Basilhs23___ Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 9 λεπτά πριν, Mrs. Hyde είπε Θα κάνω μια απόπειρα να σου απαντήσω, καίτοι γυναίκα. Ας διορθώσουν/εμπλουτίσουν οι άντρες μας, καθώς ό,τι ξέρω είναι μόνο ως θεωρία από ερωτήσεις στον φίλο μου και παρακολουθώντας τον πού και πού όταν ξυρίζεται. Αρχικά, να πούμε πως δεν υπάρχουν προϊόντα που είναι μόνο για σαβέτα, μόνο για ξυράφι ασφαλείας κλπ. Οι "σύμμαχοί" σου είναι οι ίδιοι, άσχετα τι θα χρησιμοποιήσεις ως μέσο ξυρίσματος. Από εκεί και πέρα, έχει να κάνει και με τις ανάγκες τού καθενός. Κάποιοι δεν έχουν καν ανάγκη να χρησιμοποιήσουν pre-shave, ας πούμε. Παρόλα αυτά, καλό είναι να γίνεται το ξύρισμα μετά το ντουζ, ή να ρίχνεις ο ίδιος λίγο ζεστό νερό στο πρόσωπό σου. Σε pre-shave υπάρχουν πολλά προϊόντα, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις κι ένα ταπεινό σαπούνι γλυκερίνης (πχ Παπουτσάνης) για να μαλακώσεις την τρίχα. Τώρα, για το ερώτημα σαπούνι ή κρέμα, είναι καθαρά υποκειμενικό. Κι υπάρχουν πολλές επιλογές. Για παράδειγμα, στα σαπούνια καλές επιλογές είναι: Cella, Haslinger, Tabac, Mitchell's, Taylor of Old Bond Street κ.α. Είναι και πόσα θες να διαθέσεις. Σκέψου, όμως, ότι μπορείς να βγάλεις ποοοολύ καιρό με ένα σαπουνάκι (το λέω γι' αυτά που εκ πρώτης φαίνονται τσιμπημένα). Σε after shave είναι πάλι υποκειμενικό το θέμα (βλ άρωμα, δέρμα). Σε γενικές γραμμές, εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα, καλύτερα να κοιτάξεις σε balm, που 'χει μικρότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Σε ευχαριστώ πολύ, μπράβο που ασχολήθηκες και τα ξέρεις έστω και μέσω ερωτήσεων η παρακολούθηση ξυρίσματος από άλλον φίλο. Έχω ψάξει και εγώ αρκετές πληροφορίες για το θέμα πριν ρωτήσω αλλά μπερδεύομαι και χάνομαι. Μέχρι στιγμής ξυρίζομαι μόνο με ηλεκτρική μηχανή αλλά θέλω να δοκιμάσω και τον παραδοσιακό τρόπο να δω διάφορες, σε βίντεο που είδα φαίνεται πολύ καλύτερος. Αυτό με το ζεστό νερό θα το κάνω και εγώ. Από ότι κατάλαβα το πιο βασικό πράγμα είναι η καλή προετοιμασία πριν το ξύρισμα και να μαλακώσουν τα γενια, μετα όλα είναι εύκολα. Την προετοιμασία με το σαπούνι δεν ξέρω πως να την κάνω ακριβώς, θα βουτήξω μέσα σε ένα μπολ με νερό μια πλάκα από σαπούνι γλυκερίνης να διαλυθεί και μετά θα βάλω την σαπουνάδα με το πινέλο επάνω στο πρόσωπο.
Lanike71 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 33 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Την προετοιμασία με το σαπούνι δεν ξέρω πως να την κάνω ακριβώς, θα βουτήξω μέσα σε ένα μπολ με νερό μια πλάκα από σαπούνι γλυκερίνης να διαλυθεί και μετά θα βάλω την σαπουνάδα με το πινέλο επάνω στο πρόσωπο. Δε χρειάζεται τέτοια διαδικασία με τη γλυκερίνη, αν και γίνεται κι έτσι. Βρέξε καλά το πρόσωπο,τρίψε το σαπούνι πάνω στο πρόσωπο, κάνε αφρό και ξέπλυνε. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε Σε ευχαριστώ πολύ, μπράβο που ασχολήθηκες και τα ξέρεις έστω και μέσω ερωτήσεων η παρακολούθηση ξυρίσματος από άλλον φίλο. Έχω ψάξει και εγώ αρκετές πληροφορίες για το θέμα πριν ρωτήσω αλλά μπερδεύομαι και χάνομαι. Μέχρι στιγμής ξυρίζομαι μόνο με ηλεκτρική μηχανή αλλά θέλω να δοκιμάσω και τον παραδοσιακό τρόπο να δω διάφορες, σε βίντεο που είδα φαίνεται πολύ καλύτερος. Αυτό με το ζεστό νερό θα το κάνω και εγώ. Από ότι κατάλαβα το πιο βασικό πράγμα είναι η καλή προετοιμασία πριν το ξύρισμα και να μαλακώσουν τα γενια, μετα όλα είναι εύκολα. Την προετοιμασία με το σαπούνι δεν ξέρω πως να την κάνω ακριβώς, θα βουτήξω μέσα σε ένα μπολ με νερό μια πλάκα από σαπούνι γλυκερίνης να διαλυθεί και μετά θα βάλω την σαπουνάδα με το πινέλο επάνω στο πρόσωπο. Η αλήθεια είναι πως κάποια πράγματα έκατσα και τα έμαθα για μένα (τα πόδια μου σώθηκαν με ξυράφι ασφαλείας απ' τους ερεθισμούς), αλλά, ναι, κάποια τα ρωτάω πληροφοριακά. Μ' αρέσει να μαθαίνω πράγματα, κι ας μην μου χρειάζονται. Αφού είσαι πρωτάρης στο παραδοσιακό ξύρισμα, ίσως θα ήταν καλύτερα να πας σε ξυράφι ασφαλείας, και όχι σε φαλτσέτα. Όχι ότι δεν μπορείς να πας κατευθείαν σε αυτή. Απλά χρειάζεται περισσότερη προσοχή και χρόνο, πράγμα που ίσως σε αποθαρρύνει. Θα σου την πρότεινα μόνο εάν θες να το κάνεις σαν χόμπι ξέρω 'γω. Οι πληροφορίες, όντως, είναι αρκετές, αλλά, πραγματικά, δεν είναι κάτι δύσκολο. Πιο πολύ είναι να βρεις την τεχνική ξυρίσματος, συνδυάζοντας την κατάλληλη λεπίδα για σένα, παρά τα γύρω γύρω. Οι πρώτες φορές πιθανόν να είναι μέτριες, αλλά, ξύρισμα στο ξύρισμα, θα το βρίσκεις όλο και περισσότερο. Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2022 από Mrs. Hyde
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 8 λεπτά πριν, Mrs. Hyde είπε Η αλήθεια είναι πως κάποια πράγματα έκατσα και τα έμαθα για μένα (με ξυράφι ασφαλείας σώθηκαν τα πόδια μου απ' τους ερεθισμούς), αλλά, ναι, κάποια τα ρωτάω πληροφοριακά. Μ' αρέσει να μαθαίνω πράγματα, κι ας μην μου χρειάζονται. Αφού είσαι πρωτάρης στο παραδοσιακό ξύρισμα, ίσως θα ήταν καλύτερα να πας σε ξυράφι ασφαλείας, και όχι σε φαλτσέτα. Όχι ότι δεν μπορείς να πας κατευθείαν σε αυτή. Απλά χρειάζεται περισσότερη προσοχή και χρόνο, πράγμα που ίσως σε αποθαρρύνει. Θα σου την πρότεινα μόνο εάν θες να το κάνεις σαν χόμπι ξέρω 'γω. Οι πληροφορίες, όντως, είναι αρκετές, αλλά, πραγματικά, δεν είναι κάτι δύσκολο. Πιο πολύ είναι να βρεις την τεχνική ξυρίσματος, συνδυάζοντας την κατάλληλη λεπίδα για σένα, παρά τα γύρω γύρω. Οι πρώτες φορές πιθανόν να είναι μέτριες, αλλά, ξύρισμα στο ξύρισμα, θα το βρίσκεις όλο και περισσότερο. Περισσότερο για χομπυ το ξεκινάω, να δω πως είναι η εμπειρία και το αποτέλεσμα, δεν σκέφτομαι να ξυρίζομαι μόνιμα με τον παραδοσιακό τρόπο προς το παρόν.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Μόλις τώρα, Basilhs23___ είπε Περισσότερο για χομπυ το ξεκινάω, να δω πως είναι η εμπειρία και το αποτέλεσμα, δεν σκέφτομαι να ξυρίζομαι μόνιμα με τον παραδοσιακό τρόπο προς το παρόν. Αν είναι έτσι, καλώς. 🙂
evark Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Οι πιο πολλοί πάντως, το ξεκίνησαν από περιέργεια αλλά γλύτωσαν τους ερεθισμούς των πλαστικών και έμειναν.... Θέλει λίγο εξοικίωση αλλά τελικά παίρνεις καλύτερο αποτέλεσμα στον ίδιο χρόνο. Εχω μαζέψει ένα ράφι σαπούνια και διάφορα προιοντα και μηχανές αλλά τελικά τα πράγματα είναι πολύ απλά.... αν γυρναγα τον χρόνο πίσω θα έπαιρνα στοχευμένα 1-2 πράγματα και θα γλύτωνα ενα σωρό χρήματα (αν και η διαδρομή έχει την αξία της) 1. Preshave - όχι απαραίτητο αλλά βοηθά, ενα prorasso είναι αρκετό. 2. Σαπούνι, Haslinger (οποιοδήποτε), οι μερακλήδες μπορούν να πάρουν κι άλλα. 3. Μηχανή Rockwell 6C ή 6S Πινέλα, after, κλπ περί ορέξεως..... Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2022 από evark 3 2
Lanike71 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 20 ώρες πριν, evark είπε Οι πιο πολλοί πάντως, το ξεκίνησαν από περιέργεια αλλά γλύτωσαν τους ερεθισμούς των πλαστικών και έμειναν.... Θέλει λίγο εξοικίωση αλλά τελικά παίρνεις καλύτερο αποτέλεσμα στον ίδιο χρόνο. Εχω μαζέψει ένα ράφι σαπούνια και διάφορα προιοντα και μηχανές αλλά τελικά τα πράγματα είναι πολύ απλά.... αν γυρναγα τον χρόνο πίσω θα έπαιρνα στοχευμένα 1-2 πράγματα και θα γλύτωνα ενα σωρό χρήματα (αν και η διαδρομή έχει την αξία της) 1. Preshave - όχι απαραίτητο αλλά βοηθά, ενα prorasso είναι αρκετό. 2. Σαπούνι, Haslinger (οποιοδήποτε), οι μερακλήδες μπορούν να πάρουν κι άλλα. 3. Μηχανή Rockwell 6C ή 6S Πινέλα, after, κλπ περί ορέξεως..... Εντάξει, εγώ δεν την απόλαυσα τη διαδρομή να σου πω την αλήθεια. Η αέναη δοκιμή, λεπίδων κυρίως, ήταν κουραστική τελικά. Στο 1-2 κατέληξα κι εγώ, αλλά σε άλλη μηχανή, ένα κλώνο GameChanger 0.68. 1
evark Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, Lanike71 είπε Εντάξει, εγώ δεν την απόλαυσα τη διαδρομή να σου πω την αλήθεια. Η αέναη δοκιμή, λεπίδων κυρίως, ήταν κουραστική τελικά. Στο 1-2 κατέληξα κι εγώ, αλλά σε άλλη μηχανή, ένα κλώνο GameChanger 0.68. Να σου πω την αλήθεια, μετά από εναμιση χρόνο με μηχανή ασφαλείας, "καταναλώνω" όλες τις λεπίδες μια χαρά. Στην αρχή κάποιες μου ξύνιζαν και εμειναν στο ράφι, καθως και σαπούνια, αποφάσισα να τα δοκιμάσω ξανά, και ως δια μαγείας παίρνω μια χαρά ξυρίσματα με λεπίδες που είχα απορρίψει, εντάξει υπάρχουν μικροδιαφορές αλλά τελικά παίρνω μια χαρά αποτέλεσμα. Το συμπέρασμα μου είναι ότι πάνω από όλα μετράει η τεχνική ΚΑΙ η γνώση του προσώπου σου, και μετά όλα τα άλλα. Τις 6S/6C τις προτείνω πολύ απλά για τη δυνατότητα να σου ταιριάξει καλύτερα κάποια πλάκα, είναι σαν να έχεις 6 μηχανές. Για παράδειγμα τωρα που είμαι διακοπές, έχω ένα πινέλο omega (σκλαβενίτη, των 5 ευρώ), ένα haslinger, τη rockwell 6S με τη πλάκα 2/4, και λεπίδα Wilkinson (μαύρη και αυτή από Σουπερ Μάρκετ), ουτε μπώλ, ουτε pre, ουτε ζεστό νερό.... σε 5 λεπτά ξυρίστηκα.... 3 περάσματα, ένα με τη φορά της τρίχας, γρήγορο, ότι κόψει, ενα στις 90 μοίρες και μετά βάζω πλάκα 2, και τραβάω και μιά κόντρα. Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2022 από evark 1 1
Menelaos83 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Στις 24/8/2022 στις 5:16 ΜΜ, Lanike71 είπε Δε χρειάζεται τέτοια διαδικασία με τη γλυκερίνη, αν και γίνεται κι έτσι. Βρέξε καλά το πρόσωπο,τρίψε το σαπούνι πάνω στο πρόσωπο, κάνε αφρό και ξέπλυνε. Εγω προσωπικα δεν ξεπλενω,αφηνω τον λιγο αφρο που κανει το σαπουνακι και βαζω απο πανω τον κανονικο αφρο που εχω φτιαξει. Λεπτομεριες θα μου πεις αλλα μπορει να δουλευει και καλυτερα δεν ξερω.Μπανιο πριν ομως ειναι οτι καλυτερο για μενα. Στις 24/8/2022 στις 4:24 ΜΜ, Mrs. Hyde είπε Σε after shave είναι πάλι υποκειμενικό το θέμα (βλ άρωμα, δέρμα). Σε γενικές γραμμές, εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα, καλύτερα να κοιτάξεις σε balm, που 'χει μικρότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Μια μικρη αναφορα σε αυτο, σε γενικες γραμμες ναι ισχυει αυτο που λες αλλα πχ εγω εχω ευαισθητο δερμα ομως αρκετα λιπαρο και προσωπικα η λοσιον μου καθεται καλυτερα ( υπαρχουν και χωρις αλκοολ ) επισης υπαρχει και το ταλκ που κανει εξαιρετικη δουλεια. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αγόρασα αυτά που ήθελα για το ξύρισμα. Προτίμησα proraso preshave και πινέλο. Σαπούνια προτίμησα να αγοράσω ένα Σπλεντιτ σε σκόνη που το διαλύεις σε νερό και κάνεις αφρό, μου έκανε μια εντύπωση αυτό το προϊόν και το επέλεξα. Μια ατσάλινη φαλτσετα dark stug η οποία δεν ξέρω γιατί αλλά έχει επάνω της δυο λεπίδες κολλημένες σε μια, μπορώ να τις χρησιμοποιήσω ξέχωρα η και τις δύο μαζί, δεν ξέρω αν είναι ίδιες η διαφορετικές από θεμα κοπής. Έκανα το τελευταίο μου ξύρισμα με την ηλεκτρική προχτές, θα δοκιμάσω σε λίγες μέρες το παραδοσιακό ξύρισμα. Καλή μου επιτυχία 😁 Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2022 από Basilhs23___
Menelaos83 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 35 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Αγόρασα αυτά που ήθελα για το ξύρισμα. Προτίμησα proraso preshave και πινέλο. Σαπούνια προτίμησα να αγοράσω ένα Σπλεντιτ σε σκόνη που το διαλύεις σε νερό και κάνεις αφρό, μου έκανε μια εντύπωση αυτό το προϊόν και το επέλεξα. Μια ατσάλινη φαλτσετα dark stug η οποία δεν ξέρω γιατί αλλά έχει επάνω της δυο λεπίδες κολλημένες σε μια, μπορώ να τις χρησιμοποιήσω ξέχωρα η και τις δύο μαζί, δεν ξέρω αν είναι ίδιες η διαφορετικές από θεμα κοπής. Έκανα το τελευταίο μου ξύρισμα με την ηλεκτρική προχτές, θα δοκιμάσω σε λίγες μέρες το παραδοσιακό ξύρισμα. Καλή μου επιτυχία 😁 Βλεπω ξεκινας σκληροπυρηνικα με φαλτσετα.... ευχομαι καλη τυχη😁 1
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 34 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε Βλεπω ξεκινας σκληροπυρηνικα με φαλτσετα.... ευχομαι καλη τυχη😁 Ε ναι.... Καλύτερα κατευθείαν στο ψητό.
evark Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Ε ναι.... Καλύτερα κατευθείαν στο ψητό. Στο ψητό δεν λέω.... αλλά και μια King C για χαλαρές καταστάσεις, στα 12-13 ευρώ... δεν είναι κακή. Το Σπλέντιτ, εντάξει, αλλά δεν είναι και το πιο "προστατευτικό" σαπουνάκι, οπότε το όλο σετ θέλει προσοχή. 2
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, evark είπε Στο ψητό δεν λέω.... αλλά και μια King C για χαλαρές καταστάσεις, στα 12-13 ευρώ... δεν είναι κακή. Το Σπλέντιτ, εντάξει, αλλά δεν είναι και το πιο "προστατευτικό" σαπουνάκι, οπότε το όλο σετ θέλει προσοχή. Θα δούμε στην πράξη. Περιεργαστηκα αρκετά τις λεπίδες, αυτό που κατάλαβα είναι ότι για να κοπεις δεν είναι και εύκολο, δεν φαίνονται πολύ κοφτερες δηλαδή, από τις δύο που περιέχει το set η μία είναι περισσότερο κοφτερη. Από σαπούνια έχω και γλυκερίνης που είναι πάμφθηνο, προτίμησα το σπλενιτ, μπορεί αργότερα να δοκιμάσω και γλυκερίνης να δω διάφορες. Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2022 από Basilhs23___
suspiria Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Να ξερεις παντως οτι με τις μη κοφτερες λεπιδες ειναι πιο πιθανο να κοπεις παρα με τις κοφτερες. Επειδη ακριβως δεν κοβουν καλα ξαναπερνας απο το ιδιο σημειο και ειτε θα εχεις ερεθισμους ειτε θα κοπεις. Καρατσεκαρισμενο αυτο! 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα