Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, giorgoskoy είπε

Παρέλαβα σήμερα την μηχανή (Gillette king c). Αν και σαπούνια πινέλα κλπ δεν έχουν έρθει ακόμη έκανα ένα πρώτο ξύρισμα με την μηχανή να την δοκιμάσω (σαν σωστός ανυπόμονος) και πραγματικά εξεπλάγην. Δεν κατάλαβα ότι ξυριζόμουν, απλά έβλεπα τρίχες να εξαφανίζονται, μηδενικό τράβηγμα και με αποτέλεσμα μετά από δύο απλά περάσματα κάτι παραλίγο από κόντρα με απλό ξυραφάκι (Mach 3). Και όλα αυτά με γενιά 1,5+ βδομάδας και έναν απλό αφρό.

Χρησιμοποίησες τις Gillette King C λεπίδες; Τι λένε;

• Απαντ. 785
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Χρησιμοποίησες τις Gillette King C λεπίδες; Τι λένε;

Αν και δεν έχω δοκιμάσει άλλες, μου φάνηκαν αρκετά ήπιες 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, spectaculator είπε

Κρέμα ή σαπούνι; Τι σας αρέσει περισσότερο; Σκέφτομαι να δοκιμάσω μια proraso κρέμα σε σωληνάριο έτσι για αλλαγή. Αξίζει τον κόπο ή είναι πεταμένα χρήματα; Ξυρίζομαι κυρίως με σαβέτα αλλά και με ανοιχτού τύπου μηχανή.

Λες «έτσι για αλλαγή» , αλλά δε λες τι χρησιμοποιείς τώρα...

...anyway, η απάντηση στην ερώτηση «κρέμα ή σαπούνι» είναι μάλλον υποκειμενική. Τα σαπούνια θέλουν περισσότερη ώρα «απασχόληση» για να αποδώσουν. Η κρέμες είναι αυτό που λέμε «τής ευκολίας» : Δουλεύονται ακόμα και χωρίς μπολ: Μικρή ποσότητα πάνω σε μουσκεμένο πινέλο και δούλεμα απευθείας στο πρόσωπο.

Προσωπικά, είμαι οπαδός τής ευκολίας, οπότε κρέμα χωρίς δεύτερη σκέψη. Ακόμα και οι πιο «απλές» τού super market (nivea, palmolive κ.τ.λ. ) των €2,00 - €2,50 μού κάνουν μια χαρά δουλειά. Η αίσθηση δε που έχουν στο πρόσωπο, τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά το ξύρισμα, όπως και η προστασία τού δέρματος από ερεθισμούς είναι κάμποσα εκατομμύρια φορές καλύτερη από ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ αφρό.

Χωρίς να αδικώ τούς πιο «μπασμένους» στο χώρο, προσωπικά δεν έχω νιώσει διαφορές μεταξύ αυτών και των πιο ...gourmet(!) - και πολύ ακριβότερων - στο αποτέλεσμα, αλλά μόνο στο άρωμα. Η πιο «ακριβή» που χρησιμοποιώ - αλλά φροντίζω να την έχω πάντα, λόγω κολλήματος με το άρωμά όλων των προϊόντων τής μάρκας - είναι η Tabac στο κόκκινο σωληνάριο: Παίζει γύρω στα €7,00 στα καλλυντικάδικα. Αλλά και με τη nivea των €2,00 μια χαρά ξύρισμα κάνω! Με σαπούνια, μπολάκια, ανακατέματα, ...μαρέγκες(!) (πόσο τη μισώ τη λέξη στο συγκεκριμένο θέμα, δε λέγεται!...το επόμενο επίπεδο, να υποθέσω ότι είναι η ,,,μπεσαμέλ; ) δε μπαίνω καν στον κόπο να ασχοληθώ. Είπαμε όμως: Αυτά είναι υποκειμενικά και ο καθένας κάνει το κέφι του.

• Like 4
Δημοσ.
19 ώρες πριν, spectaculator είπε

Κρέμα ή σαπούνι; Τι σας αρέσει περισσότερο; Σκέφτομαι να δοκιμάσω μια proraso κρέμα σε σωληνάριο έτσι για αλλαγή. Αξίζει τον κόπο ή είναι πεταμένα χρήματα; Ξυρίζομαι κυρίως με σαβέτα αλλά και με ανοιχτού τύπου μηχανή.

Θα πρότεινα ένα καλό σαπούνι που σου παρέχει προστασία και ιδίως μεταξυριστική ολισθηρότητα, όπως Haslinger και Cella στα πιο οικονομικά.Αν επιθυμείς κρέμα νομίζω Palmolive και Proraso (αλλά η single blade σειρά) εχουν πολύ καλή προστασία,στα πιο οικονομικά πακέτα.

Για πιο luxurious προστασία και ιδιότητες πρέπει να φτάσεις τα 15-20 ευρώ και να πας π.χ σε ένα Stirling σαπούνι,ακόμη ακόμη σε ένα Tabac ή σε μια Taylor of old bond Street κι ακόμη καλύτερα σε μια Truefitt and Hill.

Υπάρχουν και πιο ακριβά προϊόντα τα οποία ναι μεν είναι εξαιρετικά από την άλλη δεν νομίζω ότι θα ήταν σόφρων να το αγοράσει ένας πολύ νέος WetShaver.

15 ώρες πριν, giorgoskoy είπε

Παρέλαβα σήμερα την μηχανή (Gillette king c). Αν και σαπούνια πινέλα κλπ δεν έχουν έρθει ακόμη έκανα ένα πρώτο ξύρισμα με την μηχανή να την δοκιμάσω (σαν σωστός ανυπόμονος) και πραγματικά εξεπλάγην. Δεν κατάλαβα ότι ξυριζόμουν, απλά έβλεπα τρίχες να εξαφανίζονται, μηδενικό τράβηγμα και με αποτέλεσμα μετά από δύο απλά περάσματα κάτι παραλίγο από κόντρα με απλό ξυραφάκι (Mach 3). Και όλα αυτά με γενιά 1,5+ βδομάδας και έναν απλό αφρό.

Περιμένουμε και ένα review αφού δοκιμάσεις το πρώτο σου ολοκληρωμένο set up,ναι;

Πιστεύω η King C να μη σε άφησε παραπονεμένο..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, deesnider είπε

Λες «έτσι για αλλαγή» , αλλά δε λες τι χρησιμοποιείς τώρα...

...anyway, η απάντηση στην ερώτηση «κρέμα ή σαπούνι» είναι μάλλον υποκειμενική. Τα σαπούνια θέλουν περισσότερη ώρα «απασχόληση» για να αποδώσουν. Η κρέμες είναι αυτό που λέμε «τής ευκολίας» : Δουλεύονται ακόμα και χωρίς μπολ: Μικρή ποσότητα πάνω σε μουσκεμένο πινέλο και δούλεμα απευθείας στο πρόσωπο.

Προσωπικά, είμαι οπαδός τής ευκολίας, οπότε κρέμα χωρίς δεύτερη σκέψη. Ακόμα και οι πιο «απλές» τού super market (nivea, palmolive κ.τ.λ. ) των €2,00 - €2,50 μού κάνουν μια χαρά δουλειά. Η αίσθηση δε που έχουν στο πρόσωπο, τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά το ξύρισμα, όπως και η προστασία τού δέρματος από ερεθισμούς είναι κάμποσα εκατομμύρια φορές καλύτερη από ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ αφρό.

Χωρίς να αδικώ τούς πιο «μπασμένους» στο χώρο, προσωπικά δεν έχω νιώσει διαφορές μεταξύ αυτών και των πιο ...gourmet(!) - και πολύ ακριβότερων - στο αποτέλεσμα, αλλά μόνο στο άρωμα. Η πιο «ακριβή» που χρησιμοποιώ - αλλά φροντίζω να την έχω πάντα, λόγω κολλήματος με το άρωμά όλων των προϊόντων τής μάρκας - είναι η Tabac στο κόκκινο σωληνάριο: Παίζει γύρω στα €7,00 στα καλλυντικάδικα. Αλλά και με τη nivea των €2,00 μια χαρά ξύρισμα κάνω! Με σαπούνια, μπολάκια, ανακατέματα, ...μαρέγκες(!) (πόσο τη μισώ τη λέξη στο συγκεκριμένο θέμα, δε λέγεται!...το επόμενο επίπεδο, να υποθέσω ότι είναι η ,,,μπεσαμέλ; ) δε μπαίνω καν στον κόπο να ασχοληθώ. Είπαμε όμως: Αυτά είναι υποκειμενικά και ο καθένας κάνει το κέφι του.

Προς το παρόν χρησιμοποιώ δυο σαπούνια, το κόκκινο proraso και το faena (Greek skinos). Θα κάνω τη νέα παραγγελία και θέλω να "γεμίσω" το καλάθι και με καινούργια για δοκιμή. Δοκίμασα ένα σωληνάριο Prosar κόκκινο και η φάση ήταν απογοητευτική. Το ξυράφι κολλούσε στο πρόσωπο. Μπορεί να κάνω και με λάθος τρόπο τον αφρό. Btw, με αυτές τις κρέμες τον αφρό τον κάνεις στο μπολ ή στο πρόσωπο;

Επί της ευκαιρίας. Μαζεύω τα υλικά για να φτιάξω δικό μου σαπούνι με tallow (βοδινό λίπος). Ήδη παρασκεύασα άοσμο λευκό tallow από βοδινό λίπος, κι έχω όλα τα υλικά εκτός από τα αιθέρια για τον αρωματισμό. Θα παραθέσω εμπειρίες μετά το πρώτο ξύρισμα.

Επεξ/σία από spectaculator
  • Like 1
Δημοσ.

Δοκιμαστε KAIZEN απο Ariana & Evans.Το σαπουνι δεν παιζετε, φανταστικη προστασια τοσο κατα τη διαρκεια οσο και μετα το ξυρισμα!

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, isim είπε

Δοκιμαστε KAIZEN απο Ariana & Evans.Το σαπουνι δεν παιζετε, φανταστικη προστασια τοσο κατα τη διαρκεια οσο και μετα το ξυρισμα!

Εξαιρετική φόρμουλα,ένα χρόνο πριν αν λέγαμε ότι υπάρχουν τα Ariana & Evans,Phoenix Artisan Accoutrements και Stirling διαθέσιμα προς πώληση στην χώρα μας,θα μας φοράγανε ζουρλομανδύα..Βέβαια κυκλοφορεί πλέον η φήμη ότι σύντομα θα έχουμε και την Siero base κοντά μας😉 ,οπότε νομίζω ότι η αγορά εδώ έχει ανοίξει για τα καλά..

Επεξ/σία από free@last
Δημοσ.
14 ώρες πριν, spectaculator είπε

Btw, με αυτές τις κρέμες τον αφρό τον κάνεις στο μπολ ή στο πρόσωπο;

Λειτουργούν και οι δύο τρόποι. Εγώ, όπως είπα και πριν, δε χρησιμοποιώ μπολ, διότι δε βλέπω καμία διαφορά, εκτός τού ότι χάνω χρόνο. Βάζοντας ποσότητα περίπου όσο ένα φουντούκι πάνω στο βρεγμένο πινέλο και βουρτσίζοντας απευθείας πάνω στο πρόσωπο, δημιουργείται αφρός, υπεραρκετός για τα δύο «χέρια» που κάνω κάθε φορά και περισσεύει κιόλας.

Πιθανότατα, ανακατεύοντας  σε μπολ, να δημιουργείται ακόμα περισσότερος, αλλά θεωρώ ότι, τουλάχιστον για τις δικές μου ανάγκες, είναι αχρείαστος.

Το μπολ είναι απαραίτητο χωρίς αμφιβολία, σε όσους χρησιμοποιούν σαπούνι. Είτε το ίδιο στο οποίο βρίσκεται το σαπούνι όταν το αγοράζουμε (εφόσον είναι σχετικώς μεγάλο σε διάμετρο) , είτε ξεχωριστό.

• Like 2
Δημοσ.

Οταν λετε 2ο ξύρισμα εννοείται την επομενη μερα ή και τα περασματα;η voksod στην 2η μερα ξυρισματος ,κανω 1-2 περασματα σε καθε ξυρισμα, διαπίστωσα οτι ζοριζοταν λιγο.το ιδιο και με αστρα.persona,big chrome k perma sharp πανε πενα ως τωρα.εχω παρει και νακετ και σιλβερ μπλου και feather αλλα τα αφηνω πιο μετα.

Ξυριζομαι καθημερινα συνηθως 5/7 μερες την εβδομαδα.με μερκουρ 34 g ,tabac soap,lucky dice συνθετικο ή muhle hjm ασβου κ εχω κ ενα χοιρου ομεγκα.

Εχω σαβετα για βαθυτερο ξυρισμα αν θελω αλλα σκεφτομουν σε μια ανοιχτου τυπου.αξιζει να κοιταξω;η λογω του καθημερινου ξυρισματος θα ταλαιπωρησει την επιδερμιδα μου;

Θα θελα βεβαια ενα ακομα σαπουνι και κοιτουσα για faena pegasus ή taurus,london elite, Michelle's h nuovo αν δε κανω λαθος.εχετε καμια πρόταση;

Αφτερ βαζω κορες η φλοιντ 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, spectaculator είπε

Θα δοκιμάζατε ποτέ πινέλο με συνθετική τρίχα; Θα ήθελα ν' αγοράσω ένα Kent. Θα άξιζε 30-40€ για ένα μεγαλούτσικο;

Προσωπικά έχω καταλήξει σε yaqi 26άρι συνθετικό και δεν το αλλάζω με τίποτα.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, pier88 είπε

Προσωπικά έχω καταλήξει σε yaqi 26άρι συνθετικό και δεν το αλλάζω με τίποτα.

Με μέτρια και σκληρά σαπούνια έχει πρόβλημα; Κάνει εύκολα αφρό;

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Με μέτρια και σκληρά σαπούνια έχει πρόβλημα; Κάνει εύκολα αφρό;

Πανεύκολα!Δεν χρειάζεται κάτι άλλο εκτός αν είσαι λάτρης  και θες να ξοδεύεις χρήματα.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, pier88 είπε

Πανεύκολα!Δεν χρειάζεται κάτι άλλο εκτός αν είσαι λάτρης  και θες να ξοδεύεις χρήματα.

Τέλεια! Θα δοκιμάσω εκείνη την Kent που ζαχαρώνω. Ίσως και την Yaqi.

Δημοσ.

Για πείτε οι γνώστες, ποια λεπίδα θα συνδυάζατε με τη feather double edge popular; Αυτή τη στιγμή έχω τις hi stainless platinum που περιείχε η συσκευασία, οι οποίες με ικανοποιούν αρκετά, αλλά είναι λίγο επιθετικές στα ευαίσθητα σημεία, δε συγχωρούν λάθος τοποθέτηση, ειδικά στον αρχάριο όπως εγώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...