Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ενδιαφέρομαι να πάρω ένα διαδυκτιακό σκληρο (NAS) για το γραφείο, όπου θα αποθηκεύονται τα αρχεία και θα έχουν πρόσβαση 3-4 υπολογιστές. Μέχρι τώρα τον ρόλο αυτόν αναλάμβανε ένας υπολογιστής/server.

Δεν έχω ιδέα όμως από NAS, ποτέ δεν είχα και δε ξέρω τις δυνατότητες του. Κοιτούσα να παραγγείλω έναν και πως διάβασα τα σχόλια αγοραστών και έφυγα μακρια. Οπότε για να μη την πατήσω ρωτάω εδώ. Τι θα πρέπει να προσέξω; Δώστε μου μια συγκεκριμένη πρόταση.

Με ενδιαφέρει όμως και το backup διότι θα είναι σημαντικά αρχεία. Εκεί τι γίνεται; παίρνεις κάποιον με 2 σκληρούς και κάνεις RAID? συνδέεις χειροκίνητα κάποιον άλλον σκληρο και κάνεις το backup? Μπορείς αυτόματα να κρατάς backup σε cloud (πχ gdrive)

Τι σκληρούς βάζουμε; SSD; Βλέπω κάποιοι προτείνουν τους IronWolf. 1TB μου είναι υπεραρκετό.

Τι άλλες δυνατότητες έχουν, διότι βλέπω δεν είναι και φθηνοί. Πιθανόν να προσφέρουν πράγμτα που δε γνωρίζω και θα μου ήταν χρήσιμα

Θέλω να αγοραστεί από ελλάδα και δε με νοιάζει το κατάστημα.

και να ολοκληρώσω λίγο το σκεπτικό μου.

Είχα σκοπό για NAS και χρήση ενός εξωτερικού σκληρού για backup και συγχρόνως backup σε cloud

Δημοσ.

Καλημέρα. Για αυτά που αναφέρεις , θα σου πρότεινα να πάρεις ένα 4bay nas (σαν αυτό https://www.skroutz.gr/s/24489050/Synology-DiskStation-DS220.html?from=catspan), διότι θα έχεις τη δυνατότητα να κάνεις διάφορους συνδυασμούς Raid. Εγώ έχω ένα με 4 δίσκους των 8tb σε raid 5.

Επίσης, μέσω του προγράμματος που έχει (Synology DSM), μπορείς να κάνεις και αυτά που ζητάς. Ότι χρειαστείς μπορείς να ρωτήσεις και φυσικά υπάρχουν και πάρα πολλοί οδηγοί!!

Δημοσ.

Το πιο οικονομικό πιστέυω ως λύση είναι ένα 2bay NAS απο synology, δυο δίσκοι ironwolf 1TB (ή ακόμα και 2TB) σε raid 1 και ένας εξωτερικός για backup 1 ή 2 ΤΒ.

Προσοχή το Raid θα σου δώσει διαθεσιμότητα και θα σε προστατεύσει αν χαλάσει 1 απο τους δίσκους. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ BACKUP ! Σε ότι αγοράσεις θα έχεις στο νου σου επιπλέον ένα δίσκο για backup εξωτερικό αν όχι δύο (πχ εκτός χώρου εργασίας για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο) επίσης αν δεν έχεις θέμα θα μπορούσες να αξιοποιησεις και cloud λυση για το backup σου μιας και δεν είναι πολύς ο χώρος που χρειάζεσαι (1 ΤΒ). 

Τέλος ότι και να επιλέξεις οπωσδήποτε να έχεις ή να αγοράσεις και ένα ups να το έχεις πάνω !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...