Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα να στήσω το δικό μου κουτί. Δεν έχω εμπειρία πάνω στο κομμάτι αλλά θα τα καταφέρω.

Budget:

+/- 800

Χρήση:

Χαλαρό gaming (lol), web browsing, διάφορα προγράμματα

Προγράμματα:

CPLEX, Maple, Adobe, Tableau και γενικά πολύ multitasking

Περιφερειακά:

Όχι, υπάρχουν όλα

Βέλγιο

Κατάστημα:

Δεν υπάρχει προτίμηση

Συναρμολόγηση:

Μόνος αλλά χωρίς πείρα

Ειδικότερα στο τι θα ήθελα:

MOBO:

Δεν έχω ιδέα

CPU:

Σίγουρα 6πύρηνος

GPU:

Δεν έχω ιδέα, κατι σε mid-end

RAM:

16GB

SSD:

512 ή 256 και 1 HDD?

CASE:

Κάτι τίμιο με RGB

Γενικά θα προτιμούσα δυνατό επεξεργαστή και 16GB RAM, σε όλα τα υπόλοιπα δέχομαι προτάσεις!

Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σου εβγαλα μια λιστα απο αυτο το site: Tweakers αν καταλαβα ειναι κατι σαν το skroutz στην ολλανδια και βελγιο

edit: (ειχα κανει λαθος την προσθεση 😛)  

Με τον φτηνοτερο επεξεργαστη βγαινει 790, ενω με τον ακριβοτερο 878. Απ οτι καταλαβα χρειαζεσε multicore performance και μιας οι τιμες δεν εχουν ξεφτιλιστει ακομα εκει, καλυτερα να πας σε ryzen. Βαλε οποιον νομιζεις σου κανει καλυτερα για το budget σου. Ο ενας ειναι 6/12 και ο αλλος 8/16 με πιο ψηλοτερο ρολοι=single core performance, οποτε καταλαβαινεις ειναι ακριβως μια αναβαθμιση πανω για τα προγραμματα που χρειαζεσε. Gpu, νομιζω με την 1650 super θα εισαι καλυμενος για τα επομενα χρονια για 1080p gaming. Θα εβαζα και φτηνοτερη, αλλα δεν εβρισκα καποια που να αξιζει. Το τροφοδοτικο ειναι αρκετα καλο 550W 80+ bronze. Αν θελεις να δωσεις κατι παραπανω σε αυτο, βαλε καποιο 80+gold. To κουτι μην το αλαξεις ειναι πολυ καλο, εκτος κι αν δεν σου αρεσει εμφανισιακα που τοτε παω πασο. Ο nvme πολυ δυνατος, θα τον αλαζα μονο για τον samsung evo. O hdd ειναι ο βασικος. Τελος, η μητρικη ειναι νομιζω απο τις πιο solid επιλογες που μπορει να κανει κανεις σε αυτο το budget. Μονη αναβαθμιση να πας σε καποια x570 αλλα μετα ξεφευγει πολυ. 

Οι τιμες φαινονται λιγο λιγο φουσκομένες που σημαινει οτι μπορει να φουσκωσουν οπως εδω στην Ελλαδα. Μπορει να θελεις να βιαστεις.

Αυτα :) καληνυχα

Επεξ/σία από mike.hatz
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ευχαριστώ πολύ για τη λίστα. Θα τα ρίξω μια ματιά να δω τι γίνεται με τις τιμές και θα σου πω. 

Επίσης γιατί ο 3600 έχει ανοδική πορεία στην Ελλάδα; Σε τι οφείλεται;

image.png.eadbbf88644c9623fb73ba35263f9cb3.png

Το κουτί φαίνεται ωραίο, θα ψάξω και λίγο ακόμα. Τι είναι όμως αυτό που κοιτάς σε ένα κουτί;

O HDD είναι απαραίτητος; Δουλεύω αρκετά με cloud και εξωτερικό σκληρό.

Επίσης ποτέ δε κατάλαβα τι είναι το bronze, gold κτλπ σε ένα τροφοδοτικό, αν μπορείς να πεις κάτι πάνω σε αυτό; Ευχαριστώ :) 

EDIT:

Επεξ/σία από Shaddock
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, 

5 είναι τα σημαντικά για ένα κουτί. Καταρχάς το πιο σημαντικό για μένα, να σου αρέσει εμφανισιακά. Δεύτερον να έχει καλό airflow. Τρίτον με πόσους ανεμιστήρες έρχεται ώστε να μην χρειαστεί να αγοράσεις για να βελτιώσεις το παραπάνω, και ανέβει η τιμή. Τέταρτον να έχει ικανοποιητικό χώρο για cable management(πλέον σχεδόν όλα τα κουτιά και τα πιο φτηνά έχουν, αλλά λέω εγώ). Πέμπτον πόσος θόρυβος απορροφάται από το κουτί. Αυτό που σου πρότεινα είναι από τα καλύτερα all around

Τον hdd τον έβαλα επειδή στο αρχικό σου post τον είχες, εννοείται δεν είναι. Όσο χώρο θέλεις βάζεις.

Τον gold bronze κτλ είναι ουσιαστικά ποσα watt τραβάει από την μπριζα για να σου δώσει αυτό που ζητάς. Το σύστημα σου δε θα σου ζητάει πάντα το max σε ενέργεια. Οπότε σκέψου το έτσι: Κάποια δεδομένη στιγμή ζητάει 300 watt το τροφοδοτικό πρέπει να τα δώσει. Για να το κάνει τραβάει από την μπριζα ρεύμα που είναι 240v και το μετατρέπει σε 12ν, 5ν και 3,3ν. Εδώ είναι το θέμα. Άμα τραβάει 300w, τα μετατρέψει και έχει στο τέλος πάλι 300w τότε έχει 100% απόδοση και είναι τούμπανο. Αυτό δεν υπάρχει στην φύση, οπότε όταν γίνει η μετατροπή χάνετε κάτι. Δηλαδή από τα 300 που πήρες απ' την μπριζα θα σου μείνουν τα 250 ας πούμε και θα έχεις 83% απόδοση. Το gold bronze και τα λοιπά ουσιαστικά σημαίνει ότι σε όλο το εύρος του τροφοδοτικού ο συντελεστής θα μένει πάνω από ένα ποσοστό. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι αν έχεις ένα μάπα τροφοδοτικό με 10% απόδοση που θα τραβάει 1000w για να δώσει 100w θα σου έρθει ένας λογαριασμός καρδιακό. Επίσης το ότι κάτι είναι πάνω από 80% δε σημαίνει ότι έχει όλη την ώρα 80%. Πολλές φορές μπορεί να είναι και 90%. Παρακάτω βλέπεις τα minimum για κάθε επίπεδο.

image.png.36b09fc3345fd484eae4e07779a264a6.png

Δεν είναι όμως το μόνο σημαντικό. Πρέπει να μπορεί να δώσει σταθερά τα ρεύματα που παράγει, ειδικά αν πας για overclock, να έχει προστασίες ώστε να μην σου κάψει πράγματα αν γίνει υπερφόρτωση στο δίκτυο κτλ. Το 80+ δε σημαίνει ότι το τροφοδοτικό θα είναι καλό αν έχει το αυτοκόλλητο. Είναι ένας δείκτης παραπάνω.

Για τους ryzen που ρωτάς είναι ένα mix νομίζω παραγόντων. Καταρχάς με covid έκλεισαν πολλά μαγαζιά ή προμηθευτές. Επίσης ο κόσμος έχει την τάση προς τα Χριστούγεννα και με την κατάσταση να κάνει αναβαθμίσεις. Τέλος η amd πρόκειται να βγάλει Ιανουάριο με Μάρτιο τον ryzen 5 5600, τον διάδοχο του ryzen 5 3600, και ίσως για να μην γίνει ο χαμός που δεν υπάρχει stock πουθενά(όπως με τις nvidia), να έχει δώσει πόνο στο εργοστάσιο να παράξει πολλούς από αυτούς, μιας και ο 5600 έχει την προοπτική να γίνει ο νέος πιο δημοφιλής επεξεργαστής στον πλανήτη.

Επεξ/σία από mike.hatz
  • Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα,

Είσαι τρομερός και αναλυτικότατος! Ευχαριστώ για όλα τα tips. 

Στο προηγούμενο μου ποστ έβαλα κάποια κομμάτια που βρήκα και αρχίζω να καταλήγω προς το https://www.alternate.be/ Έχει αρκετά καλές τιμές και η ΜΟΒΟ και ο SSD είναι σε προσφορά. Αν και το https://www.megekko.nl/ έχει επίσης καλές τιμές, οπότε μόλις καταλήξω στα κομμάτια θα συγκρίνω τιμές ανάμεσα στα 2 και θα διαλέξω το κατάλληλο.

Alternate Megekko
CPU AMD Ryzen 7 3700X  €   324.00  €   315.05
MOBO MSI B450 TOMAHAWK  €     82.90  €   107.00
SSD Samsung 970 EVO 500GB M.2 SSD  €     75.90  €     74.00
PSU Corsair CV550 550W  €     50.00  €     50.15
RAM HyperX FURY HX430C15FB3  €            -    €     75.95
RAM HyperX 16 GB DDR4-3200 Kit RAM  €     74.90  €            -  
GPU ASUS GeForce GTX 1050 Ti Cerberus OC graphics card  €   154.90  €   166.00

Λοιπόν με μία αναζήτηση βρήκα τα παραπάνω. Νομίζω πως δε γίνεται να περιμένω τη καινούρια σειρά ryzen καθώς δε γνωρίζουμε τη διαθεσιμότητα. Επίσης το PSU το διάλεξα στη τύχη, τι πιστεύεις; Οι RAM μου φαίνονται ίδιες, δε ξέρω αν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη διαφορά και θα προτιμούσα τις RGB. Επίσης τη GPU τη διάλεξα στη τύχη, αν έχεις κάτι να προτείνεις επίσης καλοδεχούμενο. Το κουτί το έβαλα ενδεικτικά καθώς δεν έβρισκα αυτό που πρότεινες και είναι στην ίδια τιμή.

Με τα πάνω specs το σύνολο είναι 751,95€ 

Κάτι τελευταίο, σύντομα θα έχω 2η οθόνη και dock station, επηρεάζει κάπου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορεις να παρεις απο διαφορα μαγαζια? Ο επεξεργαστης ας πουμε στο amazon.nl ειναι 300 ευρω. 'Η μετα ερχονται πολυ τα μεταφορικα?

Απο τις ram βαλε τις πορτοκαλι :P ειναι 3200mhz ενω οι αλλες 3000mhz και εχουν το ιδιο cas. Αν βρεις πιο φτηνες απο αλλη εταιρια μπορεις να τις βαλεις. Gskill corsair crucial και αλλες, ειναι καλες εταιριες. Ειδικα αυτες εδω αν τις βρεις 2x8=16gb τοτε ακομα καλυτερα αλλα στην γυρω στα 80 ευρω, μην πας πολυ πανω για να τις αλαξεις. Εχουν χαμηλο cas latency(=16) σε σχεση με τις αλλες 3600mhz που μονο οι πιο ακριβες φτανουν.  

To τροφοδοτικο ειναι πανω κατω στα ιδια, ισως ελαχιστα χειροτερο. Η corsair ομως ειναι πολυ σοβαρη εταιρια, και αν εχει ποτε θεμα και καει κατι, δε σου πληρωνει μονο το τροφοδοτικο αλλα και αυτο που καηκε:). Μαλλον μου αρεσει καλυτερα το corsair εδω που τα λεμε, και σιγουρα η aerocool δεν ειναι τοσο legit αιτερια οσο η corsair.

edit: Καλυτερα βεβαια νομιζω ειναι να πας σε gold, αν σου φτασει το budget. Αυτο ειναι καλο, και ο μεγαλος αδερφος του παραπανω corsair ειναι αριστη επιλογη. Εγω εχω αυτο που με εναν r5-3600 και μια rx 5600xt μου κανει τελεια χωρις προβληματα.

edit2: για τα τροφοδοτικα υπαρχουν psu calculator που βαζεις τα κομματια σου και βλεπεις ποσο περιπου θα τραβανε. Εσενα μου εβγαλε περιπου 320w. Στην χαρακτηριστικα της gpu λεει να εχεις minimun 450w psu οποτε με 500ή550 εισαι καλημμενος για αυτα τα κομματια. 

Η 1050ti ειναι ακετα παλια καρτα. Πολυ καλη για την γενια της, αλλα ειναι λιγο ξεπερασμενη. Αν την εβρισκες 120-130 τοτε ναι. Αλλα για 150-160 για μενα δεν αξιζει. Πολυ καλυτερα να πας στην 1650 super οπως πριν αλλα απο αλλη εταιρια εδω με 20 ευρω πανω. Μπορει να την διαλεξεις και με 1 ανεμιστηρα αλλα δεν το προτεινω. Θα κανει θορυβο και θα ζεστενεται πιο πολυ. Επειδη εχεις 2 οθονες εχει σημασια οτι η καρτα μπορει να βαλει μεχρι 3, 1xhdmi, 1xdisplay port, 1x dvi. Παρε οθονες με τα αναλογα, ή καποιον ανταπτορα.

edit: μολις ειδα οτι λεει out of stock... δε ξερω... εγω θα σου ελεγα παρε ειδικα την καρτα γραφικων(την asus) και ισως τον επεξεργαστη απο το amazon.nl που τα εχει πιο φτηνα, και τα αλλα απο το alternate που θελεις... bad luck.

Κουτι δεν βλεπω να εχεις βαλει κατι αλλα ακολουθα οτι σου ειπα παραπανω και θα βρεις κατι. Αν δεν εχει fanακια παρε να βαλεις τουλαχιστον 1 μπροστα και 1 πισω. 2 μπροστα θα ηταν καλυτερα. Καλες επιλογες ειναι εδω και εδω. Τα ιδια ειναι και τα 2, αλλα το ενα ειναι mesh μπροστα και αρα ρουφαει καλυτερα αερα. Το εβαλα το αλλο επειδη ειναι σε προσφορα τωρα, αλλα εχει χειροτερο airflow. Τα εχει και σε μαυρο.

Το dock station δεν ξερω τι ειναι... Για usb?

Οσο αναφορα το στησιμο φανταζομαι θα δεις βιντεακια κτλ πριν το κανεις, αλλα κατι που πολλες φορες το προσπερνας χωρις να το καταλαβεις, οταν βαλεις fan στο κουτι μπορει καταλαθως να τα βαλεις να ριχνουν προς τα μεσα τον αερα ολα. Δεν το θελεις αυτο. Θελεις να κανεις airflow που να βαζει κρυο αερα και να πεταει εξω τον ζεστο, οχι ολα προς τα μεσα και να μην βγενει απο πουθενα. Οποτε ενας τροπος ειναι να βαλεις τα μπροστα fanακια να βαζουν αερα στο κουτι, και τα πισω και πανω να βγαζουν αερα απο το κουτι. Καπως ετσι:

download.jpg.b8716bf64a77af7c01a2123540b50435.jpg

:)

Επεξ/σία από mike.hatz
Δημοσ.

Ανανεώνω τη λίστα μου λοιπόν με καινούριες ερωτήσεις εννοείται :P 

Alternate Megekko Amazon
CPU AMD Ryzen 7 3700X  €   324.00  €   315.05  €   300.40
MOBO MSI B450 TOMAHAWK  €     82.90  €   107.00  
SSD Samsung 970 EVO 500GB M.2 SSD  €     75.90  €     74.00  
PSU Corsair CV550 550W  €     50.00  €     50.15  
PSU Corsair TX550M, 550 Watt power supply  €     79.90  €     70.90  
RAM HyperX 16 GB DDR4-3200 Kit RAM  €     74.90  €            -    
GPU ASUS GeForce GTX 1050 Ti Cerberus OC graphics card  €   154.90  €   166.00  
GPU ASUS ROG Strix Nvidia GeForce GTX 1650 Super 4GB Advanced Edition Gaming Graphics      €   187.74
GPU Gigabyte GeForce GTX 1650 D6 Windforce OC 4G 2.0 Video Card    €   174.95  

Να σου πω την αλήθεια δεν είμαι φαν της άμαζον και του μπέζος οπότε θα έδινα παραπάνω χρήματα για να πάρω τον επεξεργαστή από άλλο κατάστημα. Επίσης θα διαλέξω το corsair PSU που μου πρότεινες καθώς το βρήκα σε καλή τιμή. Φαίνεται πως είναι πολύ δύσκολο να βρεις μία κάρτα GTX1650, και η μόνη που μπόρεσα να βρω είναι αυτή στη λίστα και σε καλή τιμή, απλά δε ξέρω αν έχει διαφορά από αυτή που μου πρότεινες;

Οπότε αν λυθεί το θέμα της κάρτας γραφικών, μένει μόνο να βρω το κουτί και νομίζω πως κλείσαμε!

Επίσης το dock station θα είναι μάλλον αυτό όπου θα συνδέσω λάπτοπ και σταθερό για να μη χρειάζεται να αλλάζω καλώδια κτλπ. 

Δημοσ.

H 1650 με την 1650 super ειναι διαφορετικες καρτες. Η 1650 δεν θεωρειται και πολυ καλη για τα λευτα της. Η μεν εχει gddr5 vram ενω η δε εχει gddr6 vram. H super χει περισσοτερο cuda cores και γενικα κατι εκανε λαθος η nvidia με την 1650 απ την στιγμη που η αποδοση της ειναι χειροτερη απο καρτες του 2017, rx 580, rx 570. Αντιθετα η super ειναι ακριβως εκει που πρεπει.  

Δε ξερω που βρηκες την τιμη για την 1650 αλλα εμενα μου λεει not yet known.

Απ την αλλη βλεπω τωρα πως και στο amazon λεει οτι ειναι πρoσωρινα μη διαθεσημη η asus... Τελικα ειναι ειδος υπο εξαφανιση οι γραφικων και στο βελγιο. Ουτε amd καρτες βρισκω σε λογικες τιμες. Αν δεν καταφερεις να βρεις την 1650 super, τοτε τι να πω... μαλλον καλυτερη θα ειναι η 1650. Δε ξερω τα προγραμματα ακριβως και τι απετησεις εχουν απο gpu. 

3 ιδεες εχω:

1.Αμα μπορεσεις να βρεις μια γυρω στα 170-180 μεταχειρισμενη 1650 super, κανε αυτο.

2.Nα πας σε intel με τον i7-10700+asus prime z490-p που εχει ενσωματομενα γραφικα και να αφησεις την gpu για οταν θα πεσουν οι τιμες και θα ξαναερθει stock. Θα σου ερθει βεβαια 60-70 ευρω πιο ακριβο, χωρις gpu και θα ειναι κλειδωμενο οποτε δε θα μπορεις να πειραξεις ρολογια. Πιθανον να χρειαστει και ψυκτρα οποτε βαλε κατι και εκει. Θα ειναι 2-3% πιο γρηγορο αυτο το συστημα, που σιγουρα δεν εξιζει 60-70 ευρω. Γενικα και στο amd μπορεις να βαλεις μια ψυκτρα στο μελλον. Δε μου αρεσει και πολυ η ιδεα, αλλα παιζει. Καλυτερα να τα δωσεις κατευθιαν τα 60-70 για γραφικων, οτι κι αν ειναι αυτη.

3.Να παρεις μια placeholder γραφικων, μονο για να εχεις εικονα nvidia gt710,730,1030 και να την αλαξεις με την 1η ευκαιρια. Οι πιο φτηνες το λολακι το παιζουν. Δε ξερω για τα προγραμματα σου. Αν εισαι σιγουρος πως δεν εχουν ψηλα requirements σε gpu μπορει και να σε βολεψει ετσι.

Αν ειχε ενσωματομενα γραφικα και ο 3700x θα ηταν ολα τοσο ωραια...

Οσο αναφορα το docking station δεν εχω ιδεα αν χρειαζετε κατι αλλα δε νομιζω.

Δημοσ.

Βρήκα και αυτό το σάιτ και https://be.hardware.info/ μπόρεσα και βρήκα την 1650 στα 158, η σούπερ δεν είναι; Αν ναι, την τσιμπάω απευθείας!!

Δεν είναι κακή και η ιδέα σου με τον i7, ούτως ή άλλως λολ παίζω με τα ενσωματωμένα 630 γραφικά της ίντελ απλά θα μπω σε άλλη διαδικασία.

Δημοσ.

Όχι δεν είναι η super. Τουλάχιστον είναι στα ίδια λεφτά με την 1050ti από την οποία είναι καλύτερη επιλογή.

Αν πιστεύεις ότι τα ενσωματωμένα γραφικά θα σου είναι αρκετά έτσι κι αλλιώς τότε με την gt1030 θα είσαι υπερκαλημενος. Το θέμα μου δεν είναι το λολ. Το adobe premiere και τα άλλα που είπες είναι. Νομίζω πως δεν αρκεί εκεί η gt1030 ούτε τα ενσωματωμένα γραφικά για να κάνεις ανετα δουλειά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψαξε για amd rx 580/570/480 4/8gb, amd rx 5500xt 4gb/8gb, nvidia 1060 6gb και αν γινει κανενα μαγικο nvidia 1660/1660 super. 

Επεξ/σία από mike.hatz

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...