Προς το περιεχόμενο

Proficiency με Τηλεξεταση μόνο σε Reading και Listening (Αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ)

blade-17

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, akis130 είπε

Μπράβο.. Εγώ δίνω την άλλη Παρασκευή και όλοι αυτό λένε ότι το online είναι δύσκολο. Εχω μάθει ένα σωρό λέξεις και έχω πάρει και 2 βιβλία για επιπλέον και τεστακια κάνω απ όπου μπορείς να φανταστείς μέχρι και απ michigan prof. Στοχευγ για advance και αν πάει καλά ας πάρω και το prof δεν με χαλάει. Εσύ που έχεις 91 δν νομίζω να αλλάξει

Παλούκια ήταν καμιά σχέση με τα τεστάκια που τα ξεπέταγα, Β2 πρέπει να ήταν αυτά ενώ η εξέταση μου φάνηκε επίπεδου Γ2. Είχε απ όλα δύσκολο λεξιλόγιο phrasal verbs, idioms. Τα κείμενα στο reading δύσκολα στη κατανόηση και στο listening μίλαγαν γρήγορα. Στη διάρκεια της εξέτασης είχα απογοητευτεί ότι θα πιάσω κάνα Β2 και όταν είδα Γ2 δεν το πίστευα. Μάλλον στις απαντήσεις που έδωσα με το ένστικτο χωρίς να είμαι σίγουρος έπεσα  μέσα. Η διαδικασία μια χαρά μια γυναίκα ήταν πολύ φιλική χωρίς πολλούς ελέγχους μόνο γραφείο πάνω τοίχους και πόρτα. Καλή Επιτυχία να έχεις και χωρίς άγχος.

Επεξ/σία από pirforos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 498
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

41 λεπτά πριν, pirforos είπε

Παλούκια ήταν καμιά σχέση με τα τεστάκια που τα ξεπέταγα, Β2 πρέπει να ήταν αυτά ενώ η εξέταση μου φάνηκε επίπεδου Γ2. Είχε απ όλα δύσκολο λεξιλόγιο phrasal verbs, idioms. Τα κείμενα στο reading δύσκολα στη κατανόηση και στο listening μίλαγαν γρήγορα. Στη διάρκεια της εξέτασης είχα απογοητευτεί ότι θα πιάσω κάνα Β2 και όταν είδα Γ2 δεν το πίστευα. Μάλλον στις απαντήσεις που έδωσα με το ένστικτο χωρίς να είμαι σίγουρος έπεσα  μέσα. Η διαδικασία μια χαρά μια γυναίκα ήταν πολύ φιλική χωρίς πολλούς ελέγχους μόνο γραφείο πάνω τοίχους και πόρτα. Καλή Επιτυχία να έχεις και χωρίς άγχος.

Σε ευχαριστώ να σαι καλά!! Εγώ και το c1 να πάρω ευχαριστημένος θα μαι. Εχω μάθει δύσκολες λέξεις και ιδιωματισμους και phrasal. Του π....δν μπορεί να πέσουν όλα άγνωστα 

1 ώρα πριν, mitsos87 είπε

89 στο reading και 90 στο listening και δε μου δίνουν c2. Τραγικοι

Oντως βλακεια αυτό... 1 με 2 λάθη να μην έκανες το χες 

2 ώρες πριν, mitsos87 είπε

89 στο reading και 90 στο listening και δε μου δίνουν c2. Τραγικοι

Πως ηταν τα θέματα? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενταξει βγηκε το πιστοποιητικό δεν άλλαξε κάτι στη βαθμολογία. Αναγράφει μόνο ονοματεπώνυμο στα Αγγλικά είναι αρκετό για τον ΑΣΕΠ; Δεν χρειάζεται περισσότερα στοιχεία μου ΑΔΤ πχ Σε όλους έτσι είναι;

Επεξ/σία από pirforos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια και από εμένα. Διαβάζω το φόρουμ εδώ και 3 μήνες που αποφάσισα να δώσω LTE και με βοήθησαν πολύ όσα γράφατε. 
Λοιπόν, το έδωσα σήμερα το πρωί και πήρα οριακά C2, ελπίζω να μην αλλάξει στο τελικό πιστοποιητικό. Είχα ένα ικανοποιητικό Lower εδώ και 15 χρόνια και επαφή με τα αγγλικά λόγω σπουδών στην Ελλάδα και επαφής με αγγλόγλωσση βιβλιογραφία που μας βάζανε οι καθηγητές για τις εργασίες. 2 μήνες διάβαζα μόνος μου 2 βιβλία C1/C2, αλλά δυστυχώς όχι πολύ εντατικά, και άκουγα και BBC.

Τα 7 τεστάκια του GoLearn τα έκανα σε περίπου 55-65 λεπτά και έφερνα C1 σταθερά.

Η εξέταση ήταν φανερά πιο απαιτητική, στην έκταση κειμένων, στη γλώσσα και στο χρόνο απόφασης. Χρειάστηκα 85 λεπτά, δηλαδή στο παρά τσακ.

Θέμα επιτηρητής: Ευγενέστατος, υπομονετικός, 35 λεπτά διορθώναμε θεματάκια με μικρόφωνο, κάμερα, επανεκκίνηση κλπ. δεν τον βλέπεις, αλλά σε παρακολουθεί συνέχεια.
Ακουστικό: Οι ασκήσεις βγαίναν μία μία, εκτός από αυτές που είναι σετ και αφορούν το ίδιο ακουστικό. Με το που πατάς next, σε 5-6 δευτερόλεπτα ξεκινάνε και μιλάνε. Πολλές παγίδες, π.χ. μιλούσανε 1,5 λεπτό, στο άσχετο πετούσαν ένα "Cate" και από κει καταλάβαινες ότι μιλούσανε για γυναίκα συνεργάτη. Ακόμα και τα πρώτα "εύκολα" ακουστικά ήταν tricky. Καταλάβαινα τι λένε, καταλάβαινα τα multiple choice, αλλά μετά χρειαζόταν σκέψη. Θέλει πολλή συγκέντρωση, καθαρό κεφάλι, εγρήγορση και κρίση το ακουστικό.

Reading: Έχει πολύ λεξιλόγιο, κάτι phrasal κουφά, πολυσύλλαβες δύσκολες λέξεις, γενικά μου φάνηκε C1-C2. Ένα κείμενο για τους digital nomads γενικά το καταλάβαινα, αλλά οι ερωτήσεις ήταν πιο πολύ "κρίσεως". Στο reading έφερα C1 και ανέβηκε λόγω C2 στο ακουστικό. Πιστεύω ότι κάποιος με ένα καλούτσικο lower και 2-4 μήνες διαβασματάκι σε λεξιλόγιο/γραμματική C1/C2 και ασκήσεις, ασκήσεις και ξανά ασκήσεις, έχει καλές ελπίδες για C1, με λίγη τύχη ίσως και C2!

Επεξ/σία από salonico
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, salonico είπε

Γεια και από εμένα. Διαβάζω το φόρουμ εδώ και 3 μήνες που αποφάσισα να δώσω LTE και με βοήθησαν πολύ όσα γράφατε. 
Λοιπόν, το έδωσα σήμερα το πρωί και πήρα οριακά C2, ελπίζω να μην αλλάξει στο τελικό πιστοποιητικό. Είχα ένα ικανοποιητικό Lower εδώ και 15 χρόνια και επαφή με τα αγγλικά λόγω σπουδών στην Ελλάδα και επαφής με αγγλόγλωσση βιβλιογραφία που μας βάζανε οι καθηγητές για τις εργασίες. 2 μήνες διάβαζα μόνος μου 2 βιβλία C1/C2, αλλά δυστυχώς όχι πολύ εντατικά, και άκουγα και BBC.

Τα 7 τεστάκια του GoLearn τα έκανα σε περίπου 55-65 λεπτά και έφερνα C1 σταθερά.

Η εξέταση ήταν φανερά πιο απαιτητική, στην έκταση κειμένων, στη γλώσσα και στο χρόνο απόφασης. Χρειάστηκα 85 λεπτά, δηλαδή στο παρά τσακ.

Θέμα επιτηρητής: Ευγενέστατος, υπομονετικός, 35 λεπτά διορθώναμε θεματάκια με μικρόφωνο, κάμερα, επανεκκίνηση κλπ. δεν τον βλέπεις, αλλά σε παρακολουθεί συνέχεια.
Ακουστικό: Οι ασκήσεις βγαίναν μία μία, εκτός από αυτές που είναι σετ και αφορούν το ίδιο ακουστικό. Με το που πατάς next, σε 5-6 δευτερόλεπτα ξεκινάνε και μιλάνε. Πολλές παγίδες, π.χ. μιλούσανε 1,5 λεπτό, στο άσχετο πετούσαν ένα "Cate" και από κει καταλάβαινες ότι μιλούσανε για γυναίκα συνεργάτη. Ακόμα και τα πρώτα "εύκολα" ακουστικά ήταν tricky. Καταλάβαινα τι λένε, καταλάβαινα τα multiple choice, αλλά μετά χρειαζόταν σκέψη. Θέλει πολλή συγκέντρωση, καθαρό κεφάλι, εγρήγορση και κρίση το ακουστικό.

Reading: Έχει πολύ λεξιλόγιο, κάτι phrasal κουφά, πολυσύλλαβες δύσκολες λέξεις, γενικά μου φάνηκε C1-C2. Ένα κείμενο για τους digital nomads γενικά το καταλάβαινα, αλλά οι ερωτήσεις ήταν πιο πολύ "κρίσεως". Στο reading έφερα C1 και ανέβηκε λόγω C2 στο ακουστικό. Πιστεύω ότι κάποιος με ένα καλούτσικο lower και 2-4 μήνες διαβασματάκι σε λεξιλόγιο/γραμματική C1/C2 και ασκήσεις, ασκήσεις και ξανά ασκήσεις, έχει καλές ελπίδες για C1, με λίγη τύχη ίσως και C2!

Φαντάσου κιόλας που και εσύ έχεις μια ενασχόληση με τη γλώσσα... Εγώ έδινα κανονικά την άλλη Παρασκευή αλλά το πήγα 1 βδομάδα μετά γτ πήρα και άλλο βιβλίο με λέξεις... 2 βιβλία έχει όλα και όλα το lte... AΠ αυτά που μ πες αν πάρω το C1 θα μαι τυχερός.. (γτ πλέον εκεί στοχευω)..μ φαινεται ότι τελικά καλύτερα να πας να δώσεις γραπτά εκεί τουλάχιστον τ θέματα είναι συγκεκριμένα..Ο υπολογιστής επειδή δουλεύει με αλγόριθμο στα κάνει πιο δύσκολα... Τεσπα θα δείξει.. Αν δν πέσει τπτ απ αυτά που διαβάζω βραστά... 3 μήνες είναι που διαβάζω..

14 ώρες πριν, salonico είπε

Θυμασαι καμία δύσκολη λέξη η έτσι κάνα κουφό phrasal εκτός απ αυτά που έχω ήδη διαβάσει να το σημείωσω? 

Επεξ/σία από akis130

Έχω μια απορία, εφόσον είναι τόσο δύσκολο, κι από την στιγμή που κάνετε έτσι κι αλλιώς προετοιμασία κάποιους μήνες, γιατί δεν δίνετε κάποιο πιο βατό, paper based, του οποίου να μην κινδυνεύει η αναγνώριση κάποια στιγμή στο μέλλον;

13 λεπτά πριν, Lilith19 είπε

Έχω μια απορία, εφόσον είναι τόσο δύσκολο, κι από την στιγμή που κάνετε έτσι κι αλλιώς προετοιμασία κάποιους μήνες, γιατί δεν δίνετε κάποιο πιο βατό, paper based, του οποίου να μην κινδυνεύει η αναγνώριση κάποια στιγμή στο μέλλον;

Αυτά είναι απ τα γρήγορα χωρίς speaking και writing.. Εγώ αν αποτυχω στ computer based θα το παω γραπτα... Το συγκεκριμένο όλο λέγανε ότι θα καταργηθεί εδώ και μήνες όπως και αυτά που δν έχουν και τα 4 part  και τελικά στο θα μένουνε... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@ Lilith19
Η εξέταση είναι online, μόνο reading & listening, ξέρεις αποτέλεσμα αμέσως, έχεις χαρτί σε 3 μέρες και -απ'οτι φαίνεται- αρκετοί τα πάνε καλύτερα από ό,τι περιμένουν, παρα΄τη φαινομενική δυσκολία...

@akis130

Κουφά phrasal δεν θυμάμαι τώρα, από λέξεις κάπου είχε ένα "repercussion" στα multiple choice στο reading, που ήταν η πιο εύκολη λέξη από τις 3 επιλογές. Στο ακουστικό παραπονιόταν ένας τύπος σε μια εταιρία 1,5 λεπτό και στο ξεκούδουνο πέταγε τσακ μπαμ ότι χρειάζεται άμεσα τη στέγη (roof) και να μη χάσει "the window before the bad weather comes" (το περιθώριο πριν την κακοκαιρία). Στα multiple choice ρώταγε τι χρειάζεται ο τύπος (construction company ή a new window). Όλο κάτι τέτοιες πονηράδες. Πιστεύω ότι αν πας ξεκούραστος και συγκεντρωθείς στο ακουστικό, μια χαρά θα τα πας.

Επεξ/σία από salonico
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, Lilith19 είπε

δεν θα καταργηθούν για αυτούς που τα ήδη έχουν (για ΑΣΕΠ πάντα) , αλλά εάν καταργηθούν απλα δεν θα αναγνωρίζονται τα καινούργια (προφανώς θα σταματήσουν οι συγκεκριμένες εξετάσεις πτυχίων). 

Επεξ/σία από Mando

1 ώρα πριν, Mando είπε

δεν θα καταργηθούν για αυτούς που τα ήδη έχουν (για ΑΣΕΠ πάντα) , αλλά εάν καταργηθούν απλα δεν θα αναγνωρίζονται τα καινούργια (προφανώς θα σταματήσουν οι συγκεκριμένες εξετάσεις πτυχίων). 

Το λένε εδώ και καιρό..ειδικα τώρα μέσω εκλογών δν θα γίνει τπτ τέτοιο... Απ πέρυσι το Δεκέμβριο το λένε... Ήδη μίλησα και με τα κέντρα language cert 3 φορές αυτό το διάστημα και μ παν ότι αυτά τα λένε αρκετό καιρό αλλά ακόμα τπτ... Οπότε ηρεμήστε και δώστε όσο προλαβαίνετε γτ μετά δν ξέρουμε τι θα γίνει 

Στις 1/3/2021 στις 10:28 ΜΜ, MrSotirakis είπε

τελείωσα σε 1 ωρα μου είχε μείνει ακόμα 30 λεπτά 

η επιτηρήτρια ήταν παρά παρά πολυ καλή μου μίλησε στα αγγλικά στην αρχή αλλα επειδή δε την άκουγα καλα απο τα ακουστικά μου μίλησε και ελληνικά « με ακούς με ακούς» μόλις ξεκινήσαμε μου ειπε αν θελω 10 λεπτά διάλειμμα είπα όχι και στο τέλος μου μίλησε ένας ανδρας « εδώ τελείωσε η εξέταση μπορείς να δεις το αποτέλεσμα σου σε 2-3 μερες θα σου βγουν και τα τελικά» όσο για το χαρτί αυτο το παραλαμβάνεις σε 3-4 βδομάδες .. προετοιμασία δεν εκανα Δευτέρα έδωσα τα χρήματα Σάββατο έδωσα την εξέταση .. 

Εγω ηταν να δωσω το Σαββατο και δεν με αφησαν να δωσω γιατι ο επιτηρητης μου ειπε πως ι υπολογιστης μου δεν πληρει τις προυποθεσεις εχει συμβει σε κανενα αυτο η μονο εγω ειμαι η ατυχη..?

14 λεπτά πριν, Zach89 είπε

Εγω ηταν να δωσω το Σαββατο και δεν με αφησαν να δωσω γιατι ο επιτηρητης μου ειπε πως ι υπολογιστης μου δεν πληρει τις προυποθεσεις εχει συμβει σε κανενα αυτο η μονο εγω ειμαι η ατυχη..?

Όταν κατέβασες το exams shield δν έκαμες τον έλεγχο συμβατότητας? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ενημερώσω και εγώ για να το έχουν υπόψη όσοι θέλουν να ασχοληθούν με τον ον λάιν διαγωνισμό language cert LTE (listening-reading), ιδιαίτερα αν τον επιλέξουν για την ταχύτητα των αποτελεσμάτων, όπως εγώ. 

Έδωσα χθες, όλα οκ, η επιτηρήτρια μου είπε να κλείσω την κουρτίνα από την μπαλκονόπορτα, να βάλω την κάμερα να δείχνει την πόρτα εισόδου και εμενα, έκανα κύκλο την κάμερα να δείξω τα πάντα, μου είπε στο reading να βγάλω τα ακουστικά (όπως και έκανα) και μου ευχήθηκε καλή επιτυχία. Έγραψα, δυσκολότερα τα θέματα από ότι έβλεπα στα τεστ προετοιμασίας, αλλά τελικά κατάφερα 93 στο listening και 95 στο reading. Τελική βαθμολογία 94. Όλα καλά, χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία, οι εκατοντάδες ώρες στο γιουτιουμπ ακούγοντας ποντκαστς απέδωσαν!

Σημερα έσκασε μήνυμα ότι υπήρξαν «anomalies» στην εξέταση (καμία επιπλέον διευκρίνιση) και ότι πάει για περαιτέρω έλεγχο ο οποίος θα διαρκέσει 10εργασιμες (μπορεί και παραπάνω!)

Εννοείται καπάκι email και τηλέφωνο, θα το κοιτάξουν, πάλι με ασάφεια και με εντελώς αδιαφάνεια.

Εφτασα δλδ μετα από σπουδές δεκαετιών να με κατηγορούν για αντιγραφή πρώτη φορα σε μια εξέταση αγγλικών! Με τις υγείες μου και καλά ξεμπερδέματα!

Τα γράφω για να πω τον πόνο μου κάπου και για να μάθει κανένας επόμενος το τι μπορεί να του τύχει. 

Επεξ/σία από Evangelos Anagnostou

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...