Kozanitis1 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Φίλε μου η γραμμή σου στα 19+ φαίνεται άριστη, με χαμηλά CRC Κατά τη γνώμη μου 99,9% είναι μπούκωμα της περιοχής/κέντρου που ανήκεις Κάποιος γείτονας που να έχει και αυτός Vodafone Adsl, έχει παρόμοια προβλήματα (αν μπορείς να έχεις στοιχεία) Μίλα με τεχνική, πες τους για μπούκωμα όπως είπα και πως δε γίνεται συνέχεια να γίνεται αυτό.., έχει καταντήσει καραμέλα το "καραντίνα" Αν επιτρέπεται σε ποια περιοχή είσαι; Έχω μια μικρή εντύπωση πως στη Β. Ελλάδα υπάρχει γενικότερο θέμα..
Vasilica89 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 12 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε Φίλε μου η γραμμή σου στα 19+ φαίνεται άριστη, με χαμηλά CRC Κατά τη γνώμη μου 99,9% είναι μπούκωμα της περιοχής/κέντρου που ανήκεις Κάποιος γείτονας που να έχει και αυτός Vodafone Adsl, έχει παρόμοια προβλήματα (αν μπορείς να έχεις στοιχεία) Μίλα με τεχνική, πες τους για μπούκωμα όπως είπα και πως δε γίνεται συνέχεια να γίνεται αυτό.., έχει καταντήσει καραμέλα το "καραντίνα" Αν επιτρέπεται σε ποια περιοχή είσαι; Έχω μια μικρή εντύπωση πως στη Β. Ελλάδα υπάρχει γενικότερο θέμα.. Έχω ένα 6μηνο στο ακίνητο,δεν πολύ ξέρω τους γείτονες κέντρο κάπου Πατήσια, επί μία ολόκληρη εβδομάδα έχω μιλήσει με την υποστήριξη μετά από ώρες αναμονής,τα ίδια λένε, άνοιξαν και καρτέλα
Rumpelstiltskin Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Χρόνια πολλά σε όλους! Βρήκα κάνα δυο παλιά ρούτερ σε ένα συρτάρι και αύριο θα κάνω δοκιμές. Έχω ένα ίδιο thomson (δε ξέρω ποιο είναι πιο παλιό από τα δύο, αλλά είναι ίδια) και ένα που ήταν από τη wind (αυτό φαίνεται πιο καινούργιο αλλά δε με αφήνει να μπω στις ρυθμίσεις του, το συνέδεσα και μου ζητάει login χωρίς να έχω κάπου τα στοιχεία του - κατά τα άλλα λειτουργεί κανονικά όμως) Θα το ψάξω περισσότερο αύριο, δυστυχώς αν και γιορτές ο χρόνος είναι περιορισμένος και η αλήθεια είναι πως όταν κάθομαι απλά θέλω να αράξω, οπότε το αναβάλω. Αύριο όμως θα είναι μέρα δοκιμών. Θα επιστρέψω με ενημερώσεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 11 ώρες πριν, Petros Electron είπε Για αυτα τι εχετε να πειτε που βγαζει σε εμενα ? στο χρονικό διάστημα που προκύπτουν αυτά και το ρυθμό αύξησης πρέπει να εστιάσεις προφανώς και τι πρόβλημα έχεις στο αποτέλεσμα, γιατί μπορεί να μην είναι ορατό γενικά
Rumpelstiltskin Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Καλημέρα σε όλους! Άλλαξα το ρούτερ με ένα ίδιο, σε μια ωρα που ειναι σε χρήση αυτά ειναι τα στοιχεία, ίδια με πριν περιπου. Περιμένω να δω με τα restart τι θα γινει ( αν δεν εχω τότε μαλλον ήταν θεμα του προηγουμενου ρουτερ). Αν όλα καλα, τότε επόμενο βήμα το margin όπως μου είπατε και σας ευχαριστώ. Ακόμη και τίποτα να μη γινει, αν γλιτώσω τα ρεσταρτ για μενα είναι πολύ σημαντικό, γιατι μπορεί να είμαι στη μέση μιας κλήσης για τη δουλεια και με πετάει έξω, το οποίο φαίνεται και είναι ασχημο, οπότε αυτο θέλω να αποφύγω περισσότερο.
Petros Electron Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 15 λεπτά πριν, Rumpelstiltskin είπε Καλημέρα σε όλους! Άλλαξα το ρούτερ με ένα ίδιο, σε μια ωρα που ειναι σε χρήση αυτά ειναι τα στοιχεία, ίδια με πριν περιπου. Περιμένω να δω με τα restart τι θα γινει ( αν δεν εχω τότε μαλλον ήταν θεμα του προηγουμενου ρουτερ). Αν όλα καλα, τότε επόμενο βήμα το margin όπως μου είπατε και σας ευχαριστώ. Ακόμη και τίποτα να μη γινει, αν γλιτώσω τα ρεσταρτ για μενα είναι πολύ σημαντικό, γιατι μπορεί να είμαι στη μέση μιας κλήσης για τη δουλεια και με πετάει έξω, το οποίο φαίνεται και είναι ασχημο, οπότε αυτο θέλω να αποφύγω περισσότερο. Καλημερα, ειναι V7 ή V8 το ρουτερ?, απο firmware τι εχεις?. Σε 2 Thomson που δοκιμασα διαφορα firmware ειδα διαφορα και στην σταθερότητα αλλα και στην απόδοση
Rumpelstiltskin Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, Petros Electron είπε Καλημερα, ειναι V7 ή V8 το ρουτερ?, απο firmware τι εχεις?. Σε 2 Thomson που δοκιμασα διαφορα firmware ειδα διαφορα και στην σταθερότητα αλλα και στην απόδοση καλημέρα, αυτά βλέπω
Petros Electron Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Vasilica89 είπε είναι νορμαλ τόσα error να βγάζει ? Νομιζω την απαντηση την εδωσε ο @elfineon Δεν εχει τόσο σχέση πόσα errors έχεις άλλα τι πρόβλημα έχεις στο αποτέλεσμα. 3 λεπτά πριν, Rumpelstiltskin είπε καλημέρα, αυτά βλέπω Εγω εχω βάλει την τελευταία (Generic). Κανένα πρόβλημα μεχρι στιγμής
Rumpelstiltskin Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 αν μπορεις στειλε ενα μήνυμα είτε σε pm είτε εδώ που μπορώ να βρω το τελευταίο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Kozanitis1 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Τα CRC ιδανικά θα έπρεπε να είναι 0, βέβαια και με noise margin 6, αν έχεις λίγες δεκάδες τη μέρα και δεν έχεις θέμα πχ αποσυνδέσεις είσαι εντάξει Τα FEC είναι όσα και να είναι μη σε απασχολούν Γενικότερα και εμείς θα πρέπει να κάνουμε έλεγχο στην εσωτερική μας εγκατάσταση.. Πρόσφατα σε φίλους, VDSL 50αρα, έπιαναν 30, με περιστασιακές αποσυνδέσεις και σκαμπανεβασματα στην ταχυτητα, αποσυνδέοντας τα υπόλοιπα ζεύγη που πάνε στις άλλες πρίζες, συνδέοντας απευθείας το ζεύγος που έρχεται από τον ΟΤΕ, έπιασαν στρογγυλά 50, έχοντας μηδαμινά CRC, ενώ πριν είχαν δεκάδες χιλιάδες.., δε φταίνε πάντα οι πάροχοι.., καλό είναι να κάνουμε εμείς τους ελέγχους μας και μετά να συνεχίζουμε εκτός σπιτιού..
Vasilica89 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Kozanitis1 είπε Τα CRC ιδανικά θα έπρεπε να είναι 0, βέβαια και με noise margin 6, αν έχεις λίγες δεκάδες τη μέρα και δεν έχεις θέμα πχ αποσυνδέσεις είσαι εντάξει Τα FEC είναι όσα και να είναι μη σε απασχολούν Γενικότερα και εμείς θα πρέπει να κάνουμε έλεγχο στην εσωτερική μας εγκατάσταση.. Πρόσφατα σε φίλους, VDSL 50αρα, έπιαναν 30, με περιστασιακές αποσυνδέσεις και σκαμπανεβασματα στην ταχυτητα, αποσυνδέοντας τα υπόλοιπα ζεύγη που πάνε στις άλλες πρίζες, συνδέοντας απευθείας το ζεύγος που έρχεται από τον ΟΤΕ, έπιασαν στρογγυλά 50, έχοντας μηδαμινά CRC, ενώ πριν είχαν δεκάδες χιλιάδες.., δε φταίνε πάντα οι πάροχοι.., καλό είναι να κάνουμε εμείς τους ελέγχους μας και μετά να συνεχίζουμε εκτός σπιτιού.. Εντός σπιτιού τα έχω τσεκαρει ολα,(εσωτερικό καλώδιο τηλεφώνου)έχω πρόσβαση από της είσοδο διαμερίσματος, μπουάτ)το έβγαλα κ εκτός κουτιού όλο για να δω μήπως κάπου κάτι είχε όταν παρατήρησα ότι ταχύτητα έπεσε στο 50%δεν διαπίστωσα τίποτα,μετά άλλαξα και splitter,και μόνο του και μαζί με συσκευή σταθερού τηλεφώνου,τα ίδια νούμερα μου λέει,και απευθείας στη πρίζα,καμία αλλαγή,οπότε ο πάροχος πρέπει να κάνει τα μαγικά τού. Δηλαδή μπορώ να ζητήσω noise margin 6? Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2020 από Vasilica89
Petros Electron Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 26/12/2020 στις 11:00 ΜΜ, Vasilica89 είπε Εντός σπιτιού τα έχω τσεκαρει ολα,(εσωτερικό καλώδιο τηλεφώνου)έχω πρόσβαση από της είσοδο διαμερίσματος, μπουάτ)το έβγαλα κ εκτός κουτιού όλο για να δω μήπως κάπου κάτι είχε όταν παρατήρησα ότι ταχύτητα έπεσε στο 50%δεν διαπίστωσα τίποτα,μετά άλλαξα και splitter,και μόνο του και μαζί με συσκευή σταθερού τηλεφώνου,τα ίδια νούμερα μου λέει,και απευθείας στη πρίζα,καμία αλλαγή,οπότε ο πάροχος πρέπει να κάνει τα μαγικά τού. Δηλαδή μπορώ να ζητήσω noise margin 6? Πάρε στο 13830 και ασε μήνυμα να σε καλεσουν πισω. Ζητα να σε καλέσει τεχνικός. Αφου σε καλέσει κανε δόκιμες μαζι του με διάφορα προφίλ με διαφορετικά SNR. Εγω ετσι εκανα. Κάναμε μερικές δόκιμες και το αφησαμε εκει που ηταν καλυτερα. Επειδή τα σημειώνει στην καρτελα σου τις αλλαγες αν εχεις πρόβλημα με αποσυνδέσεις μετα ξανακαλεις και του λες να το αλλάξει. Σε έμενα σε μερικές μέρες μετα, δεν ξερω τι έγινε άλλα ανέβηκε το bandwidth (adsl2+) απο 13 που ειχα σε 14,7. Μέχρι στιγμής να μην το ματιάσω πάει ρολόι Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2020 από Petros Electron
Vasilica89 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 25 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Πάρε στο 13830 και ασε μήνυμα να σε καλεσουν πισω. Ζητα να σε καλέσει τεχνικός. Αφου σε καλέσει κανε δόκιμες μαζι του με διάφορα προφίλ με διαφορετικά SNR. Εγω ετσι εκανα. Κάναμε μερικές δόκιμες και το αφησαμε εκει που ηταν καλυτερα. Επειδή τα σημειώνει στην καρτελα σου τις αλλαγες αν εχεις πρόβλημα με αποσυνδέσεις μετα ξανακαλεις και του λες να το αλλάξει. Σε έμενα σε μερικές μέρες μετα, δεν ξερω τι έγινε άλλα ανέβηκε το bandwidth (adsl2+) απο 13 που ειχα σε 14,7. Μέχρι στιγμής να μην το ματιάσω πάει ρολόι Έβρεξε χθες το βράδυ, λύθηκε το προβλήμα που είχα δια μαγείας κ έχω 2000kb/s αντί για 900kb/s
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα