Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα μετά από cloning που επιχείρησα να κάνω. Αυτή τη στιγμή έχω ως κύριο δίσκο (C:) τον Samsung 860 EVO 512GB. Αγοράστηκε ως αντικατάσταση ο ADATA XPG GAMING 11 PRO 1TB και μετά από πολύ ψάξιμο σε διάφορα φόρουμ και ιστοσελίδες, κατέληξα στο να κατεβάσω το Macrium Reflect free για να κάνω κλόνο τον πρώτο και να περάσω τα windows και όλα τα προγράμματα στον δεύτερο. Ξεκίνησε η διαδικασία και ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 35 λεπτά. Το θέμα είναι ότι πλέον εμφανίζεται όπως στις εικόνες παρακάτω. Γιατί δημιούργησε partitions στον δεύτερο δίσκο; Τι ακριβώς έπρεπε να κάνω; Δεν θα έπρεπε να διαβάζει και τα 900+ GB; Έγινε κάποιο λάθος κατά τη διάρκεια του cloning?

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν ο δίσκος-πηγή έχει πολλές partitions και διαφορετικό μέγεθος από τον δίσκο προορισμού, 
το cloning δεν γίνεται πατώντας απλώς ένα κουμπί.
Πρέπει να τις επιλέξεις και να αλλάξεις το μέγεθός τους χειροκίνητα στον δίσκο προορισμού.

Το youtube είναι γεμάτο με video που δείχνουν πώς γίνεται το cloning με το Macrium Reflect.
Από μικρότερο σε μεγαλύτερο δίσκο και αντιστρόφως.
Γιατί δεν είδες ένα-δυο;
Δες τώρα...

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Like 1
Δημοσ.

Είδα και το επίσημο video της Macrium και γνωρίζω πλέον το λάθος βήμα που έκανα. (Βιαστικές κινήσεις πληρώνονται) 

Όταν ξανά γίνει η διαδικασία, ο νέος δίσκος γίνεται απευθείας (C:) μόνος του ή πρέπει να τον κάνω εγώ; 

Επίσης δεν έχω πλέον πρόσβαση στο Uefi. Όσο και να πάτησα Del ή να προσπάθησα μέσω τον Windows να κάνω εκκίνηση εκεί, πλέον δεν μπορώ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω δοκιμάσει cloning (μόνον Image) και δεν ξέρω να πω με σιγουριά.
Δύο πολύ επεξηγηματικά video είναι τα ακόλουθα :

https://www.youtube.com/watch?v=UTsq-HHz0Ss
https://www.youtube.com/watch?v=CHCENfs87F4

Καλή επιτυχία...

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν τρέχει τίποτα, 2' υπόθεση είναι.

Βγάλε τον 860 από το σύστημα, να ξεκινήσει πλέον ο υπολογιστής απο τον S11, να σιγουρευτείς ότι λειτουργεί σωστά.

Πήγαινε πάλι στη διαχείριση υπολογιστή, στον S11 αυτή τη φορά, κάνε δεξί κλικ εκεί που τώρα λέει Ε: (λογικά θα εμφανίζεται πλέον ως C:) και θα πρέπει να σου έχει επιλογή "expand" (όπως το αποδίδει στα ελληνικά, δεν θυμάμαι ακριβώς)...αυτόματα θα βρει όλο το διαθέσιμο υπόλοιπο χώρο (τα υπόλοιπα 488γίγα), θα επιλέξεις να ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση, επανεκκίνηση και τέλος.

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Δεν τρέχει τίποτα, 2' υπόθεση είναι.

Βγάλε τον 860 από το σύστημα, να ξεκινήσει πλέον ο υπολογιστής απο τον S11, να σιγουρευτείς ότι λειτουργεί σωστά.

Πήγαινε πάλι στη διαχείριση υπολογιστή, στον S11 αυτή τη φορά, κάνε δεξί κλικ εκεί που τώρα λέει Ε: (λογικά θα εμφανίζεται πλέον ως C:) και θα πρέπει να σου έχει επιλογή "expand" (όπως το αποδίδει στα ελληνικά, δεν θυμάμαι ακριβώς)...αυτόματα θα βρει όλο το διαθέσιμο υπόλοιπο χώρο (τα υπόλοιπα 488γίγα), θα επιλέξεις να ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση, επανεκκίνηση και τέλος.

Όντως ήταν τόσο εύκολο τελικά και σε ευχαριστώ.

Πλέον όμως δεν έχω πρόσβαση στο BIOS/UEFI. Το έκανα μέσω των windows (advanced restart->restart to UEFI) αλλά και μέσω των κουμπιών DEL, F2, F11 και πάλι δεν μπαίνει. Εμφανίζει μια μαύρη οθόνη και μπαίνει στα windows μόνο με restart του υπολογιστή.

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Nick64 είπε

Όντως ήταν τόσο εύκολο τελικά και σε ευχαριστώ.

Πλέον όμως δεν έχω πρόσβαση στο BIOS/UEFI. Το έκανα μέσω των windows (advanced restart->restart to UEFI) αλλά και μέσω των κουμπιών DEL, F2, F11 και πάλι δεν μπαίνει. Εμφανίζει μια μαύρη οθόνη και μπαίνει στα windows μόνο με restart του υπολογιστή.

Κάπου πήρε το μάτι μου κάποια στιγμή ότι πρέπει να μπορεί η μητρική να bootάρει με M2 δίσκο...δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση ή είναι κάποια ρύθμιση που έπρεπε να είχες κάνει στο BIOS πιο πριν γίνει boot ο S11.

Γοογλαρε λίγο, σίγουρα και κάποιος άλλος είχε το αντίστοιχο πρόβλημα πριν από εσένα.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Κάπου πήρε το μάτι μου κάποια στιγμή ότι πρέπει να μπορεί η μητρική να bootάρει με M2 δίσκο...δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση ή είναι κάποια ρύθμιση που έπρεπε να είχες κάνει στο BIOS πιο πριν γίνει boot ο S11.

Γοογλαρε λίγο, σίγουρα και κάποιος άλλος είχε το αντίστοιχο πρόβλημα πριν από εσένα.

Θα το googlarw.

Παρεμπιπτόντως η μητρική μου είναι η Tomahawk Max και bootarei κανονικά στα Windows και όλα τρέχουν άψογα μετά το cloning. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ πλέον να μπω στο UEFI είτε με τον ADATA ή με τον Samsung

• Like 1
Δημοσ.

Για δες μια αν έχεις ενεργοποιημένο το "fast startup"

Αν το έχεις , απενεργοποίησε το κ προσπάθησε με το που ανοίξεις να πατήσεις το "key"  που μπαίνει bios (f2 πχ)

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, badasszoro είπε

Για δες μια αν έχεις ενεργοποιημένο το "fast startup"

Αν το έχεις , απενεργοποίησε το κ προσπάθησε με το που ανοίξεις να πατήσεις το "key"  που μπαίνει bios (f2 πχ)

Ήταν και συνεχίζει να είναι απενεργοποιημενο. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε. Κάτι διάβασα για ίδιο disk ID και το γεγονός ότι δημιούργησα δύο ίδια Uefi με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί κανένα. Αλλά υπάρχει λύση; 

Δημοσ.

Για κάνε ακόμα ένα τεστ.

Κάνε force shut down, πάτα δηλαδή παρατεταμένα το κουμπί που κλείνει για 7,8 δευτερόλεπτα.

Κ μόλις κλείσει ξανά πάτα το κουμπί να ανοίξει, κ εκείνη την στιγμή ξανά σπαμαρε το "key" που μπαίνει bios

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, badasszoro είπε

Για κάνε ακόμα ένα τεστ.

Κάνε force shut down, πάτα δηλαδή παρατεταμένα το κουμπί που κλείνει για 7,8 δευτερόλεπτα.

Κ μόλις κλείσει ξανά πάτα το κουμπί να ανοίξει, κ εκείνη την στιγμή ξανά σπαμαρε το "key" που μπαίνει bios

Δυστυχώς ακόμα τίποτα. Εντωμεταξύ εμφανίζεται κανονικά το system partition που είναι υπεύθυνο για το UEFI απλά δεν έχω πρόσβαση. 

Δημοσ.

Στον 860 evo έχεις ακόμα τα "προηγούμενα" windows η τον έκανες φορμάτ όταν τα έκανες clone στον adata?

Αν τον έχεις ακόμα, προσπάθησε να αποσυνδέσεις τον έναν από τους δύο κ προσπάθησε πάλι το ίδιο με το "key" στην αρχική οθονη

Κ μια ερώτηση.

Όταν έκανες την διαδικασία του cloning, στο τέλος έκανες αποσύνδεση τον source disk  ή τους άφησες κ τους δύο συνδεδεμένους στη μητρική?

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, badasszoro είπε

Στον 860 evo έχεις ακόμα τα "προηγούμενα" windows η τον έκανες φορμάτ όταν τα έκανες clone στον adata?

Αν τον έχεις ακόμα, προσπάθησε να αποσυνδέσεις τον έναν από τους δύο κ προσπάθησε πάλι το ίδιο με το "key" στην αρχική οθονη

Κ μια ερώτηση.

Όταν έκανες την διαδικασία του cloning, στο τέλος έκανες αποσύνδεση τον source disk  ή τους άφησες κ τους δύο συνδεδεμένους στη μητρική?

Τα έχει ακόμα τα προηγούμενα windows. Το δοκίμασα και αυτό αλλά πάλι δεν έχω πρόσβαση.

Έχω την εντύπωση ότι τους άφησα και τους δύο συνδεδεμένους στη μητρική

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Nick64 είπε

Τα έχει ακόμα τα προηγούμενα windows. Το δοκίμασα και αυτό αλλά πάλι δεν έχω πρόσβαση.

Έχω την εντύπωση ότι τους άφησα και τους δύο συνδεδεμένους στη μητρική

Ωραία λοιπόν. Το πρώτο που θα σου πω είναι λίγο άσχετο αλλά εμένα σε αντίστοιχο θέμα με βοήθησε. Όταν έκανα to build είχα βάλει τον ssd  να είναι mbr και να μπουταρω από legacy bios κ όχι uefi. Αφού είχα κάνει το cloning ήθελα να αλλάξω από legacy σε uefi οπότε ξανά έβαλα τον παλιό δίσκο τον έκανα μετατροπή σε gpt μπήκα bios έκανα αλλαγή σε uefi...κ μετά αφού σιγουρευτηκα ότι ο παλιός είναι gpt κ μπουταρει με uefi τότε έκανα ξανά από την αρχή clone.Αυτα απλά για πληροφόρηση αν είσαι gpt κ uefi είσαι κομπλέ.

Το δεύτερο ειναι το cloning από την αρχή.

Κάνε τα βήματα που έκανες την προηγούμενη φορά, απλά πρόσεχε την επιλογή με το extend για να πάρει όλο τη χωρητικότητα όπως είπε και ο από πάνω. Και μόλις τελειώσει η διαδικασία, πρέπει να αποσυνδέσεις τον παλιό δίσκο.

Και αν θες μια συμβουλή. Βγάλε ότι αλλους δίσκους έχεις πάνω για να μην μπερδευτείς κ άσε μόνο τον 860evo και τον adata. Και αφού κανείς όλη την διαδικασία κ είναι επιτυχής άλλαξε το boot order από τα bios βάλε πρώτο τον adata, κ τέλος βάζεις κ τους άλλους δίσκους που είχες βγάλει. Αυτά καλή τύχη

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...