mike.hatz Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Η msi που λες ηταν η παλια μου καρτα. Την ειχα παρει πριν εναμιση χρονο στα 180 ευρω. Καταλαβαινεις οτι με ποναει να την βλεπω στα 220 μετα απο τοσο καιρο. Απο τις 3 θα επερνα την Sapphire, μετα την XFX. Την MSI δεν την βαζω επειδη ειναι ιδια με την xfx αλλα δεν εχει backplate και δε μου αρεσει εμφανισιακα. Νομιζω στα 158 ειναι πιο value for money η 1650 που ειχες βρει... Ειναι η χειροτερη, αλλα με 60 ευρω διαφορα για μενα γυρνανει την ζυγαρια, σιγουρα εναντια στις rx 580. Δες αυτο για να καταλαβεις περιπου που βρισκονται σε gaming performance και αν γυρναει την ζυγρια στην 5500xt. Βρηκα αυτο αλλα το 14 days delivery και 14 days right to return μου βρομαει. Αυτο για pre-order αν θελεις.
Shaddock Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 22 minutes ago, mike.hatz said: Βρηκα αυτο αλλα το 14 days delivery και 14 days right to return μου βρομαει. Ναι το είδα και εγώ με πολύ κακές κριτικές για το μαγαζί! Επίσης το κουτί δε το βρίσκω πουθενά, οπότε βρήκα αυτό το μαγαζί στη Γερμανία Lian Li LANCOOL και βλέπω έχει και τις 1650 super που δε ξέρω τις διαφορές στις εκδόσεις πέρα από τα RGB και τα outputs EDIT: ωχ τώρα είδα ότι ούτε εκεί είναι διαθέσιμες... Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2020 από Shaddock
mike.hatz Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Απο αυτο το site παρε ZOTAC GAMING GeForce GTX 1650 Super. Δε με τρελενει η zotac ουτε εχει backplate, αλλα ειναι γνωστη εταιρια και η τιμη believe it or not ειναι οσο το φυσιολογικο του σκρουτζ(την εχει 178 στο σκρουτζ κανονικα)! και αφου βρηκες και το κουτι μια χαρα! Οι αλλες ειναι τουλαχιστον +25-30 ευρω και δε νομιζω οτι αξιζει να τα δωσεις. Ξανα, τσεκαρε οτι οι εξοδοι hdmi,displayport κτλ σου κανουν και εισαι set.
Shaddock Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 4 minutes ago, mike.hatz said: ZOTAC GAMING GeForce GTX 1650 Super Δυστυχώς ούτε αυτή είναι διαθέσιμη όπως και καμία 1650 super
mike.hatz Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Καλα κοιτα, δε χρειαζετε να τα παραγγειλεις ολα με την μια αν δεν σε καιει τοσο. Παρε ξερω γω τον επεξεργαστη με που εχει την πιθανοτητα να ακριβινει +mobo,ram που δεν νομιζω να τα αλαξεις και τα εχεις βει καλες τιμες, και να τα εχεις στην ακρη. Τα αλλα δε νομιζω να ακριβυνουν. Αυτην την στιγμη νομιζω πιο vfm ειναι η 1650 στο budget σου αλλα μπορει να φερουν κι αλλες τα μαγαζια και να ερθουν στα καλα τους οι τιμες. Χειροτερα δε νομιζω να γινουν εκτος τον επεξεργαστη. 1
Shaddock Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Καλώς λοιπόν, θα ξεκινήσω κομμάτι κομμάτι και θα έχω το νου μου! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όλες τις συμβουλές και το χρόνο σου, και όταν έρθεις βέλγιο κερνάω λαν πάρτυ 1
Shaddock Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Λοιπόν Mike, θα σε ξαναενοχλήσω γιατί όπως το βλέπω το πράγμα με τις κάρτες γραφικών θα αργήσει κανά 2-3 βδομάδες και οι τιμές είναι στα ύψη παντού! Λέω να δω τι επιλογές έχω σε intel, οπότε παρακάτω έκανα τη λίστα βάσει αυτών που είπες. Οπότε ξεκινάμε χωρίς GPU και στο μέλλον θα γίνει η απαραίτητη αγορά. Βασικά τα κομμάτια παραμένουν τα ίδια εκτός επεξεργαστή και μητρική. Οπότε έχουμε και λέμε: Alternate Megekko Caseking CPU Intel® Core i7-10700K (Collector's Edition) € 389.00 € 389.00 CPU Intel® Core i7-10700K € 389.00 € 375.05 CPU Intel® Core i7-10700KF € 359.00 € 359.00 CPU Intel® Core i7-10700 € 329.00 € 335.05 CPU Intel® Core i7-10700F € 309.00 € 338.00 MOBO ASUS Prime Z490-P € 139.90 € 134.90 CASE Lian Li Lancool € 69.90 SSD Samsung 970 EVO 500GB M.2 SSD € 75.90 € 74.00 PSU Corsair TX550M, 550 Watt power supply € 79.90 € 70.90 RAM HyperX 16 GB DDR4-3200 Kit RAM € 74.90 Απ' ότι καταλαβαίνω πρέπει να πάω στον Intel® Core i7-10700K που έχει ενσωματωμένα γραφικά, σωστά; Το σύνολο (με τον Κ) είναι: 799€ Και χρειάζομαι και έξτρα ψύκτρα για τον επεξεργαστή, αξίζει πιστεύεις;
mike.hatz Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Ενσωματομενα γραφικα εχουν οι 10700k και 10700, και γενικα οσοι δεν εχουν το F. Ο 10700k επειδη ειναι overclocked και unlocked δεν εχει καθολου ψυκτρα επειδη θεωρειται πως θα βαλεις μια καλη ετσι κι αλλιως, οποτε εκει θελεις σιγουρα μια. Ο 10700 εχει ψυκτρα, αλλα εγω θα σου πρωτεινα να βαλεις μια, ισως αργοτερα αν δεν σου αρεσουν οι θερμοκρασιες. Μπορεις να την κανεις την αναβαθμιση εκ τον υστερων. Αναμεσα σε 10700k και 10700. O 10700 ειναι κλειδωμενος, δηλαδη δε μπορεις να κανεις overclock. O μεν κανει boost single core στα 5.1ghz και μπορεις να το ανεβασεις/κατεβασεις με overclock/underclock, ενω ο δε στα 4.8ghz και δεν μπορεις να το πηραξεις. Οποτε εχει μικρο advantage ο k. Απ την αλλη τραβαει παραπανω ρευμα ο 10700k εφοσον εχει και λιγο καλυτερο performance, και θα σου δωσει λιγο μεγαλυτερο λογαριασμο δεη. Για +30 ευρω + ψυκτρα που χρειαζεται, αν δεν σε ενδιαφει το overclock δεν νομιζω να αξιζει ο 10700k. Καλυτερα θα ελεγα τον 10700, αλλα οτι θελεις εσυ.
Shaddock Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Η συχνότητα επεξεργαστή δε παίζει ρόλο; Γιατί στον απλό είναι 2,9Ghz και στον Κ 3,8Ghz. Γενικά ποτέ δε κατάλαβα πως λειτουργεί το OC, οπότε δε νομίζω να το χρησιμοποιήσω αν και ξέρω το concept γενικά. Γενικά πιστεύεις ότι αξίζει αυτό το setup από της AMD? Δεδομένου ότι στην intel η κυκλοφορία είναι το 2020
mike.hatz Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Γενικα κοιταω το boost, οχι το base. Δεν ξερω ακριβως σε τι βοθαει η ενδηξη του base μιας και οταν χρειαστει παραπανω απο το base θα κανει boost και οταν δεν χρειαζετε, θα το ριξει. Μαλλον για να μπορεις να κανεις ενα συσχετισμο του tdp και του frequency που θα εχεις, αλλα αν ξερει κανεις παραπανω ας πει κατι Οποτε οταν θα τρεχεις ενα βαρυ multicore προτζεκτ, θα τρεχει κοντα στα 4.8 σε ολους τους πυρηνες, περιπου 4.4-4.8 αναλογα ποσο καλο ειναι το chip και θα τραβαει λιγο πανω απο τα 65W που εχει tdp, νομιζω γυρω στα 88W. Ο k ειναι ας πουμε πιο επιλεγμενο chip που τον εχουν παει boost στα 5.1ghz στο εργοστασιο και εχει καλυτερες πιθανοτητες για overclock, και να ειναι κοντα στα 5.1ghz all core. Κατα τα αλλα τα chip ειναι ακριβως τα ιδια, δεν εχει κατι παραπανω. Οταν εχεις εκατομμηρια τρανσιστορ δεν μπορεις να ελεγξεις οτι ολα λειτουργουν τελεια. Παει πιθανοτικα. Ο k τυχαινει να ειναι πιο καλο chip οταν φτιαχτηκε στο εργοστασιο. Εγω θα πηγαινα στο AMD αν μπορουσα να περιμενω και να γλιτωσω τα εχτρα λευτα. Εχεις και την επιλογη για placeholder καρτα η οποια θα ειναι χειροτερη των ενσωματομενων γραφικων του intel αλλα τι να κανεις. Οι αποδοσεις σε οχι gaming ειναι ιδιες, με διαφορες του 1-3%. Σε gaming νικαει το intel αλλα οχι για οσο παρπανω κανει. Οποτε κανε οτι πιστευεις. Και τα 2 συστηματα θα ανταπεξελθουν αριστα στα περισσοτερα πραγματα ετσι κι αλλιως.
Shaddock Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Ok clear, ευχαριστώ και πάλι! Βλέποντας και κάνοντας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα