Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 786
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, suspiria είπε

Αυτό το "τζελ" θα το έλεγα από Dust and Cream έχει γλίστρημα 10 και προστασία 0 πάντως 

Σωστά, πιο πολύ gel είναι (παρά κρέμα που έγραψα). Δε ξέρω τι εννοούμε προστασία, αλλά απ' όταν άρχισα να το χρησιμοποιώ έχω ξεχάσει ερεθισμό και κόψιμο. Εδώ έχω ξεχάσει που έχω κρυμμένα τα alum μου! :P

Βεβαίως έχει να κάνει και με το πως ξυρίζεται ο καθένας. Άλλη τεχνική έχει κάθε άνθρωπος. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lanike71 είπε

Έτσι νόμιζα κι εγώ, ότι δεν κάνει κάτι.

Όχι, δε θέλει ξέπλυμα. Βάλε στο πρόσωπο το preshave χωρίς να τσιγκουνευτείς (όχι πάρα πολύ φυσικά) και κάνε μασάζ στο πρόσωπο. Άφησέ το 2-3 λεπτά να απορροφηθεί όσο κάνεις την υπόλοιπη προετοιμασία.

Αυτό ακριβώς κάνω. Νιώθω ελάχιστα και κάτι σαν κάψιμο, το κρατάω μέχρι να φτιάξω την μαρέγκα. Το ΣΚ θα βάλω περισσότερο και θα βγει μια χαρά λογικά. Σωτηρια αυτά τα video που κυκλοφορούν. 

3 ώρες πριν, nickmanak είπε

Βασιλη πέταξε το αχρηστο splendid και αγορασε απο σουπερμαρκετ καμμια κρεμα prosar-palmolive-nivea για να κανεις κανα σωστο ξυρισμα της προκοπης, μεχρι να παραγγειλεις τα σαπουνια που θελεις.

Άμα φτιάξω αφρό σαν αυτόν στο βίντεο μια χαρά φαίνεται να είναι. Σε εμένα μέχρι στιγμής δεν έβγαινε καθόλου έτσι, δεν έβαζα πολύ σαπούνι στο μπολ, εκτός αν και πάλι κάτι υπάρχει στα υπόλοιπα σαπούνια του εμποριου που τα καταστουν ανώτερα και κάνουν στο σπλεντιτ κατώτερο όπως και να έχει. Θα δούμε. 

Δημοσ.

Το splendit ειναι το χειροτερο προιον για ξυρισμα. Περνα απο κανα σουπερ αυριο και τσιμπα μια κρεμα- θα με ευχαριστεις σου λεω!

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, nickmanak είπε

Το splendit ειναι το χειροτερο προιον για ξυρισμα. Περνα απο κανα σουπερ αυριο και τσιμπα μια κρεμα- θα με ευχαριστεις σου λεω!

Οκ. Λαμβάνω υπόψην όλες τις απόψεις των μελών. Παίζει να πάρω άλλο σαπούνι και να κάνω δοκιμές να δούμε, έχω κοντά μου μαγαζί με τα πάντα σχεδόν από barber κτλ. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασε πάλι με το σπλέντιτ.... βάλε πιο πολύ και δούλεψε τον αφρό περισσότερο. Εντάξει δεν είναι το καλύτερο αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συμβάλουν σε ένα καλό ξύρισμα. Για φθηνό σαπουνάκι που παίζει καλά, δες το cella, αλλά επιμένω ότι το βασικότερο είναι η τεχνική. Αν θες διευκολύνεις τη διαδικασία του αφρού, μια κρέμμα, όπως λέει και ο @nickmanak θα σου δωσει πιο σταθερό-αποδεκτό αποτέλεσμα.

Με το πρώτο ξύρισμα και μάλιστα με κρύο νερό, αφού δεν χρειάστηκες και αιμοστατικά, μη μιλάς καθόλου.....

Επεξ/σία από evark
Δημοσ.
3 ώρες πριν, evark είπε

Δοκίμασε πάλι με το σπλέντιτ.... βάλε πιο πολύ και δούλεψε τον αφρό περισσότερο. Εντάξει δεν είναι το καλύτερο αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συμβάλουν σε ένα καλό ξύρισμα. Για φθηνό σαπουνάκι που παίζει καλά, δες το cella, αλλά επιμένω ότι το βασικότερο είναι η τεχνική. Αν θες διευκολύνεις τη διαδικασία του αφρού, μια κρέμμα, όπως λέει και ο @nickmanak θα σου δωσει πιο σταθερό-αποδεκτό αποτέλεσμα.

Με το πρώτο ξύρισμα και μάλιστα με κρύο νερό, αφού δεν χρειάστηκες και αιμοστατικά, μη μιλάς καθόλου.....

Με την Fatip δεν κοπηκα ούτε παίζει να κοπώ, πρέπει να καταβάλω προσπάθεια για να κοπώ, βέβαια στο επόμενο θα βάλω ξυράφι της feather που είναι πιο κοφτερό οπότε θέλει πάλι πολύ προσοχή . Εκεί που σφάχτηκα ήταν με την σαβετα.... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο επόμενο ξύρισμα, βάλε πιο πολύ σαπούνι, δουλεψε τον αφρό (να είναι πυκνός, όχι σαν στόκος, ούτε σαν αφρόλουτρο), προσεξε να είναι το ξυραφάκι κεντραρισμένο στη μηχανή, κάνε τα πρώτα δύο περάσματα (στα ίσια και στις 90 μοιρες) όσο μπορείς χωρίς να ξαναπερνάς το ίδιο σημείο πολλές φορές, στο τρίτο πέρασμα κάνε τις λεπτομέριες, μη πιέζεις τη μηχανή. Η μηχανή καθώς κινείται, σου "μιλάει", ξέρεις αν κόβει κάτι.... Είμαι σίγουρος ότι θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο.

Επεξ/σία από evark
Δημοσ.

Εκανα ένα ξύρισμα και ένα χέρι κόντρα. Στο κόντρα εκεί που έφτασα στην μύτη και στο σαγόνι έβαλα πίεση, άνοιξαν διάφορες πληγές που δεν έκλειναν εύκολα. Το ξύρισμα είναι τέλειο και πιο σύντομο εκτός των πληγών. Πρέπει να εξασκηθώ σε γωνίες πίεση κτλ. 

Σαπούνι έβαλα περισσότερο και αυτή την φορά ο αφρός ήταν πολύ καλύτερος. Θα τελειώσει γρήγορα και θα πάω ένα απλό. Το ξυράφι της feather δεν αστειεύεται. Με το boltzano όσο πίεση και να έβαζα με την μηχσνη δεν κοπηκα. Στο αποτέλεσμα πάντως τα γενια έχουν αφαιρεθεί πολύ καλά. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν χρειαζεται να κανεις κοντρα στην αρχη και ειδικα στο μουστακι! Μαθε πρωτα τις γωνιες και την πιεση δωσε χρονο στο δερμα να συνηθισει και μετα κανε κοντρα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Το ξυράφι της feather δεν αστειεύεται.

Ξεκάθαρα! Feather ήταν τα πρώτα μου ξυράφια, και δε φαντάζεσαι πως είχα βγει μετά τη "μάχη". Βέβαια μετά από δοκιμές με άλλα, πάλι στα ίδια κατέληξα :P

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Στο κόντρα εκεί που έφτασα στην μύτη και στο σαγόνι έβαλα πίεση, άνοιξαν διάφορες πληγές που δεν έκλειναν εύκολα.

Βάζε πέτρα alumn εκεί παρατεταμένα για 5 δευτερόλεπτα και θα βοηθήσει στην επούλωση.

• Thanks 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Haldol είπε

Ξεκάθαρα! Feather ήταν τα πρώτα μου ξυράφια, και δε φαντάζεσαι πως είχα βγει μετά τη "μάχη". Βέβαια μετά από δοκιμές με άλλα, πάλι στα ίδια κατέληξα :P

Φίλε ασε επιασα το ξυράφι αφού το έπλυνα με πράσινο σαπούνι να απολυμανω με ισοπροπυλική, δεν ξέρω πως αλλά κοπηκα σε ένα δάχτυλο, έτρεχε για κανένα 5λεπτο και σταμάτησε, τι ήθελα και λέω να μην πιάσω με τσιμπιδακι... 

1 ώρα πριν, suspiria είπε

Δεν χρειαζεται να κανεις κοντρα στην αρχη και ειδικα στο μουστακι! Μαθε πρωτα τις γωνιες και την πιεση δωσε χρονο στο δερμα να συνηθισει και μετα κανε κοντρα.

Επειδη βλέπω πως με το πρώτο χέρι δεν κόβονται καλά εκεί γύρω είπα να τα πάω κόντρα στο δεύτερο, αλλά την πάτησα. Έχω και ένα κόψιμο κοντά σε μια φαβορίτα. Όλα στο κόντρα έγιναν. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνε το πρώτο πέρασμα με το ξυράφι κατακόρυφα και το δεύτερο με το ξυράφι σε κλίση.

Δες videos στο youtube

Επεξ/σία από elio_1
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κόντρα αλλά όχι προς τα πάνω αλλά προς το πλάι (η κόντρα προς τα πάνω εκτός ότι είναι επίφοβη για κοψίματα στο δέρμα δεν τσουλάει και καθόλου εύκολα το ξουράφι (τουλάχιστον στην δική μου γουρουνότριχα) ενώ η κόντρα στο πλάι και κόβει αποτελεσματικότερα τις τρίχες και είναι απείρος δυσκολότερο να κοπεί το δέρμα)

Επεξ/σία από dhmak

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...