Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 786
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Lanike71 είπε

Το είχα διαβάσει σε κάποιο ξένο φόρουμ, αν θυμάμαι καλά, ότι η 89, είναι συνεργασία των δύο αυτών εταιριών και στην ουσία είναι η ίδια κεφαλή.

Δεν είμαι σίγουρος 100% όμως.

Αυτό που διάβασες ισχύει για τις κεφαλές των edwin jagger de89 και muhle r89. Αυτές οι μηχανές έχουν όντος την ίδια κεφαλή που είχε γίνει με μεταξύ συνεργασία των 2 εταιριών παλιότερα. Σήμερα η κάθε εταιρία φτιάχνει την αντίστοιχη μηχανή στην χώρα της ξεχωριστά αν και πρόκειται ουσιαστικά για την ίδια κεφαλή.

Η King C που ρώτησες είναι καινούργια μηχανή απλά λέγετε ότι η κεφαλή της κατασκευάζετε από την Muhle και μάλλον για αυτό μπερδεύτηκες.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, plotolp είπε

Αυτό που διάβασες ισχύει για τις κεφαλές των edwin jagger de89 και muhle r89. Αυτές οι μηχανές έχουν όντος την ίδια κεφαλή που είχε γίνει με μεταξύ συνεργασία των 2 εταιριών παλιότερα. Σήμερα η κάθε εταιρία φτιάχνει την αντίστοιχη μηχανή στην χώρα της ξεχωριστά αν και πρόκειται ουσιαστικά για την ίδια κεφαλή.

Η King C που ρώτησες είναι καινούργια μηχανή απλά λέγετε ότι η κεφαλή της κατασκευάζετε από την Muhle και μάλλον για αυτό μπερδεύτηκες.

Το ίδιο πράγμα λες. Μίλησα για την 89, που σημαίνει Muhle και Edwin Jagger. Οπότε είναι άτοπο να συγκρίνουμε Muhle 89, EJ 89 και King C. Στην ουσία συγκρίνουμε 89 και King C.

Για την King C επίσης, δεν ξέρω, δε ρώτησα εγώ.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, έχοντας πλέον στην κατοχή μου την Parker 97R μπορώ να πω πως είναι μια πολύ καλή και αποδοτική μηχανή, σε πολύ καλή τιμή.

Προσφέρει καλό και αποδοτικό ξύρισμα που δεν χρειάζεται να είσαι 1.000.000% αφοσιωμένος σε κάθε κίνηση και ταυτόχρονα δεν σφάζει. Βέβαια την επόμενη ημέρα οι τρίχες είναι αισθητές με την αφή κάτι που με την R41 δεν ίσχυε (για την ίδια χρονική περίοδο αναφέρομαι, περίπου 20 ώρες) . 

Θα την κρατήσω ως κύρια μηχανή μου μέχρι να τελειοποιήσω την τεχνική μου και μετα ,με το καλό, θα ξαναγυρίσω στην R41.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lanike71 είπε

Το ίδιο πράγμα λες. Μίλησα για την 89, που σημαίνει Muhle και Edwin Jagger. Οπότε είναι άτοπο να συγκρίνουμε Muhle 89, EJ 89 και King C. Στην ουσία συγκρίνουμε 89 και King C.

Για την King C επίσης, δεν ξέρω, δε ρώτησα εγώ.

Α οκ! Έτσι όπως το διάβασα νόμισα ότι είχες διαβάσει ότι οι 89 με την king C είναι ίδιες, γιαυτο έκανα και την διευκρίνηση. Γράψε λάθος!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω δοκιμάσει αρκετές μηχανές, τουλάχιστον στο τελευταίο πέρασμα, το πιο καλό ΚΑΙ άνετο bbs το κάνει η Rockwell με τη πλάκα 2. Το ίδιο αποτέλεσμα κάνουν κι άλλες, όμως δεν είναι το ίδιο άνετο, χρειάζονται πολύ καλύτερο χειρισμό, ενώ η Rockwell το πάει με ασφάλεια.

Επεξ/σία από evark
Δημοσ.

Πάντως αξίζει κάποιος να ρίξει και μία ματιά σε φτηνές μηχανές. Πχ Lord, Yaqi κλπ.

Προσωπικά χρησιμοποιώ κατά κόρον τη Yaqi Mellon, που είναι κόπια γνωστής και είναι καταπληκτική κατ' εμέ.

Και αξίζει γύρω στα 12 ευρώ μόνο η κεφαλή, αν θυμάμαι καλά (παλιά την έβρισκες και με 6-7 ευρώ).

Δημοσ.

https://www.skroutz.gr/s/13916844/Feather-New-Hi-Stainless-Platinum-Coated-Ανταλλακτικές-Λεπίδες-Ασφαλείας-10τμχ.html?from=index_recently_viewed

μια ερωτηση καλησπερα παιδες θελω να αγορασω τις παραπανω λεπιδες ασφαλειας feather ..εχω   αυτο το ξυραφακι ασφαλειας     https://www.skroutz.gr/s/30579008/Wilkinson-Sword-Double-Edge-Ξυραφάκι-Ασφαλείας.html

η ερωτηση μου ειναι η εξης τερειαζουν οι παραπανω λεπιδες feather στο παραπανω ξυραφακι ασφαλειας η θα πρεπει να αγορασω εξτρα ξυραφακι ασφαλειας που να τερειαζουν στις ανταλλακτικες λεπιδες feather?? σας ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, giannhs13 είπε

https://www.skroutz.gr/s/13916844/Feather-New-Hi-Stainless-Platinum-Coated-Ανταλλακτικές-Λεπίδες-Ασφαλείας-10τμχ.html?from=index_recently_viewed

μια ερωτηση καλησπερα παιδες θελω να αγορασω τις παραπανω λεπιδες ασφαλειας feather ..εχω   αυτο το ξυραφακι ασφαλειας     https://www.skroutz.gr/s/30579008/Wilkinson-Sword-Double-Edge-Ξυραφάκι-Ασφαλείας.html

η ερωτηση μου ειναι η εξης τερειαζουν οι παραπανω λεπιδες feather στο παραπανω ξυραφακι ασφαλειας η θα πρεπει να αγορασω εξτρα ξυραφακι ασφαλειας που να τερειαζουν στις ανταλλακτικες λεπιδες feather?? σας ευχαριστω εκ των προτερων

Ταιριάζουν μια χαρά. Όλες οι σύγχρονες λεπίδες διπλής ακμής ταιριάζουν με όλες τις σύγχρονες μηχανές ασφαλείας. Μόνο αν μιλάμε για κάποια vintage προϊόντα μπορεί να συναντήσεις κάποιο θέμα συμβατότητας.

• Thanks 1
Δημοσ.

σε ευχαριστω πολυ φιλος για την αμεση απαντηση θα προχωρησω σε αμεση αγορα..απλα να ρωτησω τωρα χρησιμοποιω τις 

https://www.skroutz.gr/s/7250333/Bic-Astor-Stainless-Ανταλλακτικές-Λεπίδες-Ασφαλείας-5τμχ.html   θα δω διαφορα με τις feather εινια καλυτερες η feather σε σχεση με bic astor?  ευχαριστω και παλι εκ των προτερων

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, giannhs13 είπε

σε ευχαριστω πολυ φιλος για την αμεση απαντηση θα προχωρησω σε αμεση αγορα..απλα να ρωτησω τωρα χρησιμοποιω τις 

https://www.skroutz.gr/s/7250333/Bic-Astor-Stainless-Ανταλλακτικές-Λεπίδες-Ασφαλείας-5τμχ.html   θα δω διαφορα με τις feather εινια καλυτερες η feather σε σχεση με bic astor?  ευχαριστω και παλι εκ των προτερων

Γενικά μιλώντας οι feather θεωρούνται από τις πιο κοφτερές της αγοράς. Ποιο πολύ από τις astor οπότε διαφορά θα δεις σίγουρα. Έχε όμως υπόψιν ότι πιο κοφτερή δεν σημαίνει πάντα και καλύτερη. Μπορεί ας πούμε να σε ερεθίζει πιο πολύ. Οι λεπίδες είναι τελείως υποκειμενικές για τον καθένα, δεν υπάρχουν καλές και κακές. Δοκιμάζεις και αν σου κάθετα ωραία στην φάτσα και την αισθάνεσαι γλυκιά την κρατάς αν όχι δοκιμάζεις άλλη. Η δική μου αγαπημένη μπορεί σε εσένα να μην κάνει καθόλου. Οπότε δοκίμασε όσες πιο πολλές μπορείς και δες ποιες κάνουν στο δικό σου πρόσωπο. Είναι εξάλλου το φτηνότερο αναλώσιμο του παραδοσιακού ξυρίσματος.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά, με τις λεπίδες, πρέπει να χρησιμοποιείς τις πιο κοφτερές που αντέχει το δέρμα σου....

Οι feather είναι οι πιο κοφτερές #1, τώρα αν προκύψουν "αχρείαστα" κοφτερές, πας στις επόμενες....

Εμένα μου "κάθονται" καλά οι Astor (που είναι λίγο πιο κάτω από τις feather) και οι Personna, οι Feather είναι λίγο "too much", μόνο με την μηχανή της ίδιας εταιρίας, την popular, μου πάνε καλά....

Επεξ/σία από evark
  • Thanks 1
Δημοσ.

Παίδες πραγματικά βοηθάτε πολύ με τις συμβουλές και τα συγκρτικά σας, είναι πολύ ευχάριστο το θέμα. Εγώ, βρέθηκα με μια fether popular στα χέρια, ένα μήνα τώρα και δοκίμασα λεπίδες και γενικά τη λογική του safety. 

Ευχαριστήθηκα πολύ τις  fether  και τις nacet, ταίριαξαν πολύ με την  popular, οι  nacet    δε, ήταν και πολύ απαλές με το δέρμα, ενώ ξύριζαν. 

Θέλω ωστόσο, ξέροντας οτι μου κάνει το σπορ, να πάω ένα βήμα παρακάτω, πάλι σε κάτι κλειστού τύπου, αλλα ελάχιστα ποιό  agressive  απ την πολύ κλειστή  popular. 

Είμαι ανάμεσα στις, muhle r89, merkur 34c. Κοιτάω και την king c που μου προτείνατε πρόσφατα και σας ευχαριστώ,  ωστόσο, μιας και δοκίμασα  (θα την κρατήσει για ταξιδιού) την  popular, λέω να πάω σε κάτι καλύτερο, μέχρι τα 40 ευρώ ξέρω γω. 

Υπάρχουν άλλες αξιόλογεςπροτάσεις μέχρι αυτό το ποσό, απ τις muhle r89 και  34c  ποιά θα προτιμούσατε; Επίσης, σ αυτό το εύρος έχω δει και την rockwell 2c, πουείναι σαν την 6c λέει, αλλα μόνο με τις πλάκες 1 και 3. Άραγε στην πλάκα 3 να είναι όσο επιθετική είναι μια  muhle r89 ξέρω γω, οπότε να αποτελλεί κι αυτή επιλογή, μιας και στην πλάκα 1 διάβασα οτι είναι υπερβολικά κλειστή και για κλειστής. 

Επίσης, αν πουλάει κανείς κανένα κομμάτι, στη διάθεσή σας εννοείται. 

Τονίζω και πάλι οτι ψάχνω κάτι, ναι μεν λίγο ποιό επιθετικό απ την  popular, λλα όχι στις ανοιχτής χτένας, να ξυρίζει λίγο βαθύτερα και με τους λιγότερους δυνατόν ερεθισμούς, σε συνδυασμό με την τεχνική πάντα. Η  popular, στο δικό μου δέρμα δεν ερέθιζε ούτε αν ήσουν άμπαλος.   

Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τη Rockwell 2C, μη τη κοιτάς καθόλου... με τη πλάκα 1-3 που έρχεται είναι πολύ περιορισμένη. 

Η πλάκα 1 δεν κάνει για ξύρισμα και η 3 είναι μάλλον πολύ ήπια. Αφού έχεις την popular δεν θα σου δώσει η 2C κάτι πολύ διαφορετικό, ούτε η King C. 

Πήγαινε για την 6C, μη το συζητάς... θα βρείς αυτό που σου ταιριάζει.

Επεξ/σία από evark
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, trelaras22 είπε

Άραγε στην πλάκα 3 να είναι όσο επιθετική είναι μια  muhle r89 ξέρω γω

ειναι πιο επιθετικη σιγουρα. Κανε την υπερβαση και παρε την Rockwell 6c και ευχαριστησε με μετα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...