Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dhmak είπε

Κόντρα αλλά όχι προς τα πάνω αλλά προς το πλάι (η κόντρα προς τα πάνω εκτός ότι είναι επίφοβη για κοψίματα στο δέρμα δεν τσουλάει και καθόλου εύκολα το ξουράφι (τουλάχιστον στην δική μου γουρουνότριχα) ενώ η κόντρα στο πλάι και κόβει αποτελεσματικότερα τις τρίχες και είναι απείρος δυσκολότερο να κοπεί το δέρμα)

Αυτό δεν είναι κόντρα, είναι accross the grain και δίνει χειρότερο αποτέλεσμα από την κόντρα (αλλά καλύτερο από with the grain).

Το σπλεντιτ που αναφέρθηκε πριν είναι τρομερό σαπούνι για 3,5 ευρώ, κοντράρει στα ίσα καλά σαπούνια του 15ρικου και είναι ανώτερο από κακά σαπουνια του 20-30ρικου (πχ extro).

Απλά θέλει όντως δούλεμα (2-3 λεπτά), αρκετούτσικη ποσότητα, αποκλειστικά μπολ και πολλή προσοχή στο νερό που θα βάλει κάποιος. Δεν είναι της βιασύνης ή της ευκολίας (μην ξεχνάμε ότι είναι προϊόν για επαγγελματίες), αλλά με σωστό άφρισμα δίνει γλίστρα και post shave που δεν πιάνει σχεδόν κανένα σαπούνι, ανεξαρτήτως τιμής, πολύ απλά γιατί κανένα σαπούνι (σχεδόν) δεν έχει ελαιόλαδο. Μόνο η προστασία του είναι μέτρια.

Επεξ/σία από qwertyuiop2
  • Απαντ. 785
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασίλη, κάνε 2 περάσματα, ένα όπως πάνε οι τρίχες, και ένα με κλιση 90 μοιρών......

Στο τέλος κάνεις και ένα τρίτο πέρασμα, απαλά κόντρα. Δεν μπορεί στο δεύτερο να κάνεις κόντρα γιατί ακόμα υπάρχουν πολλές τρίχες και αντιστέκονται. Αν εχεις πάει καλά στα 2 πρώτα περάσματα, θα έχει μείνει ένα 10% να φύγει στο τελευταίο πέρασμα.

Οποσδήποτε 2 περάσματα πρίν δοκιμάσεις κόντρα, και αυτό πάντα προαιρετικά, δεν χρειάζεται κάθε φορά.

Επεξ/σία από evark
Δημοσ.

Η μηχανή δεν θέλει πίεση. Θα αφήνεις το βάρος της μηχανής να κάνει τη δουλειά για σένα. Θα προσπαθείς να κρατάς τη μηχανή από το χαμηλότερο σημείο της λαβής της.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Στις επόμενες προσπάθειες που έκανα έχω συμπεράνει το εξής, η οδηγία να κρατάω την μηχανή μόνο με το βάρος της ισχύει και πιάνει, δεν παθαίνω κοψίματα μέχρι και τα δύο πρώτα χέρια. Από το τρίτο χέρι αρχίζουν τα κοψίματα. 

Τρία χέρια απαιτούνται σίγουρα, ίσως και τέταρτο αλλά δεν με παίρνει λόγω ερεθισμων και κοψιματων.

Οτι και να κάνω κάποιες περιοχές θα μου ξεφύγουν, εκεί δεν ξέρω γιατί δεν καταφέρω να τα κάψω ότι προσπάθεια και να κάνω, μόνο το κόντρα ξύρισμα έχει αποτέλεσμα αλλά δεν το πολύ εφάρμοσα να μην κοπω πάρα μόνο ελάχιστα. 

Αν θέλω πολύ ικανοποιητικό ως τέλειο ξύρισμα χωρίς ατυχήματα ο μπαρμπέρης είναι μονόδρομος, η προσπάθεια στο σπίτι αγγίζει ένα 90 ως 95% ποσοστό ικανοποιησης με κοψίματα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Τρία χέρια απαιτούνται σίγουρα, ίσως και τέταρτο αλλά δεν με παίρνει λόγω ερεθισμων και κοψιματων.

Τρια χερια πρεπει να ειναι το μαξιμουμ με το 3ο κοντρα και αν....

Οποτε με τεσσερα που λες εσυ λογικα τα κοψιματα και οι ερεθισμοι.

Παρε και κανενα πιο καλο  σαπουνι, οχι απαραιτητα ακριβο πχ  Haslinger και ασε το σπλεντιτ.

Επεξ/σία από Menelaos83
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eπένδυσε σε ένα πολύ δυνατό σε προστασία ,μεταξυριστική ολισθηρότητα και ενυδάτωση σαπούνι (Ariana & Evans,Barrister and Mann,Zingari Man) και θα δεις πολύ μεγάλη διαφορά τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το ξύρισμα.

Το σπλέντιτ μόνο αρχική καλή ολισθηρότητα έχει,στα υπόλοιπα είναι πολύ κάτω του μέσου όρου.

Η μέρα με τη νύχτα σε απόδοση.

Επεξ/σία από free@last
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασίλη, αφού έχεις φτάσει στο 90% του μπαρμπέρη, πάς πολύ καλά, αν υπολογίσουμε τον χρόνο εμπειρίας που διαθέτεις.

Από εδώ και πέρα πρέπει να βελτιώσεις την τεχνική σου, στα προβληματικά σημεία πρέπει να βρεις ποιος είναι ο βέλτιστος τρόπος να παίρνεις το αποτέλεσμα χωρίς τραυματισμό. Δοκίμασε πιο απαλά και αντί να πας κόντρα στις τρίχες πήγαινε δυο φορές χιαστί στα συγκεκριμένα σημεία. Γενικά τα 4 περάσματα είναι πολλά, πρέπει τα πρώτα δύο να έχουν καθαρίσει τόσο όσο χρειάζεται για ενα τελικό τρίτο, που βασικά μαζεύει τις λεπτομέρειες. Αν μετά το τέλος του τρίτου περάσματος έχεις αφήσει κάτι, βάλε λιγο αφρό με το χέρι και κάνε απαλά τη λεπτομέρεια.

Σαπούνι μπορείς να δοκιμάσεις αλλο ένα, όχι απαραίτητα ακριβό, για παράδειγμα το  Cella είναι εύκολο και καλό, δεν θα έλεγα  haslinger (είναι πολύ καλό, αλλά σαν σκληρό σαπούνι χρειάζεται λίγη παραπάνω εμπειρία). Δεν χρειάζεται να πάς στα ακριβά των 30+ ευρώ.

Τέλος δοκίμασε και μερικές λεπίδες, όχι απαραίτητα πολύ κοφτερές (εμένα οι  feather παρόλο που μου δίνουν ένα πολύ καλό ξύρισμα με φαγουρίζουν λίγο την επόμενη μέρα), δοκίμασε τα "στανταράκια", Gillete μπλε, Wilkinson μαύρη, Persona Platinum, Astra πράσινη και δες τις διαφορές (οι  λεπίδες είναι πολύ φθηνές).

Τελείωμα πάντα με  alum, κάνει πολύ καλή δουλειά στους ερεθισμούς και είναι τόσο φθηνό που είναι κρίμα να μη το χρησιμοποιήσεις (απορώ πως δεν το είχα ανακαλύψει από παλιότερα).

Επεξ/σία από evark
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Basilhs23, πάρε ένα σαπούνι με ζωικό λίπος για προστασία και ολισθηρότητα (αν δεν έχεις) και πειραματίσου με τις λεπίδες, αν έχεις ήδη καταλήξει σε μηχανή. Εγώ δοκίμασα 7-8 λεπίδες πριν καταλήξω στην Perma sharp,  χωρίς να κάνω διαφήμιση. Είναι η μοναδική λεπίδα, άντε και η bic, που δίνει καλό ξύρισμα με μηδέν ερεθισμούς. Και η Astra δίνει μηδέν ερεθισμούς, αλλά δεν έχει την απόδοση των άλλων δύο λεπίδων.

Επεξ/σία από Lanike71
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σε μένα που έχω εμπειρία άνω των 2,5 χρόνων και τα 2 περάσματα αρκούν. Όσο περισσότερο περνάει η λεπίδα από το ίδιο σημείο τόσο περισσότεροι ερεθισμοί εγκυμονούν. Ένα καλό σαπούνι με προστασία αρκεί και ας είναι ακριβό. Το πολλά φθηνά και άχρηστα είναι το ίδιο ακριβά. 

Επίσης όσον αφορά το alum θεωρώ ότι είναι σα να βάζεις αλάτι στις πληγές. Αν έχεις ερεθισμούς οχι μόνο δεν θα στους μειώσει αλλά θα τους πολλαπλασιάσει.

• Like 1
Δημοσ.

Ωραία παίδες, θα τα κοιτάξω και θα ψαχτώ με τα σαπουνια. Ουσιαστικά από Σεπτέμβριο άρχισα να ψάχνομαι και να ασχολούμαι με αυτά, δεν έχει περάσει πολύς καιρός. 

Πλεον τα πραγματα έχουν μπει σε μια γραμμή. 

Η ικανοποίηση όπως είπα είναι ένα 90-95% με εξαίρεση κοψίματα ερεθίσματα και ότι μου παίρνει γύρω στην 1+ ώρα χονδρικά η όλη διαδικασία δηλαδή από το να μαζέψω στα ράφια να βάλω ξυράφι κτλ έως να τα καθαρίσω όλα να τα απολυμανω να πλυθω να φύγουν τα τριχακια και να αφήσω να στεγνώσουν.

Τα μεν τριχακια που έχουν μείνει μετά το 3ο χέρι είναι τόσο λίγα που μόνο κάποιος πολύ παρατηρητικος με καλή όραση θα τα δει και θα δώσει σημασία, οπότε δεν υπάρχει λόγος να χαλιέμαι για αυτό απλά θα βρω τρόπο νομοτελειακα και θα εξαλείψω αυτό το πρόβλημα, οφείλεται προφανώς στην εμπειρία που δεν την έχω. 

Από ξυράφια έχω αρκετά στην επιλογή μου, Astra, Bic, Feather, Bolzano. Το feather μετά από 2 χρήσεις νομίζω εξάντλεισε την ικανότητα του στο κόψιμο οπότε θα δοκιμάσω ένα άλλο. 

• Like 1
Δημοσ.

με τον καιρό θα δεις ότι οι περισσότερες λεπίδες θα σου κάνουν..Τα πιο σημαντικά είναι ο σωστός αφρός και η επιθετικότητα της μηχανής ανάλογα με το πόσο συχνά ξυρίζεσαι.Π.χ εγώ καθε δευτερη ημέρα ,πολλές φορές και καθε ημέρα πρέπει να ξυρίζομαι,άρα θέλω ήπια μηχανή και να φτιάχνω σωστό αφρό από ένα καλό σαπουνάκι,ώστε να γλιτώνω τους ερεθισμούς από τα καθημερινά περάσματα της λεπίδας.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, free@last είπε

με τον καιρό θα δεις ότι οι περισσότερες λεπίδες θα σου κάνουν

Σε εμένα δεν ίσχυσε ποτέ αυτός ο κανόνας. Έχει να κάνει πάντα με το δέρμα φυσικά, κάποιες λεπίδες δεν τις αντέχω με τίποτα. Έχω καταλήξει σε ένα συνδυασμό και δεν τον αλλάζω πλέον.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα αρκετά ευαίσθητα δέρματα όντως,πρεπει να βρεις  αυτές που θα σου κάτσουν.

Επεξ/σία από free@last
  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, suspiria είπε

Σε μένα που έχω εμπειρία άνω των 2,5 χρόνων και τα 2 περάσματα αρκούν. Όσο περισσότερο περνάει η λεπίδα από το ίδιο σημείο τόσο περισσότεροι ερεθισμοί εγκυμονούν. Ένα καλό σαπούνι με προστασία αρκεί και ας είναι ακριβό. Το πολλά φθηνά και άχρηστα είναι το ίδιο ακριβά. 

Επίσης όσον αφορά το alum θεωρώ ότι είναι σα να βάζεις αλάτι στις πληγές. Αν έχεις ερεθισμούς οχι μόνο δεν θα στους μειώσει αλλά θα τους πολλαπλασιάσει.

Εγκυμονούνται* οι ερεθισμοί, δεν εγκυμονούν.

Συμφωνώ πάντως ότι σε ορίζοντα 1-2 ετών ξυριστικής εμπειρίας, τα 4-5 χέρια είναι ανόητες υπερβολάρες από άμπαλους γιουτιουμπερς. Παιδιά μη βλέπετε ανοησίες, κλείστε τους κριντζο-μπούμερς και ξυριστείτε μόνοι σας, δεν είναι και κβαντομηχανική ένα ξύρισμα.

Υπό αυτή την έννοια τα περισσότερα υπερβολικά ακριβά προϊόντα είναι σε μεγάλο βαθμό άχρηστα, καθώς δεν κάνουν καμία δουλειά παραπάνω πέρα από αρωματάκια. Το ΠΞ το ξεκινάμε για να νιώσουμε άντρες, όχι για να μυρίζει το μπάνιο μας χόντος σεντερ.

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...