Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα.

Έχω αυτό το θέμα εδώ και περίπου δύο χρόνια, αλλά επιτέλους σήμερα μου έσπασε αρκετά τα νεύρα ώστε να postάρω ερώτηση στο forum 😅.

Όπως λέω και στον τίτλο, διακόπτεται ο ήχος από τα ηχεία, τα οποία είναι συνδεδεμένα μέσω displayport από την κάρτα γραφικών στην οθόνη.

Υπόψιν, ότι μέχρι και πριν ένα μήνα, είχα laptop, με hdmi συνδεδεμένο σε άλλη οθόνη(με τα ίδια ηχεία) και είχα το ίδιο θέμα. Επίσης είχα συνδεδεμένο στην οθόνη ps4 pro και switch και δεν είχε μεφανίσει ποτέ κανένα από τα δύο αυτό το πρόβλημα.

Μπορώ να αναπαράγω το πρόβλημα με επιτυχία περίπου 30% αν κλείσω την οθόνη και την ανοίξω μετά από 10 λεπτά, αλλά κάποιες φορές(πάρα πολύ σπάνια) το παθαίνει και χωρίς να την κλείσω.

Μέχρι πρότινος, με δεξί κλικ και troubleshoot sound problems στο εικονίδιο του ήχου στο task manager, ο οδηγός troubleshooting διόρθωνε το πρόβλημα 3 στις 4 φορές με μήνυμα ότι έκανε επανεγκατάσταση τους drivers. Σε κάποιο Windows update όμως, αφαιρέσαν τον οδηγό αυτό με τον αυτόματο βοηθό του get help, που είναι ουσιαστικά σαν online chat, που δε βρίσκει ότι κάτι πάει στραβά και σου λέει αν θες να συνδεθείς με εκπρόσωπο... Επίσης πάρα πολύ σπάνια(του στυλ 5-6 φορές στους 20 μήνες) μετά από κάποιο τυχαίο διάστημα χρόνου, επανέρχεται ο ήχος μόνος του σα να μη συνέβη ποτέ τίποτα.

Οπότε η εύκολη λύση δεν υπάρχει πια. Μπορώ βέβαια να πάω από device manager και να το κάνω μόνος μου, αλλά δε γίνεται 3 φορές την ημέρα να κάνω αυτή τη δουλειά!

Έχει κανένας καμία ιδεά για το τι μπορεί να φταίει ή να κάνω; Δε νομίζω να φταίνε τόσο τα ηχεία, όσο μάλλον κάτι από την μεριά των Windows αλλά δεν έχω βγάλει άκρη με το google μέχρι στιγμής.

Οποιαδήποτε ιδέα/συμβουλή ευπρόσδεκτη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...