιώ πινέλο για πάνω από 15 χρόνια, από τα οποία τα πρώτα 11-12 με κρέμα prosar από το super market. Στο στρατό ήμουν ο μοναδικός που έσκαγε με πινέλο το πρωί να ξυριστεί. Φυσικά δεν το έκανα από λόξα ή από κάποιου είδους εξυπνάδα, ήταν ο μόνος τρόπος να μαλακώνουν τα γένια μου και να μπορώ να ξυρίζομαι στοιχειωδώς με τα πλαστικά Gilette Μπλέ ΙΙ. Το επομενο βήμα ήταν το prorasso, που βελτίωσε την εμπειρία ξυρίσματος, μετά ακολούθησε το ξυράφι ασφαλείας και τα άλλα σαπούνια.... ακόμα και τα πιο ακριβά, όταν δίνεις 20-25 ευρώ για ενα καλό σαπούνι (πχ Ariana&Evans K2E, τεράστια διαφορά από τα φθηνά) που θα κρατήσει ένα χρόνο το κόστος είναι αμελητέο ειδικά αν σκεφτεί κανείς τι λεφτά χαλάγαμε για τα πλαστικά ξυραφάκια. Επίσης η υγεία της επιδερμίδας, το ότι δεν έχουμε τις κοκκινίλες και τα σφαξίματα των πλαστικών νομίζω ότι είναι ανεκτιμητο. Επεξ/σία 14 Ιουνίου από evark 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα