Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, 1600 είπε

Εγω εχω υποχρεωση να το παραδωσω οπως το παρελαβα,

Αυτο δηλαδη εσυ πως ακριβώς το ερμηνευεις.Εγω παντως δεν νομιζω να λεει οτι του αλλαζω τα φωτα και μετα το δινω πισω για να το  φαει το καταστημα η να το παρει καποιο αλλο κοροιδο.

Αληθεια ποσοι εδω μεσα εχουν αγορασει ανοιγμενο προιον απο στοκ χαουζ Ελληνικου καταστηματος??????????????

Κανενας ολοι επιλεγουμε το σφραγισμενο και ας ειναι ακριβοτερο.

Αντιθετως εχουμε παμπολα θεματα διαμαρτυριας για ανοιγμενα προιοντα.

Και εγω εχω επιστρεφει καρτα σε μεγαλη αλυσιδα που την ειχα αγορασει απο φυσικο κατστημα κιολας γιατι ηθελα καλυτερη και την δεχτηκανε. Αλλα η καρτα ηταν σφραγισμενη στη ζελατινα της οπως ακριβώς την ειχα αγοράσει.........

Επεξ/σία από SPYRER_007
Δημοσ.

Τι σημαινει "του αλλαζω τα φωτα"? Τι εννοεις? ειλικρινα δεν καταλαβαινω...

Ξερεις...την τηλεοραση ή την καρτα γραφικων ή u_name_it....δεν τα αγοραζουμε με πρωταρχικο σκοπο να τα επιστρεψουμε! αλλα να τα χρησιμοποιησουμε βασει των οδηγιων του κατασκευαστη (προσωπικα μιλαω, δεν ειμαι εκπροσωπος κανενος)

Αν τωρα με την παροδο των ημερων, διαπιστωσεις οτι αυτο που αγορασες δεν ανταποκρινεται στις προσδοκιες σου, ο νομοθετης φροντισε για σενα, πριν απο σενα. So simple.

Μην ψαχνετε να βρειτε κακοπροαιρετους ανθρωπους, επειδη κανουνε χρηση ενος δικαιωματος τους.

Μεταξυ μας.....την τηλεοραση επελεξα να την αγορασω "εξ αποστασεως" για να ειμαι κατοχυρωμενος σε καθε περιπτωση. Κι αυτο επειδη στον Βολο πχ που μενω εγω, την συγκεκριμενη τηλεοραση δεν μπορουσα να την δω live να παιζει υλικο, σε κανενα μεγαλο ή μικρο μαγαζι (Public, Kotsovolos, etc). Ειχανε αναμμενες μονο αυτες που αυτοι ηθελαν προωθησουν. Εγω ομως ηθελα να αγορασω OLED.

Αρα? τι γινεται σε αυτην την περιπτωση? (δες το απλοϊκα)...

Επειδη το συνολικο κοστος για τα καταστηματα θα ηταν αρκετα μεγαλυτερο, αν αποφασιζαν να εκθετουν live καθε μοντελο που διαθετουνε για πωληση, σκεφτηκαν (πιθανως) και αυτον τον τροπο.

"παρ' την εσυ, στα τυφλα, κι αν δεν σου αρεσει, εδω ειμαστε"

Προφανως και διαπιστωσαν οτι ειναι πιο συμφερον, να τους επιστρεφονται ενα μικρο ποσοστο των πωλησεων τους, απο εναν κυκλο εργασιων που δεν θα τον πραγματοποιουσαν...αν δεν ειχαν Ηλεκτρονικο Εμποριο. Simple as that.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, 1600 είπε

Τι σημαινει "του αλλαζω τα φωτα

Ειναι προφανε οτι αμα ξεσφραγισεις ενα προιον ουδείς γνωριζει πως το μεταχειρίστηκες.Απο εκει ξεκιναει και το προβλημα.Και ξαναρωταω "το επιστρεφω το προιον στην αρχικη του κατασταση "που ακριβώς σε δυσκολευει να το καταλαβεις.Το οτι καποια καταστηματα δεχονται την επιστοφη δεν σημαίνει κατι περισσότερο πλην του γεγονότος οτι μπορούμε να τα επιλεγουμε σαν καταναλωτες.Τωρα αν θες να παιζουμε την κολοκυθια ΟΚ....................παμε.

Επεξ/σία από SPYRER_007
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, 29gk said:

Εαν επιτρεπεις, να εμπλουτισω λιγο τα παραπανω σεναρια.

Αν η επιστροφη γινοταν δεκτη, αλλα με ενα "προστιμο" της ταξης του 30% θα ηταν ολα καλα, νομιμα και ηθικοκαταναλωτικοδικαιωματικα σωστα;

Εαν καποιος εβλεπε στο ραφι, εικονικο ή πραγματικο,  ενα προιον με ζελατινες πχ στα 100€ κι ενα αλλο ιδιο ανευ αρα και απο επιστροφη στα 70€ ποιο θα διαλεγε; Κι αν τα ποσα δεν ηταν τοσο χαμηλα αλλα αξιας 800- 1000 ή και παραπνω ευρω, τι θα προτιμουσε;

Εαν τα ραφια μετα απο ενα διαστημα ηθικου κι αγγελικου επειχειρειν με σκατα στα μουτρα του μικρου και ροδοπεταλα στο σπιτι του μεγαλου, ηταν γεματα μονον κι αποκλειστικα απο ανοιγμενα και προιοντα επιστροφης, τοτε ο σωστος καταναλωτης που θεωρει οτι ο νομος ειναι για να προστατευει μονον τον ενα και να κρεμαει τον αλλο, τι διλημματα και προβληματα θα ειχε;

προσθετω ακομα περισσοτερη τροφη αλλα χωρις να ειμαι ιδιαιτερα αισιοδοξος ως προς την σκεψη. Μιας κι η δευτερη καταργειται στην σκεψη μονον των δικαιωματων και ποτε των υποχρεωσεων.

γενικως απειρες παραμετροι. οπως λενε η εξαιρεση φτιαχνει τον κανονα.

48 minutes ago, 1600 said:

Οσον αφορα το φιλο που αναρωτιεται -ρητορικα υποθετω- περι "τις πταιει" με το Πλαισιο και το Tp-link, νομιζω πως ειναι ολοφανερο. Το καταστημα και το αντιστοιχο τμημα service, οφειλει να ελεγξει το προϊον και να το ξαναπουλησει ως "μεταχειρισμενο-εκθεσιακο" σε χαμηλοτερη τιμη. Προσωπικα μαλιστα, κανω αρκετες αγορες απο διαφορα Stockhouse, με κινητρο την καλυτερη τιμη και το σχεδον ιδιο χρονικο διαστημα εγγυησης.

Η τροφη για σκεψη παντα ειναι ευπροσδεκτη, απλως το θεμα ειναι οτι...δεν κανουμε ολοι τις ιδιες επιλογες στα τροφιμα. Δηλαδη κατι που για καποιον θεωρειται "εξαιρετικο, τελεια επιλογη", για καποιον αλλον ειναι "αδιαφορο, αναξιο λογου".

γενικως ειναι πολλες παραμετροι. το συγκεκριμενο το πλαισιο το ξαναπουλησε.αν ομως ειχα παρει κατι το οποιο εκανε 4000 ευρω πχ ενα server που τον παραγγειλαν για μενα και τους ελεγα μετα απο 14 μερες οτι δεν μου κανει και θελω 4000 ευρω πισω και τον server φατε τον τι θα γινοταν?καποια πραγματα δεν ξαναπωλουνται ευκολα.παραδειγματα. γενκως απειρες παραμετροι που δεν μπορουν να καλυφθουν απο ενα νομο

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...