Nabuko Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 7 ώρες πριν, trelaras22 είπε Λέτε να πάω κατευθείαν σε κάποια ακριβότερη Για αρχή πάρε τη Gillette King C που έχει προταθεί και χρησιμοποίησε τα ξυραφάκια που έχει μέσα. Πάρα πάρα πολύ καλή και ποιοτική μηχανή που θα μπορούσε να πωλείται πολύ ακριβότερα. Αν δεις ότι σου αρέσει το σπορ ξεκινάς το ψάξιμο και για άλλες για να εμπλουτίσεις τη συλλογή
Lanike71 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, trelaras22 είπε Καλησπέρα. Λέω να επιχειρήσω κι εγώ μια δοκιμή στο παραδοσιακό. Θέλω να ξεκινήσω με κάτι φθηνό, μιας και δεν έχω ιδέα αν θα μου ταιριάξει η διαδικασία. Η fether popular, παλεύεται για δοκιμή; Έλεγα να τη χτυπήσω, μαζί με 2 3 σετάκια κλασικές λεπίδες, naset, astra, κλπ κλπ. Να βάλω και μια chela κρέμα στο πακέτο, πηνέλο έχω της προκοπής νομίζω γι αρχή. Λέτε να πάω κατευθείαν σε κάποια ακριβότερη, κάνου πολύ διαφορά, κάποια r89 ξέρω γω; Ευχαριστώ πολύ! Gillette King C είναι γνωστή, φτηνή και ήπια. Δεν την έχω δοκιμάσει όμως. Κι εγώ ξεκίνησα με την R89. Η καλύτερη φτηνή που δοκίμασα είναι η Yaqi Mellon, στα 15 ευρώ περίπου. Και η Lord L6, αλλά είναι ένα κλικ πιο επιθετική. Δε θα την έλεγα και ήπια, αν έχεις ευαίσθητο δέρμα. Προτείνω τη Mellon. Συνδύασέ τη με λεπίδες Bic. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2022 από Lanike71
evark Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, trelaras22 είπε Καλησπέρα. Λέω να επιχειρήσω κι εγώ μια δοκιμή στο παραδοσιακό. Θέλω να ξεκινήσω με κάτι φθηνό, μιας και δεν έχω ιδέα αν θα μου ταιριάξει η διαδικασία. Η fether popular, παλεύεται για δοκιμή; Έλεγα να τη χτυπήσω, μαζί με 2 3 σετάκια κλασικές λεπίδες, naset, astra, κλπ κλπ. Να βάλω και μια chela κρέμα στο πακέτο, πηνέλο έχω της προκοπής νομίζω γι αρχή. Λέτε να πάω κατευθείαν σε κάποια ακριβότερη, κάνου πολύ διαφορά, κάποια r89 ξέρω γω; Ευχαριστώ πολύ! Αν θεωρείς τα γένια σου σκληρά ή πυκνά η popular δεν είναι για σένα. Δές την King C που σου προτειναν παραπάνω, μια χαρά all round μηχανή είναι (και όχι μόνο γι αρχάριους)... Θα σου δώσει πολύ καλά ξυρίσματα και θα βελτιώσει την τεχνική σου. Εγώ ξεκίνησα με Nipavo butterfly, στα ίδια λεφτά με τη gillete, και αυτή είναι μια πολύ καλή vfm, all round μηχανή, δεν συνάντησα δυσκολίες. Ισως να ξυρίζει λίγο πιο βαθιά από τη gillete. Για σαπουνάκι ξεκίνα με Cella (ή arko και τα δυο tallow), είναι μια χαρά, αφρίζει εύκολα και έχει καλό αποτέλεσμα... Λεπίδες, δεν μπορώ να προτείνω, είναι αρκετά υποκειμενικό πράγμα... πάρε 2-3 με διαφορετικό βαθμό αιχμηρότητας και βλέπεις... ένα καλό σετ είναι Astor, Personna, Astra, Gillete μπλέ. Επίσης κάτι πολύ χρήσιμο, που θα το κρατήσεις και στο μέλλον είναι η "πετρα" alum. Πίστεψε με, όταν την χρησιμοποιήσεις θα σκεφτείς γιατί δεν την ήξερες νωρίτερα.... Για μπώλ, δεν υπάρχει καλύτερο από πήλινο από γιαούρτι (των 400-500 γραμ)..... του βάζω καυτό νερό πρίν φιάξω τον αφρό, και στη συνέχεια παραμένει ζεστό σε όλη τη διάρκεια του ξυρίσματος (το πήλινο κρατάει θερμοκρασία). Είναι πολύ σημαντικό να είναι ο αφρός ζεστός. Φυσικά υπάρχουν και ειδικά μπώλ, αλλά είναι περιττό έξοδο ειδικά στην αρχή. Πάντως είτε σου κάτσει η παραδοσιακή μηχανή είτε επιστρέψεις στα πλαστικά, τόσο τα σαπούνια, το alum, το μπωλ κλπ θα τα χρησιμοποιήσεις.... σιγά μη χρησιμοποιήσεις ξανά έτοιμο αφρό ή κρέμες σουπερ μάρκετ. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2022 από evark 4
panostom Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Εγω τελικά μετά απο δοκιμή του cella και του arko κατεληξα οτι στο δικο μου δερμα μια κρεμα ξυρισματος δινει πιο ομαλο ξυρισμα. Με τα συγκεκριμενα σαπουνια ενιωθα πως η λεπιδα δεν κυλαει ομαλα αλλα με τραβαει. Μια αισθηση σα να ειναι τοσο ξηρο/αφυδατωμενο το δερμα και να χοροπηδαει η μηχανη (δεν εκανα κοψιματα βεβαια). Με την prosar και την palmolive δεν εχω κανενα τετοιο προβλημα. Απο μηχανη εχω την Gillette King C με λεπιδες astra και permasharp που εχω μεινει πολυ ικανοποιημενος σε σχεση με αυτες που ηταν μεσα στο αρχικό πακέτο. Τι σαπουνια προτείνετε να δοκιμασω;
evark Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν υπάρχει περίπτωση το Cella ή το Arko να συμπεριφέρονται χειρότερα από prosar κρέμα. Δεν υπάρχει σύγκριση... (ειδικά το prosar είναι πολύ μέτριο) Είμαι σίγουρος ότι κάτι δεν κάνεις καλά στη δημιουργία του σωστού αφρού. Είτε φορτώνεις λίγο σαπούνι, είτε βάζεις πολύ νερό. - Βρέξε καλά το πινέλο, και στη συνέχεια τίναξε το καλά. - Φόρτωσε καλά το πινέλο μέσα στο σαπούνι, 15-20-30 βόλτες (μη το λυπάσαι...). - Χρησιμοποίησε ένα μπώλ και συνέχισε το δούλεμα του πινέλου με μερικές σταγόνες νερό. Συνέχισε με υπομονή προσθέτοντας επιπλέον σταγόνες μέχρι ο αφρός να γίνει ομοιογενής, αφράτος αλλά χωρίς ορατές φυσαλίδες. Αν βάλεις πιο πολύ νερό τελικά θα χάσει τις ιδιότητες του (θα γίνει σαν αφρόλουτρο), αν γίνει πολύ πυκνός θα είναι στεγνός και σαν στόκος... πρέπει να είναι σωστός (σαν γιαούρτι, ο όρος "μαρέγγα" δεν μου αρέσει καθόλου) Τα σκληρά σαπούνια είναι πιο δύσκολα στο δούλεμα, σε αντίθεση με τα μαλακά που αφρίζουν εύκολα. Proraso, Cella, Arko είναι εύκολα... βρες την τεχνική με αυτά και προχώρα στα σκληρά. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2022 από evark 2 1
qwertyuiop2 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Στις 2/3/2022 στις 3:27 ΠΜ, trelaras22 είπε Καλησπέρα. Λέω να επιχειρήσω κι εγώ μια δοκιμή στο παραδοσιακό. Θέλω να ξεκινήσω με κάτι φθηνό, μιας και δεν έχω ιδέα αν θα μου ταιριάξει η διαδικασία. Η fether popular, παλεύεται για δοκιμή; Έλεγα να τη χτυπήσω, μαζί με 2 3 σετάκια κλασικές λεπίδες, naset, astra, κλπ κλπ. Να βάλω και μια chela κρέμα στο πακέτο, πηνέλο έχω της προκοπής νομίζω γι αρχή. Λέτε να πάω κατευθείαν σε κάποια ακριβότερη, κάνου πολύ διαφορά, κάποια r89 ξέρω γω; Ευχαριστώ πολύ! Η Ρ89 δε θα σε απογοητεύσει, σίγουρα. Δοκίμασε και μερκούρ 34c, ακόμα καλύτερα. Και η popular καλή είναι, αλλά πολύ πλαστικό και πολύ αμυντική,εντός 4μήνου θα θες να την αλλάξεις για μία σοβαρότερη.
Lanike71 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, evark είπε Συνέχισε με υπομονή προσθέτοντας επιπλέον σταγόνες μέχρι ο αφρός να γίνει ομοιογενής, αφράτος αλλά χωρίς ορατές φυσαλίδες. Αυτό μας λείπει, η υπομονή...
evark Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 2 λεπτά πριν, Lanike71 είπε Αυτό μας λείπει, η υπομονή... Από τη στιγμή που θα βρεις την τεχνική δεν θα κάνεις πάνω από 3 λεπτά, εναλλακτικά μπορείς και χωρίς μπολ να κάνεις τον αφρό στο πρόσωπο (αν και είναι πιο δύσκολο και θέλει καλύτερο πινέλο). Για ακόμα πιο γρήγορα υπάρχουν και οι κρέμες σε σωληνάριο, τις φορτώνεις κατ' ευθείαν μέσα στο πινέλο, όμως προσφέρουν σαφώς χειρότερη εμπειρία. Η τεχνική επίσης θα σε βοηθήσει να πάς στο επόμενο στάδιο, στα σκληρά σαπούνια, που εκεί πλεον, ειδικά σε κάποια, μιλάμε για σαφώς άλλο επίπεδο ιδιοτήτων και εμπειρίας..... 1
panostom Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, evark είπε Δεν υπάρχει περίπτωση το Cella ή το Arko να συμπεριφέρονται χειρότερα από prosar κρέμα. Δεν υπάρχει σύγκριση... (ειδικά το prosar είναι πολύ μέτριο) Είμαι σίγουρος ότι κάτι δεν κάνεις καλά στη δημιουργία του σωστού αφρού. Είτε φορτώνεις λίγο σαπούνι, είτε βάζεις πολύ νερό. - Βρέξε καλά το πινέλο, και στη συνέχεια τίναξε το καλά. - Φόρτωσε καλά το πινέλο μέσα στο σαπούνι, 15-20-30 βόλτες (μη το λυπάσαι...). - Χρησιμοποίησε ένα μπώλ και συνέχισε το δούλεμα του πινέλου με μερικές σταγόνες νερό. Συνέχισε με υπομονή προσθέτοντας επιπλέον σταγόνες μέχρι ο αφρός να γίνει ομοιογενής, αφράτος αλλά χωρίς ορατές φυσαλίδες. Αν βάλεις πιο πολύ νερό τελικά θα χάσει τις ιδιότητες του (θα γίνει σαν αφρόλουτρο), αν γίνει πολύ πυκνός θα είναι στεγνός και σαν στόκος... πρέπει να είναι σωστός (σαν γιαούρτι, ο όρος "μαρέγγα" δεν μου αρέσει καθόλου) Τα σκληρά σαπούνια είναι πιο δύσκολα στο δούλεμα, σε αντίθεση με τα μαλακά που αφρίζουν εύκολα. Proraso, Cella, Arko είναι εύκολα... βρες την τεχνική με αυτά και προχώρα στα σκληρά. Ισως κανω λαθος στο φορτωμα του πινελου, καθως κοβω (πιθανοτατα) πολυ μικρη ποσοτητα σαπουνιου και τη βαζω σε αλλο μπολ για να κανω αφρο. Θα ξαναπροσπαθησω χωρις να λυπαμαι το σαπουνι Η ποσοτητα που κοβω ειναι ας πουμε στο μεγεθος του νυχιου του μικρου δακτυλου Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2022 από panostom
nickmanak Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δεν ξερω αν εχει αναφερθεί, αλλά πρίν από κάθε ξύρισμα σαπουνίζουμε καλά και ξεπλένουμε το πρόσωπο και το λαιμό μας. Εγω εχω δοκιμάσει διάφορα αλλα με το λευκο σαπούνι φοινικελαίου έχω τα καλύτερα ξυρίσματα. Σε άλλα φορουμ προτείνουν σαπούνια απο ελαιολαδο ή σαπούνια γλυκερίνης (πχ παπουτσανης). Το καλό πλύσιμο αφαιρεί λιπαρότητα και βρωμιές από τη ρίζα της τρίχας, ώστε να εφαρμόσει σωστα ο αφρός του σαπουνιου. Γιατι ως γνωστόν το νερό δεν ειναι διαλυτό σε λαδι/λιπος και αν το δέρμα μας ειναι μπουκωμένο από λιπαρότητα, ιδρωτιλα και μπίχλα, δεν θα εισχωρησει πολυ καλά ο αφρός του σαπουνιου στην τρίχα.
evark Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, panostom είπε Ισως κανω λαθος στο φορτωμα του πινελου, καθως κοβω (πιθανοτατα) πολυ μικρη ποσοτητα σαπουνιου και τη βαζω σε αλλο μπολ για να κανω αφρο. Θα ξαναπροσπαθησω χωρις να λυπαμαι το σαπουνι Η ποσοτητα που κοβω ειναι ας πουμε στο μεγεθος του νυχιου του μικρου δακτυλου Φόρτωσε χωρίς αύριο.... Έτσι κι αλλιώς, όσοι ασχολούμαστε με το "άθλημα" έχουμε σαπούνια για 2 ζωές.... μη τα λυπάσαι, ειδικά τα φθηνά.... Τώρα αν πρόκειται για σαπούνια του πενηντάρικου, εντάξει... αλλά ακόμα και τότε, πως θα τελειώσει για να δοκιμάσεις κανενα άλλο αρωμα....😉 Σημ. Αν κόβεις το σαπούνι, βάλε μια ποσότητα "φουντουκιού" και πάτησε το καλά στον πυθμένα του μπόλ. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2022 από evark 2
free@last Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 4 ώρες πριν, evark είπε Φόρτωσε χωρίς αύριο.... Έτσι κι αλλιώς, όσοι ασχολούμαστε με το "άθλημα" έχουμε σαπούνια για 2 ζωές.... μη τα λυπάσαι, ειδικά τα φθηνά.... Τώρα αν πρόκειται για σαπούνια του πενηντάρικου, εντάξει... αλλά ακόμα και τότε, πως θα τελειώσει για να δοκιμάσεις κανενα άλλο αρωμα....😉 Σημ. Αν κόβεις το σαπούνι, βάλε μια ποσότητα "φουντουκιού" και πάτησε το καλά στον πυθμένα του μπόλ. Και ρίξε 4-5 σταγόνες του νερού,κάνε στροφές το πινέλο στο μπολ και ρίχνε ξανά 4-5 σταγόνες και ξανα στροφές το πινέλο και ξανά πάλι,μέχρι ο αφρός να γίνει σα γιαούρτι..Τότε απλωσε τον στο πρόσωπο και ''βάψε'' για δυο τρια λεπτά..
Hiddenite Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Στις 7/3/2022 στις 5:16 ΜΜ, panostom είπε Ισως κανω λαθος στο φορτωμα του πινελου, καθως κοβω (πιθανοτατα) πολυ μικρη ποσοτητα σαπουνιου και τη βαζω σε αλλο μπολ για να κανω αφρο. Θα ξαναπροσπαθησω χωρις να λυπαμαι το σαπουνι Η ποσοτητα που κοβω ειναι ας πουμε στο μεγεθος του νυχιου του μικρου δακτυλου Καλησπέρα, μπορείς να δοκιμάσεις να φορτώσεις το πινέλο απ'ευθείας από το μπολ του σαπουνιού και μετά να συνεχίσεις στο μπολ το δούλεμα ή κατ' ευθείαν στο πρόσωπο. Στις 7/3/2022 στις 7:44 ΜΜ, evark είπε Φόρτωσε χωρίς αύριο.... Έτσι κι αλλιώς, όσοι ασχολούμαστε με το "άθλημα" έχουμε σαπούνια για 2 ζωές.... μη τα λυπάσαι, ειδικά τα φθηνά.... Τώρα αν πρόκειται για σαπούνια του πενηντάρικου, εντάξει... αλλά ακόμα και τότε, πως θα τελειώσει για να δοκιμάσεις κανενα άλλο αρωμα....😉 Σημ. Αν κόβεις το σαπούνι, βάλε μια ποσότητα "φουντουκιού" και πάτησε το καλά στον πυθμένα του μπόλ. Με ποιό αντικείμενο αφαιρείς κομμάτι από το σαπούνι έτσι ώστε να το βάλεις σε ξεχωριστό μπολ; Εγώ πάντως έχω γύρω στους 3 μήνες στο παραδοσιακό ξύρισμα και ακόμα πειραματίζομαι. Θέλει πολύύύύ υπομονή το άφρισμα και το ξύρισμα.
evark Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Hiddenite είπε Με ποιό αντικείμενο αφαιρείς κομμάτι από το σαπούνι έτσι ώστε να το βάλεις σε ξεχωριστό μπολ; Έχω "καταχραστεί" ένα κουταλάκι εσπρέσσο από ένα σετ.... (επιμελώς... ώστε να μη γίνει αισθητή η απουσία του...) Φυσικά η μέθοδος λειτουργεί μόνο στα μαλακά σαπούνια τύπου proraso, cella κλπ. Η αλήθεια είναι ότι εφόσον βρείς τον τρόπο δεν χρειάζεται πάνω από 2-3 λεπτά ο αφρός. Επίσης κατά την διάρκεια αυτή, αφήνεις το preshave ή τη γλυκερίνη να δράσει, οπότε δεν είναι και τελείως χασιμο χρόνου. Γενικά νομίζω ότι κάνω πιο γρήγορα απ' ότι με τα πλαστικά. Τον αφρό τον φιάχνω με πινέλο χρόνια τώρα ασχέτως είδους ξυραφιού, ενώ το ξύρισμα είναι πιο γρήγορο με DE, καθώς δεν υπάρχει το συνεχές βρέξιμο-ξεμπούκωμα που έχουν τα πλαστικά. Επίσης, η λεπίδες πάντα καινούργιες, στις 2 χρήσεις πέταμα, μετά είτε τραβάνε είτε γίνονται απρόβλεπτες. Για πολύ βιαστικές καταστάσεις, κρέμα κατευθείαν μέσα στο πινέλο και μετά στο πρόσωπο χωρίς μπόλ. Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2022 από evark 1
panostom Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Στις 7/3/2022 στις 7:44 ΜΜ, evark είπε Φόρτωσε χωρίς αύριο.... Έτσι κι αλλιώς, όσοι ασχολούμαστε με το "άθλημα" έχουμε σαπούνια για 2 ζωές.... μη τα λυπάσαι, ειδικά τα φθηνά.... Τώρα αν πρόκειται για σαπούνια του πενηντάρικου, εντάξει... αλλά ακόμα και τότε, πως θα τελειώσει για να δοκιμάσεις κανενα άλλο αρωμα....😉 Σημ. Αν κόβεις το σαπούνι, βάλε μια ποσότητα "φουντουκιού" και πάτησε το καλά στον πυθμένα του μπόλ. Τελικά το πρόβλημά μου ήταν η ποσότητα του σαπουνιού. Με ένα "φουντούκι" πράγματι έγινε η δουλειά με ωραίο και πλούσιο αφρό. Επομένως, ΔΕΝ ΤΣΙΓΚΟΥΝΕΥΟΜΑΣΤΕ το σαπουνι (πόσο μαλλον αν είναι το άρκο των 1,90€) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα