Basilhs23___ Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Τελικά το project σαβετα φαίνεται να οδεύει προς εγκατάλειψη. Έκανα άλλες δύο δοκιμές με τις λεπιδες που είχα αλλά δεν κατάφερα κάτι καλό, αδυναμία να πάρω τρίχες σε σαγόνι, επίμαχα σημεία, γενικά λαιμος που δεν κόβει πονάω και δεν ξέρω τι να άλλο να κάνω. Μόνο κάτω από τις φαβορίτες και στα μάγουλα καταφέρνω κάτι ικανοποιητικό, σε ολα τα υπόλοιπα αν και είχα ένα καλό αποτέλεσμα την 3η φορά οι επόμενες ήταν πολύ χειρότερες. Αδυνατώ να βρω τρόπο να πάρω τις τρίχες, χάνω την υπομονή μου και έχω νεύρα. Σφαγή με αιμοραγιες και τριχακια να μένουν αξυριστα σε μερικά σημεία μετά από επιπονες προσπάθειες. Την επόμενη φορά που θα είναι μάλλον η τελευταία θα δοκιμάσω κάτι ξυράφια της feather που πήρα και είναι ότι πιο κοφτερό πρέπει να υπάρχει. Μετα από αυτό θα ψάξω κάποια ξυριστική μηχανή που μου έχει ήδη προταθεί από κάποιους όπως ο @evark Θα κρατήσω την σαβετα για μελλοντική χρήση άμα μάθω τίποτα πρώτα με τις ξυριστηκες μηχανές. Στις 13/10/2022 στις 10:13 ΜΜ, evark είπε Μπορώ να πώ ότι θαυμάζω την υπομονή σου..... αν και επιμένω στην πρόταση μου να δοκιμάσεις πρώτα με μηχανή διπλής ακμής ώστε να δοκιμάσεις τα ξυράφια, τα γένια σου, όλα..... θα σου προτείνω μάλιστα ένα αρκετά καλό εργαλείο, οικονομικό, και πραγματικό κόσμημα για τη συλλογή σου.... Fatip Piccolo Nickel Open Comb, κοστίζει μόνο 14-15 ευρώ, είναι open comb για να αισθάνεσαι την κόψη της λεπίδας (για να είσαι κοντά στη φαλτσέτα), και ξυρίζει πολύ καλά...... (τωρα αν θες να δώσεις κάτι παραπάνω για την Piccolo Storto που είναι και ανοιχτή και slant ακόμα καλύτερα) Υπομονη που μάλλον τελειώνει. Θα κοιτάξω αύριο αυτες τις ξυριστηκες που λες. Έχω και ξυράφια της feather στην διάθεση μου τώρα. Για την δεύτερη μηχανή τι εννοείς ως ανοιχτή και slant; Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τέτοιου είδους μηχανές. Επίσης τι ξυράφια παίρνουν, κάνουν αυτά που μπαίνουν στις σαβετες; Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2022 από Basilhs23___
RPDrummer Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Ανοιχτή εννοούμε ότι έχει μεγάλη έκθεση της λεπίδας. Slant είναι διαγώνιες κεφαλές που από την μία άκρη στην άλλη η έκθεση της λεπίδας αυξάνεται. Καθόρισε το μπάτζετ και πάρε μία ανοικτή ή slant, βάζεις feather πάνω αφού δεν σε ενοχλούν και καθάρισες. Εγώ πήρα Muhle R89 ως αρχάριος και δεν έκοβε τα πάντα γρήγορα. Οπότε σε 1 μήνα εξάσκησης πήρα κεφαλή R41 που είναι ανοικτού τύπου και ησύχασα.
Lanike71 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Πήρα ένα κλώνο της Razorock GameChanger 0.84 και 0.68 (δύο κεφαλές) και δεν ξανασχολήθηκα με μηχανές. Η R89 όντως δεν τα κόβει όλα με τη μία, που για μένα είναι το ζητούμενο.
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 9 ώρες πριν, Lanike71 είπε Πήρα ένα κλώνο της Razorock GameChanger 0.84 και 0.68 (δύο κεφαλές) και δεν ξανασχολήθηκα με μηχανές. Η R89 όντως δεν τα κόβει όλα με τη μία, που για μένα είναι το ζητούμενο. Αυτός ο κλώνος τι μοντέλο ήταν; Γιατί τις βρισκω με 100 ευρώ.... Μάλλον είναι οι original αυτές.
Lanike71 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 9 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Αυτός ο κλώνος τι μοντέλο ήταν; Γιατί τις βρισκω με 100 ευρώ.... Μάλλον είναι οι original αυτές. Ναι είναι οι original. Από Κίνα έρχονται οι κλώνοι, αλλά είναι πολύ ποιοτικοί. Εδώ είναι η μηχανή στα 0.68 με κωδικό D8 Dscosmetic D8 Copper Double Edge Safety Razor Head - Razors - AliExpress Η μηχανή που είναι πιο επιθετική στα 0.86 είναι με κωδικό S9. Αν θες κάτι πιο οικονομικό, πήγαινε σε Yaqi mellon. Καλή μηχανή και φτηνή, κάπου στα 20 έχει, υπάρχει και σε ελληνικά eshop.
Αντώνης Τ. Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Στις 13/10/2022 στις 10:13 ΜΜ, evark είπε Fatip Piccolo Nickel Open Comb, κοστίζει μόνο 14-15 ευρώ, είναι open comb για να αισθάνεσαι την κόψη της λεπίδας (για να είσαι κοντά στη φαλτσέτα), και ξυρίζει πολύ καλά...... (τωρα αν θες να δώσεις κάτι παραπάνω για την Piccolo Storto που είναι και ανοιχτή και slant ακόμα καλύτερα) Mε τη slant lol storto closed comb άρχισα να ευχαριστιεμαι ξύρισμα. Μου ταίριαξε απόλυτα κιόλας με Bic chrome platinum , ανέδειξε κ άλλες που δε τις είχα σε υπόληψη πχ astra μπλε, gilette 7 o clock ,και με feather πήγε καλά, εκείνη που δεν μπορώ τώρα με τίποτε είναι η permasharp. Γδαρσιμο. Ξεκίνησα με μια closed από Timor. Με τις περισσότερες λεπίδες μου έκανε ερεθισμούς στο λαιμό. Με τη slant βρήκα την υγειά μου, και επίσης για κάποιο λόγο με ξυρίζει καλύτερα όταν δεν ακολουθώ τον "χάρτη" στα γένια. Πολύ βολικό γιατί στο λαιμό οι φυτρες είναι για το διάολο άλλου για αλλού. Αναρωτιέμαι τι θα κάνει η ανοικτού τύπου slant, όμως προς το παρόν τα χώνω σε μυρωδάτα σαπουνακια. 🥰
Basilhs23___ Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Έχω στα χέρια μου την Fatip Piccolo Nickel. Θα κάνω ένα ξύρισμα την Κυριακή και ανυπομονώ να την δω στην πράξη. Έτσι όπως την βλέπω με ένα ξυραφι που έβαλα στην κεφαλή, είναι πολύ δυσκολότερο να γίνει η στραβή η να κοπεις σε σχέση με την σαβετα. Μου δωσανε και ξυράφια της Astra δώρο, οπότε έχω τρεις μάρκες διαθέσιμες τώρα. 1
evark Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το "πικολάκι" είναι η αγαπημένη μου μηχανή, αν και δεν ξυρίζομαι συχνά με αυτή..... Λόγω έλλειψης χρόνου κάνω πιο γρήγορα (αλλά όχι καλύτερα) ξυρίσματα με τη rockwell 6S (πλάκα 4). Όταν όμως θέλω να "απολαύσω" ένα ξύρισμα με καλή και ζεστή σαπουνάδα πάντα το πικολάκι βρίσκεται στο χέρι μου. Επειδή έχω και την αντίστοιχη κλειστή, θα έλεγα ότι δεν έχουν τόσο μεγάλη διαφορά στην αίσθηση. Η ανοιχτή έχει πολύ βαθύ χτένι και δεν κινδυνεύεις σε καμμιά περίπτωση, θέλει την τεχνική της (και προσοχή στην τοποθέτηση της λεπίδας) αλλά είναι ΟΚ. Την πρότεινα στον Βασίλη γιατί κάνει καλό ξύρισμα, ασφαλές και από την άλλη αισθάνεσαι τη λεπίδα, οπότε μπορεί να λειτουργήσει σαν προετοιμασία για να πάει στο επόμενο επίπεδο. Δεν λέω ότι είναι η ευκολότερη για αρχάριο, αλλά ένας καλός συμβιβασμός. ΥΓ: Λίγη προσοχή στην τοποθέτηση της λεπίδας, μπορεί να θέλει ευθυγράμμιση πρίν το σφίξιμο. Επίσης δεν θέλει πίεση στο δέρμα, ασε τη να γλιστρίσει με το βάρος της στη σωστή γωνία κοπής, μη επιμείνεις στα δυσκολα σημεία, θα τα ξαναπεράσεις στο επόμενο χέρι. Πάντα 3 περάσματα (ισια, κάθετα, κόντρα) με κανονικό πλυσιμο και αφρό κάθε φορά. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2022 από evark
free@last Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Πείτε και κάνα τοπ3 σε σαπούνια-κρέμες ρε παιδιά, να ανανεώσουμε λίγο τα den μας..
evark Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 και σε ποιό κόστος..... γιατι υπάρχουν για όλες τις τσέπες....
Basilhs23___ Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Δοκίμασα την piccolo fatip. Έκανα περιπου όσο χρόνο μου παίρνει με την σαβετα. Το ξύρισμα ευκολότερο και πιο αποτελεσματικό. Σχεδόν τέλειο ξύρισμα με αφαίρεση όλων των τριχών, σε ένα σημεία έμειναν κάποιες. Τις πήρα στο τέλος. Είχα ερεθισμούς ελάχιστα λιγότερους σε σχέση με την σαβετα. Διαπιστωσα πως η μηχανή μετά το ξεκίνημα, από την μία μερια ξυριζε ενώ από την άλλη όχι. Είτε φαγώθηκε το ξυράφι είτε θέμα ευθυγράμμισης. Στο επόμενο ξύρισμα θα αλλάξω ξυράφι είτε τηςnm feather είτε Astra. Το splendid φαίνεται πως δεν κάνει καλό αφρό. Ότι φτιάχνω και το βάζω επάνω στο πρόσωπο μόλις κάνω το μισό πρόσωπο στο άλλο έχει υποχωρήσει αν μπορώ να το πω έτσι, έχει χάσει ο αφρός την πυκνότητα του. Θα περιμένω υπομονετικα μέχρι να τελειώσω το σαπούνι αυτό και θα πάω σε άλλα πολύ καλύτερα σαπούνια που μου προτάθηκαν και τα είδα σε video όπως via barberia η haslinger. Το μεν πινέλο που έχω έχει γεμίσει με τριχακια ενώ φεύγουν και οι τρίχες του πινέλου, σήμερα είδα 2 τέτοιες επάνω στο πρόσωπο μου.... Ισως συμβαίνει και με άλλα η είναι κακής ποιότητας. Σκέφτομαι να το βάλω σε ξύδι και σόδα μήπως καθαρίσει από τα τριχακια. Τα σημεία πλησίον του σαγονιου και μύτη χείλια κτλ παραμένουν δύσκολο κομμάτι, με αυτή την μηχανή τα πήρα πιο εύκολα. Δύσκολο βλέπω να μην βάλω δύναμη εκεί για να τα μαζέψει. Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2022 από Basilhs23___ 1
Lanike71 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 11 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Δοκίμασα την piccolo fatip. Έκανα περιπου όσο χρόνο μου παίρνει με την σαβετα. Το ξύρισμα ευκολότερο και πιο αποτελεσματικό. Σχεδόν τέλειο ξύρισμα με αφαίρεση όλων των τριχών, σε ένα σημεία έμειναν κάποιες. Τις πήρα στο τέλος. Είχα ερεθισμούς ελάχιστα λιγότερους σε σχέση με την σαβετα. Διαπιστωσα πως η μηχανή μετά το ξεκίνημα, από την μία μερια ξυριζε ενώ από την άλλη όχι. Είτε φαγώθηκε το ξυράφι είτε θέμα ευθυγράμμισης. Στο επόμενο ξύρισμα θα αλλάξω ξυράφι είτε τηςnm feather είτε Astra. Το splendid φαίνεται πως δεν κάνει καλό αφρό. Ότι φτιάχνω και το βάζω επάνω στο πρόσωπο μόλις κάνω το μισό πρόσωπο στο άλλο έχει υποχωρήσει αν μπορώ να το πω έτσι, έχει χάσει ο αφρός την πυκνότητα του. Θα περιμένω υπομονετικα μέχρι να τελειώσω το σαπούνι αυτό και θα πάω σε άλλα πολύ καλύτερα σαπούνια που μου προτάθηκαν και τα είδα σε video όπως via barberia η haslinger. Το μεν πινέλο που έχω έχει γεμίσει με τριχακια ενώ φεύγουν και οι τρίχες του πινέλου, σήμερα είδα 2 τέτοιες επάνω στο πρόσωπο μου.... Ισως συμβαίνει και με άλλα η είναι κακής ποιότητας. Σκέφτομαι να το βάλω σε ξύδι και σόδα μήπως καθαρίσει από τα τριχακια. Τα σημεία πλησίον του σαγονιου και μύτη χείλια κτλ παραμένουν δύσκολο κομμάτι, με αυτή την μηχανή τα πήρα πιο εύκολα. Δύσκολο βλέπω να μην βάλω δύναμη εκεί για να τα μαζέψει. Οι τρίχες του πινέλου φεύγουν όταν χρησιμοποιείς καυτό νερό στο ξέπλυμα. Μήπως είναι η περίπτωση εδώ; Μην τα βάζεις σε χημικά καλύτερα. Αν προλαβαίνει ο αφρός και χάνει τη σύσταση, μάλλον δεν έγινε καλά εξ' αρχής. Πάρε ένα cella ή ένα προβατάκι, καλά σαπούνια με λίγα χρήματα.
Basilhs23___ Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 40 λεπτά πριν, Lanike71 είπε Οι τρίχες του πινέλου φεύγουν όταν χρησιμοποιείς καυτό νερό στο ξέπλυμα. Μήπως είναι η περίπτωση εδώ; Μην τα βάζεις σε χημικά καλύτερα. Αν προλαβαίνει ο αφρός και χάνει τη σύσταση, μάλλον δεν έγινε καλά εξ' αρχής. Πάρε ένα cella ή ένα προβατάκι, καλά σαπούνια με λίγα χρήματα. Δεν βάζω καθόλου ζεστό, κρύο νερό βρύσης. Με τον αφρό έκανα αρκετές προσπάθειες αλλά χάνει σύσταση η στεγνώνει. Προσθέτω λίγες σταγόνες νερό μερικές φορές. Γενικά πρέπει να κάνεις πολύ γρήγορα το ξύρισμα για να μείνει και να μην χρειαστεί νέος αφρός από το μπολ.
RPDrummer Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Μήπως να δοκιμάσεις να βάλεις παραπάνω αφρό; Φτάσε τον αφρό στο μπολ ένα βήμα πριν την πυκνή σύσταση, ώστε όταν το πινέλο αγγίξει το βρεγμένο πρόσωπό σου, να πάρει εκεί την τελευταία δόση νερού για να φτιάξεις την σύσταση που θες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα