Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 17/9/2022 στις 7:56 ΜΜ, Basilhs23___ είπε

Ενδιαφέρουσα η τεχνική που χρησιμοποιεί αυτός ο Ιταλός μπαρμπέρης με την σαβετα. Ο τρόπος που την κρατάει. 

Καλλιτέχνης είναι, ότι θέλει κάνει....🤣

• Απαντ. 785
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεύτερη φορά που επιχείρησα σήμερα. Ελάχιστα καλύτερα τα πήγα από ότι η προηγούμενη φορά. Είχα κόψει τα γενια πριν με την μηχσνη για να τα φέρω όσο το δυνατόν κοντύτερα και μετά έκανα την διαδικασία με την σαβετα. 

Εμειναν πάλι τρίχες σε κάποια σημεία αλλά λιγότερες από την προηγούμενη φορά. Βοήθησε ότι τα είχα κόψει πριν με την ηλεκτρική μηχανη. Κοπηκα σε διάφορα σημεία ειδικά γύρω από το μηλο στον λαιμό εκεί έγινε σφαγή και δεν πήρα κάποιες τρίχες, την προηγούμενη φορά δεν είχα θέματα με αυτό το σημείο απλά στο σαγόνι και γύρω από τα χείλια, εκεί τα πήγα σχετικά καλά αυτή την φορά. 

Δύο ερωτήσεις. 

Κάθε πόσα ξυρίσματα αλλάζετε το ξυράφι σας; Εγώ χρησιμοποίησα το ίδιο για δεύτερη φορά. 

Κάνετε στο σπίτι σας καθόλου αυτή την προετοιμασία με πετσέτα μέσα σε ζεστό νερό που τυλίγεται στον λαιμό και την εφαρμόζουν οι μπαρμπέρηδες η είναι too much για το σπιτι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 με 3 φορές για μηχανή ασφάλειας στη σαβέτα ίσως 2 φορές το πολύ

Όχι δεν κάνω προετοιμασία ζεστής πετσέτας.

Είχα δοκιμάσει σαβέτα 3 φορές, με nacet λεπίδα είχα ερεθισμούς (razor burn) με Astra Blue Superior Stainless είχα ήπιο ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς, κάνε δοκιμή λεπιδιών θα βρεις την ιδανική για το πρόσωπο.

Επεξ/σία από maarinos
Δημοσ.

Εγώ έχω κάτι ξυράφια μάρκας boltzano για τα οποία βρήκα σχετικά καλες κριτικές. Σκεφτόμουν και κάτι Derby αλλά επειδή έβλεπα αρνητικές κριτικές δεν τα πήρα. Τα Astor λένε τίποτα;

Δημοσ.

Δοκίμασε, δεν έχεις να χάσεις τίποτα είναι παμφθηνες. Εξάλλου το πιο υποκειμενικό πράγμα στο ΠΞ είναι οι λεπίδες.

Επίσης συμβαίνει και το εξής: μπορεί στην αρχή μια λεπίδα να σου δημιουργεί ερεθισμούς και μετά από μήνες όταν επιστρέψεις σε αυτή να είναι τέλεια. Σου μιλάω από προσωπική εμπειρία με τις Astra SP.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, suspiria είπε

Δοκίμασε, δεν έχεις να χάσεις τίποτα είναι παμφθηνες. Εξάλλου το πιο υποκειμενικό πράγμα στο ΠΞ είναι οι λεπίδες.

Επίσης συμβαίνει και το εξής: μπορεί στην αρχή μια λεπίδα να σου δημιουργεί ερεθισμούς και μετά από μήνες όταν επιστρέψεις σε αυτή να είναι τέλεια. Σου μιλάω από προσωπική εμπειρία με τις Astra SP.

Ακριβώς αυτό που λες. Για μένα ίσως να είναι και ο πιο σημαντικός παράγοντας στο ΠΞ η λεπίδα.

Μάλλον έχει να κάνει και με την εξέλιξη της τεχνικής, το σετάρισμα με μηχανή και σαπούνι κλπ. Γενικά το ΠΞ απαιτεί πολύ χρόνο, μέχρι να βρεθεί ο τέλειος συνδυασμός.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω πάντως που αποφάσισα να καταναλώσω όλο το στόκ που είχα μαζέψει από διάφορες λεπίδες, από όλες παίρνω πολύ καλά ξυρίσματα (και από αυτές που είχα απορρίψει στην αρχή), έχουν διαφορές βέβαια, αλλά καμμιά δεν με άφησε αξύριστο και με καμμιά δεν σφάχτηκα.... δεν ξέρω αν είναι η εμπειρία, ένα χρόνο μετά..... σίγουρα θα παίζει ρόλο.

Πρέπει η λεπίδα να είναι τόσο κοφτερη όσο πρέπει, ανάλογα με τη σκληρότητα της τρίχας... αν είναι παραπάνω δημιουργεί πρόβλημα, αν είναι παρακάτω, δεν κόβει και τραβάει. Αλλες πάλι κρατάνε τις ιδιότητες τους ακόμα και μετά από 3 ξυρίσματα (πχ Wilkinson) και άλλες είναι άχρηστες στο δεύτερο ξύρισμα.....

Επεξ/σία από evark
  • Like 2
Δημοσ.

Τρίτη φορά που εκανα ξύρισμα σήμερα. Βελτιώθηκα σε κάποια θέματα, ταλαιπωρηθηκα λιγότερο, το ξύρισμα ήταν ικανοποιητικό για μενα, για να κάτσω να βρω αν υπήρχε ατέλεια ήθελε εξονυχιστική ψηλαφιση με το χέρι και τότε έβρισκα κάποιες ελάχιστες τριχιτσες σε σημεια που ούτε φαίνονται. 

Δεν έχω τόσους ερεθισμούς όσο τις προηγούμενες φορές. 

Το κόλπο που δούλεψε και έκανα καλύτερα την δουλειά μου ήταν η εφαρμογή λιγότερης πίεσης της σαβέτας, τόση όση πίεση για να καταλάβεις ότι γίνεται δουλειά. 

Το μεγάλο πρόβλημα παραμένει ο χώρος γύρω από το σαγόνι, εξαιρετικα δύσκολο το ξύρισμα χωρίς να ασκήσεις πίεση και να ελέγχεις με το χέρι αν ξυριστικαν όλες οι τρίχες. Βρήκα έναν τρόπο που τον δοκίμασα σήμερα με την λεπίδα και θα τον δοκιμάσω και τις επόμενες φορές για να επιβεβαιώσω αν μπορώ να παίρνω τα γενια έτσι στο σαγόνι. 

Στα χείλια και εκεί υπάρχει δυσκολια αλλά βρήκα τρόπο να τα παίρνω αποτελεσματικά σχεδόν όλα. Αυτο που δούλεψε εδώ είναι ότι επειδή η λεπίδα δεν χωράει με γωνία χαμηλή το βάζω κάθετη που είναι το πιο επικίνδυνο, βέβαια δεν κοπηκα αλλά βγήκαν οι δύσκολες τρίχες. 

• Like 3
Δημοσ.
Στις 28/9/2022 στις 2:32 ΠΜ, evark είπε

Εγω πάντως που αποφάσισα να καταναλώσω όλο το στόκ που είχα μαζέψει από διάφορες λεπίδες, από όλες παίρνω πολύ καλά ξυρίσματα (και από αυτές που είχα απορρίψει στην αρχή), έχουν διαφορές βέβαια, αλλά καμμιά δεν με άφησε αξύριστο και με καμμιά δεν σφάχτηκα.... δεν ξέρω αν είναι η εμπειρία, ένα χρόνο μετά..... σίγουρα θα παίζει ρόλο.

Πρέπει η λεπίδα να είναι τόσο κοφτερη όσο πρέπει, ανάλογα με τη σκληρότητα της τρίχας... αν είναι παραπάνω δημιουργεί πρόβλημα, αν είναι παρακάτω, δεν κόβει και τραβάει. Αλλες πάλι κρατάνε τις ιδιότητες τους ακόμα και μετά από 3 ξυρίσματα (πχ Wilkinson) και άλλες είναι άχρηστες στο δεύτερο ξύρισμα.....

H διαφορά που έχουν οι λεπίδες μεταξύ τους είναι εμφανής με άμεση σύγκριση, δηλαδή χρήση ίδιου εξοπλισμού (σαπούνι - μηχανή - πινέλο) και με ίδιο αριθμό - σχολαστικότητα περασμάτων.

Θα δεις έτσι πχ ότι μία Feather/ BIC/ Permasharp/ KAI δίνει ΠΟΛΥ μεγαλύτερη διάρκεια baby smooth skin στην κόντρα από μία wilkinson/ asco/ derby/ voskhod, στην ίδια μηχανή, με το ίδιο σαπούνι, με 2 χέρια (1 κόντρα).

Προσωπικά, έχω καταλήξει ότι με συνδυασμό αιχμηρής λεπίδας με πολύ επιθετική μηχανή (Muhle R41) μπορεί να έχω BSS για 17-20 ώρες, ενώ η ίδια μηχανή με μία πολύ ηπιότερη λεπίδα "επιτρέπει" μόλις 8-12 ώρες BSS.

Εξαρτάται τι θες βέβαια. Κάποιοι θέλουν απροβλημάτιστο, γρήγορο και καλό ξύρισμα, ας μην είναι το βαθύτερο του πλανήτη.

Εμένα μου αρέσει αυτή η πρωτόγνωρη αίσθηση του ΑΠΟΛΥΤΩΣ τέλειου ξυρίσματος που δεν πιάνεις, όσο κι αν προσπαθήσεις, ούτε υποψία τριχοφυΐας.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, qwertyuiop2 είπε

H διαφορά που έχουν οι λεπίδες μεταξύ τους είναι εμφανής με άμεση σύγκριση, δηλαδή χρήση ίδιου εξοπλισμού (σαπούνι - μηχανή - πινέλο) και με ίδιο αριθμό - σχολαστικότητα περασμάτων.

Θα δεις έτσι πχ ότι μία Feather/ BIC/ Permasharp/ KAI δίνει ΠΟΛΥ μεγαλύτερη διάρκεια baby smooth skin στην κόντρα από μία wilkinson/ asco/ derby/ voskhod, στην ίδια μηχανή, με το ίδιο σαπούνι, με 2 χέρια (1 κόντρα).

Προσωπικά, έχω καταλήξει ότι με συνδυασμό αιχμηρής λεπίδας με πολύ επιθετική μηχανή (Muhle R41) μπορεί να έχω BSS για 17-20 ώρες, ενώ η ίδια μηχανή με μία πολύ ηπιότερη λεπίδα "επιτρέπει" μόλις 8-12 ώρες BSS.

Εξαρτάται τι θες βέβαια. Κάποιοι θέλουν απροβλημάτιστο, γρήγορο και καλό ξύρισμα, ας μην είναι το βαθύτερο του πλανήτη.

Εμένα μου αρέσει αυτή η πρωτόγνωρη αίσθηση του ΑΠΟΛΥΤΩΣ τέλειου ξυρίσματος που δεν πιάνεις, όσο κι αν προσπαθήσεις, ούτε υποψία τριχοφυΐας.

Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά αυτό προυποθέτει και την αντοχή δέρματος. Προσωπικά αν και η καλύτερη λεπίδα για εμένα ήταν η bic chrome, επέστρεψα στην Astra SP επειδή έκανε το ξύρισμα χωρίς κανένα ερεθισμό, σε συνδυασμό με τη μηχανή.

Όπως το είπες, γρήγορο και καλό ξύρισμα, όχι το βαθύτερο όμως, αλλά δεν πειράζει.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σήμερα στην 6η φορά που επιχείρησα ξύρισμα, επαναληφτηκε το βατερλω της 1ης και της 3ης φοράς. Δεδομένου ότι χρησιμοποιώ το κάθε ξυράφι 2 φορες, έχω βάσιμες  υποψιες ότι το κάθε ξυράφι από αυτά που έχω είναι μόνο για ενα ξύρισμα. Θα το επιβεβαιώσω την επόμενη φορά. Μιλάμε ειχα εντοπίσει τρίχες μέρος των οποίων δεν έφευγε, χρειάστηκε να τις πάρω κανονικά, κοντρα, οριζόντια, κάθετα, το ξυράφι σε 90 μοίρες προς το δερμα και να μην τραυματιζομαι καθόλου..... Η τρίχα χρειάστηκε 5-6 τρόπους για να φύγει. Περίεργο πως δεν έχω αρκετούς ερεθισμούς. Θα παραγγείλω και κάποια άλλα ξυράφια να κάνω σύγκριση ανάλογα με την ευκολία η δυσκολία που θα συναντησω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορώ να πώ ότι θαυμάζω την υπομονή σου..... αν και επιμένω στην πρόταση μου να δοκιμάσεις πρώτα με μηχανή διπλής ακμής ώστε να δοκιμάσεις τα ξυράφια, τα γένια σου, όλα..... θα σου προτείνω μάλιστα ένα αρκετά καλό εργαλείο, οικονομικό, και πραγματικό κόσμημα για τη συλλογή σου....  Fatip Piccolo Nickel Open Comb, κοστίζει μόνο 14-15 ευρώ, είναι open comb για να αισθάνεσαι την κόψη της λεπίδας (για να είσαι κοντά στη φαλτσέτα), και ξυρίζει πολύ καλά...... (τωρα αν θες να δώσεις κάτι παραπάνω για την Piccolo Storto που είναι και ανοιχτή και slant ακόμα καλύτερα)

Επεξ/σία από evark
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Την καλημερα μου σε ολους τους συνξυριστες.

Εχοντας υπαρξει σε αποχη απο ξυρισμα για 12 χρονια, επεστρεψα τους τελευταιους μηνες και μετανιωνω για την αποσταση μου απο το καθαρο μαγουλο τοσο καιρο.
Συνοπτικα και για να μη μακρυγορω, παιζω με τις:

Gillette King C

Muhle R89

Muhle R41

Goodfellas Impero Closed Comb

Parker 34G HD

Parker 39c Slant

Parker Variant.

Αλλοτε καθημερινο ξυρισμα αλλοτε ανα τριημερο.

Ελεγα οτι εχω κλεισει με αγορες αλλα για καποιο λογο με εχει πιασει η φαγουρα και θελω να μαθω αν αξιζει η επιλογη αναμεσα σε Ikon B1 OSS, Lupo DC και Muhle Rocca παντοτε σε συγκριση με τα ξυρισματα που εχω παρει απο τα κοριτσια που εχω στην κατοχη μου. Καθε γνωμη και συμβουλη καλοδεχουμενη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...