Hiddenite Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 4 ώρες πριν, evark είπε Έχω "καταχραστεί" ένα κουταλάκι εσπρέσσο από ένα σετ.... (επιμελώς... ώστε να μη γίνει αισθητή η απουσία του...) Φυσικά η μέθοδος λειτουργεί μόνο στα μαλακά σαπούνια τύπου proraso, cella κλπ. Η αλήθεια είναι ότι εφόσον βρείς τον τρόπο δεν χρειάζεται πάνω από 2-3 λεπτά ο αφρός. Επίσης κατά την διάρκεια αυτή, αφήνεις το preshave ή τη γλυκερίνη να δράσει, οπότε δεν είναι και τελείως χασιμο χρόνου. Γενικά νομίζω ότι κάνω πιο γρήγορα απ' ότι με τα πλαστικά. Τον αφρό τον φιάχνω με πινέλο χρόνια τώρα ασχέτως είδους ξυραφιού, ενώ το ξύρισμα είναι πιο γρήγορο με DE, καθώς δεν υπάρχει το συνεχές βρέξιμο-ξεμπούκωμα που έχουν τα πλαστικά. Επίσης, η λεπίδες πάντα καινούργιες, στις 2 χρήσεις πέταμα, μετά είτε τραβάνε είτε γίνονται απρόβλεπτες. Για πολύ βιαστικές καταστάσεις, κρέμα κατευθείαν μέσα στο πινέλο και μετά στο πρόσωπο χωρίς μπόλ. Στα σκληρά σαπούνια τι κάνεις; Απ'ευθείας από την συσκευασία του σαπουνιού και μετά; Αμέσως στο πρόσωπο ή σε μπολ για δούλεμα; 1
Aurumnus Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα. Οι Dorco Titan Stainless σε σχέση με τις Personna Platinum πως είναι σαν λεπίδες; Κόβουν καλύτερα; Έχει κάποιος εμπειρία; Στις 2/3/2022 στις 10:33 ΠΜ, Nabuko είπε Για αρχή πάρε τη Gillette King C που έχει προταθεί και χρησιμοποίησε τα ξυραφάκια που έχει μέσα. Πάρα πάρα πολύ καλή και ποιοτική μηχανή που θα μπορούσε να πωλείται πολύ ακριβότερα. Αν δεις ότι σου αρέσει το σπορ ξεκινάς το ψάξιμο και για άλλες για να εμπλουτίσεις τη συλλογή Έχω μία Merkur Open Comb (νομίζω την 41c) και σκεφτόμουν να πάρω και μία κανονική. Να την χτυπήσω την συγκεκριμένη;
Hiddenite Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 31 λεπτά πριν, Aurumnus είπε Έχω μία Merkur Open Comb (νομίζω την 41c) και σκεφτόμουν να πάρω και μία κανονική. Να την χτυπήσω την συγκεκριμένη; Η King C ήταν η πρώτη μου. Την πήρα 10€. Πάρα πολύ ήπια μηχανή για εμένα που έχω σκληρά γένια. Δεν κόβεσαι με τίποτα όμως. Την κρατάω σε περίπτωση που χρειαστώ ένα πολύ γρήγορο ξύρισμα και μόνο, αν και εδώ και τόσο καιρό αφιερώνω τον χρόνο που χρειάζεται. Η πρώτη μου επιλογή είναι η Muhle R41 που κυριολεκτικά ξυ-ρί-ζει τα πάντα. Δεν θέλει όμως καθόλου βιασύνη γιατί κόβει... 2
free@last Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 39 λεπτά πριν, Aurumnus είπε Καλησπέρα. Οι Dorco Titan Stainless σε σχέση με τις Personna Platinum πως είναι σαν λεπίδες; Κόβουν καλύτερα; Έχει κάποιος εμπειρία; Αυτό το διάστημα μάλλον οι πιο αγαπημένες μου σε κλειστή χτένα..Λίγο πιο κοφτερές από Personna. 1 ώρα πριν, Hiddenite είπε Στα σκληρά σαπούνια τι κάνεις; Απ'ευθείας από την συσκευασία του σαπουνιού και μετά; Αμέσως στο πρόσωπο ή σε μπολ για δούλεμα; Ρίχνεις λίγο ζεστό κατά προτίμηση νεράκι από πάνω και το αφήνεις κανα δεκάλεπτο να ''ενεργοποιηθεί''. Αδειάζεις το νερό και με βρεγμένο πινέλο φορτώνεις το σαπούνι. 1 1
Hiddenite Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, free@last είπε Ρίχνεις λίγο ζεστό κατά προτίμηση νεράκι από πάνω και το αφήνεις κανα δεκάλεπτο να ''ενεργοποιηθεί''. Αδειάζεις το νερό και με βρεγμένο πινέλο φορτώνεις το σαπούνι. Αυτό το κάνω και εγώ. Μετά το φόρτωμα όμως επεξεργάζεσαι το σαπούνι που έχει πάρει το πινέλο σε μπολάκι για να αφρατισει κι άλλο ο αφρός και εν συνεχεία στο πρόσωπο ή το δουλεύεις χωρίς μπολ απ'ευθείας στο πρόσωπο; 1
evark Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Για καλύτερο αποτέλεσμα μετα το φόρτωμα, συνεχίζεις σε άλλο μπόλ (tip: χρησιμοποιείστε πήλινο που έχετε βάλει προηγουμένως καυτό νερό για να μείνει ζεστός ο αφρός, από γιαουρτάκι κάνει μια χαρά). Το νερό της "ενεργοποίησης" δεν το πετάμε, είναι ένα πάρα πολύ καλό preshave! (tip: Η ίδια τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα μαλακά σαπούνια. Μετά το κόψιμο του "φουντουκιού", το "πατηκώνεις" καλά στο μπολ, βάζεις λίγο νεράκι, περιμένεις λίγο μέχρι να προετοιμάσεις τα εργαλεία, στη συνέχεια με το νερό αυτό βρέχεις καλά το πρόσωπο και ξεκινάς τον αφρό (έτσι βοηθάς και το σαπούνι και έχεις και δωρεάν "preshave")) Στο τέλος καθαρίζουμε καλά το σαπούνι με κρύο νερό και το τοποθετούμε για λίγες ώρες ανάποδα χωρίς καπάκι να φύγει το νερό. Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2022 από evark 4 1
evark Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, panostom είπε Επομένως, ΔΕΝ ΤΣΙΓΚΟΥΝΕΥΟΜΑΣΤΕ το σαπουνι (πόσο μαλλον αν είναι το άρκο των 1,90€) Arko... πολύ καλό, αν αντέχεις τη μυρωδιά της σιντρονέλας που βγάζει. Εμένα μου αρεσει πολύ, μετά το ξυρισμα που φεύγει, αφήνει ένα απαλό άρωμα μοσχοσάπουνου.... Μαζί με το cella, είναι από τα αγαπημένα μου, από τα φθηνά.... Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2022 από evark 1
Menelaos83 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Εγω παλι εχω παρατηρησει οτι δυσκολευομαι στο αφρισμα με τα αμερικανικα οπως stirling και zingari. Στα υπολοιπα που εχω δοκιμασει και ειναι πολλα δεν εχω αντιμετωπισει το παραμικρο. 1
Hiddenite Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, evark είπε Για καλύτερο αποτέλεσμα μετα το φόρτωμα, συνεχίζεις σε άλλο μπόλ (tip: χρησιμοποιείστε πήλινο που έχετε βάλει προηγουμένως καυτό νερό για να μείνει ζεστός ο αφρός, από γιαουρτάκι κάνει μια χαρά). Το νερό της "ενεργοποίησης" δεν το πετάμε, είναι ένα πάρα πολύ καλό preshave! (tip: Η ίδια τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα μαλακά σαπούνια. Μετά το κόψιμο του "φουντουκιού", το "πατηκώνεις" καλά στο μπολ, βάζεις λίγο νεράκι, περιμένεις λίγο μέχρι να προετοιμάσεις τα εργαλεία, στη συνέχεια με το νερό αυτό βρέχεις καλά το πρόσωπο και ξεκινάς τον αφρό (έτσι βοηθάς και το σαπούνι και έχεις και δωρεάν "preshave")) Στο τέλος καθαρίζουμε καλά το σαπούνι με κρύο νερό και το τοποθετούμε για λίγες ώρες ανάποδα χωρίς καπάκι να φύγει το νερό. Πολύ χρήσιμα αυτά. Κάτι ακόμα μιας και δε βρήκα και τα λες... Στα πινέλα χοίρου και συνθετικά ποιά είναι η ουσιαστική διαφορά, αν υπάρχει βέβαια; Έχω και τα δύο και αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι το συνθετικό δεν θέλει το μούλιασμα πριν τη χρήση του. Οποιουδήποτε απάντηση δεκτότατη.
evark Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Είχα ένα omega χοίρου του σουπερ μάρκετ για πολύ καιρό και ήμουν ικανοποιημένος. Στη συνέχεια είπα να πάρω ένα σχετικά καλό συνθετικό όπως το Simpsons Trafalgar T2. Είναι "βιλούδο" σε σχεση με το άλλο, κάνει πιο γρήγορα και καλύτερο αφρό, και σε κάθε χαρακτηριστικό είναι ανώτερο. Συχνά όμως το χέρι μου πάει στο παλιό του χοίρου... ίσως να μου αρέσει η πιο σκληρή του αίσθηση... Υποτίθεται ότι το συνθετικό δεν θέλει προετοιμασία ούτε φροντίδα μετά, όμως να σου πώ ούτε και στου χοίρου κάνω κάτι ιδιαίτερο, το βουτάω στην αρχή για λίγο στο ζεστό νερό (σε αυτό του σαπουνιού) και όλα καλά. Στο τέλος ένα τίναγμα και είμαστε ΟΚ.... Πιο σημαντικό είναι να βολευτείς το χερούλι του, από εκεί και πέρα να μη σε ενοχλεί και όλα καλά.... μη τρελλαθούμε κιολας..... και δίνουμε 200 ευρόπουλα για πινέλο..... Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2022 από evark 2 1
Hiddenite Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, evark είπε Είχα ένα omega χοίρου του σουπερ μάρκετ για πολύ καιρό και ήμουν ικανοποιημένος. Στη συνέχεια είπα να πάρω ένα σχετικά καλό συνθετικό όπως το Simpsons Trafalgar T2. Είναι "βιλούδο" σε σχεση με το άλλο, κάνει πιο γρήγορα και καλύτερο αφρό, και σε κάθε χαρακτηριστικό είναι ανώτερο. Συχνά όμως το χέρι μου πάει στο παλιό του χοίρου... ίσως να μου αρέσει η πιο σκληρή του αίσθηση... Υποτίθεται ότι το συνθετικό δεν θέλει προετοιμασία ούτε φροντίδα μετά, όμως να σου πώ ούτε και στου χοίρου κάνω κάτι ιδιαίτερο, το βουτάω στην αρχή για λίγο στο ζεστό νερό (σε αυτό του σαπουνιού) και όλα καλά. Στο τέλος ένα τίναγμα και είμαστε ΟΚ.... Πιο σημαντικό είναι να βολευτείς το χερούλι του, από εκεί και πέρα να μη σε ενοχλεί και όλα καλά.... μη τρελλαθούμε κιολας..... και δίνουμε 200 ευρόπουλα για πινέλο..... Σ'ευχαριστώ πολύ. Απλός- λιτός- κατανοητός.
evark Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Είναι πολύ "ολισθηρός" ο δρόμος του ΠΞ από ένα σημείο και μετά... μπορεί να μπείς στο τριπάκι να ψωνίζεις μηχανές, σαπούνια, πινέλα χωρίς αύριο... και κάθε φορά τα ποσά αυξάνονται γεωμετρικά γιατί από ένα σημείο και μετά το καλύτερο δεν κοστίζει αναλογικά περισσότερο, αλλά για κάτι λίγο καλύτερο πληρώνεις πολύ περισσότερα. Παρόμοια "μικρόβιο" είχα κολλήσει με το ηλεκτρονικό κάπνισμα... "όχι ο τάδε ατμοποιητής είναι καλύτερος", "και βγηκε ένας καινούργιος που βγάζει πιο καλή γευση", "και να είναι ανοξείδωτος 316 για να κρατήσει μια ζωή" και τέτοια.... Τι να το κάνω να κρατήσει μια ζωή, αφου σε 2-3 μήνες θα θέλω έναν άλλο....Τελικά έμεινα με καμμιά σαρανταριά ατμοποιητές, στο συρτάρι και βολεύτηκα έναν φτηνιάρικο των 25 ευρώ.... Τα πραγματα είναι απλά, δοκιμάζεις μια μηχανούλα φθηνή (αλλά επώνυμη, όχι Ali), King C, Nipavo, Feather κλπ δίνεις 10-15 ευρώ, σαπουνάκι Cella/Arko/Προβατάκι (όλα μαζί 10 ευρώ) και ένα πινελάκι Omega από super market στα 4-5 ευρώ και δοκιμάζεις. Αν σου κάτσει καλά πέρνεις μια καλύτερη μηχανή πχ Rockwell 6s ή ότι σου ταιριάζει και προχωράς. Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2022 από evark 4
Lanike71 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, evark είπε Είναι πολύ "ολισθηρός" ο δρόμος του ΠΞ από ένα σημείο και μετά... μπορεί να μπείς στο τριπάκι να ψωνίζεις μηχανές, σαπούνια, πινέλα χωρίς αύριο... και κάθε φορά τα ποσά αυξάνονται γεωμετρικά γιατί από ένα σημείο και μετά το καλύτερο δεν κοστίζει αναλογικά περισσότερο, αλλά για κάτι λίγο καλύτερο πληρώνεις πολύ περισσότερα. Παρόμοια "μικρόβιο" είχα κολλήσει με το ηλεκτρονικό κάπνισμα... "όχι ο τάδε ατμοποιητής είναι καλύτερος", "και βγηκε ένας καινούργιος που βγάζει πιο καλή γευση", "και να είναι ανοξείδωτος 316 για να κρατήσει μια ζωή" και τέτοια.... Τι να το κάνω να κρατήσει μια ζωή, αφου σε 2-3 μήνες θα θέλω έναν άλλο....Τελικά έμεινα με καμμιά σαρανταριά ατμοποιητές, στο συρτάρι και βολεύτηκα έναν φτηνιάρικο των 25 ευρώ.... Τα πραγματα είναι απλά, δοκιμάζεις μια μηχανούλα φθηνή (αλλά επώνυμη, όχι Ali), King C, Nipavo, Feather κλπ δίνεις 10-15 ευρώ, σαπουνάκι Cella/Arko/Προβατάκι (όλα μαζί 10 ευρώ) και ένα πινελάκι Omega από super market στα 4-5 ευρώ και δοκιμάζεις. Αν σου κάτσει καλά πέρνεις μια καλύτερη μηχανή πχ Rockwell 6s ή ότι σου ταιριάζει και προχωράς. Μία από τα ίδια, αλλά σταμάτησα σε μία ήπια επώνυμη και δε συνέχισα, καθώς λόγω ευαισθησίας δέρματος, δε μπορώ να ανεχτώ τη λεπίδα, αν και θέλω βαθιά ξυρίσματα. Πλέον η Muhle R89 που είχα παροπλίσει, ξαναήρθε ως βασική και μάλλον θα μείνει και ας θέλω συχνότερο ξύρισμα. 1
Aurumnus Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 10 ώρες πριν, free@last είπε Αυτό το διάστημα μάλλον οι πιο αγαπημένες μου σε κλειστή χτένα..Λίγο πιο κοφτερές από Personna. Πόσα περάσματα ανά ξύρισμα με την Dorco; Και πόσα περίπου ξυρίσματα σου βγάζει η κάθε λεπίδα; 1
evark Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Μη χρησιμοποιείτε τη λεπίδα για πάνω από 2 ξυρίσματα..., άντε με το ζόρι 3.... Αλλάζει συμπεριφορά η λεπίδα, μπορεί να τραβάει ή να γίνεται πιο άτσαλη. Είναι πολύ φθηνές, δεν αξίζει. Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2022 από evark 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα