plotolp Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε Θα δούμε στην πράξη. Περιεργαστηκα αρκετά τις λεπίδες, αυτό που κατάλαβα είναι ότι για να κοπεις δεν είναι και εύκολο, δεν φαίνονται πολύ κοφτερες δηλαδή, από τις δύο που περιέχει το set η μία είναι περισσότερο κοφτερη. Από σαπούνια έχω και γλυκερίνης που είναι πάμφθηνο, προτίμησα το σπλενιτ, μπορεί αργότερα να δοκιμάσω και γλυκερίνης να δω διάφορες. Έχεις πάρει σαβετα η φαλτσέτα; Αν είναι φαλτσέτα να ξέρεις έχει ολόκληρη διαδικασία ακονισμου κτλ. Τα έχεις προμηθευτεί αυτά; Επίσης το σπλεντιτ δεν είναι κ η καλύτερη επιλογή για πρώτο σαπουνακι κ για ξύρισμα με φαλτσέτα κιόλας. Να έχεις τον νου σου.
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 35 λεπτά πριν, plotolp είπε Έχεις πάρει σαβετα η φαλτσέτα; Αν είναι φαλτσέτα να ξέρεις έχει ολόκληρη διαδικασία ακονισμου κτλ. Τα έχεις προμηθευτεί αυτά; Επίσης το σπλεντιτ δεν είναι κ η καλύτερη επιλογή για πρώτο σαπουνακι κ για ξύρισμα με φαλτσέτα κιόλας. Να έχεις τον νου σου. Έχω αγοράσει αυτό εδώ 1
plotolp Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Έχω αγοράσει αυτό εδώ Ωραία, έχεις πάρει σαβέτα τοτε και όχι φαλτσέτα. Θα σου πρότεινα πριν επιχειρήσεις το ξύρισμα να δεις το παρακάτω βίντεο! Ο φίλος Δημήτρης δίνει πολλές πληροφορίες κ θα σου λύσει απορίες που μπορεί να μην έχεις σκεφτεί για την χρήση της σαβέτας. https://youtu.be/8qsEFpaDzak Και ένα ακόμα βίντεο του που ξυρίζεται με σαβέτα της μορφής που έχεις αγοράσει εσύ κ δίνει πάλι διάφορες πληροφορίες. https://youtu.be/VFGjSb5w6Ng Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2022 από plotolp 1 1
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, plotolp είπε Ωραία, έχεις πάρει σαβέτα τοτε και όχι φαλτσέτα. Θα σου πρότεινα πριν επιχειρήσεις το ξύρισμα να δεις το παρακάτω βίντεο! Ο φίλος Δημήτρης δίνει πολλές πληροφορίες κ θα σου λύσει απορίες που μπορεί να μην έχεις σκεφτεί για την χρήση της σαβέτας. https://youtu.be/8qsEFpaDzak Και ένα ακόμα βίντεο του που ξυρίζεται με σαβέτα της μορφής που έχεις αγοράσει εσύ κ δίνει πάλι διάφορες πληροφορίες. https://youtu.be/VFGjSb5w6Ng Ωραία, έχω δει διαφορα βίντεο αλλά θα δω και αυτά δεν χάνω κάτι. Τα συγκεκριμένα τα είχα πετύχει αλλά δεν τα είδα επειδή έλεγε για shibumi και θεώρησα πως είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που είχα εγώ. Αλήθεια ποιες οι διαφορές σαβέτας και φαλτσέτας; Βλέπω αυτές τις ονομασίες και μπερδεύομαι. Edit: Είδα τα βίντεο, αρκετά διαφωτιστικός ο άνθρωπος. Μου μένει να πάρω ξυραφάκια που τα ξέχασα τελείως. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2022 από Basilhs23___ 1
plotolp Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Ωραία, έχω δει διαφορα βίντεο αλλά θα δω και αυτά δεν χάνω κάτι. Τα συγκεκριμένα τα είχα πετύχει αλλά δεν τα είδα επειδή έλεγε για shibumi και θεώρησα πως είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που είχα εγώ. Αλήθεια ποιες οι διαφορές σαβέτας και φαλτσέτας; Βλέπω αυτές τις ονομασίες και μπερδεύομαι. Edit: Είδα τα βίντεο, αρκετά διαφωτιστικός ο άνθρωπος. Μου μένει να πάρω ξυραφάκια που τα ξέχασα τελείως. Χαίρομαι που τα βρήκες χρήσιμα! Η διαφορά σαβέτας με φαλτσέτας όπως θα κατάλαβες μάλλον κ από τα βίντεο είναι πως οι σαβέτες φορτώνουν με ξεχωριστές λεπίδες που τις διαλέγεις κ αλλάζεις εσύ όποτε θέλεις, δεν έχουν δική τους κόψη. Οι φαλτσέτες από την άλλη είναι ουσιαστικά σαν τα μαχαίρια στην κουζίνα σου. Είναι ένα ενιαίο μέταλλο ακονισμένο στην άκρη για να γίνει αιχμηρό. Αν σε ενδιαφέρουν έχει ανεβάσει και άλλα βίντεο για αρχάριους που μπορείς να τσεκάρεις, όπως πως να κάνεις σωστά τον αφρό (μαρέγκα) ή τι είναι τα preshave και τι κατηγορίες υπάρχουν κτλ Καλή επιτυχία στο πρώτο σου ξύρισμα! 1
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, plotolp είπε Χαίρομαι που τα βρήκες χρήσιμα! Η διαφορά σαβέτας με φαλτσέτας όπως θα κατάλαβες μάλλον κ από τα βίντεο είναι πως οι σαβέτες φορτώνουν με ξεχωριστές λεπίδες που τις διαλέγεις κ αλλάζεις εσύ όποτε θέλεις, δεν έχουν δική τους κόψη. Οι φαλτσέτες από την άλλη είναι ουσιαστικά σαν τα μαχαίρια στην κουζίνα σου. Είναι ένα ενιαίο μέταλλο ακονισμένο στην άκρη για να γίνει αιχμηρό. Αν σε ενδιαφέρουν έχει ανεβάσει και άλλα βίντεο για αρχάριους που μπορείς να τσεκάρεις, όπως πως να κάνεις σωστά τον αφρό (μαρέγκα) ή τι είναι τα preshave και τι κατηγορίες υπάρχουν κτλ Καλή επιτυχία στο πρώτο σου ξύρισμα! Θα κοιτάξω τα βίντεο που έχει. Το ενδιαφέρον ειναι οτι αυτός λέει για γωνία ελάχιστη ενώ εγώ είχα διαβάσει αλλού για περίπου 30 μοίρες, αλλά θα εφαρμόσω την συμβουλή του για να μην κοπώ. Την διαφορά φαλτσέτας και σαβέτας δεν την ήξερα, ευτυχώς που δεν πήρα φαλτσέτα γιατί θα είχα να κάνω κι άλλα. Είδα τώρα κάτι πέτρες ακονισματος και είναι ακριβες. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2022 από Basilhs23___
Lanike71 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δεν είμαι απόλυτος αλλά δε θα αγόραζα ποτέ φαλτσέτα ή σαβέτα. Εκτός του ότι θέλει καλή τεχνική, θεωρώ ότι με τόσο επιθετικές μηχανές που υπάρχουν, μπορείς να πάρεις το ίδιο αποτέλεσμα, αν μιλάμε για βαθύ ξύρισμα.
evark Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το ξύρισμα με σαβέτα και ακόμα περισσότερο με φαλτσέτα, είναι ένα είδος απόλαυσης, δεν είναι για κάθε ξύρισμα. Το "τελετουργικό¨ της προετοιμασίας (ειδικά με τη φαλτσέτα έχουμε και τα ακονίσματα), η αίσθηση της γυμνής ακμής, και γενικά όλη η διαδικασία είναι ενδιαφέρουσα, και απαιτεί χρόνο, και εμπειρία. Το αποτέλεσμα, ειδικά αν κάποιος ξυρίζεται μόνος του δεν ξέρω αν αξίζει σε σχέση με τα ασφαλείας, βέβαια το αποτέλεσμα δεν είναι ο μόνος στόχος. Το ξύρισμα σε μπαρμπέρη είναι άλλη φάση αλλά ούτε αυτό είναι για κάθε μέρα. Αλλοι πάλι αργούν πολύ να ξυριστούν, ισως και πάνω από εβδομάδα, οπότε απολαμβάνουν ένα "περιποιημένο" ξύρισμα με φαλτσέτα/σαβέτα, αλλά αντικειμενικά αυτοί δύσκολα θα ξυριστούν με ασφαλείας. Ετσι, για πλάκα, δείτε και τον geofatboy να ξυρίζεται με μηχανή ασφαλείας, χωρίς την κάτω μπάρα....... https://youtu.be/QzbIqjZCmYs Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2022 από evark 1
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Εγω είδα αυτό σήμερα και τα έπαιξα. Δεν υπάρχει ο άνθρωπος. 2
evark Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ή αυτό..... 🤣🤣🤣 https://youtu.be/onxKZIwTxlk&t=375s Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2022 από evark
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Έκανα σήμερα το πρώτο μου ξύρισμα με την σαβετα. Αν και νομιζα ότι τα πήγα καλά μετά από ωρα και πολλές προσπάθειες, καθώς με το ξέβγαλμα και το σκούπισμα διαπιστωνα πως σε διάφορα σημεία δεν είχα πάρει όλες τις τρίχες και είχανε μείνει, οπότε έβαζα πάλι αφρό και έκανα πάλι με την σαβετα εκεί που άγγιζα με το χέρι μου και έβλεπα τρίχες, αυτό επαναληφθηκε τρεις τέσσερις φορές μέχρι να καταλάβω ότι τελείωσα. Αφού πλυθηκα και σκουπιστηκα είδα δυστυχώς ότι δεν έγινε καθόλου καλή δουλειά, έχουνε μείνει τρίχες σε διάφορα σημεία που άλλες είναι μεγαλύτερες άλλες μικρότερες, αλλού δεν έχει καθόλου. Μεταξύ σσγονιου, γύρω από τα χειλια και κάτω από την μύτη έκανα πολλές προσπάθειες να πάρω τις τρίχες αλλά ότι και να κάνω πάλι έμεναν σε ένα απειροελαχιστο μέρος μέχρι που το δέρμα αφορμησε εγώ κουράστηκα και τα παράτησα. Αν και νόμιζα ότι δεν έχω κοπεί γιατί δεν το έβλεπα στον καθρέπτη, κοιτάζοντας από κοντα σε καθρεπτακι και με φακό, το σαγόνι έχει γεμίσει με κοκκινίλες και με το πέρασμα της ώρας άρχισαν πονοι. Μόνο οινόπνευμα έβαλα που κυριολεκτικά ένιωσα σαν να μου έριξες βιτριολι από το κάψιμο. Τώρα θα περιμένω να ηρεμήσει το δέρμα και θα πάρω με μηχανή ότι έμεινε. Από ότι βλέπω θέλει αρκετή προσπάθεια και πρακτική για να εξαλείφθουν τα λάθη και να τελειοποιησω την τεχνική και το ξύρισμα. Δεν θα κάτσω να απογοητευτώ για την πρώτη φορά. Ελπίζω την επόμενη να έχω έστω και μικρή βελτίωση. 1 1
evark Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Πήγες κατευθείαν στα δύσκολα..... Νομίζω ότι θα έπρεπε να ξεκινήσεις την διαδρομή, με μια κλασική ξυριστική μηχανή διπλής ακμής. Θα εξοικειωθείς με τα εργαλεία και τα παρελκόμενα (προετοιμασία, παρασκευή αφρού, λεπίδες κλπ), θα μάθεις το πρόσωπο σου (ποια είναι η φορά των τριχών, με ποια σειρά παίρνεις το καλύτερο αποτέλεσμα, σε ποιά σημεία χρειάζεται ειδική μεταχείριση κλπ). Όλα αυτά πέρα από του ότι θα σου δώσουν το ασφαλέστερο και καλύτερο ξύρισμα θα σε βοηθήσουν να πάς παρακάτω με τη σαβέτα. 2
Basilhs23___ Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 10 λεπτά πριν, evark είπε Πήγες κατευθείαν στα δύσκολα..... Νομίζω ότι θα έπρεπε να ξεκινήσεις την διαδρομή, με μια κλασική ξυριστική μηχανή διπλής ακμής. Θα εξοικειωθείς με τα εργαλεία και τα παρελκόμενα (προετοιμασία, παρασκευή αφρού, λεπίδες κλπ), θα μάθεις το πρόσωπο σου (ποια είναι η φορά των τριχών, με ποια σειρά παίρνεις το καλύτερο αποτέλεσμα, σε ποιά σημεία χρειάζεται ειδική μεταχείριση κλπ). Όλα αυτά πέρα από του ότι θα σου δώσουν το ασφαλέστερο και καλύτερο ξύρισμα θα σε βοηθήσουν να πάς παρακάτω με τη σαβέτα. Τωρα έβαλα μια ενυδατική κρέμα και ηρεμισα. Τον αφρό τον έκανα με το σπλενιτ, πολύ πυκνός αφρός για άπειρες χρήσεις. Το πινέλο μου στο πρώτο βρέξιμο με νερό βρωμαγε σε σημείο που τρόμαξα..... Τελικά έφυγε η μυρωδιά μετά. Στην αρχή μετά το preshave πήρα μια πετσέτα που την είχα βουτήξει σε λεκάνη με ζεστό νερό και την έδεσα στο πρόσωπο όπως κανουν κατι μπαρμπεριδες για να μαλακώσουν τα γενια. Θα το παλέψω. Την επόμενη θα κοιτάω με καθρεπτακι που είναι κοίλο και μεγενθυνει το σημείο για να βλέπω καλύτερα.
Aurumnus Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 8/9/2022 στις 5:23 ΜΜ, evark είπε Ετσι, για πλάκα, δείτε και τον geofatboy να ξυρίζεται με μηχανή ασφαλείας, χωρίς την κάτω μπάρα....... https://youtu.be/QzbIqjZCmYs 😲
Basilhs23___ Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Ενδιαφέρουσα η τεχνική που χρησιμοποιεί αυτός ο Ιταλός μπαρμπέρης με την σαβετα. Ο τρόπος που την κρατάει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα