TO_PAIDI Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Καλημέρα, Ενδύκνειται ο συνδυασμός παραδοσιακής μηχανής, εν προκειμένω της gillette king c, με τον κλασσικό αφρό του εμπορίου; Τη δοκίμασα για πρώτη φορά έτσι και ομολογώ πως απογοητεύτηκα λίγο. Ήθελε πραγματικά προσπάθεια για να ξυριστώ κανονικά.
spooker Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 29 λεπτά πριν, TO_PAIDI είπε Καλημέρα, Ενδύκνειται ο συνδυασμός παραδοσιακής μηχανής, εν προκειμένω της gillette king c, με τον κλασσικό αφρό του εμπορίου; Τη δοκίμασα για πρώτη φορά έτσι και ομολογώ πως απογοητεύτηκα λίγο. Ήθελε πραγματικά προσπάθεια για να ξυριστώ κανονικά. Όχι. 1
Abudi Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Από 4 ώρες πριν, TO_PAIDI είπε Καλημέρα, Ενδύκνειται ο συνδυασμός παραδοσιακής μηχανής, εν προκειμένω της gillette king c, με τον κλασσικό αφρό του εμπορίου; Τη δοκίμασα για πρώτη φορά έτσι και ομολογώ πως απογοητεύτηκα λίγο. Ήθελε πραγματικά προσπάθεια για να ξυριστώ κανονικά. Από αφρούς του εμπορίου, άντε να βάλω σε άλλη μοίρα λίγο τους Νoxzema αλλά και πάλι, δύσκολα, τα θεωρώ κακά προϊόντα. Έχω βέβαια ένα gel Gillette σε μικρή συσκευασία (για ταξίδια) αλλά πάντα ξυρίζομαι δυσάρεστα. Από "φθηνά" προϊόντα, μ' έχει εκπλήξει ευχάριστα η Proraso η κρέμα αλλά η μπλε, μήπως να τη δοκιμάσεις. Κατ' εμέ ανώτερη από τις απλές της εταιρείας (μπορντό-άσπρη-πράσινη -δεν ξέρω για μια κίτρινη τί γίνεται)
free@last Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 8 ώρες πριν, TO_PAIDI είπε Καλημέρα, Ενδύκνειται ο συνδυασμός παραδοσιακής μηχανής, εν προκειμένω της gillette king c, με τον κλασσικό αφρό του εμπορίου; Τη δοκίμασα για πρώτη φορά έτσι και ομολογώ πως απογοητεύτηκα λίγο. Ήθελε πραγματικά προσπάθεια για να ξυριστώ κανονικά. Όχι,στο παραδοσιακό ξύρισμα με μηχανές ασφαλείας η ολισθηρότητα είναι πρωτίστης σημασίας και κανένας αφρός σε κουτάκι δεν στη δίνει. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Στις 2/5/2023 στις 3:14 ΠΜ, evark είπε Μάλλον εννοείς την fatip open comb, η οποία είναι μια πολύ καλή μηχανή κατά την αποψη μου, όμως δεν είναι και η ευκολότερη. Σίγουρα όμως αν είσαι προσεκτικός κάνεις πολύ καλό, βαθύ ξύρισμα και δεν κόβεσαι, δεν είναι όμως για συχνό ξύρισμα, πλέον τη χρησιμοποιώ σε ειδικές περιπτώσεις, όταν θέλω έξτρα βαθύ ξύρισμα. Νομίζω εγω στην είχα προτείνει γιατί ήθελες κάτι "να αισθάνεσαι τη λεπίδα", οπότε η επιλογή ήταν ή Fatip ή R41 (που είναι ακόμα πιο επιθετική). Νομίζω ότι τώρα πρέπει να μάθεις το πρόσωπο σου, ποιά πρέπει να είναι η φορά που παίρνεις τα διάφορα σημεία. Σίγουρα τα πλαινά που είναι επίπεδα και έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση είναι εύκολα, όμως οι περιοχές γύρω από το σαγόνι είναι ιδιαίτερες, πέρα από τη δυσκολία της γεωμετρίας, σε πολλούς οι τρίχες κάνουν στροβιλισμούς και δεν είναι εύκολο. Εγω τη fatip δεν τη παίζω με feather, δεν υπάρχει λόγος τουλάχιστον για τα γένια μου, προτιμώ κάτι πιο ήπιο όπως wilkinson, personna, voskhod.... Ναι αυτή εννοώ. Αυτά με την φορά των τριχών ψάχνω και εγώ να δω πως θα βγάλω άκρη στα δύσκολα σημεία. Θα κάνω άλλο ένα ξύρισμα με την feather και μετά θα πάω πάλι σε Astra που φαίνεται να είναι από τις πιο ταιριαστές που έχω δοκιμάσει επάνω μου. Δεν κάνω συχνό ξύρισμα. 8 ώρες πριν, TO_PAIDI είπε Καλημέρα, Ενδύκνειται ο συνδυασμός παραδοσιακής μηχανής, εν προκειμένω της gillette king c, με τον κλασσικό αφρό του εμπορίου; Τη δοκίμασα για πρώτη φορά έτσι και ομολογώ πως απογοητεύτηκα λίγο. Ήθελε πραγματικά προσπάθεια για να ξυριστώ κανονικά. Ασε τους κοινούς αφρούς του εμποριου. Ψάξε για πιο ειδικά και επαγγελματικά προϊόντα preshave και μετά σαπούνι ξυρίσματος. Η proraso είναι μια καλή και φθηνή επιλογή, μετά υπάρχουν πολλές άλλες. 1
free@last Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Εγώ θα γίνω αιρετικός και θα σου πω ότι ούτε preshave χρειάζεσαι..Αρκεί face lathering(μαλακώνει η τρίχα) με ένα καλό σαπούνι που θα σου δίνει 1)πολύ καλή πρωτεύουσα και δευτερεύουσα ολισθηρότητα , 2)προστασία και 3)ενυδάτωση που θα διαρκεί ώρες μετά το ξύρισμα. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2023 από free@last
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, free@last είπε Εγώ θα γίνω αιρετικός και θα σου πω ότι ούτε preshave χρειάζεσαι..Αρκεί face lathering(μαλακώνει η τρίχα) με ένα καλό σαπούνι που θα σου δίνει 1)πολύ καλή πρωτεύουσα και δευτερεύουσα ολισθηρότητα , 2)προστασία και 3)ενυδάτωση που θα διαρκεί ώρες μετά το ξύρισμα. Ωραία τα λες. Αλλά που να βρεις τέτοιο σαπούνι; Αν υπάρχει αυτό το σαπούνι τοτε εδώ μιλάμε για υπερσαπουνι ξυρίσματος aka ολα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω. Αν έχεις καμιά γνώμη για προϊόν θα ήταν ενδιαφέρουσα να την ακούσουμε. Εγώ προς το παρόν αγόρασα μια 2η κρέμα preshave της proraso και ένα σαπούνι στερεο μέσα σε μπολάκι beard, ιταλικό κι αυτό, δεν το δοκίμασα ακόμα, όταν τελειώσω το σπλεντιτ. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2023 από Basilhs23___ 1
free@last Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Barrister&Mann,Arianna&Evans,Los Jabones de Josera,Zingari man,Occult,Phoenix artisan,Wholly Kaw,Lothur ακόμη και τα Stirling και τα Μoon Soaps (συν άλλα τόσα από καταστήματα εντος ΕΕ) με τα βούτυρα και τα έλαια που περιέχουν είναι ικανά να μαλακώσουν την τρίχα,να προστατεύσουν το δέρμα από ερεθισμούς και κοψίματα(εντάξει εδώ θες και την απαιτούμενη προσοχή) και να ενυδατώσουν το δέρμα. Αρκεί να δουλεψεις το σαπούνι στο πρόσωπο,φτιάχνοντας σωστό αφρό(όχι πάστα) Επεξ/σία 6 Μαΐου 2023 από free@last 1 1
Menelaos83 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Εχοντας δοκιμασει και φτηνα και πιο ακριβα σαπουνακια, προσωπικη αποψη οτι τα E&S vegan εκδοση αλλα και το σαπουνι της Μeissner tremonia ειναι οτι καλυτερο εχω βρει ως τωρα.Ειδικα το δευτερο σου δινει την αισθηση οτι πιο αγνο σε συστατικα. 1
free@last Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Ελάχιστοι μπορούν να παινευτούν κάτι ανάλογο όπως η Μeissner tremonia ,όντως. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, free@last είπε Barrister&Mann,Arianna&Evans,Los Jabones de Josera,Zingari man,Occult,Phoenix artisan,Wholly Kaw,Lothur ακόμη και τα Stirling και τα Μoon Soaps (συν άλλα τόσα από καταστήματα εντος ΕΕ) με τα βούτυρα και τα έλαια που περιέχουν είναι ικανά να μαλακώσουν την τρίχα,να προστατεύσουν το δέρμα από ερεθισμούς και κοψίματα(εντάξει εδώ θες και την απαιτούμενη προσοχή) και να ενυδατώσουν το δέρμα. Αρκεί να δουλεψεις το σαπούνι στο πρόσωπο,φτιάχνοντας σωστό αφρό(όχι πάστα) Ωραία, ευχαριστώ, εσύ τα έχεις ψάξει καλά, εκτός από το Barrister ούτε που τα έχω ακούσει ξανά όλα αυτά. 1
free@last Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Ωραία, ευχαριστώ, εσύ τα έχεις ψάξει καλά, εκτός από το Barrister ούτε που τα έχω ακούσει ξανά όλα αυτά. Εχω αρκετά από αυτά και ειλικρινά όσο κι αν σου ακούγεται ξένο, είναι η μέρα με τη νύχτα στις ιδιότητες τους ,σε συγκριση με τα πιο οικονομικά σαπουνάκια(βεβαίως και ξυρίζεσαι και με αυτά, αλλά υπολείπονται ιδίως σε προστασία ,ολισθηρότητα και ενυδάτωση). Υ.Γ.Τα Barrister για μένα είναι κορυφαία.Και στο Value for money. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2023 από free@last
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 13 λεπτά πριν, free@last είπε Εχω αρκετά από αυτά και ειλικρινά όσο κι αν σου ακούγεται ξένο, είναι η μέρα με τη νύχτα στις ιδιότητες τους ,σε συγκριση με τα πιο οικονομικά σαπουνάκια(βεβαίως και ξυρίζεσαι και με αυτά, αλλά υπολείπονται ιδίως σε προστασία ,ολισθηρότητα και ενυδάτωση). Υ.Γ.Τα Barrister για μένα είναι κορυφαία.Και στο Value for money. Εννοείται πως ότι πληρώσεις παίρνεις. Εγώ προτίμησα τα φθηνά ακόμα πριν βρω κάτι ακριβό μεν αλλά καλό που θα το έχω μόνιμα και δεν θα το αλλάξω. Αυτό το tremonia γερμανικό βλέπω είναι και το barrister μάλλον θα είναι από τα επόμενα που θα δοκιμάσω όταν τελειώσω αυτά. 1
free@last Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Νομίζω η εγκράτεια είναι αρετή..Καλά το σκέφτεσαι. 1
evark Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Εχω αρκετά σαπούνια αποθηκευμένα (όπως εχω γράψει, η εγκράτεια είναι απαραίτητη γιατι αλλιως θα φορτώσεις σαπούνια για να ξυρίζονται οι κληρονόμοι σου).... Τον τελευταίο καιρό δεν πολυασχολούμαι με τη διαδικασία του ξυρίσματος όπως παλαιώτερα, απλά ξυρίζομαι ακούσια θα έλεγα.... το χέρι μου, χωρίς σκέψη, πιάνει από τα σαπούνια, το Cella... Μου κάνει λίγο εντύπωση αυτή η "ακουσια" επιλογή, ισως το Cella να δίνει το πιο γρήγορο και προβλέψιμο αποτέλεσμα.... Από μηχανή, επειδή αργώ να ξυριστώ, ίσως και 5-6 ημέρες, και τα γένια μακραίνουν... χρησιμοποιώ δυο μηχανές, πρώτο πέρασμα με fatip-open comb, που τα σαρώνει όλα στα γρήγορα, και στη συνέχεια βγαζω το ξυραφάκι και το βάζω στη Rockwell 6S, με τη πλάκα 2 και συνεχίζω ενα πέρασμα κάθετα, και ένα κόντρα.... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα