Προς το περιεχόμενο

Παραδοσιακό ξύρισμα

adnis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

13 hours ago, Menelaos83 said:

Aν βαζεις πανω απο αυτη την 3αδα την κρεμα της νιβεα, τοτε μην ξοδευεις και τα λεφτα σου σε πινελα κλπ. Καλυτερα παρε ολα τα προιοντα απο το σουπερ μαρκετ και θα σου μεινουν και χρηματα στην τσεπη.

Οτι το mitcell΄s ηταν και το χειροτερο απο τα τρια μαλλον κατι κανεις τελειως λαθος.

μετέφερα μια εμπειρια, την entry level που προτείνουν ολοι, και ειπα δεν την ευχαριστηθηκα. Εδωσα 50-60 € για σαπουνια και τελικα δεν πήρα την αντιστοιχη εμπειρια. Το mitchell's συγκεκριμενα και το δικο μου και αλλων δυο φίλων μου συρρικνωθηκαν και δεν κανουν καθολου μαρεγκα. Ο ενας το πεταξε μαλιστα.

Τωρα αν ξερεις τι μηχανες εχω, τι αλλα σαπουνια εχω και μαλιστα προτεινεις τοσο εριστικα να εξοικονομησω χρηματα, με ξεπερναει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 785
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

9 ώρες πριν, tzotzo είπε

μετέφερα μια εμπειρια, την entry level που προτείνουν ολοι, και ειπα δεν την ευχαριστηθηκα. Εδωσα 50-60 € για σαπουνια και τελικα δεν πήρα την αντιστοιχη εμπειρια. Το mitchell's συγκεκριμενα και το δικο μου και αλλων δυο φίλων μου συρρικνωθηκαν και δεν κανουν καθολου μαρεγκα. Ο ενας το πεταξε μαλιστα.

Τωρα αν ξερεις τι μηχανες εχω, τι αλλα σαπουνια εχω και μαλιστα προτεινεις τοσο εριστικα να εξοικονομησω χρηματα, με ξεπερναει.

Δεν ημουν καθολου εριστικος ισα ισα που η συμβουλη μου ηταν εφοσον δεν βλεπεις διαφορα αναμεσα σε προιοντα που καθ'ομολογιαν ειναι καλα να μην ξοδευεις αδικα τα λεφτα σου.

Επισης το μιτσελς ειναι ενα ιδιαιτερο σαπουνι που αν μαθεις να το χειριζεσαι κανει εξαιρετικο αφρο, το εχω παρει 3 φορες και εχω μεινει υπερευχαριστημενος απο την αποδοση του.

Επισης ξαναλεω οτι δεν μπορει να μπει στην ιδια προταση η νιβεα και τα υπολοιπα και δεν ειναι υποκειμενικο αυτο, ειναι θεσφατο.

To michells είναι σίγουρα πολύ καλό σαπούνι, αλλά θέλει λίγη υπομονή και δούλεμα για να κάνει τη δουλειά του, δεν θεωρείται και από τα πιο εύκολα. Το πήρα μια φορά, βασικά το έχω ακόμα, το ψιλοβαριέμαι να πω την αλήθεια, πλέον τις περισσότερες φορές με βρίσκω να χρησιμοποιώ το Tabac και το Cella όταν βιάζομαι, όταν έχω περισσότερο χρόνο και ζεστό νεράκι, και θα κάνω και κόντρα,  προτιμώ το Α&Ε το οποίο είναι σε άλλο επίπεδο.

15 ώρες πριν, evark είπε

Χρησιμοποιώ πινέλο για πάνω από 15 χρόνια, από τα οποία τα πρώτα 11-12 με κρέμα prosar από το super market. Στο στρατό ήμουν ο μοναδικός που έσκαγε με πινέλο το πρωί να ξυριστεί. Φυσικά δεν το έκανα από λόξα ή από κάποιου είδους εξυπνάδα, ήταν ο μόνος τρόπος να μαλακώνουν τα γένια μου και να μπορώ να ξυρίζομαι στοιχειωδώς με τα πλαστικά Gilette Μπλέ ΙΙ. Το επομενο βήμα ήταν το prorasso, που βελτίωσε την εμπειρία ξυρίσματος, μετά ακολούθησε το ξυράφι ασφαλείας και τα άλλα σαπούνια.... ακόμα και τα πιο ακριβά, όταν δίνεις 20-25 ευρώ για ενα καλό σαπούνι (πχ Ariana&Evans K2E, τεράστια διαφορά από τα φθηνά) που θα κρατήσει ένα χρόνο το κόστος είναι αμελητέο ειδικά αν σκεφτεί κανείς τι λεφτά χαλάγαμε για τα πλαστικά ξυραφάκια. Επίσης η υγεία της επιδερμίδας, το ότι δεν έχουμε τις κοκκινίλες και τα σφαξίματα των πλαστικών νομίζω ότι είναι ανεκτιμητο.

Με Gilette μπλε 2 σλάλομ και εγώ, αλλά ποτέ δεν κόπηκα.

Σίγουρα όμως,τα σαπούνια είναι κλάσεις ανώτερα από αφρούς.

Επίσης πολύ καλά για την τιμή τους είναι τα σαπούνια της Razorock.

Προσωπικά είμαι μεγάλος φαν του Mitchell's , κατ'εμέ είναι το καλύτερο σκληρό σαπούνι. Σε εμένα έχει ταιριάξει πολύ. Κρατάει και πάρα πολύ. Θέλει λίγο δουλίτσα στο άφρισμα αλλά οκ. 

Από φθηνότερα, Cella και Haslinger (πρόβατο) έχω πάρει μια φορά και δε θα ξαναπάρω. Proraso πολύ VFM σε όλα τα προϊόντα τους (και κατά τη γνώμη μου τα αδικεί "εγκληματικά" η κοινότητα. Επειδή όλοι κοιτάζουν τα πιο εξεζητημένα και ακριβά, αγνοούν λίγο τα φθηνά. Δοκιμάστε την μπλε κρέμα της proraso όσοι δεν το έχετε κάνει). Μου έχουν αρέσει πολύ και τα προϊόντα της Lea.

Τώρα από ακριβά/μαλακά/crop σαπούνια, μπορώ να πω ότι έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από Ariana & Evans (A&E θα τα δείτε να τα γράφουν). Όχι τόσο από Phoenix Artisan και τελικά όχι τόσο από ένα ελληνικό ερασιτεχνικό που δοκίμασα. Αναμένω να δοκιμάσω τα ισπανικά του Joserra μήπως εκθρονισουν τα Α&Ε.

Εννοείται όλα αυτά καθαρά υποκειμενικά, δε γίνεται και αλλιώς στο συγκεκριμένο θέμα.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και οι πράσινη κρέμα της prorasso είναι πολύ καλή, ειδικά για ταξίδια, καμμιά σχέση με τις κρέμες super market. Απλά τα σαπούνια της σε μπώλ είναι λίγο "ξερά", αν βάλεις λιγότερο νερό σφίγγουν και μέχρι να τελειώσεις το ξύρισμα ο αφρός ξεραίνεται, αν βάλεις λίγο περισσότερο γίνεται λίγο "αφρόλουτρο" και χάνει... πάντα σε σχέση με άλλα. Για παράδειγμα στα Α&Ε το "γλύστριμα" είναι τόσο έντονο που ακόμα κι αν έχεις ξυριστεί και έχεις πάρει όλο τον αφρό, αν επιστρέψεις να κάνεις μια λεπτομέρια, δεν χρειάζεται να ξαναβάλεις αφρό, μπορείς άνετα να ξυρίσεις την περιοχή χωρίς τίποτα.

Επεξ/σία από evark
  • Like 1

11 ώρες πριν, Menelaos83 είπε

[...]

Επισης ξαναλεω οτι δεν μπορει να μπει στην ιδια προταση η νιβεα και τα υπολοιπα και δεν ειναι υποκειμενικο αυτο, ειναι θεσφατο.

Κάνεις λάθος, γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις ότι το τι κρέμα/σαπούνι ταιριάζει στο δέρμα του καθενός είναι εντελώς υποκειμενικό.

Δοκίμασα ακριβά και καλά προϊόντα που ορκίζονται όλοι εδώ μέσα, και όλα μου δημιουργούσαν ερεθισμό.

Μου πρότειναν την λευκή nivea ως VFM και καλό για ευαίσθητα δέρματα και ήταν η μοναδική που μου έκανε ξύρισμα εντελώς καθαρό χωρίς ερεθισμούς.

• Like 2

1 hour ago, Menelaos83 said:

Δεν ημουν καθολου εριστικος ισα ισα που η συμβουλη μου ηταν εφοσον δεν βλεπεις διαφορα αναμεσα σε προιοντα που καθ'ομολογιαν ειναι καλα να μην ξοδευεις αδικα τα λεφτα σου.

Επισης το μιτσελς ειναι ενα ιδιαιτερο σαπουνι που αν μαθεις να το χειριζεσαι κανει εξαιρετικο αφρο, το εχω παρει 3 φορες και εχω μεινει υπερευχαριστημενος απο την αποδοση του.

Αν ειναι ιδιαιτερο σαπουνι που χρειαζεται να το μαθεις να το χειριζεσαι δεν κανει για entry level. Αρα ερχεσαι στα λογια μου.
Για να εχεις παρει τρια Mitchells σημαινει πως τα εχεις τελειωσει, αν υποθεσουμε οτι ενα σαπουνι διαρκει εναν χρονο, σημαινει πως 3 χρονια ξυριζεσαι με το ιδιο σαπουνι. Οποτε δεν το λες και αντικειμενικη άποψη.

Το Nivea φιλε μου, ειναι μια χαρά για να ξεκινησεις. Το οτι ειναι προιον mass market δεν εχει καμια σημασια, και τα arko και τα derby τα βρισκεις στην λαικη στην τουρκια μια χαρα ξυριζεται ο κοσμος με αυτα. Και τα proraso τα βρισκεις στα supermarket της Ιταλιας

1 ώρα πριν, tzotzo είπε

Αν ειναι ιδιαιτερο σαπουνι που χρειαζεται να το μαθεις να το χειριζεσαι δεν κανει για entry level. Αρα ερχεσαι στα λογια μου.
Για να εχεις παρει τρια Mitchells σημαινει πως τα εχεις τελειωσει, αν υποθεσουμε οτι ενα σαπουνι διαρκει εναν χρονο, σημαινει πως 3 χρονια ξυριζεσαι με το ιδιο σαπουνι. Οποτε δεν το λες και αντικειμενικη άποψη.

Το Nivea φιλε μου, ειναι μια χαρά για να ξεκινησεις. Το οτι ειναι προιον mass market δεν εχει καμια σημασια, και τα arko και τα derby τα βρισκεις στην λαικη στην τουρκια μια χαρα ξυριζεται ο κοσμος με αυτα. Και τα proraso τα βρισκεις στα supermarket της Ιταλιας

Πουθενα δεν ανεφερα το μιτσελς σαν entry level , εσυ ειπες οτι αλλοι στο προτειναν σαν entry level.

Εγω εκρινα την λαθος κατηγοριοποιηση του σαν χειροτερο και απο νιβεα που προφανως δεν ευσταθει.

Επισης και για να το κλεισουμε και να  μην τον κουραζουμαι, στα τοσα χρονια προφανως δεν ξυριζομαι με το ιδιο σαπουνι, το εχω παρει 3 φορες γτ ομολογουμενως με ικανοποιει και δεν ειμαι ο μονος. Η αποψη μου την οποια θεωρω αντικειμενικη ενισχυεται και απο τα θετικα σχολια  που εχει το εν λογω σαπουνι.

Καλα ξυρισματα σε οτι και αν επιλεξεις.

2 ώρες πριν, άδικος είπε

Κάνεις λάθος, γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις ότι το τι κρέμα/σαπούνι ταιριάζει στο δέρμα του καθενός είναι εντελώς υποκειμενικό.

Δοκίμασα ακριβά και καλά προϊόντα που ορκίζονται όλοι εδώ μέσα, και όλα μου δημιουργούσαν ερεθισμό.

Μου πρότειναν την λευκή nivea ως VFM και καλό για ευαίσθητα δέρματα και ήταν η μοναδική που μου έκανε ξύρισμα εντελώς καθαρό χωρίς ερεθισμούς.

Δεν αντιλεγω οτι σε σενα μπορει να μην ταιριαξαν αλλα οπως σε ολα τα πραγματα υπαρχει και σχετικη κατηγοριοποιηση, στην συγκεκριμενη περιπτωση πχ η ποιοτητα των α υλων για να παραχθει ενα σαπουνι.

Λεω παλι λοιπον οτι αν ενα σαπουνι εχει ποιοτικα υλικα και  πολλες καλες κριτικες  δεν μπορει να μπει στο ιδιο επιπεδο με ενα αλλο τυπου νιβεα.

Στα καλλυντικα ακομα και 1000 ευρω να βρεις προιον παντα θα υπαρχει καποιος στον οποιο δεν θα ταιριαξει, θα ειναι λαθος ομως να πει οτι ειναι μαπα γτ απλα δεν θα ειναι αντικειμενικο.

• Like 1

1 hour ago, Menelaos83 said:

Πουθενα δεν ανεφερα το μιτσελς σαν entry level , εσυ ειπες οτι αλλοι στο προτειναν σαν entry level.

Εγω εκρινα την λαθος κατηγοριοποιηση του σαν χειροτερο και απο νιβεα που προφανως δεν ευσταθει.

Επισης και για να το κλεισουμε και να  μην τον κουραζουμαι, στα τοσα χρονια προφανως δεν ξυριζομαι με το ιδιο σαπουνι, το εχω παρει 3 φορες γτ ομολογουμενως με ικανοποιει και δεν ειμαι ο μονος. Η αποψη μου την οποια θεωρω αντικειμενικη ενισχυεται και απο τα θετικα σχολια  που εχει το εν λογω σαπουνι.

Καλα ξυρισματα σε οτι και αν επιλεξεις.

Δεν αντιλεγω οτι σε σενα μπορει να μην ταιριαξαν αλλα οπως σε ολα τα πραγματα υπαρχει και σχετικη κατηγοριοποιηση, στην συγκεκριμενη περιπτωση πχ η ποιοτητα των α υλων για να παραχθει ενα σαπουνι.

Λεω παλι λοιπον οτι αν ενα σαπουνι εχει ποιοτικα υλικα και  πολλες καλες κριτικες  δεν μπορει να μπει στο ιδιο επιπεδο με ενα αλλο τυπου νιβεα.

Στα καλλυντικα ακομα και 1000 ευρω να βρεις προιον παντα θα υπαρχει καποιος στον οποιο δεν θα ταιριαξει, θα ειναι λαθος ομως να πει οτι ειναι μαπα γτ απλα δεν θα ειναι αντικειμενικο.

On 13/06/2024 at 16:28, evark said:

Στα φθηνά σαπούνια το prorasso δεν είναι μονόδρομος, το Cella για παράδειγμα, στο ίδιο στύλ, είναι κλάσεις ανώτερο. Το prorasso είναι στριφνό σαπούνι που ξεραίνεται εύκολα και δεν έχει καλό γλύστριμα. Επίσης στα φθηνά, πολύ καλά είναι το Tabac (το ανταλλακτικό), το Προβατάκι (Haslinger) και το Michell's (και τα τρία σκληρά σαπούνια)

Prorasso πλέον χρησιμοποιώ μόνο το preshave το κόκκινο, που κάνει δουλίτσα..... επίσης κάποιες κρέμες ξυρίσματος είναι καλές για ταξίδια κλπ.

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Το παραδοσιακό ξύρισμα με λεπίδες διπλής όψης έχει μια ιστορία 150 χρόνων. Προφανώς και μπήκε κάποια στιγμή στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Εξελίχθηκε ο τρόπος ξυρίσματος, όχι τόσο σαν αποτέλεσμα, όσο σαν ευκολία και ταχύτητα χρήσης.

Επανήλθε τα τελευταία χρόνια ως ένα niche hobby παρέα με την ανάπτυξη των "μπαρμπερικων". 

Η κατάσταση έχει ως εξής.

Υπάρχουν μηχανές απο 10€ και φτάνουν ως 1000€.

Υπάρχουν σαπούνια από 3€ και φτάνουν 100€.

Υπάρχουν πινέλα ξυρίσματος από 5€ και καποια που φτάνουν 1500€.

Κάπου πρέπει να βάλουμε ένα λογικό εύρος τιμών στη συζήτηση, το οποίο να ανταποκρίνεται στο ζητούμενο. Να ξυρίσει καλά τις τρίχες του προσώπου σου, εύκολα και χωρίς ερεθισμούς. Φυσικά λαμβάνοντας υπόψιν κάποιος αντικειμενικούς παράγοντες και τους υποκειμενικούς όπως τρίχα και δέρμα.

Έτσι αν έρθω εγώ και σου πω το set up μου κοστίζει 2000€ και είναι το θέσφατο(δική σου λέξη) για το τέλειο ξύρισμα θα γελάνε και τα κάγκελα. Έτσι λοιπόν γελάνε και τα κάγκελα όταν λες την κρεμουλα τη Nivea ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με την μαλακια το Mitchell's (btw έχω ένα ανταλλακτικό tallow, στο πουλάω 50€ αν θες)

Η κάθε πολυεθνική(που γενικά είμαι εναντίον τους) ακριβώς επειδή είναι πολυεθνική είναι υποχρεωμένη να κάνει ελέγχους, να τεσταρει τα προϊόντα, και να έχει consistency στο προϊόν.

Αντίθετα με κάθε κακομοίρη artisano που δεν έχει καμμία πιστοποίηση, δεν περνάει ποτέ κανέναν έλεγχο και δεν είναι ποτέ η ποιότητα ιδια μεταξύ των παρτίδων, κάνοντας πειραματόζωα τους πελάτες.

Την τριάδα αυτή την προτείνει όλη η κοινότητα καθημερινά και έχει προταθεί πολλάκις και σε αυτό το θέμα. Ας μην κοροιδευομαστε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το Arko, μια και το αναφέρατε, μου κάνει πολύ καλά ξυρίσματα..... με χαλάει λίγο η μυρωδιά της σιτρονέλας, αλλά ΟΚ μετά από λίγο φεύγει και μένει μια χροιά μοσχολέμονου....

αφήστε που η μορφή στικ είναι πολύ βολική, τρίβεις ελαφρά το πρόσωπο, και κάνεις τον αφρό κατ'ευθείαν, ούτε μπώλ ούτε τίποτα.... 

Φυσικά όλα αυτά που ανεφέρουμε, Haslinger, Cella, Tabac, Prorasso κλπ δεν έχουν σχέση με αρτιζάνικα προιόντα.... απλά προιόντα καθημερινής χρήσης, χαμηλού κόστους είναι...... (δεν ξέρω επίσης αν θα πρέπει και μάρκες όπως η phoenix ή τα razorock πρέπει να τα εντάξουμε στα αρτιζάνικα, μαλλον όχι) 

ΥΓ: Όταν αγόραζα κρέμα ξυρίσματος από το super market, πάντα προτιμούσα την κλασική Prosar, τη θεωρούσα καλύτερη από τη nivea, βεβαια κάποια στιγμή εξαφανίστηκε και πέσαμε αναγκαστικά στη nivea, δεν έπαιζαν και πολλές... όλοι έπαιρναν έτοιμο αφρό (κλασικό best seller noxzema κόκκινο).

Επεξ/σία από evark
  • Like 1

7 hours ago, evark said:

το Arko, μια και το αναφέρατε, μου κάνει πολύ καλά ξυρίσματα..... με χαλάει λίγο η μυρωδιά της σιτρονέλας, αλλά ΟΚ μετά από λίγο φεύγει και μένει μια χροιά μοσχολέμονου....

αφήστε που η μορφή στικ είναι πολύ βολική, τρίβεις ελαφρά το πρόσωπο, και κάνεις τον αφρό κατ'ευθείαν, ούτε μπώλ ούτε τίποτα.... 

Φυσικά όλα αυτά που ανεφέρουμε, Haslinger, Cella, Tabac, Prorasso κλπ δεν έχουν σχέση με αρτιζάνικα προιόντα.... απλά προιόντα καθημερινής χρήσης, χαμηλού κόστους είναι...... (δεν ξέρω επίσης αν θα πρέπει και μάρκες όπως η phoenix ή τα razorock πρέπει να τα εντάξουμε στα αρτιζάνικα, μαλλον όχι) 

ΥΓ: Όταν αγόραζα κρέμα ξυρίσματος από το super market, πάντα προτιμούσα την κλασική Prosar, τη θεωρούσα καλύτερη από τη nivea, βεβαια κάποια στιγμή εξαφανίστηκε και πέσαμε αναγκαστικά στη nivea, δεν έπαιζαν και πολλές... όλοι έπαιρναν έτοιμο αφρό (κλασικό best seller noxzema κόκκινο).

Το παραδοσιακό ξύρισμα είναι μια ωραία διαδικασία περιποίησης. Ίσως η μοναδική που μπορούμε να κάνουμε εμείς οι άντρες χωρις να  παρεξηγηθουμε.

Κάπου όμως αρχίζει ένας αρρωστημένος ψυχαναγκασμός. Να συλλέξουμε μηχανές, να μαζέψουμε πινέλα, να δοκιμάσουμε ένα σκασμό σαπούνια κλπ κλπ. Δεν έχει σταματημό η παράνοια. Δεδομένου ότι δεν είναι κάτι που μπορεί να  επαναληφθει πολλές φορές την ημέρα, η συλλογή και η τόσο διεξοδική ενασχόληση με το αντικείμενο κάπου γίνεται ανούσια. Πιο λογικό θεωρώ κάποιος να έχει την ανάγκη να δοκιμάζει after shave, που το αποτέλεσμα είναι πιο ξεκάθαρο και νιώθεις/μυρίζεις κάθε φορά παρά να δοκιμάζεις μέρα παρά μέρα και άλλη μηχανή.

Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο Μενέλαος και γίνεται απόλυτος και εριστικός είναι το εξής. Με κρέμα Nivea έχουν ξυριστεί δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι ανά τα χρόνια. Με ότι συνεπάγεται αυτό. Με σαπούνι faena δεν έχουν ξυριστεί ούτε 1000. Δεν παίρνει καλύτερο αποτέλεσμα αυτός που θα πάρει faena μόνο στο μυαλό του θα νιώθει πιο ξεχωριστός που ξυριστηκε με ένα χειροποίητο σαπούνι από τη Μυτιλήνη. 

Όπου faena  βάλτε οποίο σαπούνι θέλετε.

• Like 2

Παιδιά εγώ επιστρέφω σε αυτό που λέτε πολλοί. Το θέμα είναι απόλυτα υποκειμενικό και θα συμφωνήσω με τον @tzotzo, ότι πρέπει να αντιστεκόμαστε στην καταναλωτική μανία που μας πιάνει με αυτά τα προϊόντα. Εγώ έκραζα την αδερφή μου που ψώνιζε συνέχεια καλλυντικά, μέχρι που ο κουμπάρους μου με μύησε στο παραδοσιακό ξύρισμα....

Καλό είναι να μοιραζόμαστε την εμπειρία μας, για να βοηθάμε τους άλλους αλλά να έχουμε στο μυαλό μας ότι πάνω κάτω μόνο τις υφές μπορούμε να κρίνουμε. Αυτό που μυρίζω εγώ είναι διαφορετικό με αυτό που μυρίζει κάποιος άλλος. Τώρα ως προς τα ελληνικά αρτιζάνικα σαπούνια, εγώ χαίρομαι που υπάρχει τέτοια επιχειρηματικότητα στη χώρα μας, αν και κάποια προϊόντα θα έπρεπε να τιμολογούνται πιο κάτω. Κάποιος φίλος παραπάνω ανέφερε ότι τα Faena χρησιμοποιούνται σε μπαρμπέρικα στο Λονδίνο. Φίλε δεν αντιπαρέρχομαι αυτό που λες αλλά η Αγγλία ίσως είναι η μητρόπολη των προϊόντων αυτών. Πρόσφατα πάντως αγόρασα σαπούνι της Grooming Cult, σε υψηλή τιμή, για το οποίο θα τοποθετηθώ μόλις μάθω καλύτερα.

Αυτά από εμένα και επανέρχομαι. Να προσθέσω ότι χθες έκανα πρώτο ξύρισμα με τη Rockwell 6c και στη ρύθμιση 3 μου φάνηκε ότι δεν έκοβε όσο θα ήθελα. Το αναφέρω για να πάρω feedback από όποιον την έχει.

Κάτι άλλο: Απο που μπορώ να αγοράσω με ασφάλεια καλό κλώνο της Merkur Futur;

και μια πρόταση: Προσιτό αρτιζάνικο σαπούνι που με συγκλόνισε με το άρωμα του είναι το Mastro Miche Peek-a-boo. Βάζω το λινκ ενδεικτικά, εγώ το είχα πάρει γύρω στα 8 ευρώ από hairmaker.

https://www.skroutz.gr/s/54220955/Mastro-Miche-Krema-Xyrismatos-125ml.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...