Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 18/4/2022 στις 11:10 ΜΜ, evark είπε

στην ανάγκη για να περιορίσω το κόστος, αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, θα κόψω από το σαπούνι, υπάρχουν φθηνά σαπούνια που αποδίδουν εξαιρετικά κι ας μην μυρίζουν τόσο ωραία όσο τα premium.

Καλησπέρα, για πες μας ποιά θεωρείς άριστα ποιοτικά και ταυτόχρονα οικονομικά;

Μπας και ενισχύσουμε την κάβα μας..

• Απαντ. 785
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 18/4/2022 στις 11:10 ΜΜ, evark είπε

Μετά το 2ο ξυρισμα η λεπίδα αλλάζει συμπεριφορά..... μπορεί να ξυρίζει, μπορεί και όχι....

Είναι τόσο φθηνές που για μένα δεν αξίζει να τις κρατάω παραπάνω.... για το προσωπο μας μιλάμε... εκεί θα κάνουμε οικονομία? στην ανάγκη για να περιορίσω το κόστος, αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, θα κόψω από το σαπούνι, υπάρχουν φθηνά σαπούνια που αποδίδουν εξαιρετικά κι ας μην μυρίζουν τόσο ωραία όσο τα premium.

σωστη παρατηρηση,μπορει και κατασκευαστικα οι πελιδες του ιδιου πακετου να μην ειναι ιδιας ποιοτητας,το εχω παρατηρησει. καλα τα λες για το προσωπο το καλυτερο παντα.

Στις 18/4/2022 στις 9:05 ΜΜ, focused111 είπε

9/10 φορες ξυριζομαι ανα 5 ημερες. Εχω κρατησει και 3 φορες και 4 φορες. Αλλα με μερικες ενιωθα τραβηγματα και με αλλες δεν ειχα τοσο βαθυ ξυρισμα. Επειδη ειναι σχετικα φθηνες και δεν ξυριζομαι καθε μερα/καθε δευτερη μερα 2 ξυρισματα ανα λεπιδα για μενα θεωρω ειναι μια χαρα. Αν δεν ειναι βαθυ το ξυρισμα αντανακλαστικα θα πιεσω τη μηχανη στο δερμα η θα χρειασω περισσοτερα περασματα με αποτελεσμα εκδορες/κοψιματα.

α το ιδιο διαστημα ξυριζομαι και εγω,νομιζω οτι αν μπορει καποιος ειναι το καλυτερο διαστημα για να ξεκουραζεται και λιγο το δερμα.σωστη αποψη!

3 ώρες πριν, Hiddenite είπε

μιας και εχεις καβα, για πες τι χρησιμοποιεις?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Hiddenite είπε

Για μένα, από τα φθηνά σαπούνια, θεωρώ πολύ ικανοποιητικά από πλευράς ιδιοτήτων τα παρακάτω:

- Arko, αν δεν υπάρχει πρόβλημα με την προέλευση του ή το άρωμα του, θεωρώ ότι είναι πολύ τίμιο για κάτω από 2 ευρώ.

- Cella κόκκινο, αν και έχει τσιμπήσει η τιμή του τελευταία, είναι vfm στα 5-6 ευρώ, πολύ ανώτερο του proraso.

- Haslinger Προβατάκι, (βασικά όλα είναι καλά), δεν πρέπει να λείπει από κανέναν που ασχολείται με το ΠΞ. Λίγο πιο δύσκολο στο δούλεμα γιατί είναι σκληρό, αλλά το μαθαίνεις.

Αν θεωρήσουμε ότι και προιόντα των 10 ευρώ ανήκουν στην "φθηνή" κατηγορία, πρέπει να συμπεριλάβω οποσδήποτε το Mitchell's Wool Fat και το Tabac (και τα 2 σε refill για να μείνουμε στα 10 έουρα).

Μετά στα 16-18 ευρώ νομίζω ότι τα Stirling δεν έχουν αντίπαλο.

Και μια ειδική μνεία, ίσως στο καλύτερο προιόν της Proraso, την πράσινη κρέμα ξυρίσματος σε σωληνάριο.

Επεξ/σία από evark
  • Like 3
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, NoBanNoGlory είπε

Πριν δύο χρόνια παρακολουθούσα τον Σταρόβα σε διάφορα video περί παραδοσιακού ξυρίσματος. Μετά από ακριβές αγορές και την πάροδο περίπου έξι μηνών γύρισα στην απλή εξάδα Wilkinson, και έναν x φτηνό αφρό του ψιλικατζιδικου. Έφυγαν από το παράθυρο, ότι πινέλο, μηχανή με super duper δίπλα ξυραφάκια, 'απιστευτη' κρέμα, και λοσιόν που 'χρησιμοποιούσε και ο ίδιος ο Δίας' με έπεισε ο Σταρόβας να αγοράσω.

Έξι μήνες πεταμα χρημάτων αλλά και χρόνου. Δεν έχει πια κανένα νόημα στην εποχή μας το παραδοσιακό ξύρισμα. Επίσης ανακρίβειες του τύπου "έχεις καλύτερη επιδερμίδα", "δεν ερεθίζεσαι με έναν καλό αφρό/ξυραφάκι" κλπ είναι απλά άκυρες γενικεύσεις. 

Προσωπικη αποψη, παντα καλοπροαιρετη. Υπαρχει ελευθερος χρονος και απολαμβανω την ολη διαδικασια. Απ'την αρχη μεχρι το τελος (να τα μαζεψω ολα, να καθαρισω οτι ειναι να καθαριστει και να μπουν ολα στη θεση τους) μου παιρνει συνηθως 45 λεπτα. Το βλεπω σαν ψυχοθεραπεια ενα πραγμα.. Αφιερωνω λιγο χρονο στον εαυτο μου. Και αφου εχεις εμπειρια απο αυτο δεν μπορεις να αμφισβητησεις οτι οντως κανεις καλυτερο ξυρισμα με το Π.Ξ. Το ποσο καλυτερο η τοσο ωστε να αξιζει η ολη διαδικασια ειναι αλλο θεμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, NoBanNoGlory είπε

Πριν δύο χρόνια παρακολουθούσα τον Σταρόβα σε διάφορα video περί παραδοσιακού ξυρίσματος. Μετά από ακριβές αγορές και την πάροδο περίπου έξι μηνών γύρισα στην απλή εξάδα Wilkinson, και έναν x φτηνό αφρό του ψιλικατζιδικου. Έφυγαν από το παράθυρο, ότι πινέλο, μηχανή με super duper δίπλα ξυραφάκια, 'απιστευτη' κρέμα, και λοσιόν που 'χρησιμοποιούσε και ο ίδιος ο Δίας' με έπεισε ο Σταρόβας να αγοράσω.

Έξι μήνες πεταμα χρημάτων αλλά και χρόνου. Δεν έχει πια κανένα νόημα στην εποχή μας το παραδοσιακό ξύρισμα. Επίσης ανακρίβειες του τύπου "έχεις καλύτερη επιδερμίδα", "δεν ερεθίζεσαι με έναν καλό αφρό/ξυραφάκι" κλπ είναι απλά άκυρες γενικεύσεις. 

Υποθέτω ότι είτε έχεις αραιά γένια είτε πολύ μαλακά.

Εγω πάντα είχα πρόβλημα με τους αφρούς του ψιλικατζίδικου και τους έχω κόψει εδώ και 25 χρόνια.... είχα όμως πλαστικά ξυραφάκια, όχι αυτά των 4-5 λεπίδων που το δέρμα μου ποτέ δεν ανέχτηκε.... Κρεμα  prosar, πινέλο και ξυραφάκι Gillette Blue II, αλλά και πάλι υπήρχε πρόβλημα, κυρίως με ερεθισμούς την επόμενη μέρα του ξυρίσματος. Το επόμενο βήμα ήταν να δοκιμάσω κάποια σαπούνια, όχι κάτι εξαιρετικό, τα γνωστά Proraso και τέτοια, καλύτερα μεν, αλλά πάλι υπήρχε πρόβλημα, το ξυραφάκι μπούκωνε και τράβαγε και γενικά είχα θέμα.... Τα προβλήματα εξαφανίστηκαν μόνο με ξυραφι διπλής ακμής. Θεωρώ υπεύθυνες τις πολλές λεπίδες, που σε συνδυασμό με τις συνεχείς επαναλήψεις τραυματίζουν το δέρμα.

Είμαι λοιπόν ένα ζωντανό παράδειγμα ότι το παραδοσιακό ξύρισμα με σαπούνι, πινέλο ΚΑΙ μηχανή ασφαλείας έχει νόημα στην εποχή μας. Το συμπερασμα σου λοιπόν, σαν γενίκευση είναι άκυρο και μπορεί να αφορά μόνο εσένα (αν και πιστεύω ότι η εντύπωση σου οφείλεται στην τεχνική, ίσως δεν έδωσες τον χρόνο που έπρεπε). Θεωρώ ότι σου δίνει ένα πολύ ελεγχόμενο ξύρισμα, που μπορείς να το προσαρμόσεις στις ιδιαίτερες απαιτήσεις σου (επιλέγοντας τη σωστή λεπίδα ή/και μηχανή), εγω τουλάχιστον δεν γυρνάω πίσω.

Είναι πλέον

- καλύτερο (το αποτέλεσμα),

- ασφαλέστερο (σε έχει δαγκώσει ποτέ πενταλέπιδο πλαστικό που το πιέζεις να κόψει γιατί έχει μπουκώσει ανάμεσα?),

- φθηνώτερο, οι λεπίδες είναι τσάμπα, τώρα τα γούστα με τα αρτιζάνικα σαπούνια και τις vintage μηχανές πληρώνονται (όπως όλα τα γούστα σε αυτή τη ζωή) αλλά αυτά δεν είναι προαπαιτούμενα για το ΠΞ, εγω προκαλώ όποιον θέλει να δοκιμάσει να πάρει με 3-4 ευρώ την wilkinson classic τη πλαστική και ένα proraso πράσινο σωληνάριο άλλα 3 και να δοκιμάσει το αποτέλεσμα.

- ταχύτερο (με την κατάλληλη τεχνική δεν χρειάζεται να ξεπλένεις σε κάθε 2 πόντους ξυρίσματος). Δεν κάνω πάνω από 10 λεπτά όταν βιάζομαι... δεν υπήρχε περίπτωση με πλαστικό στον χρόνο αυτό να πάρω το ίδιο αποτέλεσμα.

- οικολογικο (δεν πετάς τόνους πλαστικό παρά μονο μια μικρή λεπιδίτσα)

- και το γουστάρω.... ξυριζόμουν κάθε 5-6 ημέρες και κοίταγα να το αναβάλω καθώς ήταν μια επίπονη διαδικασία, τώρα ξυρίζομαι μέρα παρά μερα....

Επεξ/σία από evark
  • Like 7
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, NoBanNoGlory είπε

Δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στον αφρό ξυρίσματος και στα σαπούνια και μάλιστα τα ακριβά που κάνεις αφρό με πινέλο. Αν δεν σου "έκατσε" η μηχανή με λεπίδα διπλής ακμής μπορείς να γυρίσεις στα πολυλεπιδα αλλά γιατί να πετάξεις τα σαπούνια; Θα ξυριζεσαι σαφώς καλύτερα με ένα καλό σαπούνι.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, suspiria είπε

Έχει βίντεο στο YouTube που ξυρίζονται με κάτι πέτρες. Και με αυτά γίνεται δουλίτσα πάντως.

Μου αρέσει που απαντάτε σοβαρά σε προβοκατόρικο τρολοακάουντ που έγινε μέλος πριν λίγες ώρες. Κοιτάξτε και το νικνέημ του 😅

Ελπίζω να μην καταφέρει να κλειδωθεί το θέμα

Επεξ/σία από Nabuko
  • Like 1
Δημοσ.

Στον στρατό πριν 6 χρόνια κάθε μέρα κόντρα με proglide 5λεπιδο μου έγινε η μάπα κόκκινη ένα χρόνο και γύριζαν οι τρίχες και γέμιζα σπυριά. Με άλλα ξυραφάκια πάλι κόντρα, ήμουν αξύριστος και έβγαινα και αναφερόμενος 😂 

Με μηχανή ασφαλείας πλέον το τελευταίο 2μηνο το πρόσωπο είναι μούρλια. Εμένα βοήθησε η αλλαγή. Άλλους μπορεί και όχι

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, evark είπε

Μετά στα 16-18 ευρώ νομίζω ότι τα Stirling δεν έχουν αντίπαλο.

Το mwf για μενα πολυ καλυτερο απο  stirling σε αυτην την τιμη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε

Το mwf για μενα πολυ καλυτερο απο  stirling σε αυτην την τιμη.

Το mwf είναι σε πιο φθηνή κατηγορία (αν και τελευταία έχει γίνει δυσεύρετο και έχει τσιμπίσει σε τιμή, εγω το είχα πάρει 9,90).... και εγώ το θεωρώ αν όχι καλύτερο, σίγουρα ισάξιο του stirling, όμως θέλει την υπομονή του, αρκετοί ίσως δυσκολευτούν να κάνουν καλό αφρό. Ασε που τα stirling έχουν και τα αρωματάκια τους, τωρα αν αξίζει τα έξτρα λεφτά, εξαρτάται.... 

Επεξ/σία από evark
Δημοσ.
19 ώρες πριν, evark είπε

Το mwf είναι σε πιο φθηνή κατηγορία (αν και τελευταία έχει γίνει δυσεύρετο και έχει τσιμπίσει σε τιμή, εγω το είχα πάρει 9,90).... και εγώ το θεωρώ αν όχι καλύτερο, σίγουρα ισάξιο του stirling, όμως θέλει την υπομονή του, αρκετοί ίσως δυσκολευτούν να κάνουν καλό αφρό. Ασε που τα stirling έχουν και τα αρωματάκια τους, τωρα αν αξίζει τα έξτρα λεφτά, εξαρτάται.... 

Πλεον εχει 12 ευρω τοσο το βρηκα ,απλα σκεψου οτι ειναι 125 gr ενω τα stirling νομιζω 175, οποτε πλησιαζει αρκετα η τιμη πλεον.Το θεμα πολλα αρωματα ναι ειναι μεγαλο ατου.Προσωπικα παντως πιο ευκολα κανω αφρο με mwf παρα με stirling.Και τα 2 παντως τα ευχαριστιεμαι αρκετα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστή η παρατήρηση για το βάρος... αν λάβουμε υπόψη την τιμή ανά βάρος, και τα Haslinger δεν είναι τόσο φθηνά στα 5 ευρώ ανά 60 γραμμάρια.....

Βέβαια δεν τελειώνουν με τον ίδιο ρυθμό, τα σκληρά σαπούνια κρατάνε περισσότερο, από την άλλη μεριά, προτιμώ τις πιο μικρές συσκευασίες με ανάλογα χαμηλώτερες τιμές, μπορείς να δοκιμάζεις περισσότερα και επιτέλους κάποια στιγμή να τελειώνουν....  όχι όπως τα Le pere Lucien ή τα Martin De Candre που ναι μέν είναι ακριβά αλλά είναι και 200 γραμμάρια, μια φορά να το πάρεις το παντρεύτηκες μέχρι να τελειώσει.....😆

Επεξ/σία από evark
  • Like 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Ξυρίζεται κανεις με φαλτσετα; 

Τι προϊόντα έχει για pre και after shave, σαπούνια γλυκερίνης κρέμες και τέτοια. 

Θα κάνω μια απόπειρα να σου απαντήσω, καίτοι γυναίκα. Ας διορθώσουν/εμπλουτίσουν οι άντρες μας, καθώς ό,τι ξέρω είναι μόνο ως θεωρία από ερωτήσεις στον φίλο μου και παρακολουθώντας τον πού και πού όταν ξυρίζεται. 

Αρχικά, να πούμε πως δεν υπάρχουν προϊόντα που είναι μόνο για σαβέτα, μόνο για ξυράφι ασφαλείας κλπ. Οι "σύμμαχοί" σου είναι οι ίδιοι, άσχετα τι θα χρησιμοποιήσεις ως μέσο ξυρίσματος.

Από εκεί και πέρα, έχει να κάνει και με τις ανάγκες τού καθενός. Κάποιοι δεν έχουν καν ανάγκη να χρησιμοποιήσουν pre-shave, ας πούμε. Παρόλα αυτά, καλό είναι να γίνεται το ξύρισμα μετά το ντουζ, ή να ρίχνεις ο ίδιος λίγο ζεστό νερό στο πρόσωπό σου. Σε pre-shave υπάρχουν πολλά προϊόντα, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις κι ένα ταπεινό σαπούνι γλυκερίνης (πχ Παπουτσάνης) για να μαλακώσεις την τρίχα. 

Τώρα, για το ερώτημα σαπούνι ή κρέμα, είναι καθαρά υποκειμενικό. Κι υπάρχουν πολλές επιλογές. Για παράδειγμα, στα σαπούνια καλές επιλογές είναι: Cella, Haslinger, Tabac, Mitchell's, Taylor of Old Bond Street κ.α. Είναι και πόσα θες να διαθέσεις. Σκέψου, όμως, ότι μπορείς να βγάλεις ποοοολύ καιρό με ένα σαπουνάκι (το λέω γι' αυτά που εκ πρώτης φαίνονται τσιμπημένα).

Σε after shave είναι πάλι υποκειμενικό το θέμα (βλ άρωμα, δέρμα). Σε γενικές γραμμές, εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα, καλύτερα να κοιτάξεις σε balm, που 'χει μικρότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...